Zalihe ukrajinskog streljiva su pri kraju

Ukrajinska vojska
38 komentara

Zalihe ukrajinskog streljiva su pri kraju, priznao je ministar odbrane zemlje, Rustem Umerov. Njegovi komentari dolaze dok saveznici Kijeva najavljuju pokretanje takozvane “artiljerijske koalicije” kako bi pomogli Ukrajini u sukobu s Rusijom.

Grupa od 23 zemlje najavljena je tokom sastanka podržavatelja Ukrajine u Parizu u četvrtak. Prema informacijama Le Monde-a i France 24, Umerov je trebao prisustvovati sastanku lično, ali je u posljednji trenutak otkazao put iz “sigurnosnih razloga” koji nisu bili otkriveni.

Ministar odbrane umjesto toga obratio se summitu putem video veze, izjavivši da “nema alternative modernoj artiljeriji; moramo nastaviti s naporima i povećati proizvodnju streljiva”.

Nakon događaja, Umerov je upozorio na X (ranije Twitteru) da “nedostatak streljiva predstavlja veoma stvaran i hitan problem s kojim se suočavaju naše Oružane snage”.

“Artiljerijska koalicija ima za cilj rješavanje ovog problema”, napisao je, dodajući da je zahvalan Francuskoj za njezin “vođstvo” u inicijativi.

Francuski ministar odbrane Sebastien Lecornu rekao je u četvrtak da bi Pariz do početka 2025. godine mogao proizvesti 78 topova Caesar montiranih na kamione od 155 mm za potrebe Kijeva. Prema ministru, šest haubica već je plaćeno od strane Ukrajine i bit će isporučeno “u narednim tjednima”. Francuska će financirati proizvodnju još 12 Caesara, rekao je Lecornu, pozivajući druge saveznike da zajedno osiguraju 250 miliona eura potrebna za preostalih 60 topova.

U srijedu je predsjednik Odbora za vanjske poslove francuskog Senata, Cedric Perrin, izjavio da je Ukrajina svakodnevno ispaljivala između 5.000 i 8.000 granata, u usporedbi s do 15.000 granata od strane Rusije.

Izjava je uslijedila nakon izvještaja Senata, koji je istaknuo da Francuska, koja proizvodi 20.000 granata godišnje, i ostale vlade EU “nisu dorasle izazovu” zadovoljavanja zahtjeva Kijeva za streljivom. Zakonodavci su pozvali saveznike Ukrajine da “povećaju brzinu”.

Prošle godine, EU se obavezala da će do ožujka 2024. godine opskrbiti Kijev s milijun granata. Međutim, ukrajinski dužnosnici tvrde da je zemlja do sada primila samo oko 300.000 granata od bloka.

Moskva je više puta upozorila da isporuke oružja i streljiva Kijevu od strane SAD-a i EU neće spriječiti postizanje ciljeva njene vojne operacije i samo će povećati rizik od izravnog sukoba između Rusije i NATO-a.

rusijaStreljivoukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
38 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Bruno
3 mjeseci prije

Ma neka se ne sikiraju. Ako ih to tješi i raduje i zapadne su.

Bruno
3 mjeseci prije

Neka se obrate Kini, Rusiji, sjevernoj Koreji ili, gluho bilo Iranu.

Bruno
3 mjeseci prije

Da tvrnica radi 2 granate u minutu , treba godina dana i to da se radi u dvije smjene. Da radi jednu granatu u pet minuta trebalo bi joj 3500 dana ili da smanjimo na godinu,350 tvornica da rade u tri smjene bez pauze i održavanja stroja. Pa zna li ta baba Ursula ili ti Borelj i onaj Mišel uopće računati. Ali to je zapadana škola. Čude me Ukrajinci. Oni su nekada imali jakih matematičara. Ili su uveli zapadni sistem obrazovanja.

Max
3 mjeseci prije

Neka potraže na dark webu.

ime
3 mjeseci prije

kako to? kako to?
pa šta nema industrije u eurupi?
dislocirana u kinu?
a tako…

Dante
3 mjeseci prije

Mislite streljiva NATO fashista?

Tupko Glupko
3 mjeseci prije

EU zna da je izgubila rat u Ukrajini, izuzetni su ga pokrenuli da oslabe vojno Rusiju.
Još uz to im se obile ekonomske sankcije o glavu.

I što sad?
Makroi istrošili kurvu Ukrajinu – previše je koštala, a malo zarađivala, više nikome nije privlačna, mušterija nema više, sada će u potragu za novom žrtvom, a ovu nogom u dupe i ima sreće ako preživi. A toliko je vjerovala u svjetla velegrada i manekensku karijeru.
Grubo rečeno, ali istinito.

Koja
3 mjeseci prije

Daće Rusi ako baš, baš neće niko… priči se još ne nazire kraj, neće valda zbog te sitnice da propadne dosadašnji “rad”

eks
3 mjeseci prije

Rusi im uništavaju tehniku – oružje , uništavaju im magazine municije , uništavaju živu silu . Poraz se mora pravdati na način – “nemamo municije” . To je jedan od načina za opravdanje poraza – NATO Ukrajine .

Lucija, prva
3 mjeseci prije

Analitički komentar:

“Samo polako, do pobede sa malo zrtava.
Pokazali su kako se ratuje sa 10% raspolozive vojne sile, pokazali sta su hteli i sakrili sta su hteli.
Testirano svoje i tudje oruzije.
Okupljen veliki broj klijenata sa potvrdjenim porudzbinama.

I na delu su pokazali slabosti mornarice i avijacije, da se te opcije lagano mogu iskljuciti iz ratnih dejstava odgovarajucim merama, pa se borbe svode na klasiku, artiljerija, oklopi, pesadija.
U tom segmentu su bez premca, sto izaziva uzasavanje zapada.”

Šta mislite o ovome? 🤔
Ipak bi bilo zgodno odvojiti ovo dvoje…a i prisjetiti se da je ovo sukob dvije kopnene države koje graniče.
Bez obzira na to što je Kindžal konstruiran baš za nosače… Bla, bla.

Pamtim da bi @tuf otpisao avijaciju…🙂

Lucija, prva
3 mjeseci prije

I još jedan:

Klasična navlakuša Rusije.
Prvo, testirali su kompletan arsenal naoružanja ( testirali dejstvo,preciznost,efikasnost),

drugo, testirali su naoružanja (NATO-a,rakete,tenkove,borbena vozila,pvo sisteme i sve ostalo),
treće pustili su iz zatvora veliki broj ološa koji služe ozbiljne kazne da ratuje protiv Ukrainske vojske(oko 12.000 zatvorenika…),

četvrto( dokazali pre neki dan poljskoj da može da izgubi elektro.komunikaciju kad god požele,
peto fabrike za proizvodnju municije i ostalih potreba rata je uvećala proizvodnju 20 puta.
Rusija je trenutno i više nego spremna da se suoči sa svakim ko im se zameri.”,b92

Mrčikola
3 mjeseci prije

Na žalost, sva je prilika da će ovaj rat trajat koliko je planirano da traje, pa će i tkz. streljiva bit u dostatnim količinama.
Ako je ovaj nesretni rat u Ukrajini zamišljen kao “generička” zamjena za “svjetski” rat, onda mora “izdržat” još najmanje dvije godine.., a onda bi mogla nastupit nova “španjolka” (x pandemija iz Davosa) da se zaokruži klasičan ciklus uništenja ekonomije i prorjeđivanja zemaljskog življa.

resuRRection
3 mjeseci prije

YT Denys Davydov vjerojatno je poznat mnogima od vas. Kad je riječ upravo o nedostatku oružja, spomenuo bih njegovu briljantnu izjavu: ‘Ukrajinci su jako razočarani zaplijenjenim ruskim oružjem jer se loše održava.’ Svima vama koji slavite razotkrivanje Božje (kao Slovenac i statistički rimokatolik, ne znam puno o ovom blagdanu, ali bio bih sretan da mi netko od vas objasni nešto više) želim svima bistar um i jaka volja. Rat se ne dobiva huškanjem i donacijama; Zapad nikada neće razumjeti slavensku dušu, koja se ne prodaje za traperice, hamburgere i Coca Colu. Puštamo ih da vjeruju, da su dominantna rasa, jer im sve propada, a mi imamo vremena na pretek. Jer vjerujemo u vječnost, što se može postići samo ljubavlju između dva spola. Pozdrav svima iz Bohinja; zanimajo me autohtoni narodi; u to doba Triglav bio je kod Slavena bio vrlo štovano božanstvo. Zanimljivo, je da su nacisti većinu svojih simbola… Čitaj više »

No.1
3 mjeseci prije

Minobacači 120 mm,….moja specialnost iz služenja armije.

gargamel
3 mjeseci prije

Lažu kao uvek, imaju oni toga za hiljadu godina, ali ono što koči su atomske podmornice oko SAD. Da ne spominjem ono drugo, što leti za sekunde do Londona i Vašingtona.

gargamel
3 mjeseci prije

I još nešto, ne vidim više ukrajinske zastave po balkonima, tu gde živim. Mada su i vješali obično u bumbarskim naseljima, sirotinja u socijalnim stanovima, ni slučajno .

Bello
3 mjeseci prije

‘Molim vas, ljudi, probudite se’: Europski čelnici guraju Bidena, Kongres za rat u Ukrajini Skupina europskih parlamentaraca koji su u Washingtonu kako bi pridobili veću podršku za rat u Ukrajini imaju poruku za zakonodavce i Bijelu kuću: saberite se. Grupa završava frustrirajući tjedan proveden u sastancima s kreatorima politike i zakonodavcima, i spremna je napustiti grad nesigurna u mjesto Amerike u europskoj sigurnosti nakon što otkrije da njihovi američki kolege nisu u stanju ili ne žele djelovati po njihovoj volji. Parlamentarci su proveli tjedan “moleći Amerikance da budu Amerikanci, da budu angažirani, usredotočeni, disciplinirani i da što bliže surađuju s nama” , rekao je novinarima Ali Ehsassi, predsjednik Odbora za vanjske poslove kanadskog parlamenta u četvrtak. Poruka ostalih zastupnika u skupini iz Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Španjolske, Litve i Češke bila je ista. Dosta im je gledati kako se Bidenova administracija bori s Kongresom kako bi podržala Kijev u odbijanju ruskih… Čitaj više »

David
3 mjeseci prije

Neka pune topove Washingtonsko Briselskim obečanjima – Ukakani stari pedofil u peleni, blentava Uršula s jedne strane i svirać kurcu Zelenski s druge krenuli na Rusiju – ispucali miljune granata izgubili pola miljuna vojnika, imaju miljun dezertera po Europi, planirali paradu NATOa na crvenom trgu u Moskvi, a Rusi im uzeli pola države. Po Europi nisi mogao proći od ukrajinskih zastava, a sad jedva da ih ih tko spominje. Ukrajina je razočarala svih. Visi na Bidenovoj staračkoj guzici ko zaljepljeni brabonjak a Europi koja je Američka kolonija i sluga smeta jer svaki €uro poslan Ukrajini su izgubljena dva za Europu koja ni vlastite probleme nije u stanju riješiti a kamoli da rješava Rusiju u Ukrajini

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI