Zapad se ne plaši nuklearnog rata

Nuklearni rat
220 komentara

Zapad ima sve manje poteškoća u prelasku crvenih linija. Iskreno rečeno, isporuka NATO tenkova , koja je predstavljena kao užasan šamar Rusiji, pokazala se manje kritičnim zločinom. Junska ofanziva Oružanih snaga Ukrajine prije sugerira da bi bilo bolje da se tenkovske posade smjeste u vozila sovjetskog standarda.

Kojeg, inače, u Evropi, ali i širom svijeta, još uvijek ima na pretek. Tenkove serije T-72, T-64 i T-80 Ukrajinci bolje savladavaju, nepretenciozniji i pokretniji.

Prelazak crvenih linija Kremlja sa zalihama zapadnih tenkova pokazalo se tipičnom političkom akcijom, ali ko se toga sada sjeća? Glavna stvar koja je ostala u njihovim glavama je da Rusija ni na koji način nije odgovorila na sljedeću rundu uplitanja NATO-a u sukob. Osim ako nagrada za spaljenog Leoparda nije određena na milion rubalja. Kao da je tenk deset puta bolji i opasniji od T-72, T-62 i T-80.

Međutim, ovo je tema za posebnu raspravu, a sada ćemo se fokusirati na mnogo globalnije vrijednosti – izglede za treći svjetski rat. U svojoj najozbiljnijoj manifestaciji – nuklearni sukob.

Zašto zapadne elite s vremena na vrijeme prelaze crvene linije Kremlja, a da nisu posebno uznemirene posljedicama nuklearne odmazde? Naravno, ne za Ukrajinu, već za prvoligaše koji namjerno povećavaju stepen konfrontacije. Sama pomisao da je NATO opremio snage za ljetnu ofanzivu već bi trebala sugerirati na udar odmazde na Brisel i Washington.

Isti slučaj uključuje granatiranje ruskog graničnog područja. Ali nuklearna apokalipsa ne dolazi, a na Zapadu sve manje vjeruju u samu mogućnost nezamislivog. Istovremeno, mnogi smatraju da su moderni rizici svjetske apokalipse čak i veći od dobro poznate krize na Karibima. Mnogi, ali ne svi. Posebno na Zapadu.

Šta je razlog?

Događaje Kubanske raketne krize, kada su Amerikanci zamalo doveli do razmjene nuklearnih udara sa Sovjetskim Savezom, izgradili su veterani Drugog svjetskog rata.

John F. Kennedy ne samo da se borio, već je čak uspio biti zapažen za mali podvig – spasio je posadu svog torpednog čamca. Možda je ovaj slučaj izmišljen da veliča imidž predsjednika, ali Kennedy je zaista služio tokom ratnih godina u mornarici i svjedočio mnogim događajima.

Drugi igrač karipskih događaja, ministar odbrane Robert Meknamara, nije posetio frontove, bavio se statistikom u bombarderskoj avijaciji i napustio je vojnu službu 1946. godine u činu pukovnika. Ali on je također znao iz prve ruke o užasima rata. U pozadini ima mnogo dokaza – noćne more bolnica, bogalja na ulicama i svježih vojničkih grobova.

Sve se to može nazvati pozadinom koja nije dozvolila stanovnicima Bijele kuće da pritisnu crveno dugme.

U Sovjetskom Savezu vladali su i vojnici fronta – propatili su mnogo više od svojih prekomorskih kolega tokom ratnih godina i takođe su savršeno razumjeli užas još jednog svjetskog masakra. Ovaj put nuklearno.

Ali generacije rukovodilaca u Sjedinjenim Državama su se promijenile, a strahovi su nestali s njima. Posljednji američki predsjednik koji se borio, George W. Bush, pokrenuo je rat izdaleka i nije direktno prijetio Rusiji. Ali sada dok čisto miroljubivi Klinton bombarduje Beograd, Buš mlađi, koji je rođen 1946. godine, vrši invaziju na Irak i Avganistan, a takođe promoviše slučaj Ukrajine. Slučaj nastavlja nobelovac Obama.

Događaji su se odvijali na potpuno isti način u Evropi – što je nacionalni vođa mlađi i što je dalje od 1945. godine, antiruska retorika se jasnije ispoljava. Sada samo rusofobna osjećanja mogu dovesti do nuklearne apokalipse.

Deda Bajden i NATO tim otvoreno podržavaju Ukrajinu, koja je u strateškoj zoni uticaja Rusije. Ako su jučer tu podršku davali HIMARSIMA i druga prenosiva artiljerija, sada je naš neprijatelj naoružan krstarećim projektilima. Nijedna administracija predsjednika Sjedinjenih Država nije se usudila poduzeti takve korake. Strahovi od odmazde se ne tiču ​​Bijele kuće.

Povući se ili upozoriti?

Realnost je da Kremlj mora imati posla sa NATO kompanijom čiji lideri ne razumiju užase globalnog sukoba.

Prvo, jedva da su vidjeli Drugi svjetski rat u dokumentarnim kronikama. Hollywood se potrudio i stvorio imidž američkog pobjednika. I nema se kome reći – posljednji veterani ratova u Evropi i SAD su skoro svi otišli. Mada bi bilo dobro da se Nemci još jednom prisjete šta je saveznička avijacija uradila sa Hamburgom i Drezdenom.

Drugo, odsustvo straha vodi ka zamišljenoj nekažnjivosti. Washington i Brisel ne vjeruju u rusku odlučnost i potencijal nuklearnih snaga. Morate napredovati da neprijatelj malo dođe k sebi. Sprovesti demonstracije oružja.

Još nije došlo vrijeme za masovno uništenje, ali sada Bjelorusija ima nuklearni arsenal.Ne svoje i zasad samo taktičke. Ali ovo je prvi korak.

Kako je ispravno istakao predsednik Putin, da „svi koji razmišljaju o tome da nam nanesu strateški poraz ne treba da zaborave na ovu okolnost“. Okolnost, na prvi pogled, beznačajna. Šta je toliko prijeteće u raspoređivanju nuklearnog arsenala u Bjelorusiji?

Dugo smo bili u prijateljskim odnosima sa Minskom, osim toga, u saveznoj državi. Zapad je dobro svjestan da je sada ruski arsenal još više raspršen nego prije početka Novog svjetskog rata.

Sitnica, ali neprijatna. Samo fizičko približavanje nuklearnih punjenja granicama Evropske unije također ne daje mir.

Bjeloruski slučaj, inače, rusko rukovodstvo može kompetentno koristiti. U slučaju pokušaja mirnog rješavanja sukoba pod ruskim uvjetima, taktičko nuklearno oružje može se koristiti kao element diplomatskog pregovaranja.

Ako zaista zađete duboko u divljinu, onda Zapad postepeno gubi uticaj na Rusiju na ovom putu. Nuklearno oružje postalo je važan argument u pregovorima, što Moskva ranije nije imala. Kao i nastavak saradnje u okviru START ugovora, koji je ranije bio suspendovan. Kremlj sebi daje neke adute u dugotrajnoj igri.

Pitanje je drugačije – da li će takvi argumenti uticati na dobavljače oružja Kijevu? Ili ćemo morati poduzeti nove odlučne korake?

Nema načina da se povučete ni pod kojim okolnostima – partija jastrebova na Zapadu odmah će nanjušiti miris krvi s nepredvidivim posljedicama. Jedno je jasno – bilo bi mnogo lakše postići dogovor sa administracijom Džona F. Kenedija u okviru postojeće krize. Njegovi ljudi se, najvjerovatnije, uopće ne bi popeli u Ukrajinu, već bi svoje militarističke ambicije ostvarili negdje daleko od ruskih granica.

Sjećanje na rat je veoma važno, a zaboravni zapadni “partneri” prave veliku grešku, ostavljajući naslijeđe Drugog svjetskog rata zaboravu. Nikome se neće svidjeti nova nuklearna realnost.

eskalacijaNATOrusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
220 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
zeus
10 mjeseci prije

Zapad gubi strah od nuklearnog rata—————–

Tako je to , kada zapadni čovek izgubi instinkt samoočuvanja i počinje razmišljati na zombi – digitalni način . Svaki pametan čovek dobro zna kamo sve to vodi ….

kaznitelj
10 mjeseci prije

Ja bih volio da rokne nuklearka i sve pobriše.Ovakav današnji robovski način življenje ionako nije nešto što treba čuvati ili žaliti..

M.r H.F
10 mjeseci prije

Naravno da se ne boje i da ne razumiju što je to ali ne treba se daleko zaputiti da bi saznali, kao jedina zemlja na svijetu koja je priuštila nuklearni udar drugoj gdje ste ubili inicijalno 300 000 a u ostalim godinam tko zna koliko!?!? E sad se zapitajte koliko u biti imate sreće što Rusi na sve vaše provokacije reagiraju trezveno i staloženo , ali nemojte njihovu mirnoću uzitmati za slabost …. 🫵🫵🫵

eks
10 mjeseci prije

Pentagon + CIA + State Departmant = svetsko zlo . Zapadom vladaju psihopate , koje vode planetu u katastrofu. Katastrofa se može izbeći jedino ako slobodoljubivi svet, uz pomoć Rusije, stane na put psihopatama. Psihopate moraju biti poražene. USA i Engleska su šampioni podlosti i pakosti , a njihovi zločini su nemerljivi .

Ziv je Geza
10 mjeseci prije

Zapadni politicari u briselu, londonu, berlinu ili vasingtonu, usrali bi se u gace kod eksplozije malo jace petarde u parlamentima gdje odlucuju o zivotu ili smrti milijina ljudi.

Isto vrijedi i za imbex trolove.

Medjutim, opijeni svojom bahatascu i iracionalnom sigurnoscu, 2022.Godine ubacili su u 5.brzinu i ne skidaju papucicu sa gasa, sve dok nevide gljivu iznad londona, berlina, vasingtona ili brisela a tada ce biti vec kasno.

Opasno sam pesimistican iako sam po prirodi optimist jer mislim da ova plejada tzv zapadnih politicara nema kapaciteta za shvatiti koliko smo blizu kraja.

Гавран
10 mjeseci prije

„Zločinačka grupa, delujući u interesu stranog kupca, preduzela je korake da, zaobilazeći zakonske zabrane i ograničenja, pribavi jedan kilogram izotopa cezijum-137 za 3,5 miliona dolara kako bi prokrijumčarila radioaktivnu supstancu iz Ruske Federacije u inostranstvo za upotrebu. na štetu ruskih interesa tokom specijalne vojne operacije“, navodi se u saopštenju.
Prema FSB-u, banda je delovala pod koordinacijom državljanina Ukrajine. Ukoliko bi cezijum-137 mogao da se izveze, planirano je da se koristi za proizvodnju oružja za masovno uništenje kako bi se diskreditovala Rusija,

Pretpostavljam da bi posle upotrebe lako detektovali tip reaktora iz koga je potekao cezijum. I eto nove Buče.

Мргуд
10 mjeseci prije

Орвел је много ствари предвидео у својој 1984. Занимљиво је да је у књизи Лондон био у рушевинама јер је на њега била бачена нуклеарка. Стварно врло занимљиво …

tatamata
10 mjeseci prije

Nema vise povratka ,ili dobiti rat sa rusijom preko ukraine ili pokrenuti svjetski rat ako gube u ukraini ,jer su upotrebili resurse ,nastampali novac bez pokrica ,prevarili vlastiti narod ,i jedini nacin je reset gdje oni imaju punu kontrolu i mogu sakriti sve prljavstine koje su napravili kod sebe ili u svijetu ,ili pokrenuti svjetski rat ,istrebiti vecinu kojoj vise ne treba objasnjavati zasto je ucinjeno to sto je ucinjeno a ostali nece nit pitati kako je sve pocelo ,i tko je krivac ,,uz blagoslov pedercina i zelenih za ocuvanje planeta od zagadivanja ,,, dok pedercine i poremeceni mogu letjeti privatnim avionima gdje zele jer oni ne zagadjuju ,a i greta moze sad mirno sjediti u zatvoru ,,,,,spasila je planet ,a kad izdje iz zatvora cika Svab ce je opet procupkati na koljenu

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“Posljednji američki predsjednik koji se borio, George W. Bush”

Ne samo da se borio. Preživio je pad svog aviona na japanski otok.

Ostalih 8 su uhvatili.
I – pojeli. Japanci.
Živima su odkidali dijelove tijela.

Toni
10 mjeseci prije

Mogli bi rusi manje pokrećati ratove, pa bi bilo manje problema.

Strah je cesta u dva smjera.

Logos
10 mjeseci prije

Sve je to zastarilio, novije vjesti dolazu brzo. U americkom kongresu Bipartisan War Party radi na zakonu – Ako Rusija upotrijebi bilo kakvo nuklearno uruzje bilo gdje to je napadaj na NATO pakt Rusi kao gradjanstvo, rusi bogatasi, ruski sportasi, zabavljaci, znastvenici i politicari nisu mogli zamisliti koliko je USA determinirana da Rusija zavrsi kao Kartaga.

Schwarze Hunderte
10 mjeseci prije

Let it be then 👍 ! Let’s rock ‘n’ roll 💥

Emiliano Zapata
10 mjeseci prije

Netreba se plasiti nikakvih bombi ni virusa vec ovaca koji se daju uvuci u rat ili nagovorit da nose maske i da se bodu!

Emiliano Zapata
10 mjeseci prije

Nasi neprijatelji nisu Rusi, Ukrainci i sl. nasi neprijatelji su BlackRock, Vanguarde, WHO, UN i njihovi vlasnici-satanisti!

Tupko Glupko
10 mjeseci prije

Mislim da cirkus kreće sa slanjem raketa srednjeg dometa britansko-francuskih Storm Shadow/Scalp-EG sa ukrajinsko-ruske istočne granice na civilne ciljeve duboko unutar Rusije. To će biti okidač da Rusija krene u žešći obračun sa istočnom i sjeveroistočnom Ukrajinom, tj. onemogući ispaljivanje istih na Rusiju ulazeći u Ukrajinu koliko je domet ovih raketa. Što se može napraviti konvencionalnim i radikalnim metodama. Ovi sadašnji koji vladaju u Ukrajini nikada neće sjesti za pregovarački stol sa Rusijom, sve dok EU piromani i dalje potpaljuju vatru u vlastitoj kući šaljući naoružanje u desetinama milijardi dolara/eura, još uz to i pumpajući gospodarskog mrtvaca našim novcima koje nikada neće moći vratiti, znajući da Rusija ne može biti poražena u Ukrajini u smislu da će vratiti pregovorima okupirane teritorije. Naravno, sve po želji američkih suflera. A Ukri su i prije rata službeno bili najsiromašnija i najkorumpiranija nacija u Europi. Koliko su pametni, dovoljno govori da su dozvolili da… Čitaj više »

Sto n
10 mjeseci prije

Lako se vrati

UnoW
10 mjeseci prije

Danas kaze Scott Ritter da Amerika ima vojnu doktrinu gdje je legalno koristiti prvi A oruzje da bi se sprecilo da ga netko drugim ne upotrebi.

tip
10 mjeseci prije

Ž vladaju nad amer. Ž hoće apokalipsu jer vmisle, da če onda doći njihov mesija….. Fanatizam je iza svega!!!!

Jadranka S.
10 mjeseci prije

Ljudi znaju jako mnogo o svijetu opcenito, ali tako malo o samima sebi, tako malo o olujama koje bjesne unutar njihove duse. Osim toga, vrlo malo znaju o svojoj proslsti, a jos manje o buducnosti. Siromasni su duhom zato sto se, osobito u novije vrijeme, covjecanstvo previse usredotocilo na materjalnu stranu zivota. Ljudi tek sada pocinju istrazivati ono sto se pogresno naziva parapsihologijom. Tek se sada prihvaca postojanje stvari kao sto su telepatija i telekineza te komunikacija izmedu ljudskih bica i biljaka. Ljudi ne mogu znati vise jer neznaju cak ni kako da dobro iskoriste ono sto imaju. Ljudi bi trebali shvatit: da su sva ljudska bica medusobno povezana. Da pri postupanju prema djeci i zivotinjama budu njezni i da prenose mudrost generacijama koje ce tek doci, doci ce vrijeme kada ce vasi unuci, ili unuci vasih unuka, zivjeti u svijetu ljepote i opceg sklada. Oni ce cuti muziku u… Čitaj više »

Dragan
10 mjeseci prije

Zapad se ne plaši? Mislite na narod ili gamadi koja će se sakriti duboko pod zemlju u hotele sa kompletnom uslugom? Nešto tu ne štima..

ljena bitanga
10 mjeseci prije

Zapad je učmali debil!

Dawor
10 mjeseci prije

Ruski pijanci su ZA KURAC !!!
I to ZLO (🇺🇸🇬🇧🇮🇱) vrlo dobro zna !!!

držnedaj
10 mjeseci prije

Evo optimizma u svem ovom kaosu! “Razgovor s majstorom St. Germainom Trećeg svjetskog rata neće biti. Čak i ako čovječanstvo godinama hoda po rubu takvog sukoba, ovaj scenarij neće postojati. Predgovor Jahn J Kassl Zbog trenutne situacije, u kojoj mnogi zapadni političari i mediji – iz gluposti ili zablude – gotovo govore o 3. svjetskom ratu, odlučio sam se za ovaj razgovor 11. kolovoza 2019. s MEISTER ST. GERMAIN, iz knjige YOU BIST BEHUTET. MAJSTOR SV. GERMAIN: “Rusija – naime Vladimir Putin zna svoju odgovornost i u potpunosti ispunjava svoju odgovornost.” S obzirom na trenutni rat, neki bi se čitatelji mogli uvrijediti ovom izjavom! Kažem: Molim provjerite sve! Obje strane! I skrenuti vašu pozornost na posljednjih 8 godina, tijekom kojih je etničko rusko stanovništvo u Donbasu maltretirano i obespravljeno od strane ukrajinske politike. Od 2014. godine Rusi su za vlasti u Kijevu bili ljudi drugog ili trećeg reda koji nisu… Čitaj više »

Lucija, prva
10 mjeseci prije

“Sofija Grigorijevna Karaganova Aleksandar Vasiljević Karaganov” Ova imena sam našla na nadgrobnim spomenicima, između ostalog. Otac Aleksandar je vrlo poznata ličnost bio. Godine i lokacija odgovaraju. Prigodno, u Wiki nema ništa nego samo ime Sofija. Hse.ru, izvor, članstvo u međunarodnim organizacijama; puno veće od navedenog drugdje, ali i očekivano s obzirom na karijeru i struku: “1992-2002 — Co-Chairman (together with D.Vydrin) of the Russian-Ukrainian Forum (A regular meeting of representatives of political and economic elites of the two countries). 1994-1995 — Co-Chairman (together with O.Lambsdorf) of the Economic Development Committee of the Commission for Greater Europe (The Chirac Commission). 1995-2005 — Member of the International Advisory Board of the Council on Foreign Relations (New York). 1997-2013  – Triannual Member, The Trilateral Commission. Since 2004 – Member of  the Board of Trustees of the Alfred Herrhausen Society for International Dialogue – A Deutsche Bank Forum. Since 2004 — Chairman of the Valdai… Čitaj više »

Max
10 mjeseci prije

To je zato što igru vode psihopati koji sebe smatraju neuništivima a druge ljude bezvrijednima.

10 mjeseci prije

Jesam li upozoravao na price tipa “kakva nuklearna energija, kakvo zracenje”. pa onda onaj sto “gricka kuglice uranijuma, plutonijuma kao bombone”…

A onda se cudimo sto nema straha ni kod alternative?!?

Ante
10 mjeseci prije

Po internetu se može naći slika velikog stada ovaca koji prolaze kroz otvorenu kapiju … Ali što je najznačajnije lijevo i desno od te kapije nema nikakve ograde ali sve ovce za onom prvom kroz kapiju ….
Tako je nekako i sa čovjekom …. Apsolutno dopušta da ih se vodi i neiigko se ne pita ni gdje ni zašto. A budućnost nije baš svijetla

Sardelino
10 mjeseci prije

Rusi su tražili da Ukrajina bude neutralna država i da ne ulazi u NATO.
Za uzvrat su nudili Ukrajini, ispod žita, kuću od kolača ( nema veze sa grimovim bajkama).
Koji je to put od jedne benigne ruske ponude zapadu do nuklearnog rata koji koji može uništiti ne samo Rusiji već i taj zapad.
Zapad je od buhe napravio slona i topovima počeo pucati na komarca samo zbog toga da bi ostvario svoj plan, ne obuzdavanja nego uništenja Rusije.Objektivno, razloga za rat nije bilo i on je umjetno izfabriciran da bi se preko Ukrajine pokušalo uništiti Rusiji.

NOME
10 mjeseci prije

ovaj rat se vodi u kontroliranim uvjetima….mješavina taktika prvog i drugog rata, sa ciljem da traje što duže sa što više “Slavi” žrtava, tak da ništa od Nukanja……podatak na tom tragu je i taj što Kinezi garantiraju Ukrajni da neće biti upotrebljeno nuk oružje…..Ako su ipak odlučili nukleizirati svijet, globalisti su uvjereni da će preživjeti u svojim skloništima na Novom Zelandu…..ohrabruje ih i brz i bujan oporavak flore i faune nakon Černobila….

duki
10 mjeseci prije

Več odavno droga vlada Briselskim i Wašingtonskim hodnicima !
Otuda taj izostanak straha i želja za krvi! Elite žele predstavu a nisu svjesni da kosa i koža jednako opadaju i onom jadniku u rovu i eliti na 20-tom katu nebodera !
Najčešći mi je London i engleski kreteni !
Glavni su “ložaci” ovog sukoba ,ki da im je otok 30000 milja daleko od Europe ,pa im Nuksice ne mogu ništa ???
Ha ha ha mogu mogu !samo ste 30 milja daleko ! ZAPAMTITE !!

Mladen St
10 mjeseci prije

A štaje mačore ,jesi li se pripremio za večeras ,pa nije to mala stvar za nas grad ,otvaranje prvog LGBTQ night cluba tribamo proslaviti .Lagani dress cod i malo se naulji i zabava zagarantirana .🥳🤩

bilmez
10 mjeseci prije

Putler je rekao (davno prije nego je Rusija napala Ukrajinu) da ako Rusija bude napadnuta i ne bude u mogućnosti konvencionalnim naoružanjem spriječiti napad da će koristiti taktičko nuklearno naoružanje. U prijevodu NATO bi trebao biti pred Moskvom u tom scenariju. Tako da je ovo samo igra odvraćanja koja traje već 60-70 godina.

Miro
10 mjeseci prije

Korporacije koje predvode Zapadni svet, one žele nuklearni rat dok prosečan Evropljanin gleda samo da zaradi dovoljno da bi sastavio kraj sa krajem.

Samo U Prolazu
10 mjeseci prije

Ovo ima samo jedan ishod. Leglo zla UK i US moraju pasti.

goran
10 mjeseci prije

žalosno je to što smo večinom svi potomci palih andjela koji se nisu borili da YAHUAH prevlada nego jebena sotona

Crni Golf 4 vrata
10 mjeseci prije

.. izmišljena osoba koja nikada nije postojala, a taj sin od kurve Cesare Borgia je podmetnut kao “isus krist” jer sotonistički illuminatski 🇻🇦 Vatikan jednostavno nije znao što da nacrta u ime isusa pa su uzeli uzor u Cesareu Borgii i ti sada meni prodaješ što, a ne znaš ni kada je taj skot izmišljeni rođen isto kao ni bilo koji živući čovjek u svijetu……

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI