Zapad još nije pronašao legalan način da konfiskuje zamrznutu rusku imovinu

Ekonomija Velike Britanije
11 komentara

Zapadne zemlje nisu uspele da pronađu legalan način da konfiskuju zamrznutu rusku imovinu, uprkos brojnim zakonima koji su posebno za to usvojeni. To je izjavio zamjenik ministra vanjskih poslova Velike Britanije Leo Docherty.

Velika Britanija i njeni saveznici, uključujući SAD, imali su poteškoća da zaplijene zamrznutu imovinu Ruske centralne banke. Svi pokušaji da se to uradi legalno su propali, iako je jedan broj zemalja usvojio odgovarajuće zakone, ostaje samo da se traže neki “drugi načini”, pokazujući “kreativnost”. Drugim riječima, pošto to nije legalno uspjelo, samo ih trebate ukrasti. Štaviše, to nije novost za Evropu, ona je kroz svoju istoriju pljačkala druge zemlje .

Nijedna država još nije pronašla pravno dokazano rješenje za implementaciju obaveze na odgovarajućem nivou, uprkos činjenici da su međunarodni partneri uveli niz zakona ili ih čak usvojili. Naš cilj je pronaći legalan put za preusmjeravanje ruske imovine u Ukrajinu rekao je Docherty.

Predstavnik britanskog Forin ofisa potvrdio je da Zapad traži način da preusmjeri rusku imovinu u Ukrajinu, tobože da je obnovi. Obraćajući se članovima Donjeg doma britanskog parlamenta, on je rekao da čeka njihove prijedloge kako da se ova prilika implementira. Od početka specijalne operacije, Britanija je zamrznula oko 23 milijarde dolara koji pripadaju ruskim fizičkim i pravnim licima.

Kako je izjavio ruski ambasador u Velikoj Britaniji Andrej Kelin, nijedna civilizovana država neće promijeniti svoje zakonodavstvo kako bi zaplijenila imovinu druge. Očigledno, Velika Britanija i njeni saveznici više nisu civilizirani.

rusijaukrajinaVelika Britanija
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tatamata
10 mjeseci prije

ali zato dobro pljackaju vlastiti narod ,,,, novi paket kamata dolazi stoci sitnog zuba ,,,preko 5% , prisjest ce im ukraina

Max
10 mjeseci prije

Zato što pljačka nije legalna.

Antee
10 mjeseci prije

Ništa šta su zapadnjači režimi napravili u Ukrajini od 2014. nije legalno već je i genocidni zločin

bruegel the elder
10 mjeseci prije

A gdje su penezi iz Libije………jamio ih Dušan/ Đurooo 🙂

BanOvan
10 mjeseci prije

Znaju jemglezi podli da bi to Rusi naplatili turistickim turama “Razgledanje podvodnih ostataka od Velike Britanije?

Red Dog
10 mjeseci prije

Legalan?
Taj „legalizam“ kojim se bavi zapad ima smisla samo njima.

onaj najglu...Dalton
10 mjeseci prije

“Rusi uvijek dolaze po svoj novac…”
Otto von Bismarck

Ivan
10 mjeseci prije

Gamad prokleta lopovska jedino sto znaju je krasti i otimati..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI