Zapad koristi trikove kako bi prevario zemlje u razvoju da podrže svoj stav o Ukrajini

Lavrov
5 komentara

Zapad pribjegava potpunoj obmani u svojim naporima da namami zemlje globalne većine da podrže takozvanu “formulu mira” ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog, izjavio je u petak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

“U posljednje vrijeme, zapadne zemlje su počele da pokušavaju da odvuku zemlje globalne većine da podrže ovu formulu”, rekao je visoki ruski diplomata na okruglom stolu o potencijalnom rješavanju ukrajinske krize. “Njihova arogantna računica je da imaju posla s potpuno naivnim ljudima, koji nemaju iskustva samo u diplomatiji, već iu normalnim interakcijama između odraslih.”

“Nema potrebe čak ni objašnjavati da je riječ o običnoj prijevari i obmani, a radi se o uvlačenju normalnih zemalja u potpuno nerealnu, rusofobičnu, ultimativnu izmišljotinu, a zatim da se krije među imenima tih normalnih zemalja, proglašavajući, ‘ Znate, podrška kijevskoj ‘formuli mira’ raste među zemljama Azije, Afrike i Latinske Amerike’“, rekao je ruski ministar vanjskih poslova.

Prema Lavrovu, Zapad stalno tvrdi da je ta takozvana “formula mira” jedini put do pregovora.

“Uopšte nisam iznenađen, jer su to potpuno iste krive metode kojima Zapad pribjegava ne samo u vezi s Ukrajinom, već iu mnogim drugim oblastima globalne politike”, dodao je najviši ruski diplomata.

Ukrajinski predsjednik Zelenski rekao je na samitu G20 prošlog novembra da Kijev ima “plan za postizanje mira” koji se sastoji od deset tačaka. Među njima su nuklearna, prehrambena i energetska sigurnost, te razmjena “zatvorenika” “svi za sve”, kao i povlačenje ruskih trupa i obnova teritorijalnog integriteta Ukrajine.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova Lavrov je kasnije osudilo ovaj plan kao “besmislenu inicijativu” koja “sve stavlja na vrh svega ostalog”.

Lavrovrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
7 mjeseci prije

To čine oduvijek.

nastran
7 mjeseci prije

takozvana “formula mira” jedini put do pregovora….GLUPOST KAK SE GOD OKRENE
po toj formuli Rusi kapituliraju, plaćaju ratnu odštetu i sami dopuštaju da im se sudi za “zločine”
–pitam se o kakvim se pregovorima nakon toga može uopće radit…..valjda o bratimljenju?!?
sve to je skupa postavljeno na nivou djeteta…valjda zelekovog sina koji je jako pametan..prošle godine je tati davao savjete o oružju koje treba..upučen bio iz PC igrica

tihobl
7 mjeseci prije

Cak nude i sendvice onima koji ce ih podrzati.

Captain
7 mjeseci prije

Ne bi Zapad i Ameri nikada lagali,zapadna kultura i civilizacija se bazira na postulatima vladavine prava i demokracije.
Nikada ne bi kolonizirali i porobljavali a kamo li ne daj bože lagali.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI