Zapad koristi Ukrajinu kao ‘ovna za udaranje’ protiv Rusije

Sergej Sojgu
7 komentara

Sjedinjene Države su u potpunosti pokorile zapadni tabor, usmjeravajući sve svoje političke i vojne resurse na očuvanje svoje globalne dominacije koja je klizila na bilo koji način, rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na 10. Xiangšan sigurnosnom forumu u Kini.

Šef ruske odbrane doputovao je u ponedeljak u radnu posetu Pekingu, tokom koje je održao uvodno obraćanje na plenarnoj sednici na temu “Odgovornost velikih država i saradnja u oblasti globalne bezbednosti”.

Prema Shoiguu, Washington potkopava i uništava temelje međunarodne sigurnosti u svojoj potrazi za ogromnom geopolitičkom i vojno-strateškom superiornošću. NATO blok koji predvode SAD godinama je ignorisao legitimne interese Rusije u oblasti bezbednosti, tvrdoglavo je želeo da se proširi i na kraju primorao Rusiju da primeni „protivmere“ u Ukrajini.

„Kao odgovor, Zapad je otvoreno zauzeo kurs nanošenja ‘strateškog poraza’ Rusiji u hibridnom ratu koji je pokrenut protiv nas. Ukrajina je cinično izabrana kao ovan i dodeljena joj je uloga samo potrošnog materijala”, rekao je Šojgu.

Međutim, uprkos zapadnom oružju i podršci, toliko hvaljena kontraofanziva Kijeva je propala, ponovio je Šojgu, ističući da je Ukrajina izgubila „preko 90.000 vojnika, oko 600 tenkova i skoro 1.900 oklopnih vozila“ samo od 4. juna. Ruske oružane snage nastavit će metodično i postojano izvršavati svoje zadatke, istovremeno osiguravajući sigurnost civila, dodao je Šojgu.

„Savremene kataklizme u međunarodnim odnosima direktno su povezane sa protivljenjem pojedinih država neizbežnom jačanju multipolarnog sveta“, dodao je šef ruske odbrane.

“Zemlje koje se protive zapadnoj neokolonijalnoj diktaturi i brane principe jednakosti, policentričnosti i nedjeljive sigurnosti podložne su žestokom pritisku, uključujući pokušaje političkog i ekonomskog davljenja”, rekao je Šojgu.

rusijaukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Kokolo
6 mjeseci prije

Od denacifikacije,u tri dana do uspjeli smo se obraniti??? Nego kako u Rusiji prolaze oni koji vele ovo je rat??? Lažljiva gamad svugdje…

Petar
6 mjeseci prije

Glupi Ukrajinci ginu kao muhe za dolare koji im nece nikad biti isplaceni

abc
6 mjeseci prije

Ukrajinci umiru za lažna obečanja zapada. Kako jim nije to jasno.

Max
6 mjeseci prije

To je to.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI