Zapad neće prestati žrtvovati Ukrajince

Sergej Lavrov - Portret
15 komentara

Naoružavanje “režima Zelenskog” će se nastaviti, predvidio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov

SAD i njegovi saveznici nastavit će slati oružje Kijevu budući da je njihov cilj da povrijedi Rusiju dok žrtvuje Ukrajince ostao nepromijenjen, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u intervjuu za TASS objavljenom u srijedu.

Prvog diplomata upitali su je li kriza na Bliskom istoku utjecala na količinu zapadne vojne pomoći pružene Ukrajini, potencijalno nagnavši predsjednika Vladimira Zelenskog na pregovaračko rješenje sukoba s Rusijom.

Prema Lavrovu, “nanošenje ‘strateškog poraza Rusiji na bojnom polju’ ostaje prioritet za većinu neprijateljskih vlada”. Dužnosnici u Washingtonu i Bruxellesu, rekao je, ostaju predani “obuzdavanju Rusije rukama i tijelima Ukrajinaca” i shvaćaju da je bez pomoći ukrajinska vlada “osuđena na propast”.

“Uočavamo nedostatak poriva za mirom od strane režima Zelenskog. Njegovi predstavnici razmišljaju ratno i koriste vrlo agresivnu retoriku”, istaknuo je diplomat.

Prema Lavrovu, za takve zaključke dovoljna je činjenica da u Ukrajini ostaje na snazi zakonska zabrana pregovora s Rusijom sve dok predsjednik Vladimir Putin obnaša dužnost.

Ministar vjeruje da se Washington osjeća prisiljenim izazvati krize u cijelom svijetu jer vidi kako mu globalna moć izmiče iz ruku. Sve dok takav stav traje, “nitko nije siguran od njegovih političkih spletki. I svijet to sve više shvaća.”

Zapadni čelnici obećali su podupirati Kijev “koliko god bude potrebno” da poraze Rusiju. Ove su godine ukrajinske snage pokušale upotrijebiti teško naoružanje koje su osigurali strani donatori kako bi probile ruske obrambene linije, ali nisu uspjele postići značajne teritorijalne dobitke.

Moskva procjenjuje ukrajinske gubitke u takozvanoj protuofenzivi na preko 159.000 vojnika i više od 383.000 ukupno od početka neprijateljstava prošle godine. Kao rezultat ovih žrtava, Kijev planira pojačati prisilno novačenje kako bi popunio ljudstvo.

Kao rezultat slabih rezultata Kijeva na bojnom polju, republikanska oporba u Kongresu SAD-a blokirala je zahtjev Bijele kuće za izdvajanjem dodatnih sredstava za Ukrajinu. Protivnici su zahtijevali da demokrati odobre veliku useljeničku reformu kao ustupak.

U međuvremenu je u EU Mađarska stavila veto na plan Bruxellesa za dugoročnu pomoć Ukrajini. Predloženi paketi mjere se desecima milijardi eura.

LavrovRatrusijaukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
EURO
3 mjeseci prije

Lijepo je vidjeti indijsku podrsku Rusiji.

iwan
3 mjeseci prije

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je u četvrtak da je Moskva, budući da su Sjedinjene Države njegovu zemlju nazvala neprijateljem, spremna na “svaki razvoj događaja”, dodavši da su nas “pokušali pokoriti više nego jednom”.

Tupko Glupko
3 mjeseci prije

Zamjenica ukrajinskog premijera Julija Sviridenko, koja je ujedno i ministrica gospodarstva jučer je izjavila da bi se Ukrajina mogla naći u situaciji da odgodi isplatu plaća javnim službenicima i milijunima umirovljenika ukoliko SAD i EU ne isporuče financijsku pomoć u prvim tjednima 2024. godine.

Promrzli, bez plaća i mirovina, neće biti za režije, sa sve manje vojnog naoružanja, u strahu od mobilizacije, u ratu gdje višestruko ginu u odnosu na Ruse, a Zapad uviđa da će Ukrajina biti socijalni slučaj i ekonomska rupa bez dna zbog rata desetljećima. Bila je i prije rata.
Podsjećam, poslije Rusije najveća država površinom u Europi, a po broju stanovnika osma.

Ukrajinska vlast urušit će se sama od sebe sljedeće godine, lako moguće do ljeta sljedeće godine.

Max
3 mjeseci prije

Ponestaje ih.

xyz
3 mjeseci prije

Ukrajina je užas država. Najgore od najgoreg. Sve po zaslugi zapada, koji je od nje hteo stvoriti antirusiju i podupirao kriminalne nacionalističke grupe, koje su pomoču NATO, EU i USA preuzele kompletnu državu. A narod je prestravljen nacističkim pretnjama i neviđenim terorom. Ljudi se ubijaju sred ulice samo zato što pričaju ruski.

3 mjeseci prije

obogaljit ce par milijuna ukrajinaca i rusa a na kraju sve ostaviti rusiji na uzdrzavanje. sad rat, poslije teret. rusija je izgubila 2014.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI