Zapad treba da donese odluku

Vladimir Putin - Forum
37 komentara

Na Zapadu je da odluči da li želi da se uključi u dijalog sa Rusijom ili da nastavi sa beskrajnom agresijom u pokušaju da koči razvoj zemlje, rekao je predsednik Vladimir Putin tokom svog inauguracionog govora u utorak.

Putinovo obraćanje uslijedilo je nakon što je službeno položio zakletvu za peti mandat ruskog lidera. Ceremonija je održana u Velikoj palati Kremlja i prisustvovalo joj je na desetine zvanica, uključujući visoke zvaničnike iz parlamenta i ustavnog suda.

Komentarišući budućnost Rusije i njene odnose sa drugim narodima, Putin je naglasio da „mi ne odbijamo dijalog sa zapadnim državama. Izbor je na njima: da li nameravaju da nastave da sputavaju razvoj Rusije, da nastave politiku agresije i nemilosrdnog pritiska koju su godinama vodili ili da traže put ka saradnji i miru.”

Ova saradnja mora da uključi razgovore o pitanjima bezbednosti i strateške stabilnosti, rekao je ruski predsednik. Međutim, svi razgovori moraju biti vođeni uz obostrano poštovanje pod jednakim uslovima i bez “arogancije, uobraženosti i lične isključivosti”, insistirao je Putin.

“Zajedno sa našim partnerima u evroazijskim integracijama i drugim centrima za suvereni razvoj, nastavićemo da radimo na formiranju multipolarnog svetskog poretka i ravnopravnog i nedeljivog sistema bezbednosti”, rekao je Putin. Istovremeno, Rusija će nastojati da ostane samodovoljna i konkurentna, dodao je on.

Putin je takođe naglasio važnost pamćenja “tragične cijene unutrašnjih previranja i preokreta”. Kako bi osigurali svoje jedinstvo i nezavisnost, ruska državnost i društveno-politički sistem moraju biti fleksibilni i otporni na bilo kakve izazove i prijetnje, insistirao je predsjednik.

Predsjednik je također rekao da se društvo promijenilo posljednjih godina i da je počelo cijeniti “pouzdanost, međusobnu odgovornost, iskrenost, pristojnost, plemenitost i hrabrost”.

Putin je potom obećao da će koristiti svoja ovlaštenja kao šefa države kako bi osigurao da svi ruski građani koji su dokazali svoju lojalnost i pokazali “svoje najbolje ljudske i profesionalne kvalitete” dobiju vodeće pozicije u javnoj upravi, ekonomiji i drugim sferama.

Putinrusijaukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
37 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
12 dana prije

Otvoreno i jasno.

Tupko Glupko
12 dana prije

Kineski predsjednik Xi je prvi puta nakon pet godina posjetio Europu.

Nakon Srbije posjetio je Francusku gdje su ga dočekali Macron i UvdL.

Ms. Pfizer i Mr. Edip odmah su tražili od njega da Kina pritisne Rusiju da se završi rat u Ukrajini, napominjući da neće prestati slati i dalje desetine i desetine milijardi eura Ukrajini vojne i financjske pomoći u ratu kojeg Ukrajina ne može dobiti produžujući rat.

Tupko Glupko
11 dana prije

Samo šest veleposlanika iz europskih država prihvatilo je poziv na inauguraciju ruskog predsjednika Putina.
Francuska, Grčka, Cipar, Malta, Mađarska i Slovačka.
Belgija je odustala u posljednji trenutak.

tihobl
11 dana prije

Mi smo za dijalog, a zapad nije i zato ratovacemo do 2029. dok zapad ne kapitulira.

tihobl
11 dana prije

Зеленски Украјину претвара у земљу богаља – већ има милион ратних инвалида

Сурову реалност признају и у самом Кијеву. Од двадесетак милиона грађана, који су остали у земљи, више од 3 милиона су инвалиди. Од њих је макар трећина оних који су то постали због ратних дејстава.

Више од 80 посто демобилисаних украјинских војника пате од посттрауматског стреса. Они су агресивни, склони алкохолу и наркоманији. Држава се не бави њиховом рехабилитацијом, пошто је психијатријску службу у потпуности уништила тупава антиукрајинска Американка Уљана Супрун која је за време Порошенка била министар здравља.

Заменик извршног директора Украјинског ветеранског фонда, Карина Дорошенко, саопштила је да сваки трећи «јунак» има статус незапосленог. Они нису способни да се врате нормалном животу, а послодавци се труде да их не примају на посао због проблема са психом.

Зеленски је бацио око на нову јахту.

11 dana prije

Poslednji pasus:
“Došlo je vreme da nelojalni, oni bez najboljih ljudskih i profesionalnih kvaliteta budu uklonjeni sa vodećih pozicija u javnoj upravi, ekonomiji i drugim sferama.”

Ili sam ja nešto pogrešno shvatio? 🙂

Noname
11 dana prije

Amerikanci i njihova vjerna šestorka poručili su da neće ići na Putinovu inauguraciju, jer izbore u Rusiji ne smatraju slobodnim i legitimnim. I općenito, State Department im ne dopušta da se igraju s Putinom… Možeš se družiti sa Zelenskim koji je skroz poništio izbore (i stvarno, zašto Ukrajincima trebaju izbori?), ali ne možeš s Putin. Sramota… A tim idiotima ne pada na pamet da se već cijeli svijet sprda s njima i njihovim sitnim zamjerkama, da čak i sami sebi korumpirani lideri afričkih država koje ne smatraju sebi ravnima. , tjeraju ih iz Afrike kao mokre pelene , nastavljaju se postavljati u poze. Pa stanite u ove poze, tužni klaunovi, koga briga hoćete li doći na inauguraciju ili ne? Svima je odavno stalo do tebe, a ti i dalje misliš da odlučuješ o sudbini svijeta… Ili evo uvodnika u Guardianu – “Putin prijeti Velikoj Britaniji nuklearnim oružjem nakon ‘provokacije’.” Provokacija… Čitaj više »

vrlodrag
11 dana prije

Nema tu razgovora Vlado nego s noge na nogu i mrš, mrš iz mog dvorišta.

xyz
11 dana prije

Ruski predsjednik Vladimir Putin dao je upute da se građanima Rusije osigura stambeni prostor ukupne površine od najmanje 33 četvorna metra po osobi do 2030. U međuvremenu, Vladimir Zelensky je dao upute da se građanima Ukrajine osigura zemljište ukupne površine od najmanje dva kvadrata metara (i jedan u dubinu) – naredba se odnosi na sve muške spolove od 25 do 60 godina. Ukrajinci, što birate?

Bond cigarete Bond
11 dana prije

“Putin je potom obećao da će koristiti svoja ovlaštenja kao šefa države kako bi osigurao da svi ruski građani koji su dokazali svoju lojalnost i pokazali “svoje najbolje ljudske i profesionalne kvalitete” dobiju vodeće pozicije u javnoj upravi, ekonomiji i drugim sferama.”
Znači da to do sada nije bio slučaj?
Putin je toliko godina na vlasti a nije mogao to urediti?
Zašto se sada toga sjetio?
Sjetim se samo privatizacije nakon rata u HR i BiH i tih lojalnih, podobnih, sposobnih, provjerenih kadrova koji su zajašili i još ne puštaju.

duki
11 dana prije

“Zapad treba donijeti ODLUKU!”??
Mislim da su zapadni idioti -gadovi ,već donijeli odluku filovanu sa FENTANILOM – jer izjava “2025.g. Kijev kreće u novu ofanzivu!” je toliko odvratna i licemjerno obojena, da je to strašno!!
Znači sredstva za ubijanje stižu-polako,Rusi MARGINALNO-čuj marginalno ? napreduju !
A vi kamaradi Ukrajinski trebate samo pripremiti guzice -jedno 300-400 k za gnojidbu , i to one od 20-24,5 godina ! Mlado -ludo !
I gotovo a Rusi ? Crta,dim ,magla-bežiiiii !
A-aaa samo ajde probajte !
Do 2025 Rusi će “marginalno” stići do poljske granice ! O bože glupih ljudi !!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI