Zapad utire put za preokret u vrhu Ukrajine

Buducnost Ukrajine
20 komentara

Zapadne zemlje su postavile temelje za promjenu elita u Ukrajini kako bi učvrstile teritorijalni status quo zemlje, izjavio je zamjenik stalnog predstavnika Ruske Federacije pri OEBS-u, Mikhail Buyakevich.

“Vidimo kako, usred vojnih neuspjeha i rastućeg informacijskog konteksta o antidemokratskoj i korumpiranoj prirodi režima u Kijevu, njegovi strani sponzori na Zapadu pripremaju teren za promjenu elita u Ukrajini s ciljem očuvanja trenutnog stanja”, rekao je visoki ruski diplomata na sastanku stalnog vijeća Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi (OEBS) u četvrtak, prema transkriptu na web stranici ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Nastavljajući, kazao je: “Putem različitih kanala, uključujući penzionirane diplomate, bivše dužnosnike i vojne dužnosnike NATO-a, aktivno se iznose prijedlozi za fiksiranje teritorijalnog statusa quo što je prije moguće, kao dio strategije mrtve mačke, s nadom da će ili zaustaviti posebnu vojnu operaciju Rusije ili je natjerati da odustane od svojih ciljeva.”

Buyakevich je istaknuo da postaje sve očitije da oni koji i dalje potiču naoružani sukob nemaju na umu interese ukrajinskog naroda. Oni žele podržati vlastite ekonomije, posebno putem naručivanja kod svojih proizvođača oružja i riješiti se zastarjelih proizvoda zamjenjujući ih novima. On je podsjetio na odgovarajuće izjave američkih dužnosnika i intervju francuskog predsjednika Emmanuela Macrona za BBC 10. studenog, u kojem je ponovio da još nije došlo vrijeme za pregovore s Moskvom.

rusijaukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
5 mjeseci prije

Lutkari iz USA menjaju lutke u “suverenoj” i “nezavisnoj” Ukrajini . Nove lutke će glumiti drugačije uloge, ali režiseri “predstave” će simulirati promene koje će biti u stilu “sjaši Kurta , da uzjaši Murta” .

eks
5 mjeseci prije

CIA je pokrenula program “CIPSO” za propagandni rat povodom Ukrajine. Preplavljeni su brojni Telegram kanali lažnim vestima i dezinformacijama o uspesima NATO snaga Ukrajine . Medjutim , situacija je takva da su na zapadu već počeli da pripremaju plan kako prilagoditi narativ neuspehu . Najveći problem za USrAnce je kako poraz USA-NATO pretvoriti u pobedu. Podmetanje predloga za primirje obrazlaže Šolc . On poziva Putina da “učini prvi korak” ka miru. Voleli bi zapadnjaci da to predstave kao molbu Rusije zbog pobede NATO snaga . Medjutim, neće pomoći nikakav CIPSO . NATO Ukrajina će biti primorana na kapitulaciju .

Hik!
5 mjeseci prije

Ovaj je svirao klavir ku.cem. Što li će novi raditi. Svirati flautu po.kom ili trombon gu.icom.

Max
5 mjeseci prije

Ode zeleni.

tihobl
5 mjeseci prije

Zelenski nastavlja sa smjenama kako bi se odrzao na vlasti:

Владимир Зеленски разрешио је Александра Тарасовског са места заменика председника Спољнообавештајне службе Украјине

Nekoime
5 mjeseci prije

Mislim da će ruski uvijeti za primirje biti vrlo jednostavni – NATO van iz Europe.

tihobl
5 mjeseci prije

Испод планине Ај-Петри на Криму избушен је хидротунел дужине 7 километара за снабдевање Јалте водом из резервоара на северној страни Кримских планина, саопштила је компанија која гради тунел за РИА Новости.

tihobl
5 mjeseci prije

Запад не може да се такмичи са Руском Федерацијом у производњи оружја. пише “Волстрит џорнал”.

Trebace im 5 godina da dostignu sadasnju rusku proizvodnju pod uslovom da rusi sjede skrstenih ruku. Rusi su im u pravom trenutku nametnuli trku u naoruzanju.

tihobl
5 mjeseci prije

Руска војска је почела да добија куполе на даљинско управљање за митраљезе ПКТ. Ово је још увек прва пробна серија, али је све спремно за масовну серијску производњу. Војно-индустријски сектор почиње значајно да се развија и резултати његовог рада су већ видљиви у многим областима.

Rusi imaju milion ovih mitraljeza. Bice prica kao sa FAB bombama kojima su dodali sklopiva krila vrijedna 3.000 maraka i i sad bombarduju iz daljine. Postave mitraljeze duz linije, a mitraljezac sa sigurnog i toplog mjesta moze upravljati sa nekoliko mitraljeza.

tihobl
5 mjeseci prije

Орбан: У ковчег ЕУ сваки дан се закуцава све више ексера

nessy
5 mjeseci prije

Dobro su se sjetili. Ali, nema zurbe, neka se proda jos par desetina miljardi zastarjelog oruzja, neka pogine stotinjak tisuca mladih, najboljih ljudi, sa obje strane, ali, to nije vazno, taj rat je dobra investicija, kao sto je reklo nekoliko USA seratora i kongresmena. Sav zapad je u soku, kako bezbrojne sankcije Rusiju nisu oslabile, nego ojacale, prisilile da se osloni na samu sebe i pouzdane saveznike, bez ‘nasih zapadnih partnera’. Njemacki procvat industrije baziran na jeftinim energentima, nikad vise, sami sebe su pokopali, uz svesrdnu pomoc USA, sa cijenom plina 5-10 puta skupljim od Ruskog.

nessy
5 mjeseci prije

Zelenski je covjek odvojen od stvarnosti. On ‘naredjuje’ napredovanje od min. 500m dnevno, a najbolji generali mu govore da je pat situacija i da je to nemoguce. Podsjeca me na Hitlera krajem WWII kada nije htio shvatiti situaciju, i smjenjivao je generale svakodnevno i izdavao slicne, sulude naredbe. Jedan vojni amater glumac/soboslikar sebi utuvi u glavu da zna vise o taktici i strategiji od ljudi koji se cijeli zivot obrazuju i uce vojnom pozivu. To moze samo manijak. Hitler je bio bar kaplar u WWI, vidio je uzase i krvoprolice rata uzivo, a ova budala, od vojnog iskustva ima Call of Duty i Medal of Honor, mozda. pribavio je sebi nekretnine sirom svijeta, i napunio tajne racune, ali tesko da ce imati priliku uzivati u tome.

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Ovo je dimna bomba u cilju skrijetanja pažnje ! Koga god bi sada postavili na čelo NEKOĆ Ukraine pa bio to i sami Putin – ništ se ne mjenja !!! Zemlja je uništena , razvaljena , narod – raseljen i vratit se više neće , populacija PREPOLOVLJENA , NEPOPRAVLJIVA šteta je načinjena ! Takvo što – nikakovi izbori , nikud na planetu ne rješavaju … Što je izlaz sada ?! Jedino … Likvidacija Ukraine pa podjela po zonama utjecaja … Nema drugo 🤷

Medo
5 mjeseci prije

U maniri odlučivanja o novom predsjednicom nak pozovu onu tzv umjetnicu iz super talent showa koja s pičkom svira flautu

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI