Zapad želi da zamijeni Zelenskog

Zelenski
23 komentara

Zapadni zvaničnici raspravljaju o potencijalnoj smjeni ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog s vlasti, izjavio je u ponedjeljak šef ruske Spoljno obavještajne službe (SVR) Sergej Nariškin.

Šef špijuna je naveo da postoje brojni razlozi zbog kojih se Zelenski smatra nepoželjnim, a najznačajniji je nedostatak fleksibilnosti u pogledu interesa Zapada.

Prema riječima šefa SVR-a, Zapad vjeruje da je ukrajinski predsjednik otišao predaleko u negovanju svog imidža beskompromisnog jastreba u sukobu s Rusijom. U slučaju potrebe „zamrzavanja“ neprijateljstava, to bi značilo da Zelenski više nije koristan ni u kakvim potencijalnim pregovorima, tvrdi Nariškin.

“Prema američkim obavještajnim službama, s načinom na koji se razvija situacija na ukrajinskom poprištu rata, uskoro bi mogla doći potreba [zamrzavanja sukoba]”, rekao je šef špijuna.

Nariškin je dalje tvrdio da se razmatra zamjena za Zelenskog zbog njegovih neispunjenih obećanja da će poraziti Rusiju na bojnom polju, rasprostranjene korupcije u Ukrajini i nepoštovanja lidera kada je imao posla sa stranim sponzorima. Zelenski je službeno odredio da su bilo kakvi pregovori s Moskvom nemogući sve dok je ruski predsjednik Vladimir Putin na vlasti.

O alternativama Zelenskom razgovaralo se na marginama novembarskog sastanka ministara vanjskih poslova NATO-a u Briselu, rekao je Nariškin. Potencijalne opcije navodno uključuju vrhovnog komandanta ukrajinskih oružanih snaga Valerija Zalužnog, šefa vojne obavještajne službe Kirila Budanova, šefa ureda predsjednika Andreja Ermaka, ili čak gradonačelnika Kijeva i bivšeg boksera Vitalija Klička.

Nakon neuspjele ljetne kontraofanzive Kijeva, ukrajinski general-pukovnik Aleksandar Syrsky izjavio je u nedjelju da ruska vojska neprestano “vodi ofanzivne operacije duž cijelog fronta”.

Zalužni je prošlog mjeseca opisao situaciju na linijama fronta kao “zastoj”, priznajući da nema nade za proboj. Ti komentari su navodno podstakli rastući razdor između generala i ukrajinskog predsjednika.

Prema novinskom izdanju Ukrainskaja pravda, Zelenski je pribjegao stvaranju alternativnih linija komandovanja kako bi davao naređenja direktno oficirima kao što je Syrsky, zaobilazeći tako Zalužnog. „Čini se da Zelenski ima dve vrste ZSU (ukrajinske oružane snage): ‘dobre’ momke kojima komanduju Sirski i drugi favoriti i ‘loše’ koji odgovaraju Zalužnom”, citira izvor blizak predsedničkom listu. administracija kako kaže.

Povjerenje Ukrajinaca u Zalužnog nadmašilo je Zelenskog čak i prošle godine, tvrdi se u izvještaju, dok su ankete pokazale da će general vojske pobijediti sadašnjeg lidera na hipotetičkim predsjedničkim izborima. Ranije ove godine, Zelenski je odbacio ideju o održavanju izbora 2024. kao neodgovornu u vrijeme rata.

SmjenaukrajinazapadZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tatamata
4 mjeseci prije

sad pocinje panika za qurcosviraca , dal ostati ili begati ….smrkach praska vise nije popularan … uglavnom prno u varchak …. sve se polako slaze odkad su nasi nazi zmradovi nestali

Samo U Prolazu
4 mjeseci prije

Odsviro je K!

nastran
4 mjeseci prije

beskorisno korumpirano đubre

Nekoime
4 mjeseci prije

Zašto? Pa da nema Zelenskog i njegove mudre politike, Ukrajina ne bi nikada pobijedila na Pjesmi Eurovizije.

Pravi 233
4 mjeseci prije

Sotonjarski cirkusant je odradija zadatak, uništija bivšu Ukrajinu, pa sada triba instalirati nekog novog cirkusanta da ugasi svitlo.

Rog! Rog! 🤘🤘👹

Schwarze Hunderte
4 mjeseci prije

Dali mu ” naturalizaciju ” 🤷 dcweekly.org/2023/11/29/unprecedented-us-operation-to-shelter-zelensky-raises-eyebrows/

BanOvan
4 mjeseci prije

Evo prilike za dzibera i brkato prase. Em znaju sve sta se desava kod Ukra em za njih navijaju…
Opracija: “Kalif umjesto kalifa” – IzNoGud.

Darko
4 mjeseci prije

Ode glumac u tri P.M. Ali kako god dobro se nakrao i sad će uživati na Floridi a vi Ukrajinci kud koji mili moji kada ste se dali navući na tanki led tom židovskom majmunu…

tihobl
4 mjeseci prije

Rat izmedju britanaca (Zelenski, Sirski, Budalov, nacisti) i amerikanaca (Zaluzni, vojska, nacisti) dostize vrhunac. Neece ameri moci smijeniti britanskog agenta bez rata.

eks
4 mjeseci prije

Šef Pentagona, Lojd Ostin izjavio. “Ukrajina je od velikog značaja za bezbednost USA ” . Kako to ? Izgleda da je i klozet moje babe od velikog značaja za bezbednost USA . Vladari USA su najgori kreteni i ludaci na ovoj planeti .

Max
4 mjeseci prije

On je svoje odsvirao.

vrlodrag
4 mjeseci prije

Bas da vidimo koji će od “izabranih” zamijeniti svirača onom muškom stvari.

abc
4 mjeseci prije

Taj koji ga mjenja, taj ga je i ustoličio.

nessy
4 mjeseci prije

Tragicno je gdje je tip bez ikakvog obrazovanja odveo svoju zemlju. Ocito je zamislio da je univerzalni genije, koji se razumije u sve sfere ratnog djelovanja. Korupcija je samo jedan od elemenata zbog kojih je postao potpuno neprihvatljiv. Cijelom svijetu ga je pun k.. sa tekstom ‘jos, jos, malo je, moglo je i prije’. Nikad ‘hvala’, ni dobre rijeci za one koji ga filuju miljardama. Da procita ‘Bon ton’, to bi bio veliki napredak, ali, sada je kasno.

Rus iz Donbasa 🚀🚁✈🪂
4 mjeseci prije

On je glumac, koji je namjerno odabran da odglumi ono, što su mu zapovjedali zapadni gospodari. Sledi nastavak serije sa drugim glumcem i istim gospodarima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI