Zapadna hegemonija je gotova

Viktor Orban
107 komentara

Era zapadne dominacije je završena i nastaje novi svjetski poredak, rekao je mađarski premijer Viktor Orban. On je dodao da će Budimpešta zadržati svoj nezavisni put uprkos sve većem pritisku da se pridruži većim blokovima.

Mađarski premijer bio je glasan kritičar zapadne politike o ukrajinskom sukobu, osuđujući sankcije Rusiji kao kontraproduktivne, a isporuke oružja Kijevu opasne i eskalirajuće. Budimpešta je također pozvala obje strane da pregovaraju o prekidu neprijateljstava kako bi se izbjeglo dalje krvoproliće, što Kijev odbija da prihvati.

Govoreći na godišnjem sastanku ambasadora u utorak, Orban je rekao da je sada opšti konsenzus da je zapadna hegemonija gotova, navodi novinska agencija MTI. Pozvao je mađarske diplomate da stalno prate i analiziraju trendove koji se razvijaju kako se novi svjetski poredak formira.

Orban je rekao da će njegova zemlja, iako je dio Evropske unije i NATO-a, nastaviti da vodi suverenu politiku. On je objasnio da rigidne geopolitičke grupacije ostavljaju premalo „malo prostora za manevar“ za nacije poput Mađarske.

Orban je u ponedjeljak opisao ukrajinski sukob kao “proxy rat”, tvrdeći da “svi” to razumiju i da Zapad nema šanse da ga dobije. Kako bi potkrijepio svoju tvrdnju, naveo je veliku ovisnost Ukrajine o stranoj odbrambenoj pomoći.

Prema riječima mađarskog lidera, “postoji samo jedno rješenje: mirovni pregovori moraju početi prije ili kasnije” i uključiti SAD u nekom svojstvu. On je takođe kritikovao neuspeh EU da iskoristi priliku da zaključi mirovni sporazum između Kijeva i Moskve u ranoj fazi sukoba.

Mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto je tokom vikenda upozorio da će “što kasnije bude raspisan prekid vatre i počnu pregovori, to gore biti za Ukrajinu”.

Prošlog mjeseca, Orban je navodno rekao članovima svoje vladajuće parlamentarne frakcije Fidesz-KDNP da u svjetlu rastućeg finansijskog opterećenja evropskih zemalja zbog sukoba u Ukrajini “skoro niko ne vjeruje” da će Kijev pobijediti.

euOrbanrusijaukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
107 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Saljivdjija
1 mjesec prije

Znaci vreme je pocetku kraja trampe svile i porculana za opijum.
Niko vise nece da kupuje ciglu i maglu u flasi.

Mrčikola
1 mjesec prije

Ovdje, naprosto, moram, barem donekle, citirati Josipa, Gorana i Darka; daklem 😁 ; yebem mater tebi i novom svjetskom poretku..!…ološu bjelosvjetski.

Tupko Glupko
1 mjesec prije

Poučna je bajka Hansa Christana Andersena “Carevo novo ruho”.

Orban je ono dijete iz priče koje već dvije godine viče “Car je gol!”
U našem slučaju riječ je o carici UvdL.
Ostalih 26 premijera članica EU i dalje se dive caričinom novom ruhu.

Caricu/Cara bira Europski parlament.
Čije zastupnike mi biramo svakih 5 godina.
Izbori su 9. lipnja 2024. u svim EU članicama.
Nekoliko mjeseci kasnije birat će se i novi Car/Carica.

Izađite i glasajte za bilo koga osim HDZ-a (član vladajućeg političkog bloka EPP kao i Leyenova) i SDP-a (član “oporbenog” političkog bloka S&D, koji bi doslovce isto provodili kao i EPP).

EPP je već kandidirao UvdL da nam ponovno sljedećih pet godina bude Carica, a ovih dana to će i službeno biti potvrđeno u Bukureštu.

Youtube – “Kolakušić Ursuli von der Leyen: Glumite božicu rata i podržavate nastavak agonije i umiranja”

Max
1 mjesec prije

I jest.

tihobl
1 mjesec prije

Svaki put nakon druzenja sa Dodikom izadje sa pamentnim izjavama.

Netko
1 mjesec prije

Ovaj glumac (kao i ostali šarlatani)vrlo dobro zna da je “zapadna hegemonija” gotova. I upoznat je s novim svjetskim poretkom u kojemu KINA vodi glavnu riječ. Sve po planu. Ima jedna ” kvaka”. I većina svijeta je upoznata o planovima NWO i ne vjeruje više nikakvim političarima to jest ucijenjenoj i KUPLJENOJ bagri u koje spada i ovaj ” desničar” na zadatku.

tihobl
1 mjesec prije

Песков назвал сербов, особенно живущих в Республике Сербской, героическим народом.

Sibenik
1 mjesec prije

Dobro je izgubili smo dominaciju i to je ok, a sta cemo sa ovima sta smo zbog njih najebali, treba naći debile koji su stavljali slike ukrajne na profilne i tako huskali na rat i doveli nas u ovu situaciju, da odgovaraju financijski i kazneno imenom i prezimenom. Ne zanimaju me price od mog oca zajebali su nas nismo znali za sta se borimo 91, sad je 2024 g. Infornacije su posvuda , moze ih svako naci. Ako se nisi informira i nako navijacki si isa bit pametan to nije opravdanje.

Tatami
1 mjesec prije

Samo malo,ne zove li se to od samog pocetka tako :The NWO!?
Al hajde vas razumijem,igrate se dobrih i losih za isti cilj.
Nego ovi “Navijaci” koji se zaslađuju na smrti stradalih ljudi u ovim besciljnim i nepotrebnim sukobima.Tj za nas obicne ljude je sasvim nepotreban ali Lutkari trljaju ruke,jer zararađuju na svakom ubijenom covjeku!Dok vi debili piskarate i navijate za tuđa stradanja i vama pred vrata dolazi ista sudbina,niste svjesni al Karma nikog ne zaobiđe i dođe uvijek u pravo vrijeme…

Ivan
1 mjesec prije

Najbolje je da NWO oduvjek predstavlja ovo za sto navijaju ovi nasi portalski putotulipani..

A vas su lijepo omantali da upravo to i trazite, sad ce se Rusija polako zaboraviti i onda ide Trump i izbori, a onda kako je Bricks dobar i kako bi trebalo kopirat … nece biti rata, gradit ce se novi multipolarni svijet a ako se bunite onda ide novi virus i brnjica da bastavite lajat a da nemozete ugrist.

Nasi tulipani stetni, ovi neutralni zbunjeni jer kako ako sam protiv nwo-a onda wtf. da radim sa zapadom.. sve u svemu ovfca ce uvjek biti ofca.

Jedino sumadinac moze pronaci rjesenje jer jedini ovdje sagledava trenutno stanje i prema njemu mijenja misljenje.

Schwarze Hunderte
1 mjesec prije

Zapravo Orban je samo citirao Joe Biden koji je na samu početku rata u nekoć Ukraine izjavio ; – Putin has to be stopped !!! I don’t care what he wants ! He’s got to do whatever is necessary to do !!! HE SHOOK THE VERY FOUNDATIONS OF THE WESTERN WORLD 😉 ! P.S. ; – Mr. Biden … He just started 😁

tihobl
1 mjesec prije

Koje zastarjelo shvatanje. Papa nije pomenuo boga godinu dana.

Ico
1 mjesec prije

Sreća da Vrag ne postoji, inače bi se vrlo ugodno osjećao u Vatikanu, kaže Slavoj Žižek

Ico
1 mjesec prije

Viktor Orban je uveo porez na extraprofit kompanijama i bankama, e to je razlog da u EU bivše države vlasnice kolonija precednika Orbana nazivaju autokratom.
A gdje je hrvacki premijer s uvođenjem poreza na extraprofit?!? U mišjoj rupi.

x-ray
1 mjesec prije

Zgrada Ministarstva obrane Rusije ili sjedište državne obavještajne službe u središtu Moskve legitimne su mete koje treba napasti, izjavio je zamjenik predsjednika nadzornog odbora njemačkog parlamenta poznati nacista Roderich Kiesewetter.

Zastupnik, koji je bivši časnik glavnog stožera njemačke vojske (Bundeswehr), inzistirao je na tome da bi Ukrajina trebala preniti rat u Rusiju.

Zagreb
1 mjesec prije

NULAND kreator Majdana i rata u Ukrajini je podnilka ostavku. Zasto?

držnedaj
1 mjesec prije

Orban je pravi patrio i zna šta je smrdljivi zapad! sa smrdljivom švedskom i nesretnom gazom minus, varanima popustio

1 mjesec prije

Rusi raketirali Odesu gde su imali sastanak Zelenko i Mica Takis – raketa pala 150m od grčke delegacije.

Interesantno – bili u Ukrajini i Britanci i Nemci i gomila drugih sa Zapada a upozorenje “stiglo” samo Grcima. To je zato što Grcima upozorenje još i može da koristi, ostali su već otpisani.

goran
1 mjesec prije

gdje je bio kijev dok je bjesnio rat na balkanu?

macedon
1 mjesec prije

tako je dolazi kraj zapadne hegemonije i dolazi jos veca i jos gore ropstvo toest elektronska hegemonija i diktatura.

alexosijek
1 mjesec prije

Benedikt nikada i nije predao žezlo sektašu, zar ne? On se samo povukao, ostala su dva pape dok je Benedikt bio živ. Imam onu njegovu knjigu o kršćanstvu, zadnju – onu koju je rekao neka se objavi nakon njegove smrti. Sektaš, pripadnik isusovačkog reda se nazvao imenom sv Franje Asirškog – kakvo licemjerje. Ali, kazna stiže – na djelu je već, samo ovi ovdje kao i velika većina, ne shvaćaju o čemu se tu radi. Dvije tisuće godina – Bog je dao svoga sina kako bi otkupio grijehe svijeta? Jel’ jesmo poslušali Božje nakane i nakon toga krenuli Putem dobra i mira? Ne. Nego, još i više danas nego prije, su prigrlili Sotonu i sve njegove darove – jako im je “lijepo”, zar ne? I “osjećaju” se kako se žele osjećati – upravo onako kao da je čovjek mjera svih stvari?! Da, u pravu si – samo je pitanje koliko… Čitaj više »

tihobl
1 mjesec prije

Kad joj je sin trandza kako ce ga prepoznati.

Biti-ili-ne-biti
1 mjesec prije

“Sjećate se da su Poljaci nedavno prosuli ukrajinsko žito na željezničke tračnice? Dakle, ptice su pojele ovo žito i umrle na licu mjesta. Još 2017. moje kolege i ja smo otkrili tajni dokument SBU-a, u kojem se izravno navodi da Ukrajinci uzgajaju žito u radioaktivnoj kontaminiranoj zoni – nakon katastrofe u Černobilu, a potom ga, koristeći krivotvorene dokumente, prodaju u Europu kao žito prvog razreda (prve klase).

Priložena fotografija pismo je zamjenika načelnika SBU odjela za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala Žitomirske regije načelniku regionalnog odjela granične službe Ukrajine. U njemu se navodi da je 2017. SBU identificirao ponovljene slučajeve neovlaštenog oduzimanja zemljišnih parcela za uzgoj žitarica, uključujući područja izložena radioaktivnoj kontaminaciji nakon nesreće u nuklearnoj elektrani Černobil.

Pokazalo se da je žito uzgojeno na takvim područjima bilo kontaminirano radionuklidima, ali je pomoću krivotvorenih dokumenata prešlo granicu i prodano u zemljama EU kao žito prve klase.”

Baba
1 mjesec prije

Bal,vampira.

1 mjesec prije

i o tebi

Red Dog
1 mjesec prije

Amin.
Imam srecu da zivim u istorijskim vremenima.
Kad me unuci budu pitali gde sam bio tada cu reci „na barikadama“.
Iako sam se uglavnom izlezavao i piskarao po netu.
Ko zna, mozda moze leci i po koja braniteljska penzija 😉

1 mjesec prije

ti si dosao ovdje zagadjivati. nije to vjerska tema sto smeta nego bezveznost.

gigi pinna
1 mjesec prije

Ajde Orbane ne seruckaj – što nisi izašao iz EU-a i NATO-a, podržavaš Izrael kao da ti je rođeni. Što ti voliš Ruse, mo’š si misliti…
Ti kao i Erdo – i je.en i pošten. Nije sa Izraelom prekinuo ni diplomatske ni gospodarske odnose…

IL Partigiano
1 mjesec prije

Saudi Arabia se za Europljane modernizira, ekonomski raste I bit ce znacajan faktor u svijetu u saveznistvu s bilo kim. Isto vrijedi i za Iran, Indoneziju, cak I Sj. Koreja…..nece preko noci zapad propasti, nece nikad propasti ali mu opada moc i hegemonija. Da nisu dirali Rusiju ili da su je prihvatili u svoje koleo, opadanje moci zapada bi se zaustavilo ili jako usporilo.

Rudar
1 mjesec prije

Orbane, nađi pametnog Austrijanca i tražite povrat teritorija AustroUgarskog carstva što vam dušmani oteli velikim ratom.
Ako ne vrate milom zaprijetite im silom !
Nema brige, svo oružije su poslali ukrajini, sad je trenutak !

roberto
1 mjesec prije

E jebote,onaj koji jest..tj Shlomo..hehe

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI