“Zapadna izuzetnost” je naoružala Tarranta i poslala ga da počini masakr nad muslimanima 

Brenton Tarrant

Nakon masakra nedužnih muslimana za vrijeme molitve u džamijama novozelandskom gradu Christchurchu u kojem je Australac Brenton Tarrant (28) ubio 49 ljudi, a još toliko ih je lakše ili teže ranio, neki mediji tendenciozno pokušavaju uzroke pronaći u njegovom putu u Tursku, Bugarsku, Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku, a jedino nije bio u BiH. Lokalni mediji navode kako se Tarrant radikalizirao nakon posjeta Sjevernoj Koreji, dok vlasti zemalja jugoistočne Europe provode istragu o njegovim navodnim kontaktima s radikalnim ekstremistima dok je bio na proputovanju u regiji. Jedan od znakova njegove ekstremističke ideologije su imena srpskih povijesnih osoba, ali ne samo, koja su ispisana na okvirima punim municije i oružju kojim je počinio ovaj masakr. Kao što smo jučer naveli, tu je napisano svašta, ali Al-Jazeera Balkan i nekih BiH portali naglasak daju na srpsku pistu, što je na društvenim mrežama izazvalo pravi verbalni rat i izljeve mržnje između muslimana i kršćana u regiji. Komentari mržnje na Al-Jazeeri Balkan, nekim srpskim i bošnjačkim portalima su toliko odvratni da nisu za citirati.

Međutim, tko je Brenton Tarrant i tko mu je stavio oružje u ruke da napadne muslimane u Novom Zelandu koji čine 1% stanovništva? Kako se saznaje, mladi Australac, opsjednut sportom i putovanjem, nije imamo neku posebnu naobrazbu ni doktorat iz povijesti da bi sam stvorio neku ideologiju zbog koje je krenuo u ubilački pohod. U najboljem slučaju je za imena ispisana na municiji i oružju čio tijekom svojih kratkotrajnih putovanja u regiji i nešto pronašao na Wikipediji, nakon čega je sastavio svoj manifest bijelog supremacionizma, uradak pun mržnje, povijesnih događaja i smjernica za uspostavu “idealnog društva” na razini frustriranog pučkoškolca.

Posebno je zanimljivo s kolikom su brzinom društvene mreže uklonile snimke samih likvidacija nedužnih muslimana u džamiji, a razlog je da se ne širi strah među stanovništvom, što i jeste glavni cilj svakog od terorista. U tom kontekstu se vrijedi sjetiti da su snimke masovnih i pojedinačnih likvidacija koje je provodio ISIL na internetu stajale mjesecima, ako ne i godinama, a nekim čudom ih je uvijek prva dobivala Rita Katz, odbjegla iračka Židovka s prebivalištem u Sjedinjenim Državama, koja je za objavu ovih materijala osnovala posebnu agenciju SITE.

No, kako je poznato da je ISIL tvorevina u prvom redu američkih, saudijskih i izraelskih obavještajnih službi, ovo ne treba čuditi i necenzurirane snimke ritualnih ubojstava danas olinjalih “lavova kalifata” i danas stoje na stranici Heavy.com.

Tarrant je sam sebe nazvao eko-fašistom i dodao da je “osoba koja je utjecala na njega prije svega Candace Owens”. Manifest postavlja pitanje je li on pristalica Donalda Trumpa. On je odgovorio: “Kao simbol obnovljenog bijelog identiteta i zajedničkog cilja? Naravno. Kao kreatora politike i vođe? Dragi Bože ne.”

S obzirom na to da su u nas rasprave na društvenim mrežama o tome tko je Brenton Tarrant zatrovane novim valom ekstremne mržnje između dva suprotstavljena tabora, a političari regije i na Zapadu općenito su se ograničili na kratku osudu ovog gnusnog terorističkog napada i masakra, tumačenja bi bilo dobro tražiti na drugoj strani, na Istoku.

Ruski ekspert u napadu na Novom Zelandu vidi anglosaksonski nacionalizam

Tragedija na Novom Zelandu nije slučajna i može imati veze s postojanjem anglosaksonskog nacionalizma u toj zemlji, rekao je docent na Katedri za međunarodnu sigurnost Fakulteta za svjetsku politiku Moskovskog državnog univerziteta Aleksej Fenenko.

U pucnjavi u dvije džamije u Christchurchu je Tarrant ubio 49 ljudi, a 48 je ranjeno. Troje ljudi je uhićeno zbog sumnje da su umiješani u napad, a protiv jednog od napadača je podignuta je optužnica za masovno ubojstvo. Mediji navode da je ovo najmasovnije ubojstvo u toj zemlji od 1943. godine, kada je tijekom pobune u zatvoru za ratne zarobljenike u gradu Fezerstoun ubijeno 48 japanskih vojnika i jedan Novozelanđanin.

Prema Fenenkovim riječima, “Novi Zeland i Australija nisu tako tihe zemlje, kako se to čini iz Moskve“.

“U svojoj regiji su Australija i Novi Zeland, zapravo, veoma aktivne države. Podsjetit ću da tamo postoji veoma moćan sukob, jer u regiji Oceanije ima dosta muslimanskih država. Jedna od njih je, na primer, Indonezija, tradicionalni geopolitički suparnik Australije i Novog Zelanda. To što se dogodilo nikako nije slučajnost. U tim zemljama je, također, veoma jak anglosaksonski nacionalizam”, rekao je Fenenko.

Politikolog je naglasio da i u Australiji, i na Novom Zelandu postoje veoma utjecajne anglosaksonske elite koje se zalažu za protjerivanje muslimana iz tih država.

“Ali ovdje nije riječ o muslimanima s Bliskog istoka, jer ih tamo nema, nego o muslimanima iz najbližih država u Oceaniji. Zaoštravaju se proturječnosti među muslimanima i nemuslimanima, pri čemu se to u velikoj meri događa umjetno”, dodao je ekspert, sugerirajući da podijele među društvenim skupinama potiču elite.

Prema njegovim riječima, napetost između tradicionalnog anglosaksonskog konzervatizma u svijetlu rastuće netrpeljivosti prema muslimanskom svijetu odavno sazrijeva na Novom Zelandu i u Australiji, najmanje tijekom posljednjih 15 godina.

Fenenko smatra “da se takve tragedije u budućnosti mogu dogoditi u bilo kojoj zapadnoj zemlji, ako se ima u vidu kolika se razina mržnje prema muslimanima tamo razvila tijekom posljednjih 30 godina”.

Ruski stručnjak je podsjetio na izjavu Georga Busha mlađeg, koji je 2001. godine rekao “da nije svaki musliman terorista, ali da je svaki terorista  musliman”.

“Poslije takvog pojačavanja napetosti, mislim da nije čudno da se događaju i ovakvi slučajevi”, zaključio je ekspert.

Kineski stručnjak: “Bijeli supremacionizam je središte mita o zapadnoj izuzetnosti”

U jučerašnjem uvodniku je kineski državni list Global Times teroristički napad na Novom Zelandu nazvao logičnim slijedom ideologije Zapada u kojoj je bijeli supremacionizam stekao čvrsto uporište i ničemu se ne treba čuditi. Stoga bi se Zapad trebao zapitati o posljedicama koje uzrokuje propaganda bijele supremacije, iako će zapadni lideri i političari uglas reći kako se oni protiv toga bore i da to nije istina.

U petak se u novozelandskom Christchurchu dogodio nečuven teroristički napad. Naoružani napadač, za kojeg se smatra da ima sudionike, provalio je u dvije odvojene džamije i nasumice unutra pucao u ljude. Najmanje 49 osoba ubijeno, a mnogi su teško ranjeni. Mirni Novi Zeland ni u snu nije očekivao takvu noćnu moru.

Ono što najviše zabrinjava je da je ubojica bio tipičan bijelac. Iako se tragedija dogodila na Novom Zelandu, napadač je australski državljanin. Napisao je “Manifest” pun bijelih supremacističkih prijedloga. On je živio za svoj napad, rekavši da ga je izvršio kako bi “pokazao okupatorima da naše zemlje nikada neće biti njihove zemlje”, “da se osveti osvajačima” i da osigura “budućnost bijele djece”.

Napad je bio pun simbola davnih rasnih i vjerskih sukoba u Europi. Krajnje desničarska politička misao, koja je posljednjih godina prevladavala na Zapadu, nesumnjivo je bila jedna od inspiracija napada. Zapadni svijet nije uspio kontrolirati taj trend i mnoge su zemlje ušle u krajnje desničarsku politiku i čak potiču njezin uspon.

Teroristički napad na Novom Zelandu izazvat će ogorčenje u islamskom svijetu. No, bez obzira na zapadni ili islamski svijet, nedostaje snažan i učinkovit mehanizam za kontrolu domino efekta ekstremnih događaja. Umjesto toga, sukobi se koriste za uzurpiranje političkog utjecaja, a takva praksa se smatra legitimnom političkom igrom.

Prije nekoliko godina je terorizam uglavnom bio karakteristika islamskih ekstremista na Bliskom istoku, koji su napadali i zapadne ciljeve. No, napad na Novom Zelandu je nešto posve obrnuto. On odražava radikalno raspoloženje bijelih supremacionista da protjeraju sve ostale rase i religije. Ako muslimani u nepovoljnom položaju krenu u obračun s bijelim supremacionistima, to  će postati svjetska noćna mora. Zapadne elite bi trebale izreći snažnu osudu terorističkog napada na Novom Zelandu i voditi zapadni svijet u  temeljito promišljanje o tome što je bijeli supremacionizam.

Bijeli supremacionizam nije izolirana ideologija. Ona prevladava u zapadnjačkom centrizmu i popularizaciji takozvanih “zapadnih univerzalnih vrijednosti”. Ako su “naše” vrijednosti univerzalne, onda su svi narodi, rase i religije s drugačijim vrijednostima inferiorni. Zaključak je logičan i stoga sebi neki uzimaju za pravo krenu u ovakve ubilačke pohode.

Zapad bi trebao biti uključiv prema multilateralnoj globalizaciji, umjesto da uvijek daje prednost i nameće vlastite prednosti, uzimajući zapadnu superiornost zdravo za gotovo.

Pucnjava u Christchurchu ponovno dokazuje da je različitim rasama, religijama i kulturama teško skladno koegzistirati. Predrasude, diskriminacija i zatvorenost su uobičajene među rasama i religijama, a napad je pokazao ljudima koliko je to opasno. Zapadno društvo ima ozbiljne nedostatke u upravljanju tim ključnim pitanjima. Zapadne zemlje uvijek kritiziraju napore zemalja koje uspijevaju kontrolirati te probleme, ali su podcijenile krizu u vlastitom svijetu. Zapadne zemlje žele jednostavna rješenja i odabiru ih zbog svog političkog sustava, ali to je zanemarivanje dužnosti od strane političara. Sve se svodi  na izbornu pobjedu ili poraz.

Na kraju, zapadni sustav je taj koji potiče politički sukob, a religijski i rasni sukobi su ujedno i politički. Kada Zapad bude uspješan, ti će sukobi biti ublaženi. Ali kada mnogi bijelci osjećaju da su njihovi životi uništeni, a političari im kažu da im “oni drugi otimaju kruh ih usta”, logično je da će sukobi eskalirati. Ali što je društvo opasnije, političarima je lakše pobijediti. U izbornoj utrci naravno, ne u pobijediti u smislu da će ostvariti izborna obećanja.

Neke utjecajne skupine u svijetu žele terorističke napade, jer od više antagonizma imaju više koristi. Političari koji potiču antagonizam pomažu tim moćnicima, a napori drugih zemalja za promicanje sklada u njihovim društvima, i svijetu općenitu, ismijavaju se. Antagonizam se uvijek promiče pod maskom morala i pravde i to patetični dio današnjeg svijeta.

Sputnik News / Global Times

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
shumadinac
Gost
shumadinac

Ne može se rat (sukob, konfrontacija) voditi sa bogatim ,srećnim, zadovoljnim… ljudima. Ljudi se moraju zaplašiti, radikalizovati, razbesneti, zavesti… da bi izgubili svoju volju, logiku, moralna načela, empatiju…

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson

Šumi dobio toplu vodu 🙂

Dub Miroslav
Gost
Dub Miroslav

Samo teške kukavice napadaju vijernike u crkvi za vrijeme molitve!

Pera
Gost
Pera

Zaboravljas na: idiote, korisne idiote , budale …

Rotor
Gost
Rotor

To su uglavnom frustrirani i nesretni ljudi, koji ubijaju zbog pogrešne percepcije vjere i ideologije, a u pozadini svega je uvijek materijalna korist. Ovaj čin pomračene svijesti je samo posljedica. Uzroci su nama, ‘stoci sitnog zuba’ daleki, duboki i nedostupni. Danas je znanje moć. Elite raspolažu znanjem, a samim tim i manipulacijama. Ovaj svijet se, i bukvalno, svodi na dječiju igricu, ali igricu sa pravom krvlju i suzama. Nekom je to,vrlo, vrlo zabavno i profitabilno.

Šok
Gost
Šok

Huntington je u pravu
što se tiče sukoba civilizacija

Har Megiddo
Gost
Har Megiddo

Huntington je huškač takvog sukoba, a ne nepristrani promatrač.

GanicusPrvi
Gost
GanicusPrvi

Ono da postoji bijela supremacija stoji ali da postoji i prezir ovih migranata prema bijeloj rasi takodje stoji.Ja sam musliman pa nekako gledam objektivno stanje i to sto sam musliman u njihovim ocima sam kao svaki drugi bijelac bijelo pseto a moja zena bijela kuja.Pogotovo zene kako sa mrznjom gledaju na bijelkinje kao da su sve kurve dzaba sto joj pomognes isto misliMozemo se ovdje lagati koliko hocemo al ja sam zbog takvih napustio svoju kucu jer je ovo na USK postao lager za kriminalce drogerase i ISIL/ovce koji to i ne kriju.Onaj tko radi na sukobu civilizacija dobro mu… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija

Postoje najmanje dva dobra psihološka razloga zašto mrze bijele žene.
Prvi je – da skratimo priču- izgled, a drugi, prava žena, uključujući seksualna. Jednostavno. Ima još…

Realnost
Gost
Realnost

Tvoj komentar nije vredan cutanja. Cista glupost.

Bleinfeld Labi
Gost
Bleinfeld Labi

Ova priča me podsjeća na onu priču vezano za 9/11 koju su mediji poglavito u americi ponavljali do besvjesti čak i fil snimljen o jednoj djevojci kojoj je zaručnik poginuo u rušenju tornjeva blizanaca taman dan nako zaruka i ta ista je imalo stalno medijski prostor da bi se na kraju otkrilo da je obična laž, niti je bila tu za vrijeme rušenja tornjeva, niti ima zaručnika, niti ništa od toga nije istina.
KOJA MOČ MEDIJA. strava

Bleinfeld Labi
Gost
Bleinfeld Labi

Evo tko zna čitati između redaka eve je u ovom dijelu teksta kazano.
=================
prva dobivala Rita Katz, odbjegla iračka Židovka s prebivalištem u Sjedinjenim Državama, koja je za objavu ovih materijala osnovala posebnu agenciju SITE

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Bilo koja mržnja u bilo kojem smjeru je potaknuta odozgo. Nijedna nije dobra. Nije istina ni da smo se mi s našim muslimanima, ne s pravim Turcima, klali stoljećima. Niti su oni s hanefijskim islamom bili kakvi su danas oni, manjina, ali ih ima, koji su prigrlili novi vehabijski islam. Ovo prebacivanje na “srpski pistu”, što forsira Al-Lažeera je tako odvratno da nemam riječi. Kakve veze ovaj konj ima sa Srbijom i Balkanom, bugarima i vjerskim ratovima u Evropi? Konjina napumpana steroidima bez trunke mozga. Kaže, proputovao je cijeli svijet s 28 godina, iz prosječne radničke obitelji. Bio je čak… Pročitaj više »

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Može se za dvadesetak minuta u zatvorenom prostoru ubiti i raniti veliki broj ljudi ,samo to ne može uraditi ovakav ološ nego profesionalac.

Ivex
Gost
Ivex

Sve stoji ljudi misle da je lako rukovati automatskom puškom za ubiti ne raniti toliko ljudi treba dobra obučenost i hladnokrvnost što ima samo dobro istreniran vojnik. Jbg za nekoliko mjeseci bi se mogao dogoditi neki veliki napad od strane Islamista. Pametnima dosta glupima neka se zamaraju motivima tkz luđaka.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović

Kinesko tumačenje je prilično sažeto i duboko. Komplimenti Kinezima. Usput, cijeli islamski svijet je zgrožen i ogorčen, jer se ovdje radilo o manjini doslovno bezopasnoj, malobrojnoj i muslimanima iz Oceanije s nimalo vehabijskog utjecaja.

MDM
Gost
MDM

Ma odlicni su Kinezi. A tek njihovi logori za izbijanje islama iz muslimanskih glava.

Rotor
Gost
Rotor

Tekst dijela Povelje usvojene na konferenciji predstavnika pedeset zemalja u San Francisku 1945. godine: “Mi, ujedinjeni narodi, odlučni smo sačuvati buduća pokoljenja od užasa rata, koji je dva puta u toku našeg života donio čovječanstvu neopisive patnje, i potvrditi vjeru u osnovna prava čovjeka, u dostojanstvo i vrijednost ljudske ličnosti, u ravnopravnost muškarca i žene, velikih i malih naroda. Odlučni smo stvoriti uvjete pod kojima bi se održali prava i poštivanje obveza što nastaju iz ugovora i drugih izvora međunarodnog prava te raditi na postizanju društvenog napretka i boljih životnih uvjeta u sve većoj slobodi.” Zar UN nisu osnovane s… Pročitaj više »

Zax
Gost
Zax

Eto, tijela ubijenih se jos nisu ni ohladila a sirom svijeta vec se skupljaju politicki poeni i pokusava progurati svoj interest. A istina je vrlo jednostavna. Na novom zelandu se dogodilo isto sto i u brazilu u skoli prije par dana, sto se u americi svako malo dogadja pogotovo u skolama. Psihicki rastrojen pojedinac pukne do kraja uzme oruzje i ide ubijati ljude za koje smatra da su uzrok njegovih problema ili koje mrzi iz samo njemu jasnih razloga. Jebiga, ima nas 7 milijardi na ovoj planeti. Ne mozemo svi bit normalni

eu kolonija
Gost
eu kolonija

interesantno je da bošnjaci optužuju ovoga da je “čettnik” I ono što je još gore “kršćanski terorrista”. s obzirom da je ovaj prije svega bio neonacista I veličao ss a zna se da su I bosanski muslimani bili ss-ovci onda bi se moglo reći da on ima veze sa bošnjacima ili muslimanskim teroristtima. isti ti nesmiju ni pomenuti američke teroriste koji svaki dan pobiju po 50-100 muslimana ali su se krvnički obrušili na kršćanstvo ps. hoću reći da su jučer neke hijjene odmah pokušale izvući neke zaključke koji nemaju veze sa naučnim osnovom već isključivo sa politikom I to kontinuirano… Pročitaj više »

shumadinac
Gost
shumadinac

Odavno nam je jasno da su Holivudski filmovi propagandno oruđe. Ovaj događaj ide dalje – on je monstruozan ali bljutav EPP u pauzi holivudskog filma. Srbi su u tu “reklamu” uključeni “jer su poznati zločinci” koje je lako povezati sa ovakvim događajem i učiniti ga lakšim za pamćenje. Drugi razlog je taj što kreće nova tura demonizacije Srba koja je sada nagoveštaj događaja koji tek treba da se dogode. Pored svega što je kosovska vlast uradila u poslednje vreme a dobro je poznato, novo je da su juče Albanci pretukli dva srpska mladića u Mitrovici – samo jedna u nizu… Pročitaj više »

eu kolonija
Gost
eu kolonija

jučer sam nekoliko puta pisao o odgovornosti vlada australije I novog zelanda koje primaju migrante a znaju za probleme unutar svojih država I netrppeljivosti domicilnog stanovništva prema došljacima. sada je tome došla I potvrda. što se tiče bošnjaka I albanaca oni su odavno pročitanu u muslimanskom svijetu kao oni kojima amerikanci, smrtni neprijatelji muslimanskog svijeta, manipuliraju. to se ogleda po tome da veliki broj muslimanskih zemalja nije priznalo kosovo kao neovisnu državu I imaju bolje izgrađene odnose sa srbijom nego s njima. a to što se dešava na kosovu ili bih ništa ne prolazi ispod američkog radara I odobrenja. elite… Pročitaj više »

Jadranko Cvrković
Gost
Jadranko Cvrković

Što se tiče elita balkanskih muslimana, muslimani BiH-a uglavnom vjeruju turskom vođi “Muslimanskog bratstva” “sultanu” Recep Tayyip Erdoğanu.

eu kolonija
Gost
eu kolonija

stavovi turske I amerike, britanije I drugih sa zapada u bih a o bih se malo razlikuju. uostalom do pokušaja državnog udara u turskoj stavovi turske I amerike se nusu uopće puno razlikovali

Pera
Gost
Pera

Malo si se preracunao. U BiH ima puno Gulenovih skola, uticaj ‘merike je strasan a nasljednik sin je u velikim problemima jer SAD-isti i Erdogan se bas ni ne mirisu. Da te podsjetim: Bakir je ‘merikanski pajac’.

eu kolonija
Gost
eu kolonija

sjećam se početka rata u siriji kada su amerikanci, britanci, angelina jolly I bošnjaci pokušali povezati siriju I bih a oni došli ubijati sirijske muslimane I kršćane istovremeno. I ja sam tada pomislio da ova dva rata imaju sličnosti ali sam to gledao iz drugog, za razliku od njih ispravnijeg, kuta

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice

Nova demonizacija, na staroj priči.
Tako je, kao što kažeš.

tango
Gost
tango

ONI ŠTO U IME ISLAMA ČINE ZLOČINE VI SVI IH NAZIVATE ISLAMSKIM TERORISTIMA ILI MUSLIMANSKIM A ISTI TI SU VAŠE SLUGE VAŠIH VLADA A KAD OVAKAV KALIBAR ZLOČINCA POBIJE U DŽAMIJI NEMOĆNE VI VAŠI MEDIJI I VAŠI PREDSTAVNICI NAZIVATE TO TERORIZMOM I SVI UGLAS TO GOVORITE TO A NAJVEĆA BUDALA VIDI DA JE TO IZ VJERSKE POBUDE OPTUŽUJETE DA SU SŽAMIJE MJESTA NAURUŽAVANJE RADIKALA ETO OVI SE USPJEDOŠE ODBRANITI MA DAJ NE SERITE PO LJUDSKOM PAMEĆU VIŠE

eu kolonija
Gost
eu kolonija

ovo je ono što ti ne želiš vidjeti a o čemu ja upravo pišem. lijepo je uživati anglosaksonsku zaštitu ušuškan dok ti ti isti ubijaju braću muslimane. ali doći će dan kada će se morati pogledati u realnost. prije nekoliko dana sam napisao da su nacisti humaniji u odnosu na amerikance jer amerikanci kada ubijaju oni to rade iz “humanitarnih” pobuda I čine dobro djelo a nacisti kada su ubijali bili su svjesni svojih zločina. ovaj što je izvršio napad na novom zelandu je anglosaksonski nacionalista, koji je poput amerikanaca pokušao pronaći alibi za svoj zločin a to je uradio… Pročitaj više »

eu kolonija
Gost
eu kolonija

vidiš, amerikanci kada ubbijaju oni to rade iz “humanitarnih” pobuda a naccisti su bili svjesni svojih zloččina. zbog toga su naccisti bili humaniji od amerikanaca. I ovaj što je nappao jučer ove na novom zelandu je prema nečijim željama kršćanski terrorista a ne anglosaksonski nacionalista ili terorista. e sada je do nas želimo li spoznati tu bollnu istinu sada ili za deset ili dvadeset godina. samo da ne bude prekasno

Lucija
Gost
Lucija

Eu kolonija
Vi ste od jučer uzrujani.
Ludo ponašanje je ludo ponašanj, samo se vrste ludila razlikuju po tome kakvo opravdanje daje luđak za taj čin: shizofreničar: ubio sam ga jer je bio agent svemirskih stvorova (a iz guze mu je izlazila antena kao u South Parku). Psihopat: Ubio sam ga, ali je on za to kriv…pa se prema tome i ponašanje amera i nacista mogu protumačiti kao psihopatska (ubijanje zbog rasnih zakona).

udav
Gost
udav

ja sam posteno citirao da je pucac indoktriniran templarima (krstasima), treba proveriti da li je bio u londonu u njihovoj crkvi, pa koliko je samo bilo krstaskih pohoda, i sada ovo otimanje muslimanske nafte je isto krstaski pohod… zasto vi ne precizirate, jel to shia, ili suni terorizam, ko zagovara terorizam? u hriscantvu je jasno, krstasi su isli u pljacku, sada pljackaju naftu, a hriscanstvo im je izgovor… cak i ove migracije im odgovaraju, ne trebaju im muslimani da vade naftu, zato ih/vas i ciste.

28.juni
Gost
28.juni

@ eu kolonija:Povijest sve govori!Tvoje razmišljanje je patolosko.Kakav čovjek mora biti ,pa ovako razmišljati kao ti!?

eu kolonija
Gost
eu kolonija

???
patološko, povijest? predpostavljam da znaš čitati ili ti i to teže ide. objasni ove svoje tvrdnje.

udav
Gost
udav

on i jeste “kršćanski terorrista”, jer ko daje blagoslov??? where he entered Temple Church (built by the Knights Templar as their English headquarters in 1185) where he met privately with Master of the Temple Robin Griffith-Jones—the significance of which was unknown until a few hours ago when Tarrant posted his 73-page manifesto titled “The Great Replacement” wherein he declared “no group ordered my attack…I make the decision myself…though I did contact the reborn Knights Templar for a blessing in support of the attack, which was given”. ODAKLE BRE PARE TOLIKE LONDONU kao sto su nekad krstasi imali izgovor jerusalim, a… Pročitaj više »

eu kolonija
Gost
eu kolonija

dakle da zaključimo. nisu amerikanci I britanci već su kršćani, templari, ćetalji, indijanci, pingvini itd.

udav
Gost
udav

pa vidis valjda da je ovaj bio u britanskom sedistu templarske crkve, pravis se blesav bzvz

Tadmur Palmirovic
Gost
Tadmur Palmirovic

Gledao sam mnoge priloge na našim medijima .Duhačekov tekst na hrvatskom indeksu je takav da nemam riječi kojima bi ga opisao.Prilog na Hrt-u je najodvratniji i još gore najpodmukliji od svih koje sam vidio,gori nego na Aldžaziri.Kako je to autoru Babićeva kalibra promaklo pojma nemam.Al Džazira Balkans je isto što i isilov SITE ili Alfurqan ,velika većina javnih televizija je pod njihovim krišobranom ,tom otpadu svaka uređena zemlja bi morala oduzeti koncesiju.

shumadinac
Gost
shumadinac

… što samo potvrđuje da je napad deo šire kampanje…

Tadmur Palmirović
Gost
Tadmur Palmirović

Šumadinac, Ljudi koji upozore da je ovo dio šire i orkestrirane kampanje budu ismijani na način da im se postavi pitanje :koga briga za zemlju od 7mil stanovnika, pola svijeta nije čulo za nju, nema napadač veza sa Srbijom… Itd.. A sa druge strane vrište srpska imena, ostalih nema, baš srpska muzika na početku videa,ćirilica na kundaku od puške da je zumira kamera na kacigi..haha…svaka čast za amere i mosad i gadosti koje su spremni servirati, ipak su Britanci još uvijek najkvarniji. Nema im premca. Nešto su Srbiji skuvali, kada serviraju svi ćemo morati probat.. još nećemo znati šta.

igi
Gost
igi

pretjeruješ laki…ako muslimanska braća iz katara i iz BIH ističu srbe u slučaju navedenog zločina to je samo za lokalnu upotrebu onih koji godinama podržavaju umjerenu oporbu u siriji…po meni – đžaba su krečili – ….al lažira punom parom radi na propagiranju rata civilizacija u BIH i to uspješno što nije ni čuditi jer zna se kakav je plan muslimanske braće….ja sam inače danas poslušao nekoliko puta harmonikaše sa dva zuba u glavi i ma koliko ih slušao nije mi palo na pamet da naudim muslimanima stoga navedena pjesma nema nikakve veze s zločinima u new zelandu…uostalom britanski marš grenadira… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija

To smo zaključili još jučer. Ovo na društvenim mrežama je dokaz.
Dodatni dokazi: emisije na tv-u.

Wolf
Gost
Wolf

Ovaj napad na muslimane nema nikakve veze s srbima, hrvatima, bugarima idt. kao što nema veze ni s povijesnim događajima, postrojbama, osobama itd. Ovaj napad ima jedino veze s ekspanzionizmom islama u zapadnu civilizaciju. Ovaj napad je odgovor na islamističke napade u svijetu, odgovor na emigrantsku krizu, odgovor na Sorosa i administraciju Hilary Clinton koji su pokrenuli cijelu priču s arapskim proljećem i migrantima. Svaka akcija izaziva reakciju. Ovak napad je logičan sljed događaja i ako se islamisti ne smire bit će još takvih terorističkih napada. O ovom će danima svi brundati, a svi su zaboravili događaje iz Francuske, Njemačke,… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija

Wolf,
Naravno, u svemu ima istine.
Ali istina je i da ja vaše ime (nick), kao i Cara i Kuma dosad nisam ovdje viđala…

alan ford
Gost
alan ford

zašto je lice ubojice zamagaljeno na snimcima iz sudnice?
Je li slučajno što je Tarrant izvršio navodni “teroristički napad”, baš u gradu koji se naziva Christchurch ( u prijevodu Kristova crkva)

Lucija
Gost
Lucija

A zašto su zamagljena lica migranata na onoj slici gdje je članak o policajcu koji je ostao bez posla? Da netko ne bi prepoznao teroriste ? Zaista neznam. Za djecu znam da je zakon.

Red Dog
Gost
Red Dog

Balkanci su traumatizirani zadnjim ratom i njihove elite ih drze u stanju trajne traume. Ove nema veze sa njima, ali ipak daju oduska frustracijama kao da se je desilo kod njih. Posto nije racionalno, ja podjebavao, i izbacen sam sa Facebooka. Valjda zbog broja prijava svima kojima sam stao na zulji. Ne nasesti na nacionalisticke provokacije nije normalno na Balkanu. Ti moraju biti uklonjeni. FB tvrdi da suzbija govore mrznje, ali u balkanskim grupama se uglavnom siri mrznja. Da se ne lazemo, znamo o cemu se radi; drzati budale na FB, prikupljati podatke o njima i uzeti placeno za usmerenu… Pročitaj više »

Lucija
Gost
Lucija

Samo fb? A međunarodni sud u Hagu? Svakih par godina po jednu optužnicu, svi zinu? A televizija? A političari? A vjerske organizacije?
Točno to stanje trajne traume. A stanja u državama sve gora i luđa.

dinaricus vulgaris
Gost
dinaricus vulgaris

zanimljivo kako svi izjavljuju žalost novozelanđanima a nijedan nije stradao

alan ford
Gost
alan ford

false flag operacija, kao i ona Brejvikova, kao i napad na Charlie Hebdo, kao i onaj pokolj u Floridi, prije 3-4 godine, kada je onaj navodni afganistanac navodno pobio gejeve u gej klubuu Floridi.. Inače… i onaj afganistanac je pobio baš 49 osoba , isto kao i ovaj Australac,. Dakle,. imamo “terorističke napade” sa islamističkim predznako, i imamo ovakve,. sada kao ovaj Audstakvc, sa nekakvim nategnutim kršćansko-desničarskim naionalističikim predsznakom.. taman kako gospodari kaosa iz duboke države žele… ma da narvno, i ovaj Tarrant je slilčno kao i Brejvik, prije svog čina, napisao manifest, u kojem je sve i svašta nadrobio…… Pročitaj više »

Avan Hajvan
Gost
Avan Hajvan

Žalosno je kako se brzo i sustavno sa svih foruma brišu komentari onih koji razumiju napadača, da ne kažem onih koji ga podržavaju. Upravo taj nedostatak dijaloga i sustavno marginaliziranje uz socijalno isključivanje docodi do otuđenja i potencijalne radikaliziranosti pojedinaca. Mene više zanima jedan komentar nekoga tko razumije motivaciju napadača nego stotinu baljezgarija teoretičara urote i liberalnih ovaca.

Lucija
Gost
Lucija

Taj koji razumije napadača zove se psihijatar. Što nije išao ratovat nego je pobio nevine ljude?
I još nešto. Ludih je bilo i bit će ih, ali mora se raditi na psihičkom zdravlju. Škole bi morale surađivati sa elementima zdravstvenog sustava.
Ovog je netko drugi nanjušio kao psihički labilnog i plaćao mu sva ona putovanja.
Nisam sigurna da su njegovi prihodi bili dovoljni za to.
Njegov nalogodavac je isti kao i kod muslimanskih terorista.

Teritorijalna obrana
Gost
Teritorijalna obrana

Pa otišao je ratovat protiv onih koji vrše invaziju. A to što ju vrše bez oružja je sporedno. Napisao je lijepo u Manifestu da njega ne zanimaju muslimani u muslimanskim državama. Zašto bi onda išao tamo ratovati?

Problem sa psihičkim zdravljem imaju oni kojima je Islam okej, jer ako ti je zla ideologija okej onda ili nisi dovoljno upoznat i pričaš bezveze, ili si dobro upoznat a braniš zlo. Pa ti biraj.

Ove priče o urotama su potpune gluposti koje pričaju ljudi koji se nisu u stanju suočiti sa stvarnošću niti Islama niti protivnika Islama.

Teritorijalna obrana
Gost
Teritorijalna obrana

Njegova motivacija je jednostavna – muslimani se razmnožavaju a bijelci ne, i sad Europi slijedi Kosovski scenarij. Prema njemu treba sve nebijelce maknuti iz Europe. U biti sve koji nisu pravi Europljani. Nešto u tom stilu. Ja se s tim skroz ne slažem jer mi ne smetaju manjine dok su manjine. No istina je da će ovim tempom Europljani izumrijeti i sad je pitanje što napraviti. Političari smatraju da je to izumiranje super stvar a većina birača podupire te političare. Onda pojedinci poput ovog Tarannta zaključe da ne mogu ništa postići demokratskim putem (što je točno) i uzmu stvar u… Pročitaj više »

alan ford
Gost
alan ford

Što je to “zapadna izuzetnost” i “bijeli supremacionizam”? Ma hajte molim vas, besmislice i propagandni pojmovi. Što je to “Zapad”?. kao da je “Zapad” jedna država i jedna nacija. Zapad je abstraktni pojam, Ne postoji “Zapad” ni kao politička zajednica, ni kao ekomomska zajednica, ni kao zajednički sustav vrijednosti i svjetonazora. Pod pojmom “Zapad”,. se ne misli na Norvešku ili Island, ili Nizozemsku ili Španjolsku… već se večinom misli na SAD i Britaniju, odnosno anglocionističku mafiju i duboku državu, Koja kontrolira sve. I koja u javnosti nameće ono što se podrazumijeva pod “Zapad”. Bilo da je riječ o politici, ekonomiji,… Pročitaj više »

alan ford
Gost
alan ford

zakašnjeli komentari na članke od prije 2 dana: https://www.logicno.com/vijesti/eu-za-pomoc-siriji-osigurala-7-mlrd-dolara-damask-odbacuje-licemjerni-cirkus-agresora.html agresija na Siriju je izvršena, zato što su to željeli vladari svijeta: ciohazarska bankomafija, najveća mafija u povijesti čovječanstva i ta mafija i dalje naređuje, destabilizaciju Sorije i zato njene pudlice iz EU, moraju slušati i davati lovu ISIL je cionističko umjetno čudovište, sa kozmetikom radikalnog islama. Da su ISIL-ovci štićenici ciohazarske duboke države, potvrđuju i najnovij događaj iz Njemačke. Njemačka vlada objavila je šokirajući podatak, odnosno priznala, da je u onom ogromnom valu izbjeglica prije 2-3 godine, ušlo i oko 7000 osoba, koje se sumnjiči da su bivši ISIL-ovci i… Pročitaj više »

Hezbollah
Gost
Hezbollah

Da baš se u Sjevernoj Koreji radikalizirao! Vjerojatno je tamo zamrzio mongoloidnu rasu da bi na NZ poubijao muslimane, među kojima sigurno ima i bijelaca? Glupa teorija…

Decko sa ulice
Gost
Decko sa ulice

Zasto je video sa masakrom iz dzamije skinut sa interneta,
kada su videi sa masakrima isisa i drugih godinama on line da ih svi vide?
U videu je odgovor na to pitanje.
Zato sto je taj video kombinacija kompjuterske grafike, stvarne slike i 3D studio grafike.
Zato sto je masakr (video) djelo obavjestajnih tajnih sluzbi,
pitanje je,
kako se i dali se masakr, ovakav kako ga opisuju,
na kraju, uopce i desio?
Tajming dogadjanja je previse brz,
prica oko ubice,
previse naivna.
Prozirna.

Decko sa ulice
Gost
Decko sa ulice

Objavljeni “live fb video”, koji ma broj 4 u kutu, je
VIDEO IGRICA.
Zato je zabranjen.
Dali se masakr tako desio ili nije, ili se uopce nije desio, ne znam,
ali taj video je fake.
Bio je par sati na ovom portalu,
tako da i redakcija moze reci svoje misljenje.
Ako pogledamo scene nakon masakra, i NZ policiju bez kaciga kako poziraju naokolo,
sumnjam da je tamo bio bio kakav napadac sa oruzjem.
Logicno, ne?
Dali bi neko od vas izasao na cestu trazit do zuba naoruzanog ubicu nakon masakra nezasticen, bez kacige?

Decko sa ulice
Gost
Decko sa ulice

Danasnji web portal na Jutarnjem listu donosi izvjestaj hrvatske tajne sluzbe o ubici iz Novog Zelanda opisuju u detalje gdje se kretao i koliko puta je posjetio hotele u Bugarskoj??? “U Bugarsku je, naime, stigao avionom iz Dubaia 9. studenog 2016. godine gdje je boravio sljedećih šest dana i obišao deset turističkih lokaliteta. Potom je avionom otišao u Bukurešt gdje je unajmio automobil i uputio se u Mađarsku…” JEDAN DAN nakon masakra, gotov izvjestaj sa svim detaljima, sve je vec objavljeno? Bas njega su pratili? Kakva slucajnost. Jeli neko dozvolio da to ide u javnost? Ostoja James Bond Balkana? Pa… Pročitaj više »

Car
Gost
Car

@Decko sa ulice
Pišeš gluposti kakva 3D grafika,jedno zlo rađa drugo zlo to je začarani krug,povjesna želja bjelaca za dominacijom nad ostatkom planete.Najveće zločine u povjesti čovječanstva počinila je tzv Zapadna civilizacija.Nekada u ime vjere a nekada u ime ideala.Bijeli čovjek je tumor čovječanstva.

Wolf
Gost
Wolf

Jedini koji žele dominirati planetom su muslimani. Muslimanska braća, valjda ste čuli za njih, su u ratu s svijetom sve dok svijet ne islamiziraju.
Ako tvrdiš da to nije istina onda si naivna budaletina!

kum
Gost
kum

@Wolf. Ne znam u kojem vijeku ti živiš i dali si uopće upoznat sa povješću čovječanstva,a povjest nam govori nešto sasvim drugo od onoga što ti pišeš.A to je da kršćanska ili tzv Zapadna civilizacija koja je pokorila cio svijet, te nameće svoj način života,svoja pravila.Pa ta isata Zapadna civilizacija ili tzv demokratska civilizacija odgovorna je za milijone ubijenih civila diljem planete Zemlje, odgovorna je za dva svjetska rata,ta ista demokratska civilizacija ubila je stotine hiljada Američkih domorodce tj Indijanaca zatvorila u rezervate,Australija pobijeno hiljade Aboridžana,Novi Zeland ubijeno hiljade Maora domorodačkog stanovništva,Španska inkvizicija poubijala milione stanovnika južne Amerike,Francuska poubijala stotine… Pročitaj više »

Red Dog
Gost
Red Dog

Drug Wolf je u pravu.
Dok vi buljite u oslabljenje cioniste je nastao novi faktor; Muslimanska Braca.
I njima treba sto vise sehida da bi muslimani sveta srljali njima. A belci su budale. Kad je Bush rekao „Krstaski Rat“ je to bilo tacno ono sta su hteli cuti. Kao reci jevreju „Holocaust“ ili srbinu „Jasenovac“.
Ko ce pobediti? Gledajte brojke nataliteta zapada.

28.juni
Gost
28.juni

Red Dog-Vase zene neće da radjaju.Jedno ,eventualno dvoje ili nijedno.

Red Dog
Gost
Red Dog

To.
Ali i gore je od toga.
I kvaliteta i kvantiteta sperme zapadnjaka je opala na 25 % onoga cega je bila 1970-tih. I nastavlja opasti.
https://www.indy100.com/article/men-infertile-2060-science-us-europe-australia-new-zealand-8025861

Lucija
Gost
Lucija

Ja bih bila jako oprezna s takvim izjavama.
Nemože jedan čovjek drugom određivati koliko će djece imati, ili bilo tko drugi.
Ma što pričali iza toga se kriju ekonomski razlozi.
Ovako, ovo zvuči kao neki imperativ?
Kakav bi mogao još biti odgovor na ovo pitanje?
A odgovori država, npr Australije ili Novog Zelanda?

Ivex
Gost
Ivex

Lucija ne seri ove žene za Zapada glume nešto kao ravnopravnost jer im šonje od muškaraca to dopustaju kada je u vezi s muslimanom manja je od makova zrna jer zna da joj sljedi nož bude li srala,zato manje serite više cjenite odgoj svojih muškarca sa Zapada koji barem imaju nekakvo poštovanje prema ženama

kum
Gost
kum

@Red Dog.
Očigledno je da si jako ne upućen u povjest čovječanstva,evo malo da te malo educiram,Cionizam kao pokret je nastao u 19 stoljeću točnije 1885 god.A Muslimansko bratstvo osnovano je 1928. godine u Egiptu kao odgovor na raspada Osmanskog carstva,tako da ova dva pokreta nisu nikakvi novi faktori.

Lurker
Gost
Lurker

Lijepo si upucen u povijest zapadne civilizacije… Ne bi bilo lose da proucis i ostale, cisto da prosiris obzore…

iskren
Gost
iskren

Wolf , hajmo Muslimane ne pljackati , ne ubijati , ne uvoditi im silom Demo(N)kraciju pa cemo onda vidjeti sto ce se desavati u svijetu.Oni nikog silom ne prevode na Islam, nadji mi jedan primjer da su nekom preveli na Islam silom?

Lurker
Gost
Lurker

Ti se salis? Nadam se da je ovo sarkazam, ako nije onda zakljucujem da ti povijest nije jaca strana…

Lurker
Gost
Lurker

Dodatno, Iskren, kad muslimanski teroristi ubijaju vecina ljudi ne krivi sve muslimane, a kad neki bijelac napravi isto onda je kriva zapadna civilizacija… Dajte me nemojte…

Segota
Gost
Segota

Wolf , a tebi je pretpostavljam , ispran mozak???

28.juni
Gost
28.juni

Wolf-Od tebe veće budaletine nema kada ovako razmišljaš.

Lurker
Gost
Lurker

Svaka civilizacija zeli dominaciju, jedino trenutno zapadna je odlucila nestati ali to nece nista bitno promijeniti stvari.

Lucija
Gost
Lucija

Najveći napredak čovječanstva ostvarila je bijela civilizacija. Od stare Grčke do danas. A postoje i crnci koji su rasisti…
Ali nas na ovom portalu NEĆEŠ SKRENUTI U TE VODE.
Mi ovdje nismo nikad išli nikoga kolonizirat. Čak nismo išli u Križarske ratove (kako to zapitajte se? u vezi s jednim mojim jučerašnjim komentarom).

Ključno u gornjem tekstu je sljedeće: Parafraziram: u posljednjih 15 godina pojačalo se antimuslimansko raspoloženje. Zašto?

28.juni
Gost
28.juni

Koliko znas toliko i pricas!Lucija!

Lucija
Gost
Lucija

Oho, a vi znate zašto se pojavilo takvo raspoloženje u Australiji i Novom Zelandu? Da, zašto. Koliko mi je poznato, tamo je bio samo jedan teroristički napad koji je neslavno završio? Dakle?

Lucija
Gost
Lucija

Da, vi. 28.juni, molim odgovorite na pitanje. Sa ili bez uskličnika.

pera lozac
Gost
pera lozac

Seli u Afriku bice ti bolje, da vidis koliki su melem crnci.

Lurker
Gost
Lurker

Jedini razlog sto je bijela civilizacija pocinila najvise zlocina je u tome sto ima najbolju tehnologiju… Ovo da je bijeli covjek tumor je izjava na nivou 5 togodisnjeg djeteta… Deder malo na wikipediju pa prouci malo o povjesti Afrike prije dolaska bijelaca, juznoamerickim predkolumbovskim civilizacijama, gingis kanu, osmanlijama… Itd i tako blize…

Milan
Gost
Milan

“Bijeli čovjek je tumor čovječanstva”. Care zar ovo nije glupost, ako si mislio na”Najveće zločine u povjesti čovječanstva počinila je tzv Zapadna civilizacija.” za to ne smijes optuzivati bjelog COVJEKA.

Komunista
Gost
Komunista

Ti se nisi rodio. Sve što ti znaš, posjeduješ i misliš je jedna velika iluzija, računarska animacija ?

Dečko sa ulice
Gost
Dečko sa ulice

Isti novinar Jutarnji list, prije dva dana (24 sata prije masakra) piše tekst o Mektiću, i prije jednog o balkanskom krvniku iz Novog Zelanda. (?!) Novinar Krešimir Žalec.
“Nadahnuti novinar” kartice i kartice teksta vadi iz torbe informacije kao mađioničar.
Povezano?
Izmišljeno?
Sumnjivo?
Ne podmeće li neko nešto veliko Plenkoviću i Kolindi,
ili obrnuto?

tošo
Gost
tošo

U ovom slućaju ne razumem a ma baš ništa, Ne možeš povezivati ni jednog logićnog zaključka, šta sljedi po mome ništa dobro jer imam slab osječaj, da to nije zaključena priča i da sljedi još nešto ružnije

udav
Gost
udav

levicari imaju fiksaciju da ce zene biti predsednice u good ol’ usa, pa makar i ne bila hilari,imamo alexandriu i sad se u trampovom timu pojavljuje izvesna afroamerikanka za koju – citiram, New Zealand gunman: Candace Owens ‘influenced me above all’ koliko su englezi umesani sa svojom sluzbom u svrgavanju trampa sa dosijeom, vec znamo da je ovaj bio u njihovom sedistu, da je dobio osim blagoslova brejvika i podrsku/blagposlov templara, citamo: The Australian wrote: “I just had brief contact with Knight Justiciar Breivik and received a blessing for my mission after contacting his knights.” da li je pucac bip… Pročitaj više »

Wolf
Gost
Wolf

A što je islamski supremacionizam???
Ovaj napad rezultirat će velikom ogorčenošću u islamskom svijetu. Ogorčenje neće biti veče od ogorčenja u kršćanskom svijetu nakon bezbroj islamističkih napada.

PrahaMilan
Gost
PrahaMilan

To je své falše flag..novináři opět lazu po svijtu a portál Logicno prenosi dezinformacije.Da imate svá videa kao sto imám já tog izmisljenog masakra, drugaciji bi reagirali i isali u komentarima.Opet kao tisíců Půta nasjedate na dezinformacije. A dok je naivníh ovaca, raznih portali, novináři uzimaju pre…tak nápad je tolik fals flag dá je to za smijeh..

( ͡° ͜ʖ ͡°)
Gost
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zanimljiva su mi ova češka slova. Pozz.

Pietro
Gost
Pietro

Sve je to koordinirano iz jednog centra. Zapamtite, ništa se ne događa slučajno. Optužba da Hr naoružava vehabije, ovaj napad, srpska glazbena pozadina, putovanje napadača po ex yu, brzina i usklađenost soroševih medija da to istraže itd. Čini mi se da smo opet mi na redu da započnemo sukob.

Dzek Trbosjek
Gost
Dzek Trbosjek

Direktan uzrok terorizma u NZ jeste nametanje Politicke Korektnoati na Zapadu. Sprecavanje javne debate, diskusije, razmatranja, propitivanja, analize… u sirem drustvu o nekim temama, dovodi do mnogih usijanih glava. To da neke dozive melt down /zatopljenje/ jeste logican rezultat potiskivanja onih tema koje more vecinu u drustvu.

Lucija
Gost
Lucija

‘Politička korektnost’ je samo još jedan naziv za organizaciju MANIPULACIJE.

udav
Gost
udav

kad nigerijski muslimani pobiju 120 hriscana za 3 nedelje, to nikog ne interesuje, vest je da hriscanski supremacionista pobije 49 muslimana i okrivi trampa
kad dzihadisti iz afganistana kotrljaju srpske glave po bosni to isto nije bila vest
kad ameri pune te iste dzihadiste pa promase i pobiju civile decu, to isto nije vest
nije vest kad slazu da irak ima oruzje za masivno unistenje, pa istrebe milione
nije vest nista sto hipnotizer ne odluci, a pucanstvo je i dalje hipnotisano zeljno vesti, a ne istine

markoo
Gost
markoo

a jel bio i u ukrajini, dombasu??
to je jucer pisalo po nekim portalima/novinama.

udav
Gost
udav

u cemu se ogleda ta navedena zapadna izuzetnost, zaokruzi tacan odgovor:

1. u nekom slepcu iz radnicke porodice koji kopira bilo ciji terorizam indoktriniran belom supremacijom, u navodnoj samoodbrani od negativnog prirodnog prirataja u sprezi sa imigracijom
2. u neokrstaskim pljackaskim pohodima sada bliskoistocne nafte i gasa u koluziji sa velikim izraealom (krstasi su svojevremeno usput opljackali vizantiju)

Ivex
Gost
Ivex

Australija i Novi Zeland su do kraja 1960 god imali rasne segregacije imigracijske zakone samo su davali bjelcima dozvolu za ulazak u njihovu zemlju ako si bio Azijat ili Crnac tesko da si mogao nastaniti u ovim zemljama sada su kao uzor za Ljudska prava i demokraciju.

dinaricus vulgaris
Gost
dinaricus vulgaris

zanimljivo svi teroristi svih boja i uvjerenja imaju nešto zajedničko…tursku

Nil1
Gost
Nil1

Zašto me kolege bošnjaci onako provociraju na poslu i stanu. Jednog dana sve ce ovo u njemačkoj biti muslimani, mi ćemo bit većina, gnjavilo me poslje posla ispecem jaja i slanine i provociraju jos nece da se ustane niko od njih vec moram ic u sobu jest. Ujutro ljudi jedu za stolom lik ulazi i kaze selam aleikum ?????? Pritom se ne misli glavom da sam bio izbjeglica i da je bilo mrtvih u kuci… Poslje kad dobiju otkaz aj uj.. nek se ženama svojim pravdaju sad dole sto ne rade…

Sarka
Gost
Sarka

A?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik