“Zapadna izuzetnost” je naoružala Tarranta i poslala ga da počini masakr nad muslimanima 

Brenton Tarrant
99 komentara

Nakon masakra nedužnih muslimana za vrijeme molitve u džamijama novozelandskom gradu Christchurchu u kojem je Australac Brenton Tarrant (28) ubio 49 ljudi, a još toliko ih je lakše ili teže ranio, neki mediji tendenciozno pokušavaju uzroke pronaći u njegovom putu u Tursku, Bugarsku, Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku, a jedino nije bio u BiH. Lokalni mediji navode kako se Tarrant radikalizirao nakon posjeta Sjevernoj Koreji, dok vlasti zemalja jugoistočne Europe provode istragu o njegovim navodnim kontaktima s radikalnim ekstremistima dok je bio na proputovanju u regiji. Jedan od znakova njegove ekstremističke ideologije su imena srpskih povijesnih osoba, ali ne samo, koja su ispisana na okvirima punim municije i oružju kojim je počinio ovaj masakr. Kao što smo jučer naveli, tu je napisano svašta, ali Al-Jazeera Balkan i nekih BiH portali naglasak daju na srpsku pistu, što je na društvenim mrežama izazvalo pravi verbalni rat i izljeve mržnje između muslimana i kršćana u regiji. Komentari mržnje na Al-Jazeeri Balkan, nekim srpskim i bošnjačkim portalima su toliko odvratni da nisu za citirati.

Međutim, tko je Brenton Tarrant i tko mu je stavio oružje u ruke da napadne muslimane u Novom Zelandu koji čine 1% stanovništva? Kako se saznaje, mladi Australac, opsjednut sportom i putovanjem, nije imamo neku posebnu naobrazbu ni doktorat iz povijesti da bi sam stvorio neku ideologiju zbog koje je krenuo u ubilački pohod. U najboljem slučaju je za imena ispisana na municiji i oružju čio tijekom svojih kratkotrajnih putovanja u regiji i nešto pronašao na Wikipediji, nakon čega je sastavio svoj manifest bijelog supremacionizma, uradak pun mržnje, povijesnih događaja i smjernica za uspostavu “idealnog društva” na razini frustriranog pučkoškolca.

Posebno je zanimljivo s kolikom su brzinom društvene mreže uklonile snimke samih likvidacija nedužnih muslimana u džamiji, a razlog je da se ne širi strah među stanovništvom, što i jeste glavni cilj svakog od terorista. U tom kontekstu se vrijedi sjetiti da su snimke masovnih i pojedinačnih likvidacija koje je provodio ISIL na internetu stajale mjesecima, ako ne i godinama, a nekim čudom ih je uvijek prva dobivala Rita Katz, odbjegla iračka Židovka s prebivalištem u Sjedinjenim Državama, koja je za objavu ovih materijala osnovala posebnu agenciju SITE.

No, kako je poznato da je ISIL tvorevina u prvom redu američkih, saudijskih i izraelskih obavještajnih službi, ovo ne treba čuditi i necenzurirane snimke ritualnih ubojstava danas olinjalih “lavova kalifata” i danas stoje na stranici Heavy.com.

Tarrant je sam sebe nazvao eko-fašistom i dodao da je “osoba koja je utjecala na njega prije svega Candace Owens”. Manifest postavlja pitanje je li on pristalica Donalda Trumpa. On je odgovorio: “Kao simbol obnovljenog bijelog identiteta i zajedničkog cilja? Naravno. Kao kreatora politike i vođe? Dragi Bože ne.”

S obzirom na to da su u nas rasprave na društvenim mrežama o tome tko je Brenton Tarrant zatrovane novim valom ekstremne mržnje između dva suprotstavljena tabora, a političari regije i na Zapadu općenito su se ograničili na kratku osudu ovog gnusnog terorističkog napada i masakra, tumačenja bi bilo dobro tražiti na drugoj strani, na Istoku.

Ruski ekspert u napadu na Novom Zelandu vidi anglosaksonski nacionalizam

Tragedija na Novom Zelandu nije slučajna i može imati veze s postojanjem anglosaksonskog nacionalizma u toj zemlji, rekao je docent na Katedri za međunarodnu sigurnost Fakulteta za svjetsku politiku Moskovskog državnog univerziteta Aleksej Fenenko.

U pucnjavi u dvije džamije u Christchurchu je Tarrant ubio 49 ljudi, a 48 je ranjeno. Troje ljudi je uhićeno zbog sumnje da su umiješani u napad, a protiv jednog od napadača je podignuta je optužnica za masovno ubojstvo. Mediji navode da je ovo najmasovnije ubojstvo u toj zemlji od 1943. godine, kada je tijekom pobune u zatvoru za ratne zarobljenike u gradu Fezerstoun ubijeno 48 japanskih vojnika i jedan Novozelanđanin.

Prema Fenenkovim riječima, “Novi Zeland i Australija nisu tako tihe zemlje, kako se to čini iz Moskve“.

“U svojoj regiji su Australija i Novi Zeland, zapravo, veoma aktivne države. Podsjetit ću da tamo postoji veoma moćan sukob, jer u regiji Oceanije ima dosta muslimanskih država. Jedna od njih je, na primer, Indonezija, tradicionalni geopolitički suparnik Australije i Novog Zelanda. To što se dogodilo nikako nije slučajnost. U tim zemljama je, također, veoma jak anglosaksonski nacionalizam”, rekao je Fenenko.

Politikolog je naglasio da i u Australiji, i na Novom Zelandu postoje veoma utjecajne anglosaksonske elite koje se zalažu za protjerivanje muslimana iz tih država.

“Ali ovdje nije riječ o muslimanima s Bliskog istoka, jer ih tamo nema, nego o muslimanima iz najbližih država u Oceaniji. Zaoštravaju se proturječnosti među muslimanima i nemuslimanima, pri čemu se to u velikoj meri događa umjetno”, dodao je ekspert, sugerirajući da podijele među društvenim skupinama potiču elite.

Prema njegovim riječima, napetost između tradicionalnog anglosaksonskog konzervatizma u svijetlu rastuće netrpeljivosti prema muslimanskom svijetu odavno sazrijeva na Novom Zelandu i u Australiji, najmanje tijekom posljednjih 15 godina.

Fenenko smatra “da se takve tragedije u budućnosti mogu dogoditi u bilo kojoj zapadnoj zemlji, ako se ima u vidu kolika se razina mržnje prema muslimanima tamo razvila tijekom posljednjih 30 godina”.

Ruski stručnjak je podsjetio na izjavu Georga Busha mlađeg, koji je 2001. godine rekao “da nije svaki musliman terorista, ali da je svaki terorista  musliman”.

“Poslije takvog pojačavanja napetosti, mislim da nije čudno da se događaju i ovakvi slučajevi”, zaključio je ekspert.

Kineski stručnjak: “Bijeli supremacionizam je središte mita o zapadnoj izuzetnosti”

U jučerašnjem uvodniku je kineski državni list Global Times teroristički napad na Novom Zelandu nazvao logičnim slijedom ideologije Zapada u kojoj je bijeli supremacionizam stekao čvrsto uporište i ničemu se ne treba čuditi. Stoga bi se Zapad trebao zapitati o posljedicama koje uzrokuje propaganda bijele supremacije, iako će zapadni lideri i političari uglas reći kako se oni protiv toga bore i da to nije istina.

U petak se u novozelandskom Christchurchu dogodio nečuven teroristički napad. Naoružani napadač, za kojeg se smatra da ima sudionike, provalio je u dvije odvojene džamije i nasumice unutra pucao u ljude. Najmanje 49 osoba ubijeno, a mnogi su teško ranjeni. Mirni Novi Zeland ni u snu nije očekivao takvu noćnu moru.

Ono što najviše zabrinjava je da je ubojica bio tipičan bijelac. Iako se tragedija dogodila na Novom Zelandu, napadač je australski državljanin. Napisao je “Manifest” pun bijelih supremacističkih prijedloga. On je živio za svoj napad, rekavši da ga je izvršio kako bi “pokazao okupatorima da naše zemlje nikada neće biti njihove zemlje”, “da se osveti osvajačima” i da osigura “budućnost bijele djece”.

Napad je bio pun simbola davnih rasnih i vjerskih sukoba u Europi. Krajnje desničarska politička misao, koja je posljednjih godina prevladavala na Zapadu, nesumnjivo je bila jedna od inspiracija napada. Zapadni svijet nije uspio kontrolirati taj trend i mnoge su zemlje ušle u krajnje desničarsku politiku i čak potiču njezin uspon.

Teroristički napad na Novom Zelandu izazvat će ogorčenje u islamskom svijetu. No, bez obzira na zapadni ili islamski svijet, nedostaje snažan i učinkovit mehanizam za kontrolu domino efekta ekstremnih događaja. Umjesto toga, sukobi se koriste za uzurpiranje političkog utjecaja, a takva praksa se smatra legitimnom političkom igrom.

Prije nekoliko godina je terorizam uglavnom bio karakteristika islamskih ekstremista na Bliskom istoku, koji su napadali i zapadne ciljeve. No, napad na Novom Zelandu je nešto posve obrnuto. On odražava radikalno raspoloženje bijelih supremacionista da protjeraju sve ostale rase i religije. Ako muslimani u nepovoljnom položaju krenu u obračun s bijelim supremacionistima, to  će postati svjetska noćna mora. Zapadne elite bi trebale izreći snažnu osudu terorističkog napada na Novom Zelandu i voditi zapadni svijet u  temeljito promišljanje o tome što je bijeli supremacionizam.

Bijeli supremacionizam nije izolirana ideologija. Ona prevladava u zapadnjačkom centrizmu i popularizaciji takozvanih “zapadnih univerzalnih vrijednosti”. Ako su “naše” vrijednosti univerzalne, onda su svi narodi, rase i religije s drugačijim vrijednostima inferiorni. Zaključak je logičan i stoga sebi neki uzimaju za pravo krenu u ovakve ubilačke pohode.

Zapad bi trebao biti uključiv prema multilateralnoj globalizaciji, umjesto da uvijek daje prednost i nameće vlastite prednosti, uzimajući zapadnu superiornost zdravo za gotovo.

Pucnjava u Christchurchu ponovno dokazuje da je različitim rasama, religijama i kulturama teško skladno koegzistirati. Predrasude, diskriminacija i zatvorenost su uobičajene među rasama i religijama, a napad je pokazao ljudima koliko je to opasno. Zapadno društvo ima ozbiljne nedostatke u upravljanju tim ključnim pitanjima. Zapadne zemlje uvijek kritiziraju napore zemalja koje uspijevaju kontrolirati te probleme, ali su podcijenile krizu u vlastitom svijetu. Zapadne zemlje žele jednostavna rješenja i odabiru ih zbog svog političkog sustava, ali to je zanemarivanje dužnosti od strane političara. Sve se svodi  na izbornu pobjedu ili poraz.

Na kraju, zapadni sustav je taj koji potiče politički sukob, a religijski i rasni sukobi su ujedno i politički. Kada Zapad bude uspješan, ti će sukobi biti ublaženi. Ali kada mnogi bijelci osjećaju da su njihovi životi uništeni, a političari im kažu da im “oni drugi otimaju kruh ih usta”, logično je da će sukobi eskalirati. Ali što je društvo opasnije, političarima je lakše pobijediti. U izbornoj utrci naravno, ne u pobijediti u smislu da će ostvariti izborna obećanja.

Neke utjecajne skupine u svijetu žele terorističke napade, jer od više antagonizma imaju više koristi. Političari koji potiču antagonizam pomažu tim moćnicima, a napori drugih zemalja za promicanje sklada u njihovim društvima, i svijetu općenitu, ismijavaju se. Antagonizam se uvijek promiče pod maskom morala i pravde i to patetični dio današnjeg svijeta.

Sputnik News / Global Times

Brenton TarrantNovi Zeland
Pretplatiti se
Obavijesti o
99 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Decko sa ulice
5 godine prije

Zasto je video sa masakrom iz dzamije skinut sa interneta,
kada su videi sa masakrima isisa i drugih godinama on line da ih svi vide?
U videu je odgovor na to pitanje.
Zato sto je taj video kombinacija kompjuterske grafike, stvarne slike i 3D studio grafike.
Zato sto je masakr (video) djelo obavjestajnih tajnih sluzbi,
pitanje je,
kako se i dali se masakr, ovakav kako ga opisuju,
na kraju, uopce i desio?
Tajming dogadjanja je previse brz,
prica oko ubice,
previse naivna.
Prozirna.

Dub Miroslav
5 godine prije

Samo teške kukavice napadaju vijernike u crkvi za vrijeme molitve!

Rotor
5 godine prije

Tekst dijela Povelje usvojene na konferenciji predstavnika pedeset zemalja u San Francisku 1945. godine: “Mi, ujedinjeni narodi, odlučni smo sačuvati buduća pokoljenja od užasa rata, koji je dva puta u toku našeg života donio čovječanstvu neopisive patnje, i potvrditi vjeru u osnovna prava čovjeka, u dostojanstvo i vrijednost ljudske ličnosti, u ravnopravnost muškarca i žene, velikih i malih naroda. Odlučni smo stvoriti uvjete pod kojima bi se održali prava i poštivanje obveza što nastaju iz ugovora i drugih izvora međunarodnog prava te raditi na postizanju društvenog napretka i boljih životnih uvjeta u sve većoj slobodi.” Zar UN nisu osnovane s ciljem unapređenja međunarodne suradnje? Jesu, e ako jesu zašto onda UN, kao krovna planetarna organizacija, ne bi usvojila odluku o zabrani nacionalizma, rasizma i vjerskog funadametalizma na nacionalnim razinama? Da li je to zato što ne može svanut prije zore ili, možda, zato što to nekome odgovara, jer su nacionalizam,… Čitaj više »

Bleinfeld Labi
5 godine prije

Evo tko zna čitati između redaka eve je u ovom dijelu teksta kazano.
=================
prva dobivala Rita Katz, odbjegla iračka Židovka s prebivalištem u Sjedinjenim Državama, koja je za objavu ovih materijala osnovala posebnu agenciju SITE

Bleinfeld Labi
5 godine prije

Ova priča me podsjeća na onu priču vezano za 9/11 koju su mediji poglavito u americi ponavljali do besvjesti čak i fil snimljen o jednoj djevojci kojoj je zaručnik poginuo u rušenju tornjeva blizanaca taman dan nako zaruka i ta ista je imalo stalno medijski prostor da bi se na kraju otkrilo da je obična laž, niti je bila tu za vrijeme rušenja tornjeva, niti ima zaručnika, niti ništa od toga nije istina.
KOJA MOČ MEDIJA. strava

Laki Topalović
5 godine prije

Kinesko tumačenje je prilično sažeto i duboko. Komplimenti Kinezima. Usput, cijeli islamski svijet je zgrožen i ogorčen, jer se ovdje radilo o manjini doslovno bezopasnoj, malobrojnoj i muslimanima iz Oceanije s nimalo vehabijskog utjecaja.

GanicusPrvi
5 godine prije

Ono da postoji bijela supremacija stoji ali da postoji i prezir ovih migranata prema bijeloj rasi takodje stoji.Ja sam musliman pa nekako gledam objektivno stanje i to sto sam musliman u njihovim ocima sam kao svaki drugi bijelac bijelo pseto a moja zena bijela kuja.Pogotovo zene kako sa mrznjom gledaju na bijelkinje kao da su sve kurve dzaba sto joj pomognes isto misliMozemo se ovdje lagati koliko hocemo al ja sam zbog takvih napustio svoju kucu jer je ovo na USK postao lager za kriminalce drogerase i ISIL/ovce koji to i ne kriju.Onaj tko radi na sukobu civilizacija dobro mu ide Hantingtonov plan se ostvaruje ipak.

shumadinac
5 godine prije

Ne može se rat (sukob, konfrontacija) voditi sa bogatim ,srećnim, zadovoljnim… ljudima. Ljudi se moraju zaplašiti, radikalizovati, razbesneti, zavesti… da bi izgubili svoju volju, logiku, moralna načela, empatiju…

eu kolonija
5 godine prije

interesantno je da bošnjaci optužuju ovoga da je “čettnik” I ono što je još gore “kršćanski terorrista”. s obzirom da je ovaj prije svega bio neonacista I veličao ss a zna se da su I bosanski muslimani bili ss-ovci onda bi se moglo reći da on ima veze sa bošnjacima ili muslimanskim teroristtima. isti ti nesmiju ni pomenuti američke teroriste koji svaki dan pobiju po 50-100 muslimana ali su se krvnički obrušili na kršćanstvo

ps. hoću reći da su jučer neke hijjene odmah pokušale izvući neke zaključke koji nemaju veze sa naučnim osnovom već isključivo sa politikom I to kontinuirano rade samo što su sada u sve uvukli cijeli kršćanski svijet

Nil1
5 godine prije

Zašto me kolege bošnjaci onako provociraju na poslu i stanu. Jednog dana sve ce ovo u njemačkoj biti muslimani, mi ćemo bit većina, gnjavilo me poslje posla ispecem jaja i slanine i provociraju jos nece da se ustane niko od njih vec moram ic u sobu jest. Ujutro ljudi jedu za stolom lik ulazi i kaze selam aleikum ?????? Pritom se ne misli glavom da sam bio izbjeglica i da je bilo mrtvih u kuci… Poslje kad dobiju otkaz aj uj.. nek se ženama svojim pravdaju sad dole sto ne rade…

Laki Topalović
5 godine prije

Bilo koja mržnja u bilo kojem smjeru je potaknuta odozgo. Nijedna nije dobra. Nije istina ni da smo se mi s našim muslimanima, ne s pravim Turcima, klali stoljećima. Niti su oni s hanefijskim islamom bili kakvi su danas oni, manjina, ali ih ima, koji su prigrlili novi vehabijski islam. Ovo prebacivanje na “srpski pistu”, što forsira Al-Lažeera je tako odvratno da nemam riječi. Kakve veze ovaj konj ima sa Srbijom i Balkanom, bugarima i vjerskim ratovima u Evropi? Konjina napumpana steroidima bez trunke mozga. Kaže, proputovao je cijeli svijet s 28 godina, iz prosječne radničke obitelji. Bio je čak u Sjevernoj Koreji. A da nije ovo S australski SAS ili kako sezove. Kaže da je gađao pojedinačnom paljbom, 49 mrtvih. To je strijelac kakvog nema u američkim filmovima.

Tadmur Palmirovic
5 godine prije

Gledao sam mnoge priloge na našim medijima .Duhačekov tekst na hrvatskom indeksu je takav da nemam riječi kojima bi ga opisao.Prilog na Hrt-u je najodvratniji i još gore najpodmukliji od svih koje sam vidio,gori nego na Aldžaziri.Kako je to autoru Babićeva kalibra promaklo pojma nemam.Al Džazira Balkans je isto što i isilov SITE ili Alfurqan ,velika većina javnih televizija je pod njihovim krišobranom ,tom otpadu svaka uređena zemlja bi morala oduzeti koncesiju.

dinaricus vulgaris
5 godine prije

zanimljivo svi teroristi svih boja i uvjerenja imaju nešto zajedničko…tursku

Zax
5 godine prije

Eto, tijela ubijenih se jos nisu ni ohladila a sirom svijeta vec se skupljaju politicki poeni i pokusava progurati svoj interest. A istina je vrlo jednostavna. Na novom zelandu se dogodilo isto sto i u brazilu u skoli prije par dana, sto se u americi svako malo dogadja pogotovo u skolama. Psihicki rastrojen pojedinac pukne do kraja uzme oruzje i ide ubijati ljude za koje smatra da su uzrok njegovih problema ili koje mrzi iz samo njemu jasnih razloga. Jebiga, ima nas 7 milijardi na ovoj planeti. Ne mozemo svi bit normalni

dinaricus vulgaris
5 godine prije

zanimljivo kako svi izjavljuju žalost novozelanđanima a nijedan nije stradao

udav
5 godine prije

levicari imaju fiksaciju da ce zene biti predsednice u good ol’ usa, pa makar i ne bila hilari,imamo alexandriu i sad se u trampovom timu pojavljuje izvesna afroamerikanka za koju – citiram, New Zealand gunman: Candace Owens ‘influenced me above all’ koliko su englezi umesani sa svojom sluzbom u svrgavanju trampa sa dosijeom, vec znamo da je ovaj bio u njihovom sedistu, da je dobio osim blagoslova brejvika i podrsku/blagposlov templara, citamo: The Australian wrote: “I just had brief contact with Knight Justiciar Breivik and received a blessing for my mission after contacting his knights.” da li je pucac bip u zapadnoj evropi, da li je bio u londonu? da li je bio konkretno u templarskoj crkvi? jos jedn pokusaj engleske slube da svrgne trampa! mora da su opet rusi krivi, truju! ili srbi opet siluju decake, ha? a mozda ipak engleski templari ipak imaju deluzioni poremecaj da vladaju svetom… Čitaj više »

Avan Hajvan
5 godine prije

Žalosno je kako se brzo i sustavno sa svih foruma brišu komentari onih koji razumiju napadača, da ne kažem onih koji ga podržavaju. Upravo taj nedostatak dijaloga i sustavno marginaliziranje uz socijalno isključivanje docodi do otuđenja i potencijalne radikaliziranosti pojedinaca. Mene više zanima jedan komentar nekoga tko razumije motivaciju napadača nego stotinu baljezgarija teoretičara urote i liberalnih ovaca.

Wolf
5 godine prije

A što je islamski supremacionizam???
Ovaj napad rezultirat će velikom ogorčenošću u islamskom svijetu. Ogorčenje neće biti veče od ogorčenja u kršćanskom svijetu nakon bezbroj islamističkih napada.

markoo
5 godine prije

a jel bio i u ukrajini, dombasu??
to je jucer pisalo po nekim portalima/novinama.

Wolf
5 godine prije

Ovaj napad na muslimane nema nikakve veze s srbima, hrvatima, bugarima idt. kao što nema veze ni s povijesnim događajima, postrojbama, osobama itd. Ovaj napad ima jedino veze s ekspanzionizmom islama u zapadnu civilizaciju. Ovaj napad je odgovor na islamističke napade u svijetu, odgovor na emigrantsku krizu, odgovor na Sorosa i administraciju Hilary Clinton koji su pokrenuli cijelu priču s arapskim proljećem i migrantima. Svaka akcija izaziva reakciju. Ovak napad je logičan sljed događaja i ako se islamisti ne smire bit će još takvih terorističkih napada. O ovom će danima svi brundati, a svi su zaboravili događaje iz Francuske, Njemačke, Švedske, Engleske pa čak i Turske. Koliko kršćana je pobijeno u Istočnom Timoru, Siriji, Egiptu, Libanonu, Iraku, Alžiru…?
koliko je hinduista pobijeno u Pakistanu, Indiji
…kako tretiraju nemuslimane u Dubaiju, Arabiji, Somaliji…?

udav
5 godine prije

u cemu se ogleda ta navedena zapadna izuzetnost, zaokruzi tacan odgovor:

1. u nekom slepcu iz radnicke porodice koji kopira bilo ciji terorizam indoktriniran belom supremacijom, u navodnoj samoodbrani od negativnog prirodnog prirataja u sprezi sa imigracijom
2. u neokrstaskim pljackaskim pohodima sada bliskoistocne nafte i gasa u koluziji sa velikim izraealom (krstasi su svojevremeno usput opljackali vizantiju)

alan ford
5 godine prije

Što je to “zapadna izuzetnost” i “bijeli supremacionizam”? Ma hajte molim vas, besmislice i propagandni pojmovi. Što je to “Zapad”?. kao da je “Zapad” jedna država i jedna nacija. Zapad je abstraktni pojam, Ne postoji “Zapad” ni kao politička zajednica, ni kao ekomomska zajednica, ni kao zajednički sustav vrijednosti i svjetonazora. Pod pojmom “Zapad”,. se ne misli na Norvešku ili Island, ili Nizozemsku ili Španjolsku… već se večinom misli na SAD i Britaniju, odnosno anglocionističku mafiju i duboku državu, Koja kontrolira sve. I koja u javnosti nameće ono što se podrazumijeva pod “Zapad”. Bilo da je riječ o politici, ekonomiji, medijima, zabavi, glazbi, filmovima, modi.. ili bilo čemu drugom. Što je to“bijeli supremacionizam”? Koja glupost. Oni koji zastupaju nešto što se može nazvati “bijeli supremacionizam” su ona šaka jaka iz Ku Klux Klana, i sličnih karnevalskih patuljastih organizacija u SAD, kao “Aryan Brothrerood” i slični. Te karnevalske oprganizacije su zapravo… Čitaj više »

alan ford
5 godine prije

zašto je lice ubojice zamagaljeno na snimcima iz sudnice?
Je li slučajno što je Tarrant izvršio navodni “teroristički napad”, baš u gradu koji se naziva Christchurch ( u prijevodu Kristova crkva)

alan ford
5 godine prije

false flag operacija, kao i ona Brejvikova, kao i napad na Charlie Hebdo, kao i onaj pokolj u Floridi, prije 3-4 godine, kada je onaj navodni afganistanac navodno pobio gejeve u gej klubuu Floridi.. Inače… i onaj afganistanac je pobio baš 49 osoba , isto kao i ovaj Australac,. Dakle,. imamo “terorističke napade” sa islamističkim predznako, i imamo ovakve,. sada kao ovaj Audstakvc, sa nekakvim nategnutim kršćansko-desničarskim naionalističikim predsznakom.. taman kako gospodari kaosa iz duboke države žele… ma da narvno, i ovaj Tarrant je slilčno kao i Brejvik, prije svog čina, napisao manifest, u kojem je sve i svašta nadrobio… I Sorosev homić Duhaček na Indexu odmah požurio, da optuži Srbe i sve nacionaliste i desničare u Europi, koji se bopre propzuv EUI i globalizacije.. A danas je njegov kolega, Vojislav Macoko, jedva dočekao, da optuži i Hrvatsku i Hrvate, nakon što je objavljeno da je Tarrant boravio u Hrvatskoj.… Čitaj više »

alan ford
5 godine prije

zakašnjeli komentari na članke od prije 2 dana: https://www.logicno.com/vijesti/eu-za-pomoc-siriji-osigurala-7-mlrd-dolara-damask-odbacuje-licemjerni-cirkus-agresora.html agresija na Siriju je izvršena, zato što su to željeli vladari svijeta: ciohazarska bankomafija, najveća mafija u povijesti čovječanstva i ta mafija i dalje naređuje, destabilizaciju Sorije i zato njene pudlice iz EU, moraju slušati i davati lovu ISIL je cionističko umjetno čudovište, sa kozmetikom radikalnog islama. Da su ISIL-ovci štićenici ciohazarske duboke države, potvrđuju i najnovij događaj iz Njemačke. Njemačka vlada objavila je šokirajući podatak, odnosno priznala, da je u onom ogromnom valu izbjeglica prije 2-3 godine, ušlo i oko 7000 osoba, koje se sumnjiči da su bivši ISIL-ovci i ratni zločinci iz Sirije, I to na upit jednog zastupnika iz FDP-a u Bundestagu. I da protiv njih nije ništa poduzeto. Samo protiv 70-80 od toih 7000 osumnjičenih su njemačke vlasti i policija nešto poduzeli. Protiv ostalih ništa. Razlog kako je naveo ministar unutrašnjih poslova, Horst Seehofer (to je onaj… Čitaj više »

Hezbollah
5 godine prije

Da baš se u Sjevernoj Koreji radikalizirao! Vjerojatno je tamo zamrzio mongoloidnu rasu da bi na NZ poubijao muslimane, među kojima sigurno ima i bijelaca? Glupa teorija…

PrahaMilan
5 godine prije

To je své falše flag..novináři opět lazu po svijtu a portál Logicno prenosi dezinformacije.Da imate svá videa kao sto imám já tog izmisljenog masakra, drugaciji bi reagirali i isali u komentarima.Opet kao tisíců Půta nasjedate na dezinformacije. A dok je naivníh ovaca, raznih portali, novináři uzimaju pre…tak nápad je tolik fals flag dá je to za smijeh..

tošo
5 godine prije

U ovom slućaju ne razumem a ma baš ništa, Ne možeš povezivati ni jednog logićnog zaključka, šta sljedi po mome ništa dobro jer imam slab osječaj, da to nije zaključena priča i da sljedi još nešto ružnije

Red Dog
5 godine prije

Balkanci su traumatizirani zadnjim ratom i njihove elite ih drze u stanju trajne traume.
Ove nema veze sa njima, ali ipak daju oduska frustracijama kao da se je desilo kod njih.
Posto nije racionalno, ja podjebavao, i izbacen sam sa Facebooka. Valjda zbog broja prijava svima kojima sam stao na zulji. Ne nasesti na nacionalisticke provokacije nije normalno na Balkanu. Ti moraju biti uklonjeni.
FB tvrdi da suzbija govore mrznje, ali u balkanskim grupama se uglavnom siri mrznja. Da se ne lazemo, znamo o cemu se radi; drzati budale na FB, prikupljati podatke o njima i uzeti placeno za usmerenu im reklamu. Ako neko biva mnogo prijavljen, nije vazno zasto, kosta previse. Ostali neka se rokaju dok se to moze unovciti. FB pomaze u odrzavanju traume.

Pietro
5 godine prije

Sve je to koordinirano iz jednog centra. Zapamtite, ništa se ne događa slučajno. Optužba da Hr naoružava vehabije, ovaj napad, srpska glazbena pozadina, putovanje napadača po ex yu, brzina i usklađenost soroševih medija da to istraže itd. Čini mi se da smo opet mi na redu da započnemo sukob.

Dzek Trbosjek
5 godine prije

Direktan uzrok terorizma u NZ jeste nametanje Politicke Korektnoati na Zapadu. Sprecavanje javne debate, diskusije, razmatranja, propitivanja, analize… u sirem drustvu o nekim temama, dovodi do mnogih usijanih glava. To da neke dozive melt down /zatopljenje/ jeste logican rezultat potiskivanja onih tema koje more vecinu u drustvu.

Ivex
5 godine prije

Australija i Novi Zeland su do kraja 1960 god imali rasne segregacije imigracijske zakone samo su davali bjelcima dozvolu za ulazak u njihovu zemlju ako si bio Azijat ili Crnac tesko da si mogao nastaniti u ovim zemljama sada su kao uzor za Ljudska prava i demokraciju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI