Novi Zeland stao na kraj trans športašima

Transrodni plivac
9 komentara

Žene će nastradati ako budu prisiljene natjecati se s trans ”ženama”, rekao je glasnogovornik vlade

Novi Zeland će prekinuti financiranje športskih organizacija koje dopuštaju natjecanje trans rodnim ženama protiv bioloških žena, rekao je glasnogovornik vlade. Najmanje jedno športsko tijelo već je obećalo da će se oduprijeti toj politici. Dopuštanje trans ženama natjecanje u ženskim sportovima “kompromitira poštenje u natjecanjima,  au nekim slučajevima i sigurnost”, rekao je novinarima u srijedu Andy Foster, glasnogovornik stranke New Zealand First. Foster je dodao da će novi politički sporazum između njegove skupine i njezinog koalicijskog partnera, Nacionalne stranke, “osigurati da javno financirana športska tijela podržavaju pošteno natjecanje koje nije ugroženo pravilima koja se odnose na spol”.

Dok je nekoliko međunarodnih sportskih tijela već zabranilo trans rodnim ženama natjecanje protiv bioloških žena, vladina pravila primjenjivat će se na natjecanja mladih i amatera.

“S ragbijem, atletikom, boksom možete vidjeti zašto snaga, težina i brzina postaju pravi problem”, objasnio je. “Ako postoji tinejdžerica protiv bivšeg tinejdžera, vaše dijete će biti povrijeđeno.”

Foster je rekao da će nova pravila biti predstavljena neko vrijeme prije nego što vladina agencija za šport i rekreaciju sljedeće godine podijeli 9,3 milijuna novozelandskih dolara (5,82 milijuna dolara). Organizacije koje odbijaju zabraniti biološkim muškarcima sudjelovanje u ženskim natjecanjima neće dobiti ništa od ovih sredstava, rekao je.

„Ako organizacija kaže: ‘Mi to ne želimo učiniti’, to je njihov izbor, ali ne bi trebali očekivati da će porezni obveznik reći ‘sa zadovoljstvom vas podržavamo da radite nešto što smatramo nesigurnim i nepoštenim’ ‘, nastavio je. Istraživanja su pokazala da trans rodne žene zadržavaju športsku prednost u odnosu na biološke žene čak i nakon dvije godine uzimanja ženskih hormona. Sve do nedavno, međunarodne športske organizacije obično su zahtijevale od transrodnih žena dokazivanje da su njihove razine testosterona unutar normalnog raspona za odrasle žene prije nego što dobiju dopuštenje za natjecanje, ali mnoge, uključujući Svjetsku atletiku i Međunarodnu biciklističku uniju, od tada su uvele opće zabrane.

Niske razine testosterona nisu dovoljne za “cjelovito uklanjanje dobrobiti koje muškarci dobivaju tijekom puberteta kroz hormon testosteron”, objavila je Međunarodna biciklistička unija ranije ove godine, dodajući kako trans rodne žene uživaju “bio-mehaničke prednosti” zbog svoje muške strukture kostiju.

Među trans rodnim ženama koje su dominirale nad svojim natjecateljicama su novozelandska dizačica utega Laurel Hubbard, koja je od amaterske dizačice utega s rezultatima ispod međunarodnih standarda postala olimpijska športašica nakon tranzicije i Anne Andres, kanadska dizačica utega koja je oborila svjetski rekord za žene kada je podigla je zajedno 200 kg više od svoje najbliže protivnice na prvenstvu Kanadske powerlifting unije ovog kolovoza. Usprkos prijetnji gubitka financiranja, New Zealand Cricket izjavio je da će “nastaviti davati prioritet inkluzivnosti i prihvatiti trans-žene u ženskom kriketu”, dok je Sport New Zealand u četvrtak objavio da će savjetovati pojedinačnim organizacijama neka same odluče hoće li dopustiti trans rodne natjecatelje.

NatjecanjeNovi ZelandTrans Žene
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
6 mjeseci prije

To je dobro.

6 mjeseci prije

Tipično alanfordovski: “športašima”. Za ovo dajem plus.
Ipak nije dosljedno u jednom tekstu pisati malo “šport”, a onda “sport”. To ja kao kada bi se u istom tekstu brkali ekavica i ijekavica, a za to se u školi dobijao minus.

Гавран
6 mjeseci prije

, Pravoslavna crkva zvanično protiv istopolnih brakova.
,Dosta više amerikanizacije, ovo je Grčka” Sviđalo vam se to ili ne, ovo je naša Grčka! Blagosiljam decu i čestitam im iz duše i od sveg srca! A oni nam dolaze sa raznim teorijama, koje se niko ne usuđuje da ospori! Govore da smo homofobični, odakle dolazi ta reč? Odakle? Dosta više! Oslepeli smo zbog vašeg lažnog progresa, ali sada vidimo gde to sve vodi! Vidimo šta se dešava u celom svetu svakog dana! Vidimo kuda ide čovečanstvo!
.
Moramo biti čvrsti i stajati ujedinjeni u ljubavi! Mi ćemo ostati tradicionalno progresivni, konzervativni i srećni Grci
.
, optimistični, puni nade i snage! Srećan vam Božić! Bake i deke, dočekajte vaše unuke za Božić, zagrlite ih, podržite ih, nemojte se plašiti! Srećan vam i blagosloven grčki Božić, okupljen oko porodice i srećan! Srećan Božić svima!”

IuIu, pravi
6 mjeseci prije

Oh, diskriminacija trandži! U jednoj zapadnoj državi! Sigurno je Putin kriv! MladenSt će da dobije nervni slom. Kukulele!

Ivan Bgd
6 mjeseci prije

Malo glasa razuma koji su mnogi odbacili slepo sledeci globalisticku agendu.

xyz
6 mjeseci prije

Muški bez luleka nek se takmiče u svom rangu.

Trirex3
6 mjeseci prije

Nermin N. je nepismen, a prepisivanje mu slaba strana. Pokušaj sa loptom, lopatom možda…ostavi se prepisivanja.

Emiliano Zapata
5 mjeseci prije

Ooooo pa trebaju im sad sankcije nametnut ko i Rusiji!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI