Zapadne nacije ‘mijenjaju ton’ oko poraza Rusije

Putin
36 komentara

Zapadne zemlje, koje su ranije insistirale da Ukrajina treba da porazi Rusiju na bojnom polju, postepeno menjaju svoj stav, primetio je u petak predsednik Vladimir Putin.

“Oni sada mijenjaju ton, govore različite stvari”, rekao je ruski lider članovima Građanske komore, tijela civilnog društva koje ima zadatak da konsultuje vladu o kreiranju politike.

Putin je tvrdio da nacija treba da postane jača u svim aspektima, uključujući ekonomiju, vojnu i političku stabilnost. Takva snaga odvraća neprijateljske aktere od pokušaja da izoluju Rusiju, rekao je on.

“Nacije EU su isključili našu energiju. Pa šta? Šta je rezultat? Naš BDP će porasti do 3% ove godine, a vodeće evropske ekonomije se smanjuju”, rekao je on.

“Oni pate; oni imaju prave probleme”, dodao je Putin, napominjući da to govori bez radosti. “Ovo ne znači da se trebamo ponašati agresivno. To znači da moramo biti suvereni u svakom smislu te riječi”, zaključio je.

SAD i njihovi saveznici optužili su Rusiju da je pokrenula “ničim izazvan” napad na Ukrajinu prošle godine i obećali su da će podržavati Kijev “koliko god bude potrebno” da porazi Moskvu. Washington je izjavio da je njegov cilj u Ukrajini nanijeti “strateški poraz” Rusiji.

Moskva je saopštila da su neprijateljstva uzrokovana odbijanjem Zapada da se pozabavi zabrinutošću Rusije u vezi sa širenjem NATO-a i diskriminatorskom politikom Kijeva prema onima koji govore ruski nakon oružanog udara 2014. godine. SAD su navodno spriječile ukrajinsku vladu da sklopi primirje u prvim sedmicama tekućeg sukoba, što bi je učinilo neutralnom nacijom.

Kijev je izjavio da je jedini ishod koji bi prihvatio da istisne Rusiju sa svih teritorija za koje tvrdi da su svoje, uključujući Krim. Nije uspjela osigurati značajnije pomake na liniji fronta tokom takozvane ljetne kontraofanzive ove godine.

“Uprkos nabavci novih vrsta NATO oružja, režim u Kijevu gubi”, rekao je ranije ove sedmice ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, ocjenjujući situaciju na bojnom polju.

Putinrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
5 mjeseci prije

Wall Street Journal: долази до велике ротације у Африци- на место пвк “Вагнер” стижу пвк “Редут” и пвк “Конвој”
Амерички медиј саопштио да целом операцијом руководе људи од највишег Путиновог поверења као што су Заменик министра одбране Руске Федерације генерал-пуковник Јунусбек Јевкуров и високи официр ГРУ Андреј Аверјанов.

tihobl
5 mjeseci prije

У зони специјалне војне операције током протеклог месеца уништено је 37 украјинских авиона.
/Сергеј Шојгу/

Max
5 mjeseci prije

To je pobjeda.

držnedaj
5 mjeseci prije

Nato je pretrpio još jedan veliki poraz!

tihobl
5 mjeseci prije

Само су Сједињене Државе и Израел гласали против укидања америчке економске блокаде Кубе у УН; Украјина је била уздржана.

tihobl
5 mjeseci prije

Комитет Генералне скупштине УН усвојио је руску резолуцију за борбу против глорификације нацизма, а међу онима који су били против су Украјина, САД и Британија.

eks
5 mjeseci prije

Metju Vandajk, jedan od američkih “plaćenika” koji se bori protiv Rusije u Ukrajini, izjavio je na You Tube kanalu “Džadžin Fridom” da je u Ukrajini ubijeno oko 510 Amerikanaca ( treba znati da su mnogi redovni vojnici USA i NATO, ali se vode kao “plaćenici”, zna se iz kog razloga) , još toliko je ranjeno, a rekao je da je, pored Amerikanaca, ubijeno mnogo plaćenika iz Evrope. Vladari Amerike – psihopate upali su u problemei ne znaju kako da se izvuku, a da ne priznaju poraz . Upravo se dogadja ono što je Putin rekao : “krckaćemo ih” .
Amerika “tiho” tajno pravi vojnu bazu u izraelskoj pustinji “Negev” , samo 20 km od Gaze. Amerikanci su svesni da se države BI polako izvlače iz njihovog “zagrljaja” i okreću protiv USA . Izrael će biti alternativa za baze u Iraku i ostalim zemljama BI . USA je imperija zla .

Darko
5 mjeseci prije

Tko će jebavat ovu ukrajinsku kurvu Ursula kada ode iza rešetaka? Možda joj i tada u posjete dođe Plenkovć 🙂

tihobl
5 mjeseci prije

Zapad uopste ne shvata sta im rusi rade u okviru SVO. Krckaju ih ko Krcko Orascic. Svaki dan oko 100 fabova pogodi metu. Svaki dan desetine geranijuma pogadjaju po dubini teritorije, a pomogne im i po nekoliko raketa za ukopana skaldista. evo sad kad se popravilo vrijeme i nema vise magle ponovo izlaze snimci pogodaka lanceta. Broj FPV dronova je trocifren svakog dana. O artiljeriji necu ni da govorim, osim sto cu napomenuti da je u igru ubacen i TOS-2 (pojacano dejstvo, uduplan domet). Citam zapadne analiticare koji najavljuju veliku rusku kontraofanzivu. NJE NECE BITI. Rusi ce polako do kraja godine daviti Avdejevku i mljeti ovih 13 brigada u njoj, pustati Bajdenu da ubacuje nove trupe na mljevenje. Istovremeno ce nastaviti pritiskati cijelom duzinom fronta uz ogranicenje napredovanja od 1 km sedmicno. U slucaju da zapad digne ruke od banderasa rusi ce usporiti napredovanje i glumice nemoc, nebili se zapad… Čitaj više »

David
5 mjeseci prije

Ukrajina se naoružavanjem američkim zastarjelim oružjem koje je kupovala od 2012do danas i uzimanjem američkih milijardi dolara raznovrsne pomoći prema Americi toliko zadužila da će taj dug vraćati dok kao država postoji odnosno do kraja vremena. Najbolje rješenje ukrajinskog problema koje bi riješilo sve aspekte daljnjeg opstanka Ukrajine kao države ukljućujući dokidanje svih dugove prema Europi i Americi ponovnu izgradnju države modernizaciju i podizanje standarda građana na standard modernih svjetskih i europskih država je bezuvjetna i potpuna predaja Rusiji s potpunim pripajanjem teritorija Ruskoj federaciji bez ikakvog teritorijalnog ili političkog identiteta i bilo kakve autonomije unutar Ruske federacije. tim bi činom osigurali opstanak i sigurnost unutar vrlo močne svjetske velesile i jednim potezom izbrisali sve dugove jer bi kao država dužnik jednostavno prestali postojati. Nestalo bi još nešto a to je razlog Europskog animoziteta, neprijateljstva održavanja sankcija prema Ruskoj federaciji kao posljedica ruske specijalne vojne intervencije na Ukrajinu. Ekonomske veze… Čitaj više »

Dux
5 mjeseci prije

Ima plina- ali po kojoj cijeni?? Ima i nafte- ali po kojoj cijeni??…
Još malo pa će svi Putinu guzicu lizat…, a kad muslimani počmu raditi ozbiljna sranja po EU, jàdna EU molit će Putina za pomoć..

Noname
5 mjeseci prije

Putin je podsjetio kako su prije godinu dana na Zapadu svi pozivali na poraz Rusije na bojnom polju. “Sada drugačije pjevaju, drugačije govore”, istaknuo je šef države.

Ruski predsjednik Vladimir Putin istaknuo je važnost istinskog suvereniteta zemlje. Kao primjer je naveo situaciju koja se dogodila prije godinu dana, kada su zapadni političari jednoglasno pozvali na poraz Rusije na bojnom polju.

Riječ je o američkim i europskim političarima. Posebno među njima ističe se šef EU diplomacije Josep Borrell čiji je posao, čini se, pronaći diplomatski izlaz iz situacije. Umjesto toga, on i drugi pozvali su na rat s Rusijom do posljednjeg Ukrajinca.

Sada drugačije pjevaju, drugačije govore,

– naglasio je Vladimir Putin

Dodao je da to nije likovanje, već konstatacija činjenica. I to je također jasan dokaz da Rusija mora biti suverena u svakom smislu.

abc
5 mjeseci prije

Rusi su jako isprebijali NATO, a nisu se još ni dobro zagrijali.

Cell
5 mjeseci prije

Zapadne vrijednosti LOL 😊😊😊😊😊US and UK oppose anti-Nazi resolution at UN

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI