Zapadne zemlje nisu dobrodošle na BRICS-u

BRICS blok
32 komentara

Samo zemlje koje ne provode sankcije protiv članova skupine mogu biti primljene, rekao je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergey Rjabkov

Zapadne zemlje nemaju šanse pridružiti se BRICS-u sve dok vode neprijateljsku politiku prema jednoj od njegovih članica, rekao je u petak zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov. Govoreći na tiskovnoj konferenciji nakon summita BRICS-a u Johannesburgu u Južnoafričkoj Republici, Rjabkov je podsjetio da je jedan od ključnih uvjeta za prijem u skupinu “neprimjenjivanje nezakonitih sankcija protiv bilo koje članice udruge”.

Napomenuo je da svih šest zemalja koje su na sastanku pozvane da se pridruže BRICS-u, Argentina, Egipat, Etiopija, Iran, Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati, u potpunosti ispunjavaju ovaj zahtjev. U međuvremenu, zapadne države “slijede upravo suprotan kurs, tako da nema govora o pozivanju bilo koga iz ove skupine ne samo da se pridruži BRICS-u, već čak i da sudjeluje u njegovim događajima”, naglasio je Rjabkov, obećavajući da će se držati ovoga.

No, ne bi u potpunosti zatvorio vrata zapadnim državama članstvu u BRICS-u. Ako bilo koja zemlja koja je podržavala režim sankcija “slomi redove unatoč oštroj disciplini unutar zapadnog tabora” i odustane od te politike, njezin zahtjev za članstvo mogao bi biti obrađen, rekao je zamjenik ministra.

Zapadne zemlje uvele su oštre ekonomske sankcije Rusiji, članici BRICS-a, zbog sukoba u Ukrajini. Moskva je više puta osudila ove kaznene mjere, nazivajući ih “ilegalnima”. Uz to, 2021. godine EU je uvela ograničenja Kini, još jednoj članici BRICS-a, sankcioniravši nekoliko dužnosnika zbog navodnih kršenja ljudskih prava što je Peking stalno poricao. U međuvremenu, Rjabkov je također upozorio da SAD pojačava pritisak na druge zemlje u pokušaju da spriječi promjene u globalnom krajoliku nakon sastanka BRICS-a i širenja skupine bez presedana. Međutim, “proces razvodnjavanja uloge kolektivnog Zapada u svjetskim poslovima je nepovratan”, istaknuo je, dodavši kako je siguran da su ruski partneri dovoljno mudri da vide što Zapad stvarno pokušava učiniti i da se mogu oduprijeti njegovom pritisku.

BRICSrusijaSergej Rjabkovzapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nastran
8 mjeseci prije

i što bi na tom skupu radio Macron koji se silom gurao?

Toni
8 mjeseci prije

Koja sila… Koje su to zapadne zemlje, jesu to one gdje Rusi drže svoj novac, šalju svoju djecu i kupuju vile?

borjana
8 mjeseci prije

Eu činovnici morati će odmah konzultirati usa saveznike o daljnjim koracima koje moraju poduzeti.
Nakon partnerskih konzultacija na najvišoj razini, očekuje se priopćenje eu činovnika s tim u svezi, i koji će konkretno biti poduzeti koraci i potrebne kontramjere.
Postoji izgledna mogućnost da ih eu činovnici sve odreda uvale u sankcije, pa u tom smislu izrade i najnoviju tehnologiju, seriju održivih, ekološki prihvatljivih i najmodernijih pedala-vozila i postrojenja koja će biti zaštićena vlasničkim pravima i zabranjena za bricsovce. Neka se primitivni kakvi i jesu i dalje pate sa primitivnim benzinskim, plin i dizel vozilima i postrojenjima. Uređena, odgovorna, savjesna, inkluzivna i redovito procjepljena Eu, jednostavno će za njih biti nedostižna.

Emiliano Zapata
8 mjeseci prije

Nije to razlog vec treba doci do podjele kako bi povremeno mogli slati u rat svako svoje i na taj nacin odrzavati populaciju na broju koji mogu s lakocom kontrolisati.

Podsjetnik
8 mjeseci prije

Opet rusi moraju biti glavni…
I opet će biti, zasto svi bježe od nas?

Schwarze Hunderte
8 mjeseci prije

Vijest je netočna !!! Upravo se NITI JEDNA ZAPADNA ZEMLJA , NEMRE UČLANIT U BRICS !!! Ne da nijesu ” dobrodošle na summit ” – nego nijesu NIKAKO dobrodošle 😉 ! Poglete službenih izvješća sa summit – sve vam jasno piše 🍸

Netko
8 mjeseci prije

Ha ha haa hAaa aahaaaa. Recite te ” države” . Koliko njih tiska svoj novac? Što u Bosni kažu pitam za jarana. Dakle niti jedna ” država” zapadna ili briksana nema svoj novac pod kontrolom. Kome su dužne ” države” triljune, milijarde? Ups ode glava…. I tako igrajte se država dok vam djecu isporučuju pedofilima i sotonjarama….ajmo ima li još vijesti..gepolitike. dajte….

Max
8 mjeseci prije

Očekivano.

C.F.
8 mjeseci prije

Cekajte dok ne dode nova pandemija pa cete razumjeti benefite BRICS (Vaccine R&D Centra) Procjepljenost: Kina 89.5 % Brazil 81.8 % Indija 95 % J.Afrika R. 66 % Rusija 55 % Alo Vlado de zapelo!!? Argentina 91% Egipat 38% Etiopia 39% Iran 73 % S. Arabia 74% UAE 77% Rusija ” najgora” od starih ” bolja od ” Egipta 38% i Etiopije 39% ?? Sramota za Rusiju. Kako ce Vlado biti baja sa takvim rezultatom ? Vlado voli da je baja. Rusi ce vjerovat Baji i Brko isto, jer domace je domace a visine su opasne. Afrika ce to rjesiti sa pravednom raspodjelom cijepiva, jer se nece zakidat siromasni. Napokon cjepiva!! Dok ce se EU boriti sa prosvjedima protiv cijepiva, BRICS ce visoko postaviti ljestvicu i u slozi kako dolikuje ozbiljnim drzavama postici zapadu nedostizan % imuniziranih uz slogan: We can do better, BRICS !!! Jer kad je pravednost, razvoj… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI