Zapadni sponzori Ukrajine su ‘pronacistička koalicija’

Dmitrij Medvedev
21 komentar

Vašington i njegovi saveznici u Evropi i drugde nastavljaju da podržavaju Kijev uprkos tome što se sve više ponašao kao nacisti tokom Drugog svetskog rata, rekao je bivši ruski predsednik Dmitrij Medvedev u Telegramu u subotu. Moskva bi trebalo da napusti nadu u pomirenje sa Zapadom i da ga vidi onakvim kakav jeste, smatra on.

Lideri Ukrajine “sve češće govore o ‘pozivanju svih Rusa na odgovornost'”, rekao je Medvedev, dodajući da Kijev sve građane Rusije vidi kao ‘Ruse’ bez obzira na njihovu etničku pripadnost. Osvrćući se na planove nacista za Sovjetski Savez, bivši predsjednik je rekao da je svijet već vidio slične težnje.

Medvedev je napomenuo da Ukrajinu i dalje podržavaju gotovo svi zapadni lideri, kao i šefovi Japana, Australije i Novog Zelanda. Svi su oni “direktni i očigledni nacistički saučesnici”, naveo je on i dodao da ih “treba tretirati kao vođe pronacističke koalicije”.

Bivši predsednik, koji sada služi kao zamenik šefa ruskog Saveta za nacionalnu bezbednost i Vojnoindustrijskog komiteta, tada je insistirao da Rusija ne bi trebalo da „upadne u slatko sanjarenje“ o postizanju pomirenja sa Zapadom i pridruživanju, kako je rekao, „velikoj poliamornoj porodici“. nebinarnih rodova.”

Medvedev je ranije osudio ono što je nazvao otvorenim veličanjem nacizma u Ukrajini, ukazujući na inicijativu koja poziva na uspostavljanje Ordena Stepana Bandere koji bi navodno bio dodijeljen ukrajinskim vojnicima. Bandera je bio ozloglašeni ukrajinski nacionalistički vođa tokom Drugog svetskog rata čija je organizacija bila odgovorna za masovna ubistva Jevreja i Poljaka u Ukrajini.

Peticija kojom se traži stvaranje takvog poretka u Ukrajini pojavila se na službenoj web stranici ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog u svibnju. Od tada je dobila skoro 2.300 potpisa od potrebnih 25.000.

Medvedev je osudio inicijativu upoređujući je sa Nemačkom koja je uspostavila red Adolfa Hitlera ili Italijom koja je uvela red Benita Musolinija. „Šta ima da se stidiš?“ Medvedev je tada podrugljivo napisao na Telegramu. „Hajde da veličamo sve evropske naciste odjednom. Čini se da je to nova evropska ideologija”, dodao je.

Medvedevrusijaukrajinazapad
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
8 mjeseci prije

Tako,se,ponašaju,

GasPutin
8 mjeseci prije

wagner je denacificiran, sad još da nacisti iz kremlja sami sebe denacificiraju i posao je završen

Rudar
8 mjeseci prije

Dobro, i kako je završio, kao heroj ?

lisac
8 mjeseci prije

Zar nije eliminiran?! 🤫
Vidiš da se jedino Rusi obrsčunsvaju s nacističkim šljamom.

Lucija, prva
8 mjeseci prije

Rusija je i ’90.- te imala atomsku bombu.

A važna otkrića niste dobili, mada su profesori fizike gladovali. 🖕

Dio takvih stvorio je prvu rusku mafiju. Koja nema ništa nigdje zapisano. I ne treba imati.
Takvu igraju i šah bez šahovske ploče.

Lucija, prva
8 mjeseci prije

Bandera je također bio Židov.
Provjereno genetski.
I Šuhovič.

Lucija, prva
8 mjeseci prije

To je fotomontaža. 😄

eks
8 mjeseci prije

Jedino šta zapadnjaci mogu učiniti Rusiji – mogu im popušiti . A sa njima to mogu učiniti i njihovi fanovi .

eks
8 mjeseci prije

Ministarstvo odbrane Ukrajine donelo je uredbu kojom se dozvoljava mobilizacija odredjenih kategorija ljudi sa sledećim bolestima : tuberkuloza, hepatitis, hiv, …  To je dokaz očaja u kojem se nalazi nacistički režim u Kujievu. 

Necjepljeni Kokot
8 mjeseci prije

Ukra

Crni Golf 4 vrata
8 mjeseci prije

.. idioti su odabrali ideologiju i “pamet” koja je trajala samo 4 godine, više manje….. ha, ha, ha… svašta.. Neka glupi ukri računaju da je degenerik Adolf trajao 4 godine zbog toga jer su ga financirali Englezi i Amerikanci, a nakon toga su ga “nabili nogom u guzicu” isto kao što će i njih….

Ringo10
7 mjeseci prije

Prijedlog za mobilizaciju muskaraca od 16 do 60 godina. Nisu normalni mile mi majke

Ringo10
7 mjeseci prije

Iygleda da se po Njemačkoj i europskim zemljama priprema mobilizacija ukrajinskih izbjeglica. Njima će izgleda jedini spas biti da pobjegnu u Rusiju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI