Zatvoreni softverski guru John McAfee kaže da je njegovo kripto bogatstvo nestalo

John McAfee
19 komentara

Začetnik antivirusnih softvera John McAfee objavio je na Twitteru da je slomljen i da je njegovo cjelokupno kripto bogatstvo nestalo. McAfee je iza rešetaka u Španjolskoj od listopada 2020. godine, na temelju američke tjeralice koja je podignuta zbog pranja novca i utaje poreza.

Osnivač McAfee Antivirusa objavio je na Twitteru: „Nemam ništa. Ipak, ne žalim ni za čim.“ Dodao je: „SAD vjeruju da sam sakrio kripto bogatstvo. Volio bih da jesam, ali ono je nestalo u mnogim rukama tima McAfee (vaše uvjerenje nije potrebno), a sva moja preostala imovina je zaplijenjena. Moji su prijatelji isparili zbog straha od optužbe za zajednički pothvat.“

McAfee bi uskoro mogao biti izručen Sjedinjenim Državama, a presuda će narednih dana stići sa španjolskih sudova. Ako bude izručen, 76-godišnjak će se suočiti sa sudom zbog optužbi za utaju poreza između 2014. i 2018, za koje je predviđena zatvorska kazna do 30 godina.

Poduzetnik i njegovi pomagači navodno su pronevjerili više od 13 milijuna dolara zahvaljujući svojim planovima u vezi s kriptovalutama, prema američkom Ministarstvu pravosuđa. Komisija za trgovinu robama podnijela je povezane građanske prijave u vezi s navodnim planovima.

McAfee je također optužen za pronevjeru više od 23 milijuna dolara koje je navodno zaradio poticanjem sedam ponuda kriptovaluta na Twitteru. Američke vlasti kažu da se McAfee održao kao stručnjak za kibernetsku sigurnost i kriptovalute putem svojih tweetova, govora i uloge izvršnog direktora javne kompanije za kriptovalute. Također su ga optužili da je sljedbenicima rekao da nije imao udjela u kriptovalutama i da je istodobno prozivao kako će kriptovalute “promijeniti svijet”.

McAfee se dugo smatrao odmetnikom, a veći dio posljednjih nekoliko godina proveo je živeći na jahti na Karibima, doduše u bijegu od američkih poreznih vlasti. Došao je u Španjolsku prošlog rujna i ondje je uhićen sljedeći mjesec.

AntivirusJohn McAfee
Pretplatiti se
Obavijesti o
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mosha
2 godine prije

što radi gru ? mješa vodku i novičok….nek pošalju spetcnac po njega i ustoliče ga u ministarstvo obrane

Eto i mene
2 godine prije

Ne znam sto je radio privatno, ali zaboravili ste napomenuti da se itekako javno suprostavljao korona narativu sve dok nije uhicen…
Ako je clanak tocan, on je i zivi dokaz da se u kripto valute isplati ulagati samo ako ce se u kratkom roku potositi na nesto materijalno, jer lako nestaju ako vlasnik nije podoban za rezim..

2 godine prije zadnji put uredio Eto i mene
bubimir2
2 godine prije

nije ništa nestalo nego laže, ne želi da mu zaplijene.
ne mogu milijuni koje ima nestat samo tako sve dok ima privatni key svog wallet-a.
mnogi koji imaju velike pare u kriptovalutama nauče privatni key napamet tako da nose svoje bogatstvo uvijek sa sobom.
pametan je on lik i zna šta radi.

2 godine prije zadnji put uredio bubimir2
nekoime
2 godine prije

A Gates, Zuckerberg i kompanija rade sve pošteno.

Bero
2 godine prije

Mislim da bi ovaj portal trebao biti na strani kriptovaluta, radi se o decentralizaciji gdje se banke stavlja u nezavidan položaj i težnji prema slobodi. Kriptovalute i njihove platforme su idealne za nas obične ljude, ali mislim da nažalost neće u skorašnje vrijeme zaživjeti samo zato jer banke nemaju od toga koristi. Ljudi bi trebali shvatiti da je kripto za njihovo dobro, a ne slušati “velike” šta oni govore.

Jomla
2 godine prije

Kryptovalute su podložne neželjenim dešavanjima i nisu dobre za svakodnevno korištenje običnom čovjeku.
“Papirni novac” (keš) je plafon. Zlato i srebro još bolje…

So baby talk to me
2 godine prije

Izgleda 20 godina mlađe

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI