Musk izdao upozorenje o svom ”samoubistvu”

Elon Musk
18 komentara

Vlasnik Twittera Elon Musk potvrdio je u subotu da “nema samoubilačke misli”. Biznismen je to rekao dok je izložio detalje o tome kako je platforma društvenih medija ugušila širenje priče o laptopu Hunter Biden uoči američkih predsjedničkih izbora 2020.

“Ako sam počinio samoubistvo, to nije stvarno”, izjavio je Musk tokom live streama pod nazivom “Elon Musk nam se ponovo pridružuje uživo – #TwitterFilesLive Coverage.”

Naslov se odnosi na “Twitter fajlove“, ime koje je Musk dao nekadašnjoj privatnoj komunikaciji među bivšim rukovodiocima platforme tokom izbora 2020. godine. 

Musk je upozorio svoje sljedbenike da će fajlovi koji prikazuju Twitterovo suzbijanje priče o ”laptopu iz pakla” Huntera Bidena biti otkriveni tokom događaja, Stotine hiljada je bilo uključeno kako bi čulo šta je novi vlasnik platforme imao da kaže o poslovanju njegovih prethodnika i njihovih skandala.

Uz pomoć novinara Matta Taibbija, Musk je objavio interne dokumente u kojima je detaljno opisano kako su se rukovodioci Twittera dogovorili sa američkim vladinim agencijama kako bi poništili vijesti o laptopu koji pripada Hunteru Bidenu, sinu tadašnjeg predsjedničkog kandidata Joea Bidena. Uređaj se pojavio u servisnoj radionici u Delawareu prepunom inkriminirajućih e-poruka.

Tri sedmice prije izbora, New York Post je objavio priču o fajlovima preuzetim sa laptopa. Izlaganje je uključivalo mejlove o poslovima porodice Bajden u Ukrajini, između ostalog.

Twitter je tada suspendovao nalog New York Posta i zabranio korisnicima da dijele linkove na priču, uz obrazloženje da je prekršila njenu kontroverznu politiku “hakovanih materijala”.

Prenos uživo na Twitter Spaces nije bio prvi put da se Musk našalio na račun svoje potencijalno prerane smrti. U maju je svojim pratiocima rekao da je “bilo lijepo znati te” u slučaju da “umre pod misterioznim okolnostima.”

Milijardereve komentare o “samoubilačkim mislima” neki su doživjeli kao reakciju na iznenadnu i neočekivanu smrt pionira antivirusa i multimilionera Johna McAfeea, koji je umro u španskom zatvoru prošle godine nakon što je na sličan način izjavio da nije samoubilački i da ako je ispostavilo se da je mrtav, to bi bila stvar prljave igre.

John McAfeeMusksamoubistvotesla
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Onogošt
1 godina prije

Biti multi milijarder u SADu je nemoguće bez podrške duboke drzave. Da li se Musk oteo kontroli poput Trampa ili nam spremaju novu prevaru vrijeme ce pokazati. Ohrabrujuće je što je bukvalno ukazao ko je kriv ako iznenada umre. Skidaju se rukavice.. maske padaju. Sada je najbitnije za slobodan svijet da Rusija izdrži.

Emiliano Zapata
1 godina prije

Sto sve nece izjavit da ljudi pomisle kako je nekakva opozicija i tracak nade medu vodecima tiranima…

Max
1 godina prije

U zlu ne trebalo.

tihobl
1 godina prije

Зеленски је постао личност године према Financial Times.

Zelenski ce dobiti i nobelovu nagradu za ekonomiju.

tihobl
1 godina prije

Rusija i Kina pripremile su dogovor o izgradnji Međunarodne istraživačke stanice na Mesecu (ILRS), najavio je premijer Rusije Mihail Mišustin. Stanicu će graditi ruska svemirska agencija “Roskosmos” i Kineska nacionalna administracija za svemir (CNSA). Ovaj projekat predviđa formiranje svemirske stanice u Mesečevoj orbiti, kao i baze na njegovoj površini. Očekuje se da će ona raspolagati i sa nekoliko “rovera”, preneli su predstavnici “Roskosmosa” i CNSA. Prema planu koji je predstavio “Roskosmos”, Rusija i Kina bi trebalo da pronađu adekvatnu lokaciju za bazu do 2025, dok bi proces izgradnje trajao od 2028 do 2035. godine, kada bi baza trebalo da postane operativna. Stanica će biti korišćena za istraživanje topografije, geologije, kao i unutrašnje strukture Meseca, a ona bi trebalo da služi i kao pomoć u daljem istraživanju svemira. Direktor “Roskosmosa” Jurij Borisov izjavio je krajem jula da će se Rusija povući sa Međunarodne svemirske stanice nakon 2024. godine, navodeći da Rusija… Čitaj više »

šaul
1 godina prije

Prvi, koji je shvatio, da će “ulica” bit puno gora.

1 godina prije

Tako je to kad ziviš u zapadnom kazamatu..

tata mata
1 godina prije

javio mu Joe da se igra glavom cim je spomenuo “Biden laptop” ,????

dupla kamilica
1 godina prije

Ovog čekam otkad sam progledo, lažnog messija.

korisnik
1 godina prije

eklone, samo što dalje od tesle.
kupi si wartburg

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI