Stručnjak za softvere John McAfee i njegov glavni savjetnik za kriptovalute optuženi za prijevaru i pranje novca

John McAfee
4 komentara

Stručnjak za antivirusne programe John McAfee optužen je za prijevaru i pranje novca. Poduzetnik i jednokratni predsjednički kandidat optužen je za prijevaru promičući kriptovalutu na društvenim mrežama.

Optužnica protiv McAfeea, koja je otpečaćena u petak, optužuje njega, Jimmyja Galea Watsona, savjetnika McAfeea, u slučaju prijevare i pranja novca. Njih dvojica su optuženi za korištenje računa McAfeea na društvenim mrežama za oglašavanje različitih kriptovaluta, povećavajući tako njihovu vrijednost, što je navodno tvrtki McAfee donijelo više od 13 milijuna dolara. Navodno je još jedan član McAfeeova tima bio zadužen za pranje ovog novca u nizu bankarskih transakcija.

“Kao što se navodi, McAfee i Watson koristili su društvene mreže za obavljanje plana pumpanja i odbacivanja”, rekao je pomoćnik ravnatelja FBI-ja William F. Sweeney Jr. u priopćenju Ministarstva pravosuđa, pozivajući se ovime na praksu kupnje imovine po niskoj cijeni, nakon čega se njezina vrijednost poveća i proda po novoj, umjetnoj cijeni.

McAfee je dugo sam sebe smatrao odmetnikom, a posljednjih nekoliko godina proveo je dobar dio vremena na jahti na Karibima, doduše u bijegu od američkih poreznih vlasti. Došao je u Španjolsku u rujnu prošle godine i tamo je uhićen sljedećeg mjeseca, čekajući izručenje SAD-u zbog optužbi za utaju poreza, kao i najnovije optužbe za prijevaru i pranje novca.

McAfee je nastavio objavljivati svoja razmišljanja i zapažanja iza rešetaka, dok je njegova supruga Janice McAfee prošlog mjeseca objavila poruku u potrazi za američkim odvjetnicima, koji po mogućnosti posjeduju “dobro razumijevanje kriptovaluta.”

Ako bude proglašen krivim po svim najnovijim točkama, McAfee bi mogao dobiti 60 godina zatvora, povrh bilo koje kazne koju bi mogao dobiti i zbog utaje poreza.

John McAfeeKriptovalute
Pretplatiti se
Obavijesti o
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Konspirator
3 godine prije

U mome selu trguju samo u Bitcoin valuti.

shumadinac
3 godine prije

On tužen zbog 13 miliona a Mask zgrnuo milijarde na istim manipulacijama i “uzoran građanin” – Amerika je stvarno “zemlja mogućnosti”. Za neke…

Boba Lazarević
3 godine prije

Trebalo bi i vlasnika Avasta zatvoriti. Taj “antivirusni” program je virus sam po sebi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI