Kako je John McAfee „spiskao“ 100 miliona dolara: Udovica kaže da su Belize, 49 djece, tužbe i krah iz 2008. godine odigrali ulogu

John McAfee
17 komentara

Zbog vlade Belizea, finansijske krize 2008. godine, grabežljivih tužbi i 49 djece širom svijeta, softverski guru John McAfee je od milionera postao siromah i umro prije nego što je uspio da se oporavi, kaže njegova udovica.

McAfee neto vrijednost procijenjena je na 100 miliona dolara 1994. godine, kada je napustio antivirusnu kompaniju koju je osnovao. Ono što je ostalo poslije finansijske krize 2008. godine nestalo je nakon što je vlada Belizea zaplijenila njegovu imovinu 2012. godine, rekla je njegova udovica Janice u tvitu u ponedjeljak.

„Kada sam upoznala Johna, dan nakon što je deportovan iz Gvatemale u Majami, nije imao ništa na svoje ime osim odjeće na sebi“, napisala je Janice McAfee.

McAfee je takođe finansijski obezbjedio 47 djece koju je dobio širom svijeta, otkrila je Janice. Otkrio je još dvoje djece prije nego što je zatvoren u Španiji, povećavajući broj na 49.

Drugi dio njegovog bogatstva potrošen je na advokate „u borbi protiv nebrojenih tužbi pokrenutih protiv njega, što je jedan od mnogih nedostataka imenovanju vaše kompanije po sebi“, dodala je.

McAfee, 75, pronađen je mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji u Barseloni 23. juna, nakon što je sudija presudio da dozvoljava njegovo izručenje SAD zbog optužbi za utaju poreza. Ekscentrični bivši milioner više puta je rekao da nikada neće izvršiti samoubistvo. Janice, koja se 2013. godine udala za McAfeeja, odbija da vjeruje zvaničnom objašnjenju španskih vlasti i dovela je u pitanje autentičnost onoga što su rekli da je njegova samoubilačka poruka.

Takođe je tvrdila da je McAfee „mnogo puta sticao i gubio novac“ tokom njihove veze i da mu „nije strano da se uzdiže iz ničega“.

Njegov najnoviji poduhvat bila je kripto valuta. Ipak, samo nedjelju dana prije smrti, McAfee je objavio da je sva njegova kripto imovina „rastvorena u mnogim rukama tima McAfee“ i da američka vlada ne može da traži nikakvu tajnu zalihu.

“Nemam ništa. Ipak, ne žalim ni za čim“, tvitovao je.

„John je bio majstor u obnavljanju sebe i ukraden nam je prije nego što je uspio da dovrši svoju najveću transformaciju“, rekla je Janice McAfee u ponedjeljak.

Počevši od NASA programa Apollo 1960-ih, McAfee je, između ostalih, radio kao programer u kompanijama Univac, Xerox i Booz Allen Hamilton. Razvio je prvi komercijalni računarski antivirusni program na svijetu 1987. godine.

BelizeJanice McAfeeJohn McAfee
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
postenlopov
2 godine prije

Da li je mrtav i gdje je sahranjen?

Logan
2 godine prije

Kakav god da je bio kao čovjek, mora mu se priznati da je bio maher za biznis. Znao je pametno uložiti, a još “pametnije” sve to prokockati. 👍

Logan
2 godine prije

…. Nevezano za članak: “Sinoć ja i žena odemo u grad. Ispred raznih kafića i na šetnici sve puno ljudi. Domaći i stranci, svi se stiskaju i uživaju… Kad, u jednom od gradskih parkova, čujemo da neki bend svira i da se toči piva. I odemo se mi tako malo opustiti uz mjuzu i pivu. Kad na ulazu stoje dva čovjeka (na majici im piše, zaštitari). I pitaju oni nas, imamo li covid propusnice za sjesti u park i popiti pivo. Mi kažemo da nemamo. A oni: Ne možete ući bez propusnice! I sad ja pitam jednog zaštitara: (koji ne nosi masku, a ja sam mu se skoro pa unio u lice, da sam zatražen i on bi se zarazio) zar ti mi izgledamo bolesno? A on kaže, takva su pravila tj. zakon! Ljudi moji, ako ovo nije fašizam, ja ne znam šta je!? .. Već nas izdvajaju iz društva… Čitaj više »

Čudan lik
2 godine prije

McAfee je vjerovatno “samoubijen” zbog petljanja u kriptovalute.
Upitajmo se kako je čovjek “koji je imao samo odjeću na sebi” ponovno uspio ući u svijet visokog biznisa???
Cviljenje “sirote udovice” jasno govori kako je itekako ostalo novca poslije smrti McAfee-a, samo što ga ona ne bi s nikim djelila.

Max
2 godine prije

Vrlo brzo ih je spiskao.

Praetorian
2 godine prije

Odbrojavanje je doslo kraju
https://britbonglogpost.com/
Jos malo i vidjet cemo sto nam je to spremio McAfee i na koji nacin ce to utjecati na daljnji razvoj situacije.
Samo je jedno sigurno, da ovo odbrojavanje ne mogu zaustaviti. Jedva cekam

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI