Zbog koronavirusa Rijad karantenu uveo za zdrave šiite u provinciji Qatif

Mohhamed bin Salaman Karantin koronavirus
25 komentara

Zbog izbijanja epidemije uzrokovane koronavirusom COVID-19, saudijske snage sigurnosti su u karantenu stavile cijelu istočnu provinciju Qatif i ograničile promet u njoj.

Zbog pitanja poput nestanka Malika Salmana već danima i vijesti o njegovoj smrti, te da su saudijski prinčevi zatočeni, odjednom su medijski prostor preplavile vijesti o širenju epidemije i bolesti, zatvaranju ili ograničavanju cesta sa susjednim zemljama i nužnom nametanju karantene, ali samo na istoku Saudijske Arabije.

Zaista se posljednjih dana u Saudijskoj Arabiji događaju prilično „čudne stvari“.

Dinastija Al-Saud je, bez ikakvih dokaza o izbijanju epidemije, stavila u karantenu istočnu provinciju Qatif u kojoj veliku većinu čine lokalni šiiti. Osim toga, ova je provincija najbogatija naftom u kraljevstvu, ali lokalna uprava od toga nema ništa i sav novac se slijeva u obiteljsku riznicu vladajuće dinastije u Rijadu.

Čak i neki saudijski mediji smatraju da je Mohammad bin Salman donio ovu odluku zbog pritvora prinčeva. Ali zašto su Muhammad bin Nayef i Ahmad bin Abdulaziz uhićeni baš sada, i to pod optužbom za izdaju i pokušaj državnog udara?

Stanovnici Qatifa i lokalni mediji negirali tvrdnje vladajuće obitelji da se bolest širi iz Qatifa i optužuju vladu da je posljednjih dana pritvorila desetine stanovnika ove provincije samo zato što su „prekršili odredbe karantene“, ali su svi uhićeni s nekom ulogom u lokalnoj šiitskoj zajednici.

Princ Mohammad bin Salman uhitio tri najmoćnija princa i rivala u vehabijskom kraljevstvu

Prizori karantene u saudijskoj većinski šiitskoj provinciji Qatif
FOTO: Prizori karantene u saudijskoj većinski šiitskoj provinciji Qatif

 

COVID-19KarantenaKoronavirussaudijska arabijašiiti
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dopizdilomi
4 godine prije

A da vam “prijatelji” ameri uvedu demokraciju i način djelovanja protiv korone? Onako, malo da pomognu.

Komentator
4 godine prije

To nije ništa! Predviđajući pojavu korona virusa sirijski Alaviti i Šijiti na čelu sa Asadom, poslali su svoje zdrave Sunite u karantenu u Tursku i u Njemaćku!!

Ora
4 godine prije

Tako i treba neka ljudi ostanu živi i zdravi a ne kao u iranu gdje spaljuju bolnice sa zaraženim šiitima, turbanaši su najveće ubojice perzijanaca.

Alen
4 godine prije

Eno potrovali se alkoholom , neko im rekao da alkohol sprečava zarazu corona virusom , oko 40 mrtvih..

Teheranas
4 godine prije

Trenutno je zabilježeno nekoliko slučajeva coronavirusa u Qatifu i možda je ovaj korak MBS-a moguće pravdati, osim toga su prekinuti letovi sa Njemačkom, Francuskom, Italijom.

Alex
4 godine prije

Počelo je! Uskoro bi se mogao dobar dio svijeta ugledati u Italiju,ne samo SA. Pa bismo imali planet-koncentracioni logor. Svjetski diktatori se oblizuju na ovakve vijesti…sad korona,sutra nešto drugo…Ima virusa…

Alen
4 godine prije

Kakva je ono čistka u irg po siriji..

qwieifuqwuebfquwbefuqbwfrzqwr
4 godine prije

Prikriveni pinokiji koji se izdaju za ono što nisu pokazuju jedan od pravih razloga histerije u svezi ovih obmana zvanih k….a koji čeka sve zemljane.

Max
4 godine prije

saudi oduvijek žele uništiti šijtsskuu većinu.

murdoc
4 godine prije

I ovi idu u propast kao i SAD.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI