Zbog posljedica od Covida-19 šef UN-a podiže uzbunu zbog mogućnosti nastanka potencijalno najgore recesije u posljednjih 80 godina

Covid-19 Recesija
15 komentara

Socijalni i ekonomski učinak koronavirusa bio je ogroman i on nastavlja rasti, izjavio je glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres, koji poziva na globalnu solidarnost i suradnju.

“Suočeni smo s najvećom globalnom recesijom u posljednjih osam desetljeća. Ekstremno siromaštvo raste, raste opasnost od gladi”, rekao je Guterres u video-obraćanju na Forumu za dodjelu Nobelove nagrade za mir.

Šef UN-a kritizirao je zemlje zbog neuspjeha u zajedničkom adekvatnom odgovoru na krizu proizašlu iz Covida-19, tijekom koje su se neke države čak međusobno natjecale za neophodne zalihe. Guterres je naglasio da niti jedno cjepivo ne može poništiti štetu koja je već počinjena.

“Socijalni i ekonomski učinak pandemije ogroman je i raste,” rekao je, dodajući da je zahvatila gotovo sve kutke planete. “Ne možemo dopustiti da se ista stvar dogodi u vezi s mogućnošću pristupa cjepivima protiv Covida-19, koja moraju biti svjetsko, javno dobro.”

Prema Guterresu, međugeneracijski utjecaj rezultat je dugotrajne krhkosti, nejednakosti i nepravde koje je razotkrio Covid-19.

Najviši dužnosnik pozvao je međunarodnu zajednicu neka se usredotoči na rješavanje problema nejednakosti u pogledu svjetskih odnosa moći kao i na poduzimanje koraka prema nastajanju sveobuhvatnijeg i pravednijeg svijeta.

Antonio GuterresCOVID-19
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tucker carlson
3 godine prije

eto..ja,mali covjek znam da poanta i je unistavanje svjetske ekonomije a sef un-a ne zna.ima li itko iskren igdje..

emi
3 godine prije

Logično, VRLO VAŽNO, potencialno ubitačno: Ovo smo danas našli na facebook strani “Vladimir Pirnat” uz fotografiju dokumenta, koji navodno dokazuje, da se u Sloveniji od početka plandemije vrši 40 “ct” po metodi PCR. Vama naravno nije potrebno objašnjavati, što bi to značilo. Lp: “Denis Hassst11. SSpmdcecemmbgooefecnosiorrcdh gaoeb 2na1:c0idg9  · IMAMO DOKAZ! Lagali so ves čas!!! Kratko – Na podlagi zahteve Lilijane Pozderec, je Univerza v Ljubljani – Medicinska Fakulteta dala odgovor – število amplifikacijskih ciklov v Sloveniji je – 40. To je tisto, na kar sem se osredotočil in je prvi del slike. Spodaj na koncu, pa je izrez iz francoske raziskave objavljen 28.9.2020. V njem je jasno zapisano, da že pri 35 ciklih je resnično pozitivnih – manj kot 3%. Še bolj pomembno pa je, da so pri European Journal of Clinical Microbiology & Infectious Diseases že maja povedali, da tisti, katerih okužbo pokaže šele pri 33-34 vrtljajih niso kužni in jih… Čitaj više »

emi
3 godine prije

još fotografija dokumenta: comment image?_nc_cat=110&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=yEXg8ZUwd4AAX8oalP1&_nc_ht=scontent.flju1-1.fna&oh=b081b7ef86a85a0773b8cf938e4f96c6&oe=5FFDB74E

emi
3 godine prije

Ako fotografija ne ide unutra svakako čete je nači na FB “Vladimir Pirnat”, danas. lp.

bauštelac
3 godine prije

ovaj ili se šlepa za nobela ili se pravi glup glad je najveća epidemija reci ti ovim filantropima da usmjere lovu na hranu a ne na cjepiva ako možeš kome ti pričaš priče

3 godine prije

“…“Suočeni smo s najvećom globalnom recesijom u posljednjih osam desetljeća. Ekstremno siromaštvo raste, raste opasnost od gladi”, rekao je Guterres u video-obraćanju na Forumu za dodjelu Nobelove nagrade za mir.…”

Nije valjda da je i ovaj zlocinac dobio Nobelovu nagradu…?
Stvari oko nas postaju stvarno nakaradno groteskne…
Covjek se sada vec stvarno mora truditi – da ne primjeti totalnu kontrolu one iste bande kamatara – na svakoj tacki postojanja…
I sto je jos intzeresentnije – izgleda da kamatari – izbacuju “dimne signale” o skorom krahu njihove Ponzi sheme…

3 godine prije zadnji put uredio Žx
Siniša
3 godine prije

Ovi bankari su čudo, nekada su pravili ratove da bi zgrnuli ogromne pare a sada bez metka porobiše čitav svet…tolike dugove neki neće moći nikada da vrate.

3 godine prije zadnji put uredio Sinisa
davor
3 godine prije

Pozvao je međunarodnu zajednicu da riješi problem khh a šta je to međunarodna zajednica?

ivi.tz
3 godine prije

Gušteraš providna ti priča…fuj

Banat
3 godine prije

Nije to učinak pandemije nego ljudi. Kao i sve ostalo. Kako vole izbjegavati odgovornost..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI