Zbog skandala u Kijevu dolazi do preustroja

Zelenski
84 komentara

Zamjenik šefa kabineta Zelenskog jedan je od ukrajinskih dužnosnika koji su izgubili svoje položaje

Kiril Timošenko dao je ostavku na mjesto zamjenika šefa ureda ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog, nakon što je šef države obećao prodrmati vladu.

Rekonstrukcija, koju je predsjednik najavio u svom dnevnom video obraćanju u utorak ujutro, utjecat će na dužnosnike “na različitim razinama, u ministarstvima i drugim tijelima središnje i pokrajinske vlasti, te na provedbu zakona”. Timošenko je najviši dužnosnik čija je smjena dosad potvrđena. Svoju potpisanu ostavku objavio je na društvenim mrežama u oproštajnoj objavi. Neke ukrajinske novinske kuće objavile su da će ga zamijeniti Aleksej Kuleba, šef kijevske regije te da bi Timošenko mogao biti postavljen na čelo pokrajinske uprave.

Prema izvješćima, još jedan visoki dužnosnik koji ide prema odlasku je zamjenik glavnog tužitelja Aleksej Simonenko. Ranije ovog mjeseca izazvao je bijes provodeći novogodišnje praznike u Španjolskoj.

Osim problema koje je izazvao odmaranjem u inozemnom odmaralištu tijekom rata, putovanje je izazvalo sumnje u korupciju, jer je Simonenko navodno koristio automobil koji pripada bogatom biznismenu, a bio je u pratnji tjelohranitelja kojeg je zaposlio vlasnik automobila.

Nakon incidenta, ukrajinsko Vijeće za nacionalnu sigurnost izdalo je zapovijed kojom se službenicima zabranjuje prelazak državne granice, osim ako nisu na državnoj dužnosti. Simonenkovu ostavku kasnije tijekom dana službeno je potvrdio ured Zelenskog.

U međuvremenu, ministar obrane Aleksej Reznikov očito je pošteđen u ponedjeljak, nakon što je ukrajinski parlament odbio poduzeti mjere protiv njega, usprkos skandala s mitom. Medijska istraga tvrdila je u subotu da je Ministarstvo kupovalo zalihe hrane vrijedne stotine milijuna dolara za vojsku, po cijenama koje su bile nekoliko puta više nego što su bile u ukrajinskim trgovačkim lancima.

Reznikov je rekao zastupnicima da su dokumenti citirani u istrazi netočni te da su neke cijene bile prenapuhane zbog “tehničke pogreške”. Ostale stavke legitimno uključuju troškove koje maloprodajne cijene nemaju, ustvrdio je, tvrdeći da usporedba nije valjana.

Neki članovi parlamenta prihvatili su ministrova objašnjenja, ali ukrajinsko antikorupcijsko tijelo NABU nastavlja s istragom u vezi optužbi za mito.

Prošlog tjedna NABU je optužilo Andreja Koboleva, bivšeg izvršnog ravnatelja državne energetske kompanije Naftogaz. U 2018. sebi je dodijelio bonus od 10 milijuna dolara za uspjehe u pravnim bitkama s ruskim Gazpromom. NABU tvrdi da je Kobolev precijenio financijsku korist, koju su on i drugi rukovoditelji osigurali ukrajinskoj tvrtki te je posljedično uzeo neopravdano visoku razinu naknade.

KijevPoložajukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
84 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Red Dog
1 godina prije

Arestovic je najavio ovo.
Pucaju po savovima.

Vikton
1 godina prije

Zato je Zoran Milanovic rekao da je ta ukrainska stoka korumpirana do boli,tek ce te vidjeti ako rat prestane koja pljacka i grabez i ko najebe sirotinaja a ovaj svirac kurcu je jako podebljao svoj racun i ova gamad oko njega pogledajte kakva auta voze jadni ukrainci vise mi ih je pun kufer kao da se cijeli svjet vrti oko njih kako smo mi zivili bez njih a kad se sjetim naseg rata nigdje ih nije bilo samo placu da im se salje oruzje a od toga sta im posalju pola zavrsi na crnom trzistu a lova u đepove jadnih ukrainaca,a to oruzje koje prodaju na crnom trzistu ce poslje upozrebljavat svakakvi smradovi za teror i terorizam po evropskim gradovima,ali bitno je slava ukraini(nabijem ih)
Slava samo Bogu.

tihobl
1 godina prije

Crna rupa usisava sve, milijarde, tenkove, avione, ljude, pa cak i rukovodioce. Ko ce biti prije progutan, Zelenski ili Zaluzni.

JoeP
1 godina prije

Čini se kako se među anglosaksoncima izgubila koordinacija. Došlo je vrijeme da se Ukrajina podijeli, sad svi hvataju startne pozicije, a američki interesi nisu nužno identični engleskim. Također, Njemci se boje kako će Poljaci tenkove iskoristiti za okupaciju zapadne Ukrajine, ponovo se pojavljuju glasovi negodovanja iz Transkarpatije gdje Kraken privodi pripadnike mađarske manjine na front u Donbasu. A sva događanja u Ukrajini su povezana; pad helikoptera gdje su stradali šefovi policije, oatavka Arestoviča, ponovno izbijanje na površinu ubijenog ukrajinskog pregovarača kojega je ubio SBU i ova korupcija koju su generirale najstarije demokracije svijeta, Amerika i Engleska, pa se sad Amerika želi rješiti dijela struktura kako bi mogla mjenjati smjer, dok Engleska to možda i nebi. To da CIA prije nije znala kako ukrajinski vojni logističari nabavljaju hranu za ukrajinsku vojsku po dva do tri puta većim cjenama i da od toga CIA nije imala dobar zub priče su za malu… Čitaj više »

1 godina prije

Opet van teme (koja i nije previše interesantna jer tu nema ništa neočekivano) ali je krajnje “lokalnog karaktera”. Da li ste primetili povremenu pojavu komentatora sa novim imenom? Ništa čudno, ljudi dolaze i odlaze ali su meni bili interesantni oni koji su tek došli a imaju krajnje agresivan i manipulatorski nastup – ja ću vam skrenuti pažnju na neke detalje a vi dalje sami razmišljajte šta im je cilj. ———————- U početku mi nije bilo neobično, svakakvih bolesnika ima ali sam vremenom video da se radi o istom stilu pisanja – najverovatnije da je u pitanju jedna “osoba”. Prvo, izbor imena je čudan, ili bira prostačka imena ili “tematska”. Sinoć je mene napao pod imenom “Bez imena” i “Jadno” (ovo bi bilo “tematsko”) pokušavajući na vrlo prostački način (što masa voli) da me diskredituje bez ikakvih argumenata (što je takođe pravilo). Ali nisam ja jedini koga napada, lik se odavno… Čitaj više »

Zeko iz Bambi crtića
1 godina prije

Teško se riješiti ruske korumpirane bagre

nepoželjni
1 godina prije

Rat je uvijek i svugdje “eldorado” za šljam i probisvijete koji nemaju ni zrna patriotizma i jedino što žele je obogatiti se. To im je omogućeno jer su i sami “vođe” takvih ratova najgori otpad ljudskog roda.
Doslovno sve što se događa u Ukrajini događalo se i kod nas, pa se i kasnije, kada se uspostavi mirnodopski pravni sustav ništa tim ljudima nije dogodilo, dapače, sa plijenom iz rata nastavljaju istu rabotu u miru.
Nažalost, za to riješiti u ime bolje budućnosti cijele zajednice, ne postoji drugi način osim metka u čelo ili u leđa….

Emiliano Zapata
1 godina prije

Preljevanje iz supljeg u prazno da bi se nastavila medusobna depopulacija brace iste vjere, koze, jezika…

eks
1 godina prije

Svetski šampioni u korupciji su Amerikanci. Korupcija je jedan od temelja američke politike i funkcionisanja pljačkaške države USA . Medju kongresmenima i senatorima nalaze se najkorumpiraniji Amerikanci. Šta reći o aferama Bajdena sina i tate ? Sve se čini da se to zataška. Kada se to sve zna, a isto tako zna se da je režim u Ukrajini samo marioneta režima USA , onda je svakom pametnom sve jasno .

Amar
1 godina prije

Zelenski ne dijeli plijen,sve dolare uzima za sebe,to je problem.

eks
1 godina prije

Osim korupcije, ima tu i drugih momenata i motiva za smenu (interesantno je da su većinom smenjivani zamenici , a manje čelnici odredjenih resora) . Amerikanci dovode svoje podobnije marionete i uklanjaju “nepodobne” iz strukture režima . Moguće je da su uklonjeni oni koji ukazuju na realnost i nisu 100% poslušni, a to gazde ne dozvoljavaju. Ukrajina ne postoji. Postoji teritorija kojom upravljaju američke naci-psihopate. Fašistička diktatura u otvorenoj formi.

Krescencije
1 godina prije

Prije da se radi o podmićivanju visokih dužnosnika (s neke/nečije druge strane) pa se otkrivaju namisli srca istih. Uvijek je para okretala gdje OZNA/UDBA/GESTAPO/KGB/burgija nije mogla!

user
1 godina prije

da rezimiramo:
korupcija se na zapadu zove lobiranje.

a sad za ozbiljno: da nema korupcije ljud bi više manje mogli disat. ali tzv. slobodnom svijetu je korupcija poluga moći a običnom čovjeku način preživljavanja (ili daje ili uzma)

Komplicirano
1 godina prije

Bivsa ukrajina je gotova stvar,,komicni bas kao i hitler polako ostaje sam,izoliran,,na stranu sto glumi da to nije tako,,no ,on nema vise izbora,zna to,,ono sto slijedi je samo egzekucija na ovaj ili onaj nacin,,zar se nitko ne zapita kako je moguce da arestovic jos zivi nakon zadnjih izjava???,pa dobro,,ziv je jer treba da zamjeni komicnog u istom “pomirljivom” scenariju kao sto je i komicni radio (proruski) dok nije uzeo vlast a kupio vrijeme nato-u da se organizira,,,sve drugo sto se d4sava su igrokazi u svrhu kupovine vremena,,,Rusija treba samo tehnicki da zauzme teritorij koji je zacrtala a onda slijede pregovori o ostalim pitanjima,,,kijev,odesa,pridnjestrovlje,,,itd

Schroder
1 godina prije

Ukrainu trese korupcijiski skandal Trebalo je da se o tome pise Juce se moglo procitati u Francuskim nekim medijama radi se o miliardi dolara koje zapadne zemlje uplacuju Ukraini a nitko nezna gdje su ti novci U medijima je samo bila kratka vijest jer nisu htjeli da diraju u imidz Zelenskoj kojeg trebaju da proglase svetim

tuf
1 godina prije

Prenosim zanimljiv komentar sa MyCity Military: “Deluje da su pripadnici zapadne kabale uleteli sa pričom o tenkovima kako bi prikrili pucanje po šavovima njihovih nacističkih pulena u Ukrajini. 1) Neko je strpao kompletno vođstvo ministarstva unutršnjih poslova Ukrajine u jedan helikopter da bi taj isti helikopter prigodno pao. Prisutni civili su čuli eksploziju pre pada helikoptera… 2) Stavku pod brojem jedan treba videti u svetlu smena što ministara što glavešina različitih oblasti Otpušteni: Vyacheslav Shapovalov – Deputy Minister of Defense of Ukraine; Ivan Lukeria – Deputy Minister of Communities and Territories Development of Ukraine; Vyacheslav Negodu – Deputy Minister of Development of Communities and Territories of Ukraine; Vitaly Muzychenko – Deputy Minister of Social Policy of Ukraine. Also fired: Valentin Reznichenko – head of the Dnepropetrovsk OVA; Oleksandr Starukh – head of the Zaporozhye OVA; Aleksey Kuleba – head of the Kyiv OVA; Dmitry Zhivitsky – head of the Sumy… Čitaj više »

alexosijek
1 godina prije

Tko vodi to ukrajinsko antikorupcijsko tijelo?? Victoria Nuland ?? Dakle, ovo je šala nad šalama…povlačenje opravdano korupcijom, ili spašavaju što se još spasiti može kako BlackRock može utržiti nešto love odmah, …vrhunac cirkusa….lp

Гавран
1 godina prije

Najezda Velikih jata vrana nad mračnim Kijevom su donela nove slutnje. Stručnjak kaže: “Ljudi promatraju svijet oko sebe tisućama godina, vide da se neke stvari zbrajaju u nekakav sustav. Na primjer, na bojnim poljima, čak i prije nego što se bitka dogodi, vrane će već kružiti. Ili će vrana kružiti nad grobljima. Štoviše, napominje Abravitova, vrane će kružiti iznad cijevi kada osoba umire u kući. Prema njoj, gavran percipira određene energetske tokove smrti, kako na energetskoj tako i na biokemijskoj razini. Dakle, on će kružiti tamo. Zanima ga strvina. Zanimaju ga mrtvi.

Velebit
1 godina prije

Smjena zamjenika nije smjena, korupciju ne vode zamjenici (nor. slucaj Rimac u Hr). Moguce samo kozmetički pokusaj odvlačenja pažnje, dobro poznati trik u novonastalim “demokracijama” pod patronatom zapadnih sila.

Max
1 godina prije

Mislim da režim u Kijevu odlazi.

Velebit
1 godina prije

Kakav je ovo znak na majici, tzv. njemački željezni križ?
Da nije žalosno bilo bi smiješno, jer rođen je za komičara, nosi markiranu odjeću i ministri mu provode odmor u Španjolskoj dok svijet uporno svijet u rat.

gigi pinna
1 godina prije

A ove najveće zajedničke vježbe JewSA-a i Hazaris(a)tana? Sve su oči uprte u Ukrajinu i Tajvan, a ovako ispod radara prolazi moguća nuklearna agresija na Iran? Zio-naziji, za razliku od Rusa, Kineza i Iranaca nemaju nikakvih moralnih i civilizacijskih kočnica za tako nešto

Herc
1 godina prije

Zadnja dva mjeseca dolar je prema euru oslabio 10% pa sad budi pametan, ili rat ide kraju ili oni svi skupa znaju nešto što mi ne znamo.Inače ako rat eskalira kao na početku kapital bježi prema zapadu te US dolar, zlato i švic franak rastu a Euro pada

Augm
1 godina prije

Tijekom sastanka, studentica je rekla predsjedniku Putinu da je živjela i studirala u Beču, ali se morala vratiti u Rusiju nakon što su joj kršena prava kao ruske državljanke. Nekoliko dana nakon početka specijalne vojne operacije od nje je zatraženo da potpiše dokument u kojem se Rusija naziva “terorističkom državom”. Rekla je da je to odbila učiniti i umjesto toga se vratila u Rusiju. Izvor TASS Danas

onajnajglu...Dalton
1 godina prije

Da slučajevi korupcije u Ukrajini ne uključuju pomoć SAD – kaže State Department…

P.S.
Gospodine Zelenski, da se predstavim… Oprah Winfrey!
Oprah milijarde… Najs tu mit ju!

Heroj
1 godina prije

Slava Ukraini!

Rimtutituki
1 godina prije

Pljacka nevidjena

Dokurčilomi
1 godina prije

U tu rekonstrukciju ulaze i nekretnine Zelenskog o Italiji i Los Angelesu?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI