Zelenski gubi podršku u Ukrajini

Zelenski - Ukrajina
32 komentara

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski suočava se sa drastičnim padom rejtinga odobravanja, pokazalo je istraživanje koje je naručio Međunarodni republikanski institut (IRI) i finansira USAID.

Samo 42% Ukrajinaca “snažno odobrava” predsjednika , dok 40% “donekle odobrava”, pokazala je anketa objavljena ove sedmice . Ti procenti su bili 58, odnosno 33, u anketi sprovedenoj u aprilu.

Djelomično i snažno neodobravanje Zelenskog poraslo je sa četiri, odnosno tri posto u aprilu na devet i sedam u septembru.

Sa 82% snažnog odobravanja, ukrajinska vojska je bila daleko popularnija od predsjednika, iako je čak i to bilo manje sa 89% u aprilu.

Sljedeći najpopularniji političar u Kijevu bio je ministar vanjskih poslova Dmitry Kuleba, sa snažnim odobravanjem od 30% – u odnosu na 44% u aprilu – i 41% djelomično, u odnosu na 32% ranije. Međutim, Kulebino zajedničko neodobravanje se udvostručilo na 16%.

Premijer Denis Shmigal imao je samo 10% snažnog odobravanja i kombinovano neodobravanje od 42%. Ukrajinski parlament, Vrhovna rada, prošao je još gore; samo 5% je snažno odobravalo njegov rad, dok 67% nije odobravalo bilo donekle ili snažno.

Oko 94% Ukrajinaca i dalje vjeruje da će njihova zemlja pobijediti u sukobu s Rusijom, iako je to manje u odnosu na 97% u aprilu 2022. Samo 68% je uvjereno da će Kijev uspjeti da povrati svu teritoriju na koju tvrdi – „granice iz 1991 . ”, odnosno svi regioni koji su glasali za priključenje Rusiji, uključujući i Krim.

Anketu je sprovela anketna agencija Rating, u ime IRI-jevog Centra za uvid u anketna istraživanja. Oslanjao se na reprezentativni uzorak od 2.000 odraslih Ukrajinaca i finansiran je grantom USAID-a.

U međuvremenu, istraživanje Economist/YouGov objavljeno u srijedu pokazalo je da je Zelenski popularniji među Amerikancima od predsjednika Joea Bidena ili njegovog prethodnika i vjerovatno izazivača Donalda Trumpa iz 2024. Polovina ispitanih Amerikanaca smatra ukrajinskog lidera blagonaklono, a 24% nepovoljno. Tramp i Bajden su dobili samo 42% odobrenja, pri čemu 55% ne voli aktuelnog predsednika SAD, a 54% prethodnog.

ukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
32 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nekoime
6 mjeseci prije

I Homeini je popularniji od Bidena.

Schwarze Hunderte
6 mjeseci prije

Istraživanja javnosti😉.. PA TKO SE JOŠ UOPĆE PECA NA TO 🤣 !?!?!? Pratim to poodavno, pogotovu pred izbore u nekoj zemlji i — odmah znadem !!!! Ak je kandidat po volji , korporativne Amerike I NATO — TAJ ” dobija ” u svim istraživanjima 🤣 kad im isti propadne kao skoro u Slovačkoj gdje su ” sva istraživanja ” govorila u prilog da od Fica nema ništ , odmah se narrative prebacuje na — korupciju i sexualne skandale , onoga tko korporativnim udrugama , nije po volji ! Ono, oko izbora – to više ne pominju A I ONDA I UVIJEK SU — LAGALI !!! Novinarstvo je uvijek bilo problematično no je bilo u većini da umiju dat , istinitih informacija .. Današnje KORPORATIVNO ” novinarstvo ” je to — SAMO U IMENU !!! Onaj tko iole mozga ima se na dnevna izvješća osvrće UVIJEK —- UZ UPIT 🤔 !!!!… Čitaj više »

Jajce
6 mjeseci prije

Ispocetka Zelenski je bio za pregovore i rata ne bi bilo…a onda se zapad umjesao

Мунгос
6 mjeseci prije

Чујеш, Међународни USAID. У фалсификане тих испитивача јавног мненија верују још само новинари.
Да појасним, тај „републикански“ Институт IRI је само огранак Америчког Међународног OVCOID-а.
Није ништа чудно са овим сорошоидним новоговором, ево у Србији је постојао и један Монархистички Републиканац, по имену Вук Драшковић.

To M
6 mjeseci prije

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je u petak da se političari Europske unije “ne usuđuju” priznati da Ukrajina neće dobiti svoj sukob protiv Rusije iako “stručnjaci” ukazuju na takav ishod.

Govoreći za radio Kossuth, Orban je istaknuo da je EU sponzorirala i ohrabrivala Ukrajinu da se uključi u rat, vjerujući da je Kijev imao šanse za pobjedu.

Ta je “strategija propala”, istaknuo je mađarski čelnik, pozvavši Bruxelles da napravi jasan plan što želi postići slanjem financijske pomoći i oružja Ukrajini.

Darko
6 mjeseci prije

Još malo i biti će hrana za vrane na nekoj grani..

Zorule
6 mjeseci prije

“Samo 42% Ukrajinaca “snažno odobrava” predsjednika , dok 40% donekle odobrava”
Ako su ove brojke stvarne (u što ozbiljno sumnjam) onda su Ukrajinci kao narod poprilično zombificirani. Ali kad vidim kako napreduje mobilizacija rekao bih da su brojke debelo napuhane.

tihobl
6 mjeseci prije

Ima jos nesto: broj ukrajinaca koji vjeruje da ce Rusija ostati bez municije prepolovio se sa blizu 70% na oko 35%.

Gregor Samsa
6 mjeseci prije

“Samo 42% Ukrajinaca “snažno odobrava” predsjednika…”

Posebno ga snažno odobravaju onih pola milijuna poginulih i njihove obitelji, kao i oni milijuni Ukrajinaca koji su se raštrakalli širom Europe da se više ne vrate.

nastran
6 mjeseci prije

94% Ukrajinaca i dalje vjeruje da će njihova zemlja pobijediti …u vjeri je spas..ako u nešto vjeruješ onda to postoji..po učenju crkve!???!!!???

borjana
6 mjeseci prije

Kako vojnici vele, prije svakog izravnog napada pješaštva ide dobra priprema teškog topništva, raketiranje i zračno bombardiranje najvećim i najubitačnijim kalibrirom da bi izazvali što veća razaranja kao i psihološki pritisak i dezorjentiranost obrane.
U propagandnom ratu su to danas postale sve ankete od reda, kao glavno oružje zapadne propagandne mašinerije.
Kada se god s nečim ili nekim krene u neka osvajanja ili se daje potpora za daljnji, na neki način “malo” upitan rad, kreće se prvo i neupitno sa anketama, iza kojih odmah nastupa pješaštvo, odnosno msm-ovci, koji ih dalje promovira kao provjerene činjenica uz dodatnu propagandu potporu.
Jednostavnije i efikasnije ne može biti, i više nego dovoljno za mase već zaudjelih tom propagandom.

abc
6 mjeseci prije

Nema tu nikakvih reitinga. Kako njegove gazde odluče, tako če da mu bude…. Kad svinjče odebeli, gazde ga stave pod nož…

Max
6 mjeseci prije

MIslim da je nije ni imao.

Herc
6 mjeseci prije

lažu i lažu, upoznao sam mnoge Ukre zadnja dva ljeta, neke kompletne porodice a neke samo žene sa djecom. Iz razgovora sa njima nijesu se bojali reći ne mareći za vlastitu bezbjednost koliko ga mrze ,ma do jedan ,a neki bi mu glavu otkinuli. Radilo se o Ukrima iz Harkiva,Kijeva Odese i Khersona

Tupko Glupko
6 mjeseci prije

Prekosutra su trebali biti održani ukrajinski parlamentarni izbori koji se održavaju svakih pet godina, tj. zadnje nedjelje u listopadu.
Odgađaju se u nedogled.
Što znači da Ukrajina ovih dana postaje politička diktatura.

Što se tiče Zelenskog, on broji zadnje mjesece kao ukrajinski predsjednik.
Ovi postoci će se još više strmoglaviti do početka sljedećeg proljeća.
Tada bi trebali biti i predsjednički izbori u Ukrajini.
Ako ne budu, onda i on službeno postaje politički diktator.
Ali pitanje hoće li i do tada opstati.

Stvara se kritična masa za njegovo svrgavanje.
Jer to je jedini način da ukrajinska mladost prestane masovno ginuti bez ikakvog pomaka na terenu.
Sa nestašicom dobijanja vojnog naoružanja od izuzetnih, sve će se to još i ubrzati.

Tupko Glupko
6 mjeseci prije

Naš premijer traži da se tiskaju euri za rat u Ukrajini. Danas je izjavio na dvodnevnom samitu čelnika da za financiranje novih potreba poput pomoći Ukrajini treba svježi novac i da se to ne može riješiti preraspodjelom postojećih sredstava u europskom proračunu. Kaže da je ključan svježi novac za one teme koje nisu bile predviđene kada se dogovarao sedmogodišnji proračun u ljeto 2020. za razdoblje od 2021. do 2027. godine. Što znači ili nastavak inflacije tiskanjem novih eura, ili rezanje predviđenih EU sredstava drugim državama zbog davanja u rupu bez dna znano kao Ukrajina. Inače je Europska komisija predložila uspostavu namjenskog “instrumenta za Ukrajinu” u iznosu do 50 milijardi eura za razdoblje 2024. – 2027. u obliku bespovratnih sredstava i zajmova, od čega 33 milijarde povoljnih zajmova i 17 milijardi bespovratnih sredstava. Ne odustaju oni od inflacije i osiromašenja europskih građana za financijski i vojno propalu Ukrajinu, nastavka rata i… Čitaj više »

Tim
6 mjeseci prije

Mislim da on i ne planira živjeti u Ukrajini.

Nesko
6 mjeseci prije

Malom nacisti je pametnije da spremi samaljot za bežanje ako već nije jer će ga besan narod pojesti uskoro. Rusi polako stežu obruč, vrše obuku dodatnih trupa, drastično su uvećali proizvodnju svih vrsta oružja. Od Kima će za razmenu tehnologija dobiti na milione granata kalibra 155 mm ,tako da nacisti nemaju apsolutno nikakve šanse da opstanu a kamoli pobede. Treba im svega a zapad nema ničega, osim pustih obećanja. A tek kad se obznani tačan broj poginulih biće belaja. Ne bih mu bio u koži. On može ili pobeći na zapad ili će biti ubijen. Vrlo uskoro ćemo videti šta će biti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI