Zelenski kritikuje arapske lidere

Vladimir Zelenski
33 komentara

Neki arapski lideri ignorišu “nezakonito” ponašanje Rusije u Ukrajini, izjavio je predsednik Vladimir Zelenski na samitu Arapske lige u petak. On je tu izjavu dao dok je lično prisustvovao skupu u Džedi u Saudijskoj Arabiji.

Ne spominjući imena, Zelenski je napomenuo da neki od prisutnih “imaju drugačiji pogled na rat na našoj zemlji”.

“Nažalost, u svijetu i ovdje, među vama, ima onih koji zatvaraju oči pred [ratnim zarobljenicima] kavezima i ilegalnim aneksijama”, insistirao je predsjednik. “Ovdje sam da svako može pošteno pogledati. Koliko god Rusi pokušavali da utiču na [druge], i dalje mora postojati nezavisnost.”

Za razliku od mnogih zapadnih zemalja, arapske države odbile su uvesti sankcije Moskvi zbog njene vojne operacije u susjednoj državi. Zemlje bogate naftom u Perzijskom zaljevu radile su s Moskvom preko OPEC+ na koordinisanom smanjenju proizvodnje, što je izazvalo kritike Washingtona, koji nastoji da smanji ruski izvoz nafte.

Govoreći u petak, saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman rekao je da Rijad sebe vidi kao potencijalnog posrednika za mir. “Potvrđujemo spremnost kraljevstva da nastavi posredovati u naporima između Rusije i Ukrajine i da podrži sve međunarodne napore usmjerene na političko rješavanje krize na način koji doprinosi postizanju sigurnosti”, rekao je on, a prenosi Al Jazeera  .

Prošle godine, Saudijska Arabija i UAE pomogli su u pregovorima o razmjeni zarobljenika visokog profila između Kijeva i Moskve.

Bin Salman je prošlog mjeseca razgovarao telefonom s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Tokom  “prijateljskog i konstruktivnog” razgovora, lideri su se složili da ojačaju odnose između dvije zemlje, saopštio je Kremlj.

Arapske državerusijaukrajinaZelensky
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
AJeTo
11 mjeseci prije

Pljuvanjem se Zelenski nadovezuje na američke sankcije. Bidenov miniMe.

Mahatma
11 mjeseci prije

Važno da je ponašanje Amerike i saveznika u arapskim zemljama skroz zakonito.

Dux
11 mjeseci prije

Koji jadnik, zaboravlja koliko su zla arapskom svijetu napravili SAD i NATO. Sad bi Zeleni njima prodavao priče o o nekakvoj podršci, gdje je bio svijet kad su Ameri pljačkali i terorizirali arape, ko je njih (NATO)osuđivao …..

Ivan
11 mjeseci prije

Kad ce konacno zatuci to smece Zelenskog. Pas mu mater usranu popeo nam se svima na kurac sa svojim izvoljevanjem. Htjlo mu se rata i sada bi valjda svi trebali tu nistariju filati s lovom i pomoci. Stvarno ubiti ko psa da vise ne laje. Rusi sto cekate?

Panonicus
11 mjeseci prije

Kokainski drzi lekcije svima koji nisu gutaci agende njegovih gazda.
Ovo je zapravo trbuhozborstvo,govori ono što jenkiji misle.
A svrbi ih sto su na Bliskom istoku i u arapskom svijetu,sve manje relevantan faktor.

giovani
11 mjeseci prije

Misli Juda da ga se netko boji.

Panonicus
11 mjeseci prije

Vidim da jos ima(s) tuduma.
Odjebi.

C.F.
11 mjeseci prije

Jel dosao tko iz Zagorja?

tihobl
11 mjeseci prije

Narocito je ljut na Asada sto je odbio da mu isporuci S-300.

PS. Znate li sta se deselilo kad je Asad dosao na samit arapskih drzava nakon 12 godina?
Docekao ga je Bin Salman, a Asad je postavio pitanje: Ko je ono rekao Asad must go? Bin Salman se osmjehuo, odgovorio: Sta ces, mladost ludost. I primio Asada u bratski zagrljaj.

Herc
11 mjeseci prije

Narkomanski je skroz puko. Papa ga otpilio, Arapi isto,prije toga dernek pderčina pjesma Evrovizije.
Pa koji je on faktor da im drži govore na derneku. drzak,bezobrazan,bahat jer su mu to gazde dozvolile,daj pare ,daj oružje samo daj ,daj Ma goni se u 3 lepe pichke materine,Kad će proljećna ofenziva mymoone Bahmut ispražnjen od Ukra a na index i sličnim medijima govore o uspjesima Ukra u Bahmutu i oslobađanju 500 m2 njiva pod glibom

Nekoime
11 mjeseci prije

Sad će oni Zelenskom objasniti kako je u arapskom svijetu najveća počast biti uguran u devinu stražnjicu. A klaun voli počasti.

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Zelenski je stvarno komičar.

Možda da priupita Arape o njihovim iskustvima izvoza demokracije izuzetnih u njihove države, kao što izvoze u njegovu Ukrajinu.

Iračane, Sirijce, Libijce, Afganistance koji su osjetili direktno ratove, okupacije i razaranja, mogao bi priupitati i Irance koji su 44 godine neprekidno pod sankcijama izuzetnih, a to je samo dio…

On u arapskom svijetu može biti samo predmet sprdnje i pričanja viceva.
I najvjerniji najbliži saveznici izuzetnih na Bliskom Istoku ne sankcioniraju Rusiju (npr. Saudijska Arabija), čak ni njegovi Židovi u Izraelu, ali evo sad će, čim im se ukaže on sa svojim meketanjima, moljakanjima, žicanjima, traženjima, inzistiranjima i svojim tumačenjima rata.

Taj kao da je pao sa Marsa – nema niti do nožnog prsta omraženije nacije u arapskom svijetu od izuzetnih u zadnjih nekoliko desetljeća. Uz izuzetak Izraela, naravno.

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Đuro, taman se ponadali da si zadovoljan kao Indexov komentator debela micika (možda i još koji), mislili smo da si odletio svome jatu kojem pripadaš, ali izgleda da su te poslali na popravni ispit ovdje 😄

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Arapi inače jako vole likove koji plešu u štiklama pederskih kretnji u lateksu na javnoj televiziji, ako su uz to profesionalni komičari koju ku.cem sviraju klavir, onda ih doživljavaju još ozbiljnije, a još ako su na sve to Židovi, koji uz to propagiraju interese izuzetnih, onda ih doživljavaju najozbiljnije 🤣

Max
11 mjeseci prije

On je divljak.

throne
11 mjeseci prije

Ma može on kritizirati Arape koliko oce, cvijet ukrajinske mladosti izginuo je u Soledaru i Bahmutu (Artijemovsku) nadam se da sam ga dobro napisao ruski naziv grada, jer je pao u ruke Wagnera.
LP.

goran
11 mjeseci prije

samo ti kritiziraj ljudino ti i tvoji zapadni gospodari,samo pazite da vam se bliski istok cijela azija sa rusijom i afrikom ne okrene lefja ili još gore da vam se suprostave u najgorem smislu,tek onda če te najebati.
neće biti te države u svijetu gdje če te se skriti

Schwarze Hunderte
11 mjeseci prije

A jesu se Arapi potresli što ih Židovin kritizira 🤣😄😁

Jao Ming Ksao
11 mjeseci prije

Ukupni gubici Oružanih snaga Ukrajine, Nacionalne policije, Službe sigurnosti Ukrajine, graničara i teritorijalne obrane Ukrajine u Bakhmutu iznosili su 39 000 ljudi, isključujući gubitke prošlog tjedna. Ukrajina je izgubila 23 000 poginulih, ostali su ozbiljno ranjeni ili se spremaju vidjeti Stvoritelja. Prema preliminarnim podacima, materijalno-tehnički gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su više od 7,8 milijardi dolara i oko 2 milijarde dolara streljiva i goriva.Jedinice PMC Wagner oborile su 23 zrakoplova ukrajinskog ratnog zrakoplovstva i više od 2700 bespilotnih letjelica raznih vrsta.

BanOvan
11 mjeseci prije

“Vladimir Zelenski na samitu Arapske lige”. Sta je ovo , ovaj ZelemBac čas hazar čas Arap. Zelembacu ne gine posao kod Pizzoustog u Jovanjici. Bit ce glavni i izvršni (po)pušitelj.

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Samo se vi ci*… bavite Srbijom…

Koliko onih sa ruskim i ukrajinskim pasošima koji su ušli u Srbiju (Hrvatsku već imaju), zapravo nisu ni Ukrajinci ni Rusi?

Hm. Da vidimo. Vjerojatno svi koji su otvorili firme. 🙃

Tako povećavaju haplogrupu J koje ima minimalno 3% . I u Hr isto.

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Poljaci. Otriježnjujuće. “Tijekom strateške rasprave u predsjedničkom uredu za nacionalnu sigurnost, general Rajmund Andrzejczak, načelnik Glavnog stožera poljskih oružanih snaga, jasno je izrazio svoju pesimističnu procjenu učinaka zapadnih napora usmjerenih na jačanje ukrajinske situacije na terenu borbe. “Financijski instrumenti koje je Rusija imala prije rata, dinamika potrošnje i učinkovitost sankcija ili cjelokupna složena ekonomska situacija pokazuju da Rusija ima novca za rat”, rekao je. Ukrajina pak, prema riječima generala, ”ima goleme financijske probleme.” Kao vojnik, smatram svojom dužnošću ispričati to onako kako jest. Jednostavno nemamo streljiva. Industrija nije spremna ne samo poslati opremu u Ukrajinu, već ni napuniti naše zalihe koje su pri kraju. To se apsolutno mora komunicirati, bez anestezije, svima i na svim forumima gdje je to moguće, što ja i činim”. – Ali nije general Andrzejczak jedini koji je izgovorio neugodne riječi. Umirovljeni general Waldemar Skrzypczak, koji se često pojavljuje na televiziji, radiju i u novinama, izašao… Čitaj više »

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Još malo otriježnjenja:

“Seymour Hersh:
Skupina europskih zemalja potajno potiče Zelenskija na okončanje sukoba u Ukrajini

Skupina europskih zemalja potajno poziva ukrajinskog predsjednika Zelenskog da okonča sukob u svojoj zemlji, čak i po cijenu ostavke , napisao je poznati američki novinar i istraživač Seymour Hersh u članku objavljenom u srijedu.
Prema članku, skupina, na čelu s Poljskom, također uključuje Mađarsku, Litvu, Estoniju i Latviju, između ostalih.

“Oni je tiho pozivao Zelenskog da pronađe način za okončanje rata, uključujući ostavku ako je potrebno, i omogući pokretanje procesa obnove svoje nacije”, piše Hersh

seymourhersh, THE-UKRAINE-REFUGEE-QUESTION

O to I te kako jesu navedene zemlje; ma kako čudno izgledalo. Da, da.

Obratite pažnju: pitanje izbjeglica. Tko će to više hraniti?

Lucija, prva
11 mjeseci prije

I još malo: “dve britanske publikacije odjednom – The Spectator i The Daili Telegraph – poznate po podršci britanskim vlastima i ukrajinskoj krizi, nedavno su objavile članke u kojima sa žaljenjem priznaju poraz Zapada u finansijskoj konfrontaciji sa Ruskom Federacijom. The Spectator, u članku pod naslovom „Zašto je propao ekonomski rat protiv Rusije“, izveštava da je plan bio da se Ruska Federacija efektivno odseče od spoljnog sveta. To je trebalo da dovede do propasti Rusije i kasnije kapitulacije. Međutim, navedeni ciljevi na kraju nisu ostvareni. Umesto toga, sama Evropa je morala da plati visoku cenu za svoj delimični bojkot ruske nafte i gasa. Kao rezultat toga, autori publikacije su došli do zaključka da ruska ekonomija nije uništena, već je jednostavno preformatirana …” usmjerena na Istok. Otkrili toplu vodu. Podsjećam da su National Interest I Foreign Policy također objavili ponešto. Točno je da postoje glasovi razuma ili barem otriježnjenja. No, koliko… Čitaj više »

Lucija, prva
11 mjeseci prije

“…prosvjeduju gradjani u Japanu i u Australiji, tjeraju Amerikance iz svoje kuce, vele da oni ne zele americku ratnohuskacku politiku u svome dvoristu, … A intelektualna elita se digla na noge u Australiji, profesori Univerziteta organizirali prosvjede, pjesali i pjevali Ruske pjesme na ulicama, vele da Rusija nije neprijatelj Australije, a da americka politika nije i politika Australije, vele.

Procitajte komentare Zelenskome na Twitteru, deru mu se Amerikanci – ” IZLAZI iz nasih dzepova” i nazivaju ga kriminalcem i lopovom.
Znaci Biden vodi sasvim desetu politku od volje naroda, kao i ovi gangsteri gore u Briselu, Ursuletina von der Layen i citava ta klika ” Partije rata” u Briselu, kako ih je nazvao Madjarski ministar, sto znaci da ce ovi izazvati gradjanski rat u Americi i u Europi ako im nastave pljackati gradjane da ih uzgajaju na svojoj grbaci i da gladuju radi njih!”, fb, Index, koment

Lucija, prva
11 mjeseci prije

Kad je Zelenski bio u Njemačkoj: “Procitajte im komentare na dustvenim mrezama u Njemackoj, eno ga u Njemackoj. Gradjani im bjesni, sve drvlje i kamenje na drustvenim mrezama. – ”Sto je dosao pljackati nasu zemlju i narod, ovoga cemo morati uzgajati iducih sto godina.” , vele gradjani i sire prijezir prema njemu i onima na vlasti. Sada ce im opet sranje izbiti u zemlji, okotiti ce im se mracnjaci u drzavi i ciniti zulum, radi katastrofalne politike onih na vlasti sto vode protiv volje naroda u njihovoj zemlji. – PS. Amerikanci su jos prosli tjedan rekli da oni ne podrzaju slanje raketa dugoga dometa njemu, da to znaci direktan sukob Amerike i Rusije, posto ce Rusija proglasiti ratno stanje u zemlji i onda se ide u rat i oni dizu na noge citavu vojnu masineriju u zemlji. A onda Rusija ima pravo koristiti svu svoju vojnu tehnologiju, posto ovo nije… Čitaj više »

duki
11 mjeseci prije

Što se direktno ne obrati Bašaru ,pa ga pita dali mu je prisustvo velikog demikratskog brata u Siriji donijelo išta dobro ?

gogo
11 mjeseci prije

na krive momke se okomio !

Trajko
11 mjeseci prije

Zeleni zločinac obukao je odijelo.Opaaa!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI