Zelenski napada NATO

Zelenski
60 komentara

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski optužio je NATO da ne pokazuje dovoljno “poštovanja” dok se obrušio na blok koji predvode SAD zbog nespremnosti da Kijevu ponudi hitno članstvo.

Zelenski je u utorak pokrenuo svoj samit kada je NATO započeo samit u Vilniusu u Litvaniji. Ukrajinski predsjednik je citirao “signale” koje je dobio koji su ukazivali na to da Kijevu neće biti odobren bilo kakav poziv da se pridruži bloku.

“Mi cijenimo naše saveznike. Cijenimo našu zajedničku sigurnost. I mi uvijek cijenimo otvoren razgovor. Ukrajina će biti predstavljena na samitu NATO-a u Vilniusu. Jer se radi o poštovanju. Ali Ukrajina takođe zaslužuje poštovanje”, rekao je Zelenski u izjavi na društvenim mrežama.

To je bez presedana i apsurdno kada [a] vremenski okvir nije određen ni za poziv ni za članstvo Ukrajine. Dok se u isto vrijeme dodaje nejasna formulacija o ‘uslovima’ čak i za pozivanje Ukrajine.

Prema izvještajima, u najnovijoj verziji nacrta kominikea NATO-a se navodi da će on “biti u poziciji da uputi poziv Ukrajini kada se saveznici slože i ispune uslovi”. Takav stav se čini neprihvatljivim Kijevu, koji je optužio blok da igra na ruku Rusiji.

“Čini se da nema spremnosti niti da se Ukrajina pozove u NATO, niti da je postane članica Alijanse. To znači da je ostavljena prilika da se pregovara o članstvu Ukrajine u NATO-u u pregovorima s Rusijom”, napisao je Zelenski.

Ispad ukrajinskog lidera navodno nije prošao dobro kod zapadnih diplomata na samitu u Vilniusu. “Kritički sam prema mnogim aspektima, a posebno prema stavu nekih saveznika, ali mislim da to nije promišljen i pošten pristup”, rekao je visoki diplomata iz srednje Evrope za Politico, tvrdeći da Zelenski “ide predaleko”.

NATO je već poslao dovoljno signala da je spreman da u jednom trenutku primi Ukrajinu u svoje redove, rekao je drugi diplomata tom izdanju. “Kakva god formulacija bila u našem saopštenju, svi saveznici su saglasni da je buduće mjesto Ukrajine koje pripada NATO-u i da samo mi i oni možemo odlučiti o tome”, rekao je on.

NATOukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
60 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
9 mjeseci prije

Samit NATO je posao kao kontraofanziva – totalni fijasko.
NATO je pokazao svoju nemoc. U ovoj godini poslace duplo manje oruzja nego u prosloj, znaci daleko ispod ruskog tempa kojim ga unistavaju. Englezi su poslali sve svoje rakete, a sad je red na francuze da posalu iste, a onda ce morati i svabe poslati tauruse (slicna raketa). Ameri salju kasetne bombe jer nemaju sta drugo poslati sto je i Bajden priznao. Rusima to odvezuje ruke jer imaju vise kasetnih bombi nego ostatak planete zajedno. A onda ce se ubrzati unistavanje NATO tehnike i ljudstva. Vec se moze iscrtati krivulja sloma NATO u Ukrajini.
A rusi su i dalje na 10% snage u sukobu. Rusi tek sad ubacuju mobilisane prosle godine na mirnije dijelove fronta kako bi vojnici mogli odvesti porodice na more, dok je kod Zelenskog totalna mobilizacija.

nepoželjni
9 mjeseci prije

Hehehe, daleko je Ukrajina od Atlantika…
(bolje bi joj bilo da se što prije sa Rusima dogovori oko Dnjepra)

Sabahudin
9 mjeseci prije

Njemačka će Ukrajini poslati novi paket oružja koji će uključivati: — 2 lansera Patriot; – 40 IFV-a Marder 1A3; – 25 MBT Leopard 1A5; — 5 Bergepanzer 2 ARV; — 20 tisuća metaka od 155 mm; — 5k dimnih metaka od 155 mm; — Paket detekcije dronova i zaštite dronova; — Sustav drona LUNA; — Pioneer paket

Kazu nestalo oruzja u njemackoj hahahah, pametnije rade nego u 2 ww trose se a nemaju zrtava.

9 mjeseci prije

Pokupi to sirotinje što imaš i pravac brisel…S obzirom da su im skladišta prazna ići će ko vrućim nožem kroz putar…

Ziv je Geza
9 mjeseci prije

Kabala je razoruzala Europu,zelenski je svoju dionicu odradio.

Na zapadu ce ostati samo nato naoruzan, odnosno americka, odnosno neolibelarna ,odnosno duboke drzave nadnacionalna armija.

Zadatak nato armade jest bio i ostati ce razoruzavanje i porobljavanje nacionalnih drzava, odnosno njenih gradjana.

Pogledajte RH kao clanicu Natoa i zapitajte se, cuva li hrvatska vojska u natou yvoje geadjane i drzavu ili neolibelarnu kliku na vlasti i njihove sinekure.

Ivan
9 mjeseci prije

Tog majmuna Zelenskog stvarno treba sto prije ubiti ko psa. Pa sto si ta nistarija dozvoljva, htjelo mu se rata a sada bi valjda svi trebali izvlaciti to govno u nedogled. Rusi zatucite tog gada vec jednom..

bato
9 mjeseci prije

poruka za Clowna Kokainskog
zapamti da su Ameri Sadama prvo oboružavala pa ga na kraju ubili, isto tako Osamu Bin LAdena in Gadafija, tako da se tvoja sudbina zna, ……piano player

NOVI STARI
9 mjeseci prije

počeo gristi ruku koja ga hrani

eks
9 mjeseci prije

Evo izjave bivšeg CIA analitičara, Leri Džonsona : Ukrajinska ofanziva je kao holivudski blokbaster koji je trebao da šokira ceo svet, ali je na kraju propao na blagajnama. Nakon 04. 06. poginulo je više od 10.000 vojnika u Ukro uniformama , a nisu stigli da prodju ni prvu liniju odbrane ruske vojske. Od početka 2024. godine Ukrajina neće imati ni vojnike ni naoružanje za dalji rat . Eto, sada (ko želi) možete davati minuse Leriju Džonsonu.

Tupko Glupko
9 mjeseci prije

Rekao bi Max – očekivano.
Možda napokon osvijesti i Ukre da im je Zapad namijenio ulogu topovskog mesa i kolateralne štete u svom političkom, gospodarskom i vojnom ratu protiv Rusije.
Koji ne uspijeva na sve tri navedene fronte, zbog čega je očekivana i sve manja vojna i financijska pomoć Ukrajini, kao i sve manja mainstream medijska potpora.
Nisu uspjeli i izuzetni će se sa svojim vazalima jednostavno povući iz rata – zar Ukrima nedavni primjer Afganistana i stariji primjer Vijetnama nije dovoljan?
A glumac i komičar neka se i dalje inati i ne pregovara sa Rusima.
Uskoro ga niti Zapad više neće doživljavati.

Dux
9 mjeseci prije

Glupan.

ime
9 mjeseci prije

ništ nije rekao da bi neko mogao detonirat zaporžnije? a bude drugi tjedan…

Darko
9 mjeseci prije

Što nisu sada koknuli ovu svinju Zelenskog i mir bi se vratio u EU i Ukrajinu? Zar nema niti jedan ipomalo pametan i sposoban strijelac da terminira tu ništariju koja je pobila pola Ukrajine?

NOME
9 mjeseci prije

ako nije blef ovo pucanje ljubavi zelenski- nato(zapad) , vidim lagani početak buđenja Ukraine…..ono kao kad vjerna supruga skuži da je muž vara……a nema nemilosrdnije i osvetoljubljivije od iznevjerene žene…..

Gjuro 1977
9 mjeseci prije

Da ne misli na poraz

Max
9 mjeseci prije

Shvatio je da su ih prevarili.

nessy
9 mjeseci prije

Moja podrska Zelenskom. Ako NATO zemlje nisu zadovoljne sto je milostivo primio od njih bijednih 170 miljardi $$$, on treba dostojanstveno napustiti samit, i otici nazad u vukojebinu, iz koje je isplazio. Ovaj retard, kao po zadatku, pokusava izazvati WWIII, a maloj djeci ie jasno da je to kraj svijeta. Samo, ne shvacam, sto sva ta ekipa koja potice Rat, misli napraviti sa svojim usranim miljardama, u svijetu koji bi bio (uglavnom), radioaktivna pustos.

gargamel.
9 mjeseci prije

Komičarka Roseanne Barr je ove sedmice bila gost na Piers Morgan Uncensored kako bi govorila o kulturi otkazivanja, pokretu transrodnih osoba i Ukrajini. Bar je MSM suočila s teškom istinom o Ukrajini, gdje leže njeni korijeni. Rekla je da mediji 24 sata dnevno izbacuju sranja o ratu u zemlji. “Ja sam iz Ukrajine. Ne znam da li znate, ali u Ukrajini ima puno nacista i pobili su mi cijelu porodicu. Otjerali su cijelu moju porodicu – bake, prabake i djedove, 10 sestara i braće – u šumu i žive ih zakopali u Ukrajini”, rekla je komičarka Morganu. Dodala je da se ljudi moraju probuditi i sami istražiti. Barr pokušava navesti ljude da vide da su žrtve programa ispiranja mozga. “Zar niste vidjeli svastike na rukama vojnika?” ona je pitala. “Bilo je u vijestima.” Morgan je napomenula da je predsjednik Zelensky jevrejskog porijekla i stoga nije nacista. „Znam, ali on nije… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI