Zelenski naredio ukrajinskoj vojsci da napreduje ‘500 metara dnevno’

Zelenski
42 komentara

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski dao je svojoj vojsci veliki zadatak, zahtijevajući da svaki dan zauzmu najmanje 500 metara teritorije nakon što su pretrpjeli desetine hiljada žrtava u njihovoj protuofanzivi protiv ruskih snaga.

“Ukrajini su potrebni rezultati svaki dan”, rekao je Zelenski u svom večernjem video obraćanju u nedjelju. “Moramo se oduprijeti ruskim napadima, ubiti okupatore i krenuti naprijed. Svaki dan moramo napredovati najmanje kilometar, najmanje 500 metara. Moramo ići naprijed kako bismo poboljšali ukrajinske pozicije i izvršili pritisak na okupatore.”

Takav napredak je potreban da bi se ojačala Ukrajina i motivisali strane saveznici da pruže veću vojnu podršku, rekao je Zelenski, dodajući da će iduća sedmica „donijeti više prilika Ukrajini“.

Zelenski je dao svoje komentare u trenutku kada ruske snage napreduju oko grada Avdejevke u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) i Kupjanska, u ukrajinskoj oblasti Harkov.

Ranije ovog mjeseca, ruski predsjednik Vladimir Putin procijenio je da su ukrajinske snage pretrpjele više od 90.000 žrtava u njihovoj kontraofanzivi, koja je počela početkom juna, opisujući je kao “neuspješnu”.  U međuvremenu, šef ukrajinske vojne obavještajne službe Kiril Budanov priznao je u jednom intervjuu da operacija nije toliko “kasnela” koliko potpuno van rasporeda .

Kijev se također suočava s potencijalnom konkurencijom za podršku i pažnju Zapada nakon što su iznenadni napadi Hamasa pokrenuli novi rat u Izraelu ranije ovog mjeseca. Čak i prije nego što je počeo najnoviji sukob između Izraela i Hamasa, administracija predsjednika Joea Bidena borila se da dobije odobrenje američkih zakonodavaca za dodatnu vojnu i ekonomsku pomoć Ukrajini.

Bijela kuća je u petak predstavila zahtjev za hitnim izdacima od 106 milijardi dolara, uključujući 61,4 milijarde dolara za Kijev, 14,3 milijarde za Izrael i 9,2 milijarde dolara za humanitarnu pomoć. Većina republikanaca u Kongresu glasala je protiv manjeg zakona o pomoći Ukrajini ranije ovog mjeseca, a Pentagon je upozorio da je iscrpio “skoro sva raspoloživa sredstva za sigurnosnu pomoć” Kijevu koja su prethodno odobrena.

rusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Alex
6 mjeseci prije

U kojem smjeru?!?🤔🧐😆😂🤣

Lucija, prva
6 mjeseci prije

“Ni jednog inča na istok”, obećao je američki državni tajnik James Baker Mihailu Gorbačovu na sastanku 9. veljače 1990. Putin je, pozivajući se na ovo obećanje, optužio Zapad za prevaru Rusije još u svom čuvenom govoru na Sigurnosnoj konferenciji u Münchenu

2007. Dan nakon što je Baker dao obećanje Gorbačovu, i tadašnji zapadnonjemački kancelar Helmut Kohl rekao je Gorbačovu da “naravno da NATO ne bi mogao proširiti svoj teritorij na sadašnji teritorij DDR-a (Istočne Njemačke)”.
Obećanje je ponovio i tadašnji glavni tajnik NATO-a Manfred Wörner u govoru 17. svibnja 1990. kada je rekao da “činjenica da smo spremni ne slati NATO-ove snage izvan njemačkog teritorija daje Sovjetskom Savezu čvrsto jamstvo sigurnosti”, što je Putin citirao …”

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Priča o ukrajinskim izbjeglicama nakon Drugog svjetskog rata u Britaniji. Mala lekcija iz povijesti:

Postwar Ukraine SS Galizien Division Refugees
youtube. com/ watch?v= UB_Gs-0d hOo

Maknuti 4 razmaka

Lucija, prva
6 mjeseci prije

Oko 14.6. Evo što je rekao mudri Englez onda: “Za ukrajinske međunarodne partnere ovo će biti leto nelagode jer će se gubici gomilati, a za uspeh će biti potrebno vreme. To ocenjuje Džek Vatling, istraživač s Britanskog kraljevskog instituta RUSI u analizi stanja na ukrajinskom ratištu. Ofanziva je daleko od vrhunca, a prema mišljenju Džeka Vatlinga, treba se suzdržati od preuranjenih procena o uspešnosti. Dosadašnje borbe bile su teške, a Ukrajinci su probili neke prve linije odbrane, ali i dalje se nalaze daleko od glavnih crta ruske obrane. Takođe, Kijev tek treba da pošalje svoje snage, navodi Vatling. Prva linija dodatno je zaštićena jer je na dometu topovske vatre i ruskih dronova. Glavna odbrambena linija nalazi se 15-20 kilometara od ukrajinskih pozicija, a sastoji se od ozbiljnih rovova i pucačkih položaja ojačanih betonom, tenkovskih prepreka, podzemnih kablova za koordinaciju topovskih udara i još mina. Iza su rezervni položaji za pucanje… Čitaj više »

Lucija, prva
6 mjeseci prije

“Lloyd Austin, član odbora proizvođača oružja Raytheon-a, kojem se ovaj rat sasvim slučajno debelo isplati, nek’ potraje što duže, nek’ narudžbe pljušte!

Živio ovaj dobri čovjek, čiju će dirljivu rečenicu povijest pamtiti:
”Cilj nije pobjeda Ukrajine, cilj je iscrpiti Rusiju toliko da ne može voditi ratove dalje po Europi!”
Divan neki čo’ek! Čak ga je i Dobri Demokrat Joe osobno izabrao da sjedi u Pentagonu!
Pokazao prstom na njega, k’o naš premijer na 20 poštenih ministara.”

Noki
6 mjeseci prije

Turska ljetovalista jos uvijek puna ruskih i ukrajinskih turista. Sve parkirana bijesna autaod preko 150.000EUR sa tablicama UA. Dnevni zivot u Kijevu se ni po cemu ne razlikuje od ex-Yu glavnih gradova svakodneno.

Lucija, prva
6 mjeseci prije

“Prosječan Europljanin nije svijestan da je na krivoj strani povijesti, da smo mi ti koji parazitski izrabljujemo zemlje 3. svijeta, pokrećemo ratove, rušimo vlade i uništavamo svjetske ekonomije sankcijama… Ovaj rat u Ukrajini jako malo ima veze sa Ukrajinom, to je još jedan pokušaj zapada da uništi Rusiju, sprovede demokraciju (čitaj ekonomsko porobljavanje gdje strane firme posjeduju sve što vrijedi i izvlače dobit u matične zemlje jačajući svoje ekonomije), da uzmu naftu, resurse, postave svoju marionetsku vladu, nekog Navalnog ili Zelinskog koji će biti njihova kujica. Moćne zapadne zemlje su strašno oslabile a siromašne ojačale i zapad ima moć nad njima samo zbog dolara o kojem mnoge ovise u vanjskoj trgovini, Swifta, organizacija poput G20, OPEC i mnogih drugih koje imaju moć lupiti sankcije neposlušnima, ali istok ubrzano radi na tomu da se riješi te ovisnosti i da odhebe zapad. Afrika je ovisna o kolonijalnom franku, daje 500 milijardi dolara… Čitaj više »

borjana
6 mjeseci prije

Do beskraja hvaljen i čašćen zelenski je u stvarnosti jedan običan politički šarlatan i idiot koji je samom sebi oduzeo pravo na bilo kakav početak mirovnih pregovora u namjeri izaći kao pobjednik iz rata iz kojeg nikada, niti postoje bilo kakve teoretske šanse, da bi taj rat mogao dobiti i iz njega izaći kao pobjednik. Njegovo potpisivanje novoga zakona koji poništava onaj prethodni, koji je također on potpisao, da bi pokrenuo uopće bilo kakvu opciju okončanja sukoba, bilo bi bez presedana, nezamislivo i krajnje ponižavajuće za njega osobno kao i za samu Ukrajinu, odnosno šta od nje nakon ovog sukoba ostane. Ukoliko prije okončanja sukoba Putin iz nekog razloga ne umre, zelenski će ući u povjest kao jedan od najglupljih “državnika” ikada, koji je bez ikakvog razloga isprovocirao sukob sa jednim njegovim bratskim narodom ujedno i svjetskom vojnom velesilom. Budućnost zelenskog i njegova daljnja sudbina već ovoga momenta je jako… Čitaj više »

nastran
6 mjeseci prije

može on narediti svašta

yell
6 mjeseci prije

Hoce I to prema Kijevu jadan on kad slusa NATO osvajace

Hogar
6 mjeseci prije

Nadrogirani hazar manijak bez orgazma

Bruno
6 mjeseci prije

Komičar. Lako je tuđim ku**** gloginje mlatiti. Skini majicu, obuci uniformu i u prvi red do Rusa. Skolopiti ćeš mir za sat vremena. Toliko treba da uspostaviš kontak s Rusima i potpišeš bezuvjetnu kapitulaciju. I izvršiš samoubojstvo. Kako ćeš stati pred tolike roditelje kojima si djecu gurnuo u smrt i pred djecu kojima si ubio roditelje. Sramota ljudskog roda. Glista.

Tupko Glupko
6 mjeseci prije

Od 106 milijardi dolara koje bi Washington htio poslati, “čak” 9 milijardi je humanitarna pomoć. Manje od 10%. Kome to još u Ukrajini nije jasno da ginu za američke interese i da njima nije do mira i dogovora? Sad ih njihovi vrli saveznici – o čijoj pomoći potpuno ovise – napuštaju. Kada ih u potpunosti napuste, ništa oni neće biti krivi niti će odgovarati za išta. Niti za mrtve, niti ranjene, niti raseljene, niti nastalu štetu. Tako je uvijek do sada bilo, svejedno jesu li izravno napadali ili vodili proxy ratove kao u Ukrajini. Ukri su njima samo potrošni alat kojim su htjeli razbiti Rusiju, ali se alat prilično polomio na razbijanju. A ovaj bi napredovao 500 do 1.000 metara dnevno. Za što bi trebalo probiti trostruke obrambene ruske linije u nekoliko dana. Ovo je izgleda verbalna šifra svojim šefovima u Washingtonu da će i dalje slati u smrt svaki… Čitaj više »

Гавран
6 mjeseci prije

Nikada ne prekidaj neprijatelja kada čini greške. – Napoleon.
.
Pogibija vojnika i uništenje opreme je drastično veće u napadu nego u odbrani.
Kada je neprijatelj pritom jači…
.
S obzirom na poreklo Zelenskog, njegovi stvarni ciljevi mogu biti neshvatljivi.
Prizivanje crvene junice, ili Bog zna šta?

Haahahaha čisti se ukrajina
6 mjeseci prije

od idiota i nacista….

Hihihihi
6 mjeseci prije

500 metara napred prema zapadu. Pa to su i do sada radili.

Opa!
6 mjeseci prije

“Drug je Sava heroj pravi. Na čelo se vojske stavi!….” i hrabro pogine ali svojim potezom pomogne spašavanju 3000 ljudi. Ovo ukrovno baci pola miljona svojih ljudi za zapadne ciljeve. A možda, baš, i nisu njegov narod. On pripada “izabranom narodu” – židima.

Max
6 mjeseci prije

Neka ih on predvodi.

Ziv je Geza
6 mjeseci prije

Zeleni racuna da su rusi potrosili lopate i da ce sada lakse probit linije, jer se Rusi sada brane otvaracima za konzerve i bacaju sdo pakete umjesto bombi.

Lucija, prva
6 mjeseci prije

“Jedan dokument opisuje plan koji je prošle godine razvila ukrajinska vojna obavještajna agencija za izvođenje tajnih napada na ruske snage u Siriji koristeći tajnu kurdsku pomoć. 

Detaljna zavjera otvorila bi novo bojište tisućama milja od Ukrajine, ali u prosincu je Zelenski naredio svojim suradnicima da “prestanu planirati operacije protiv ruskih snaga u Siriji”

A što ako je ovo TOČNO? 🤓
Bi li oni napadači na Izrael mogli biti – Ukrajinci, npr? U organizaciji USA?

Pero
6 mjeseci prije

Dok Slaveni broje mrtve Židovi broje novce.

nessy
6 mjeseci prije

Ma, zamisli, koja nehebana budala. Postavlja se kao da vojnici na plazi uzivaju, i ne da im se djelovati. Ti jadni momci zive od danas do sutra, nebitno rusi ili ukrajinci. Guzicari su pobjegli, ostala je sirotinja. Kad je vec veliki vojskovodja, neka dodje na front, naoruza se i vikne ‘za mnom, drugovi’. Ali, taj film necemo gledati.

Suze Roni
6 mjeseci prije

Prvog dana su napravili proboj sa 500m unatrag. Nagradno pitanje? Koliko ce im trebati da tim tempom dodju do Kieva?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI