Zelenski obećava neposrednu kontraofanzivu

Volodimir Zelenski
62 komentara

Kijev je odredio datume za kontraofanzivu protiv Rusije, rekao je u ponedjeljak predsjednik Vladimir Zelenski. Ukrajinski zvaničnici već nekoliko mjeseci govore o tom potezu, a zapadni mediji upozoravaju da bi neuspjeh mogao dovesti do toga da Kijev izgubi podršku svojih međunarodnih pristalica.

Govoreći u video obraćanju objavljenom na Telegramu, Zelenski je podijelio detalje vojne konferencije na kojoj je izvješće dostavio više visokih vojnih komandanata. Sastanak se vrtio oko “ne samo… snabdijevanja municijom, ne samo obuke novih brigada, ne samo taktike, već i… vremena”, rekao je predsjednik.

“Ovo je ono što je najvažnije. Tajming kako ćemo ići naprijed. Mi ćemo. Odluke su donesene”, rekao je on, ne iznoseći detalje o tome kada i gdje će početi kontraofanziva.

Proteklih sedmica ukrajinski zvaničnici dali su oprečne izjave o naglašenoj kontraofanzivi. Prošle sedmice, Mihail Podoljak, pomoćnik Zelenskog, izjavio je da to guranje „traje već nekoliko dana“.

Međutim, Kiril Budanov, koji je na čelu ukrajinske Glavne obavještajne uprave, rekao je da će kontraofanziva početi uskoro, dodajući da je Kijev prikupio “neophodan minimum oružja” potrebnog za napad.

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Mihail Galuzin upozorio je da će dugo planirani pritisak “dovesti samo do krvoprolića i dalje eskalacije sukoba”, dok je osudio “neodgovornu” kampanju Zapada da Kijev podupire oružjem.

Krajem marta, general Mark Milley, predsjedavajući Združenog generalštaba američkih snaga, izrazio je skepticizam u pogledu planirane ofanzive Ukrajine, upozoravajući da će Kijevu biti teško da “izbaci svakog Rusa” sa teritorija za koje smatra da su svoje.

Nakon njegovih komentara uslijedio je prošlomjesečni izvještaj New York Timesa u kojem se navodi da Ukrajina nema garancije da će ostvariti “velike dobitke” – i ako se rezultati pokažu neodoljivim, zapadni pristalice Ukrajine mogli bi pritisnuti Kijev na mirovne pregovore s Moskvom.

rusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
62 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
eks
11 mjeseci prije

Viktorija Nuland izjavila : “Mi (USA) planiramo ukrajinsku kontraofanzivu mesecima.” Pametnome dovoljno, a oni drugi će i posle ovoga pričati da u Ukrajini rat vode Ukrajinci. USA-NATO je do guše uključen u rat protiv Rusije. Prema tome, nema više prevare, nema zabluda. USA-NATO će biti poražen . USA je imperija zla .

tihobl
11 mjeseci prije

Pa poceo je jutros i uspio je ostetiti tri stana i nekoliko auta.

tuf
11 mjeseci prije

Volodimir Oleksandrovič Zelenski, kongres SAD-a, 21.12.2022: “Baš kao i bitka kod Saratoge, borba za Bakhmut će promjeniti putanju našeg rata za neovisnost i slobodu.”

Max
11 mjeseci prije

Krenut če ali se ne zna kad će.

Sto n
11 mjeseci prije

To ovaj muca il je zarobljen u nekom “time loop”

NOVI STARI
11 mjeseci prije

džekna još nije umrla, hoće ali ne znamo kad će?

Antee
11 mjeseci prije

Đekna još nije krenula a kad će – ne znamo XD

bato
11 mjeseci prije

kolko več kreču mislio sam da su Ruse isterali na Kaspisko more 🙂

UnoF
11 mjeseci prije

Kazu engleska media The Guardian da su u ovom rusko napadaju Rusi pogodili djeciji vrtic. A ovo je iz ruskih izvora… Russia has targeted the headquarters of the Ukrainian military’s Main Intelligence Directorate (GUR) in Kiev, President Vladimir Putin confirmed on Tuesday.

“We’ve been talking about the possibility of striking the ‘decision-making centers.’ Naturally, Ukraine’s military intelligence headquarters falls into such a category, and it was hit two or three days ago,” Putin stated.

UnoF
11 mjeseci prije

Rusija je gađala sjedište Glavne obavještajne uprave (GUR) ukrajinske vojske u Kijevu, potvrdio je u utorak predsjednik Vladimir Putin.

“Razgovarali smo o mogućnosti udara na ‘centre odlučivanja’. Naravno, u takvu kategoriju spada i stožer ukrajinske vojne obavještajne službe, a on je pogođen prije dva-tri dana”, rekao je Putin.

Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Čemu novo besmisleno krvoproliće?
Rusi se pripremili za kopneni napad, ukopali više linija obrambenih pozicija, kontroliraju ukrajinsko nebo, imaju bolje projektile i rakete većeg dometa, a ukrajina ravnica, nemaš se gdje sakriti.
Što daje izgledne šanse da će ukrajinska protuofenziva propasti, poginuti tko zna koliko desetaka tisuća ljudi sa obje strane (vjerojatno puno više Ukra iz gore navedenih činjenica), a izuzetni bi u slučaju propasti protuofenzive mogli samo dići ruke i reći ‘sorry, zajebali smo se, podcijenili smo Rusiju, ne šaljemo više oružje’.
Tada Zelenski postaje prošlost, a onda Rusija neće htjeti pregovarati.

Dux
11 mjeseci prije

Koja to ozbiljna vojna akcija (u ovom slučaju kontofenziva), se najavljiva mjesecima unaprijed i još se ,usput spominje nedostatak opreme i naoružanja, naravno obučeno ljudstvo se ne spominje u nikakvom kontekstu( javna je tajna da u svim operacijama na Ukrainskoj strani sudjeluju NATO plaćenici, najviše Poljaci, Amerikanci i Englezi) , i kako je moguće da takva operacija uspije?? Nego dragi moji Ukrainci, udarite kontraofenzivu na Kiev i ove štakore koji su vas uvukli u rat, napravite DERATIZACIJU svoje zemlje, i počmite živjeti u miru sa susjedima, jer vam oni i dalje ostaju susjedi, ma kako ovo završilo, a Amerika…. ona je daleko i uopće ih nije briga kako drugi žive, njima je uvijek bio i ostat će samo njihov interes glavni cilj.

Lucija, prva
11 mjeseci prije

“…U ovom trenu ce jos Biden pokusati nazvati Bennetta,zabrinut za svog igraca.Sve je na Telegramu.

Musk kaze da ce do veceras povuci svoje satelite.
I to sve zato sto je ukrajinski ministar obrane Aleksej Reznikov naveo rusku vojsku na britanske rakete Storm Shadow koje su juce sve unistene a steta je neprocjenjiva.
Naime isti je objavio sliku SU-24 sa navedenim raketama u Forbesu.
Problem je sto je na slici aviona vidljiv logo 7.brigade takticke avijacije RVU,koja se nalazi u gradu Starokonstantinov u Hmeljnickoj oblasti.Ostalo je povijest…”

Karma
11 mjeseci prije

Narokani narkomancina na koki

tihobl
11 mjeseci prije

Залужни је највероватније убијен или тешко рањен — то може да одражава, између осталог, сукоб између Зеленског и војске у Украјини — њихово оклевање да спроводе даље борбе великих размера — пише Asia Times (Хонг Конг).

Кратак видео са Залужним је највероватније монтажа, каже се у издању.

Аутори наглашавају и чињеницу да Залужни на објављеном снимку има браон очи, а знамо да врховни командант ОСУ има плаве очи.

noppo
11 mjeseci prije

Mah, ako misle ozbiljno, to neče nikad kazati. Dan D iz 6.6.1944 je bila čuvana tajna sa grupama dezinformatora da švabi sve saznali dan ili dva kasnije… Neče biti nikakve ukro kontra ofenzive, to je samo priča za medije.

Entoni Fauci
11 mjeseci prije

Zasvirat ce kurcem

11 mjeseci prije

A gdje je zelinski 😂?

Ivan
11 mjeseci prije

Tako to izgleda kada nesposobna glupa konjina skoci s kazalisnih dasaka u politiku pa razori i raseli cijelu zemlju. Nije zvaka za seljaka..

Rusmir
11 mjeseci prije

Odlučit će on kao što odlučuje bajden

Stjepan cuković
11 mjeseci prije

Bit će po onoj narodnoj: ” Tresla se brda, rodio se miš.

Gogolj
11 mjeseci prije

Vladimir > Volodimir > Valdemor

hiber
11 mjeseci prije

Zasto kontraofaziva? Ionako svaki dan u Rusiji imamo neka događanja. Te im ptice napadnu Moskvu, te rokeri spale carinarnicu. Iznikao je odnekut i Putin i tko zna po koji put ponovio da je prevaren od strane partnera i “teritorija zvanog Ukraina”.

nessy
11 mjeseci prije

Kijev prikupio “neophodan minimum oružja” potrebnog za napad.

Nikada u povijesti, obzirom na broj vojnika, nije toliko oruzja dobila neka zemlja. Minimum? Mozda, ako su razliku do maksimuma rasprodali (a jesu), najvjerojatnije u dogovoru sa donatorima. Da miljarde $$$ same ratuju Rusija bi do sada bila odavno porazena. Ali, da bi puska vrijedila ista, netko je mora koristiti. UA su dobili oruzja dovoljno da se naoruza drzava od 500 miljuna stanovnika.

Đuka Fićuka
11 mjeseci prije

Ukrajina nema stvarnu snagu, a niti motivaciju za kontraofenzivu. Inace najmotiviraniji su USA da jos koji milijun Ukra izgine.Sramota!!

Ivan
11 mjeseci prije

Los glumac je Ukrajinu pretvorio u svoje kazaliste a ceh predstave tog kretena placa narod Ukrajine. Jel narod Ukrajine konacno svjestan sto mu je to zidovsko smece ucinilo?

Гавран
11 mjeseci prije

Ovaj obećava ko Trokrilni seks Štefici Cvek

Dragan
11 mjeseci prije

Žao mi je svih civila i mladih vojnika.. koji će poginuti sa obije strane!!! Rusija i Ukrajina će izgubiti puno mladih ljudi!! To Nije dobro!! Osim za Predatore!!?? Biti će puno žena, cura , curica.. Kreće blagostanje za Vampire.. predatore!!! Ali kreću i lovci na Njih!!! Ima Svega!!! Otvoreni Rat!!

Miro
11 mjeseci prije

Nije on bezveze komičar

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI