Zelenski : On je za mene niko!

Volodimir Zelenski
46 komentara

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski odbacio je svog ruskog kolegu Vladimira Putina kao “nikog” s i ko nije vrijedan razgovora. Ukrajinski lider je ranije tvrdio da Putin možda uopšte nije živ.

Zelenski je to rekao u intervjuu za Sky News, snimljenom u srijedu. Novinarka Kej Barli ga je pitala šta bi se desilo da bude “sam u sobi sa predsednikom Putinom” i da li bi to pomoglo u rešavanju sukoba sa Rusijom.

Posle duže pauze Zelenski je odgovorio: „Meni to nije interesantno. Nije interesantno za upoznavanje. Nije zanimljivo govoriti.”

Tvrdio je da Putinu nije bilo poverenja, dodajući: „Zaista ne razumem ko donosi odluke u Rusiji“.

“Je li sada prekasno?” upitao je Burley.

“Prekasno? Nije zanimljivo”, odgovorio je Zelenski. „Ko je on sada? Nakon potpune invazije, za mene je niko! Niko!”

Na pitanje o tim primjedbama u četvrtak, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da ne zahtijevaju odgovor. Zelenski je izabran na mirovnoj platformi, ali nije uspio, rekao je ruski zvaničnik.

“Nije implementirao Minske sporazume. Štaviše, pokazalo se da nije imao namjeru da ih implementira. Spremao se za rat“, ocenio je Peskov, misleći na mirovnu mapu puta za Donbas 2014-2015.

Kremlj odbacuje bizarnu tvrdnju Zelenskog o Putinu
Pročitajte više Kremlj ruši bizarnu tvrdnju Zelenskog o Putinu
U istom intervjuu, Zelenski je priznao ruski vojni napredak, koji je pripisao navodnoj ravnodušnosti prema gubicima Moskve, i zahvalio SAD i njihovim saveznicima što su se obavezali da će Kijevu isporučiti glavne borbene tenkove.

Ukrajinski predsednik je ranije tvrdio da je odbio direktne kontakte sa Putinom jer “nije bio siguran da je predsednik Rusije, koji se povremeno pojavljuje na TV-u… zapravo Putin”.

„Apsolutno ne znam da li je on živ, da li on donosi odluke ili to čini neko drugi“, izjavio je Zelenski prošle sedmice, tokom događaja na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, kojem je prisustvovao virtuelno.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov rekao je ovog mjeseca da traženje razgovora sa Zelenskim nema smisla jer ukrajinski predsjednik nije osoba koja određuje vanjsku politiku njegove nacije.

Diplomata je kao dokaz naveo povlačenje Kijeva iz mirovnih pregovora, koje se dogodilo prošlog aprila, ubrzo nakon što je Moskva u principu prihvatila ukrajinski prijedlog za primirje. Nacrt dokumenta je, kako se navodi, uključivao među svoje uslove neutralnost Ukrajine i obećanje da neće biti domaćin stranim vojnim snagama. Zapadne nacije su „potegle lanac Kijeva i rekle ‘prerano'”, primetio je Lavrov.

PutinrusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
1 godina prije

Barem nije ono sto si ti NOSATI zeleni sa ocima stakora — WEF BRABONJAK , koji ce na koncu i svrsit – ko i svaki brabonjak — u okruzenju muha – hovnara .

tihobl
1 godina prije

Zelenski je glumac i cita tekst.
A tekst pisu isti scenaristi koji stoje iza price o noviceku i Skripaljima. Procitajte pazljivije i videjcete da se radi bas o toj ekipi.

tihobl
1 godina prije

I jos nesto o britancima: u protekla dva dana imali su dva neuspjesna destanta preko Dnjepra. Ocajnicki pokusavaju da izvedu bar jedan uspjesan desant i vjerovatno ce nastaviti i dalje. Uspjesan desant im treba da bi mogli ubjediti saveznike da je moguce izvesti desant na Krim. To im je velika opsesija i pokuisace na sve nacine da nagovore NATO na reprizu od prije 160 godina.

tihobl
1 godina prije

Zelenski je konfiskovao crkve. Neke je pretvorio u diskoteke (samo Travolta nedostaje da upotpuni atmosferu s kraja ’70-ih). U nekima izvode cudne rituale (nisu satanisticki vec je nesto drugo meni nepoznato). U nekima se pjevaju pjeme Banderi umjesto liturgije. Ima sve vise klipova o ovoj pojavi.
Valjalo bi na ovo obratiti paznju. Ovo nije iz njegove glave, vec iz glave scenarista. Eksperimentisu na bivsoj uKrajini prije nego sto predju na ostatak Evrope.

tihobl
1 godina prije

Vec sam pisao o lancetima 1 , 3 i 5 (broj oznacava koliko kg ekpsloziva nosi).

Novost su lanceti sa kumulativnom glavom, a u pripremi su lanceti sa jacom kumulativnom glavom i povecanim dometom. Sad je pitanje sta ce se prije desiti – isporuka velikog broja NATO tenkova ili ulazak u serijsku proizvodnju novog lanceta. Dron koji moze pola sata traziti metu kilometrima iza linije fronta je nesavladiva opasnost, narocito nakon sto smo vidjeli da su se uvjezbali pogadjati kamione u pokretu.

CWRK
1 godina prije

Korisna budala, očajan, nekulturan, frustriran Vladimir Zelenski konačno je shvatio da je on u političkom svijetu nitko i ništa, marioneta kojoj ističe rok i nema mu spasa, završiti će i kao mnogi drugi prije njega “u rovu”.

tihobl
1 godina prije

Rusi su pritisnuli juznu liniju od Zaporozja do Uledegara vec tri dana. Usli su u Uldegar, zauzeli jedno predgradje i sad Ramstajn prebacuje rezerve iz Konstantinovke na jug. Te rezerve su drzali da sprijece pad Bahmuta, a sad im se pojavio veci problem stotinama kilometara daleko. Ovo znaci da je sve rezerve bacio na front. Radi prisilnu mobilizaciju kako bi nahvatao dovoljno rezervista za obecanu nato opremu za Veliku Proljetnu Ofanzivu koju na zapadu najavljuju. Samo sto od nje nece biti nista. Kako koju jedinicu opremi slace je na krpljenje rupa. A i to nece biti dovoljno – rusi su postigli da brze unistavaju nego sto on mobilise i sto NATO salje opreme. To znaci da ce NATO do pocetka ljeta morati poceti slati kompletne jedinice da se ne urusi istocni front.

Čovjek je življen
1 godina prije

Da. Nitko. Razlika je jedino u tome da je Putin toga svjestan, dok gospodin glumac to tek treba shvatiti, što je neminovno.

Jedan matematičko logični:
Minus i minus = Rus

Mila
1 godina prije

a vi ste za njega ,netko’ – tragikomično!

MrKamenjarac
1 godina prije

….VIDI TI GNJIDE ZVALAVE;PA KO SI TI:DROGIRANI PLACENICKI PAJAC I DUPELIZAC ZAPADU……

Zlovenac
1 godina prije

Jedna črtica previše tata Smrk.

Schroder
1 godina prije

Covjek je jedno veliko zlo na svijetu.Njemu je svijedno da 1000 Ukrainaca gine po danu Mora da uzima nesto jer on zamislja da je najveci a u stvaru je jedan PLACENI OD AMERIKANACA DEMON. Zbog ovoga placenika moze nastati treci svjetski rat, a u stvari je poceo a sada moze prerasti u nesto gore ,jer je puno atomskog oruzja .Dosta je da netko nesto baci i sve je gotovo zbog ovoga kretena Svijet nikada nije bio u ovoj opasnosti kao sada Amerika stoji iza ovoga kretena Covjek je zlo , Mir se ne postize slanjem tenkova NEGO PREGOVOROM Dali je ovaj rat DIO PLANA KLAUSA SCHWABA NOVOGA RESETA? Sve zivo unistiti TO RADI SUTONA ; A NE BOG:Ovdje je rijec o mracnim silama kojima je samo cilj profit Zaradili su dosta na vakcinama a sada na oruzju Svi slugani Davosa koji su bili sada kod Klausa Schwaba znaju koje planove… Čitaj više »

eks
1 godina prije

Putin je zračak svetlosti i zračak nade za slobodoljubivo čovečanstvo. Toliko o Putinu. Što se tiče ovog koji misli da je on “neko” , imam asocijacije. Gledajući fotografiju ovog kurcosvirača odmah se setim izraza “ukras u klozetskoj vodi” . Amerikanci i Englezi tu dodju kao klozetska voda u kojoj ovaj ukras egzistira .

Ziv je Geza
1 godina prije

Zeleni pocinje pricati sa utvarama i mrtvima, sto je posljedica svakodnevne komunikacije sa svojim sefom i mecenom pampers jo bajdenom.

Zok
1 godina prije

Otišao mozak na kvasinu

Filip
1 godina prije

Tako je to kad se narcisoid na kokainu ne može nositi sa stvarnošću posljedica svojih izbora, pa tone u sve veću sumanutost. Tužno je koliko takvih zlikovaca i bolesnika ima po političkim funkcijama, a narod ispašta. Komično je s retrospektivom, da su mnogi Ukrajinci vidjeli spasioca u ovoj nakazi.

Fabijan
1 godina prije

Glupo je u bilo kakvom tekstu spominjati da je zelena sotona kolega sa Putinom. Trebao bi prije spomena imena Putin da se nakloni sa glavom ispod površine zemlje! Kada bi se i ostvario osobni kontakt Putina zelenskog= sotone nikad više Rusija u mojim očima ne bi bila što je sada!

Tupko Glupko
1 godina prije

„Meni to nije interesantno. Nije interesantno za upoznavanje. Nije zanimljivo govoriti.”

U ratu skoro godinu dana sa najvećom svjetskom nuklearnom silom koja ima tri puta više stanovnika, ljudi masovno ginu sa obje strane, ali njemu nije čak ni interesantno pregovarati o primirju, kada već neće o završetku rata jer nije mu zanimljivo govoriti o tome!
Zato što ga nije apsolutno briga za Ukre i njihove žrtve.
Ne bude ovaj dugo, vlastiti će ga smijeniti kad im dopizdi.

LZN
1 godina prije

Zove Vladimir Zelenski Putina posle finala Evrovizije. 

Halo Putine, koje mesto ste vi zauzeli?
Donbas, Mariupolj, Herson… – odgovori Vladimir Putin.

Zelenko je puka ka tikva o beton……

So baby talk to me
1 godina prije

Drogirana budala koja mrzi Slovene. Strašno

Tone
1 godina prije

Ovaj kokainski komičar će završiti isto kao Ceausescu u Rumuniji. Smeće korumpirano.

goran
1 godina prije

ma tko si ti djubre jedno nacističko da komentiraš putina,pa ti nisi vrijedan da mu gaće pereš a ne davati nekakva mišljenja o njemu šljamu nacistički

Hogar
1 godina prije

Bolesni narkomancina u zelenoj prljavoj majici koji zeli planet zapalit. Bolesnik. Postavljem od zapada za sukob. Cilj kradja ruskih zlatnih rezervi. Zna to rus i 2023 god je otkrivenje. Rusija ili hazarija.

Max
1 godina prije

Da su Rusi htijeli njega ne bi bilo.

Rozalija
1 godina prije

Naravno! Zelenko da je deda Putko je prošlost. Na mlađim svijet ostaje😁

TomRy
1 godina prije

Slava kokaini

Goran
1 godina prije

Taj NIKO ce ti doci glave

Gnostic
1 godina prije

Mir s tobom

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI