Zelenski osjeća da podrška Zapada Ukrajini slabi

Zelenski i EU
27 komentara

Države EU-a mogle bi se suočiti s gnjevom ukrajinskih izbjeglica ako se pomoć Kijevu smanji, upozorava predsjednik

Zapadne vlade mogle bi se suočiti s porazima na izborima i problemima od milijuna ukrajinskih izbjeglica koje udomljuju, ako ne nastave pružati pomoć Kijevu, upozorio je predsjednik Volodimir Zelenskij. U intervjuu za The Economist, Zelenskij se požalio na slabljenje podrške visokih zapadnih dužnosnika, što je, tvrdio je, vidio u njihovim očima tijekom sastanaka. “Vidim da njihova podrška više nije kao prije”, suprotno izgovorenim uvjeravanjima, rekao je, prema intervjuu objavljenom u nedjelju.

Prema Zelenskom, neuspjeh u pružanju podrške Ukrajini predstavlja svrstavanje na stranu Rusije u sukobu, koji je eskalirao u otvorena neprijateljstva u veljači 2022.

”Ako nam partneri ne pomognu, to znači da pomažu Rusiji kako bi pobijedila”, rekao je Zelenski.

Zelenskij vjeruje da zapadni birači neće oprostiti svojim liderima ako oni ”izgube Ukrajinu”. Daljnje nevolje također mogu nastati i od milijuna ukrajinskih izbjeglica koje sada borave diljem Zapadne Europe. Općenito su se “ponašali dobro”, ali ako njihovi domaćini “stjeraju te ljude u kut”, rezultat neće biti “dobar”, dodao je Zelenskij. Ukrajinski čelnik rekao je da je “moralno” spreman za dugi rat s Rusijom, ali to će zahtijevati prebacivanje zemlje na “potpuno militarizirano gospodarstvo”.

Dodao je da je sada “loš trenutak” za mirovne pregovore s Rusijom, zbog slabog napretka na bojnom polju tijekom tri mjeseca ljetne “protuofenzive” Kijeva. Moskva je procijenila ukrajinske ljetne gubitke na preko 66.000 vojnika i 7.600 komada teškog naoružanja.

The Economist je primijetio da je vlada Zelenskog previše napuhala očekivanja u vezi ofenzive, ali da Zelenskij sada ”pažljivo bira riječi kako bi predstavio stvarnost situacije”. Čini se da je ukrajinski predsjednik također preuzeo odgovornost za napade bespilotnim letjelicama duboko unutar ruskog teritorija, za kojeg Kijev formalno ne želi preuzeti odgovornost. Objašnjavajući svoju strategiju, rekao je da će javna potpora ruskoj vladi pasti “jer će naše bespilotne letjelice sletjeti”.

U “dugom ratu” Moskva će izgubiti bez obzira na to kako se Rusi osjećaju jer će rusko gospodarstvo propasti, dodao je Zelenski.

Ruska vlada očekuje rast gospodarstva od 2,5% ili više u 2023. Nedavne prognoze Svjetske banke i MMF-a poboljšale su svoja predviđanja za Rusiju zbog snažne industrijske proizvodnje i prihoda od energije viših od očekivanih.

euIzbjegliceukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
27 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dux
7 mjeseci prije

Jebote na kojoj ovaj planeti živi, šalju
” odrede” po europi da dovode ukraince koji su pobjegli od rata, a sada europi prijeti istim tim ukraincima. Priča o podršci zapada, a sami ukrainci znaju da je ta pomoć punjenje džepova ukrainskih elita,….nego zna li on da mu se radi o glavi…

Ime
7 mjeseci prije

“Zelenskij vjeruje da zapadni birači neće oprostiti svojim liderima ako oni ”izgube Ukrajinu””. Pa vecinu biraca, barem gdje sam ja, zaboli ona stvar za tobom i bivsom Ukrvinom.

Srećko
7 mjeseci prije

Lako s izbjeglicama . Mislim da se neće pobuniti jer bi ih mogli vratiti doma Zelenskom .

Srećko
7 mjeseci prije

Ma baš će se pobuniti ! Bojati će se pobuniti da ih ne bi vratili u Ukrajinu .

Rudar
7 mjeseci prije

-“Daljnje nevolje također mogu nastati i od milijuna ukrajinskih izbjeglica koje sada borave diljem Zapadne Europe”
A?
Samo neka izaberu destinaciju, ukrajina ili Rusija (znaju jezik nije problem se uklopiti), kada ti gost zaprijeti jedini lijek za to je šamarčina i protjerivanje iz države, pa bilo ih deset miliona, svejedno.

nastran
7 mjeseci prije

1.boli birače sve više qurec za ukrajince
2.nek samo stvaraju nevolje..ionako ih ljudi sve manje vole
3.on čeka napredak na frontu da bi pregovarao . naivčina na nivou djeteta
4.u dugom ratuće..ma već sad puše..ne treba čekati dugi rat…bez pomoći izvana raspad sistema
idiot

Max
7 mjeseci prije

Pomalo ih se tarase.

onaj najglu...Dalton
7 mjeseci prije

Predsjednici Ukrajine i Moldavije su bili održali vrlo važan sastanak.
Zelenski je zatražio novac i stao…  
Maia Sandu je već imala ispruženu ruku.

P.S.
Blinken: Predsjedniče, zvao Vas Zelenski…
Biden: Šta sad ‘oće?!
Kaže da će biti neviđena sramota ako Treći svjetski rat ne počne zbog Ukrajine, nego zbog onih na Balkanu…

  
 

7 mjeseci prije

Očito je da podrška slabi jer nije izvršio zadatak. Još jedino što amerikanci pumpaju milijarde $$$ u Ukrajinu. Amerika je već bankrotirala samo što im to još nitko nije rekao!

7 mjeseci prije

sto hoce reci da medju tim izbjeglicama ima agenata ukrajinske sluzbe koji ce podmetati bombe? sto? a kako ce izgubiti izbore? to isto neka shema iz kuhinje kontrolirane demokracije?

Prc Milojko
7 mjeseci prije

Zelenski oseca da mu ga je neko uvalio… i to ne…. kroz nos….

hiber
7 mjeseci prije

Naravno da slabi, kako i Rusija slabi. Prosle godine je bilo 10 000 ruskih na 2 000 ukrainskih granata. Sada rusi jedva skucaju 4.000, a ukrainci isto toliko samo većih, težih, preciznijih i dalekometnijih. Stanje Rusije najbolje pokazuju okolne države. Moldavija je na Gaspromov zahtjev da im duguju milijardu samo odmahnula rukom, Armenija je shvatila da je ruska vojska kaput i traži druge sponzore, Kazahstan je najavio modernizaciju vojske kineskim oružjem i isporuku nafte alternativnim pravcima mimo Putina. A tek dolaze ATACM, F16 i druga najavljena oružja.

Lucija, prva
7 mjeseci prije

“zapadna politička elita još uvijek nije zadovoljna protukorupcijskim postignućima Kijeva.

” A koja su to? Možda da se postavi pitanje ZAŠTO JE AP IŠAO NA CIPAR DAN NAKON POSJETA KIJEVU I ŠTO JE NOSIO SA SOBOM? tj, koliko je predao u tamošnje banke i koliku je proviziju uzeo od malog zelenog? 😖😖🤮🤮😡

++++

“amerikanci su u afganistanu dijelili pronevjereni novac sa lokalnim vlastima isto su radili u iraku a shema je donesena iz latinske amerike. tako se sad zelenski ozbiljno zamjerio svojim saveznicima , ovo je bilo nesmotreno i i moglo bi ga još skuplje koštati”

Lucija, prva
7 mjeseci prije

Off (?) U zabavnom tonu. 😂 Oglasila se čo.banica, u polit.krugovima poznata kao blondie, kodnog imena “falio mi jogurt u djetinjstvu”: “Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je u nedavnom intervjuu za jedan britanski podcast na pitanje novinarke kazala kako smatra da se Rusija, hibridnom akcijom, umiješala u predsjedničke izbore 2020. godine, kada je izgubila od aktualnog predsjednika Zorana Milanovića. Za svoju tvrdnju, doduše, nije dala nikakve dokaze. “Taj LNG terminal je bio najveća sporna točka s Rusijom i vjerojatno je bio razlog za hibridne akcije…” I to nije sve !!!! Pridružio joj se i podržao je i Njonjo, poznatiji kao “biser u gaćicama na leopardov uzorak” Komentari: Istina je. Mene je Putin nazvao i rekao da ni slučajno ne glasam za nju. Vjerojatno je i sve ostale koji nisu glasali za nju nagovorio na to. To pricaj svojin bosancima Ako je tako, hvala Rusiji haha ja se sjećam Ruske namještaljke našmrkana… Čitaj više »

Captain
7 mjeseci prije

E moj Zeleni ove prijetnje su vrhunac očaja i delirijske imaginacije 🤣🤣🤣.
Ipak bahatluku i bezobrazluku nema kraja..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI