Zelenski otkriva štetu na ukrajinskoj energetskoj infrastrukturi

Zelenski - Donbas
23 komentara

Za nešto više od nedelju dana ruskih vazdušnih napada na ukrajinsku energetsku infrastrukturu, uništeno je 30 odsto elektrana u zemlji, izjavio je predsednik Vladimir Zelenski.

Razaranja su izazvala “masovne nestanke struje širom zemlje” , dodao je on u tvitu objavljenom u utorak ujutro. On je zaključio da “nema više prostora za pregovore” sa vladom njegovog ruskog kolege Vladimira Putina.

Putin je najavio promjenu vojne operacije u Ukrajini u ponedjeljak prošle sedmice, neposredno nakon što su ruske snage pokrenule masivne raketne udare dugog dometa širom Ukrajine. Optužio je Kijev da je organizovao nekoliko “terorističkih napada” usmjerenih na ključnu rusku infrastrukturu u posljednjih nekoliko mjeseci, uključujući i napad bombaškog napada na Krimski most.

Ruski predsjednik je rekao da je taktika Kijeva opravdala odgovor u naturi, jer je potvrdio da Moskva sada smatra ukrajinsku energetsku infrastrukturu legitimnom metom za vojne napade.

Nekoliko dana ranije, ogromna eksplozija na mostu koji povezuje Krim i kopno Rusije odnijela je život tri civila i nanijela značajnu štetu na dionici mosta za drumski saobraćaj. Moskva je tvrdila da iza toga stoji Ukrajina, dok su neki zvaničnici u Kijevu slavili incident.

Ruska policija je od tada tvrdila da je utvrdila kako je bomba, koja je bila prerušena u građevinski materijal, stigla iz Odese, u Ukrajini, do Rusije kroz brojne tranzitne zemlje. Istražitelji tvrde da iza zavjere stoji ukrajinska vojna obavještajna služba.

U prva dva dana ruskih raketnih udara uništeno je oko 30% ukrajinske energetske infrastrukture, rekao je ministar energetike zemlje German Galuščenko za CNN prošle sedmice. Napomenuo je da je to velika promjena u načinu na koji je Rusija koristila svoju vojnu silu protiv njegove zemlje.

rusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ericson
1 godina prije

To je Zelenski sam sebi napravio da bi on i njegovi ratni oligarsi dobili vise novaca of zapada.

1 godina prije

Sad mogu ovako nekako…

Гавран
1 godina prije

Rusi su napravili tri fabrike za proizvodnju Iranskih dronova “leteći motokultivator”, geran-2. Cena po komadu je 10000 USD.

baron Munchausen
1 godina prije

zelenko ocito ide na koku ,najprije je ponavljao da ne zeli pregovore sa rusima ,sad kad su mu polupali elektrane poslije krimskog mosta i vise teroristickih akcija po rusima …sve,,,sad nema mjesta za pregovore i sve se svodi na onu ,,ja bi se eba ali da ne udje

mrdo
1 godina prije

Bivša Ukrajina biva uništena do temelja. Evropa propada. Slaveni bespotrebno ginu na frontu ili postaju invalidi. Dobar posao odrađuje ubačeni, strani element Zelenski i njegova petokolonaška ekipa na “vlasti” u bivšoj Ukrajini.

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Infrastruktura ostatka , nekoc Ukraine je razorena ili tesko ostecena . Sada da rat stane U PONAJBOLJEM bi trebalo 3 – 5 godina da se stvari vrate u normalu uz uzslov da se IMA NOVCA za takvo sto ! A ODAKLE NOVCA ??? Nema ga vise niti na zapadu — DEVALVIRAO !!!! Stoga … Moze se slobodno rec da nekoc Ukraine NECE VISE POSTOJAT ! Kako ce bit izdjeljena medju zainteresiranima to je za sad nepoznanica a JOS I VISE — TKO CE UOPCE ZELETI ZIVJETI TAMO U TOM — JADU ! ? A I NADALJE — OGROMAN , MADA NE I BOGAT TERITORIJ ! SVE STO VRIJEDI TAMO — RUSI VEC POKUPILI ! Strasno .. Uistinu .. Strasno .. Siroti ti ljudi tamo …..

cro crv
1 godina prije

udaraju ih gdje boli ocigledna cinjenica i niko ne zna kako i hoce li to biti izgradjeno ikad vise a to znaci onda nema ni industrije ni fabrika ni iceg od zivotnog znacaja normalnog danasnjeg covjeka ko ni covjeka buducnosti govorimo o iducih mozda 20 -30 godina

Tupko Glupko
1 godina prije

Rusija ide taktikom uništenja ukrajinske energetske infrastrukture, što će sa dolaskom zime i nemogućnošću da Europa šalje Ukrajini struju i druge energente (jer nema niti za sebe samu) utišati ratne fanfare, smanjiti vojna djelovanja i izazvati nezadovoljstvo Ukra svojim vlastodršcima. Nitko ne priča da se uništavaju ključni željeznički i cestovni putevi u Ukrajini – pretpostavljam da je to sljedeća opcija Rusa da spriječe dostavu naoružanja u Ukrajinu ako će za time biti potrebe. Višak zastarjelog oružja iz europskih vojnih skladišta je ispražnjen i poslan u Ukrajinu na preprodaju na crnom tržištu kao i za reciklažu starog željeza, a sada se šalju moderna čime se smanjuju obrambeni kapaciteti europskih država. Uz to su izbori u državi izuzetnih za manje od 20 dana, što će završiti porazom Demokrata i donijeti do drastičnog smanjenja vojne i financijske pomoći SAD-a Ukrajini. Bez izdašne vojne i financijske pomoći Ukrajina bi bankrotirala i kapitulirala u roku… Čitaj više »

Tupko Glupko
1 godina prije

Ukri brane zemlju uzimajući nepovoljne ogromne kredite koje neće moći vratiti što znači da im sve što vrijedi odlazi u strane ruke. Prvenstveno poljoprivredno zemljište. Ukri neće pregovore niti primirje sa Rusijom što dovodi do daljnjeg rata i daljnjeg uništavanja infrastrukture i vjerojatnog daljnjeg gubitka teritorija. Ukri su i prije rata bili najsiromašniji po standardu u Europi. Od ovih 11 milijuna izbjeglih (od prijeratnih 44), sumnjam da će se većina vratiti u svoju državu, što će biti i veliki demografski udar. A natalitet im je katastrofalan – 1,22 djece po obitelji. Za usporedbu, hrvatski je 1,42, a samo da bi se održao broj stanovništva na istoj razini trebalo bi 2,1 dijete po obitelji. Gube teritorije, gube stanovništvo, država se uništava i isrcpljuje ratom, rasprodaje kreditima, ekonomski i vojno potpuno ovisni što znači da gube rat čim/ako prestane slanje pomoći sa Zapada, a jedino što Zelenski hoće i dalje je rat… Čitaj više »

tuf
1 godina prije

Na tih polupanih 30% elektroenergetskih kapaciteta dodajte još ugašenih 6 nuklearnih reaktora u Zaporožju koji su energetskoj mreži doprinosili sa 20% i već imate prepolovljen elektroenergetski kapacitet Ukrajine. Ne samo da s preostalim kapacitetom izvoz nije moguć nego niti bilo kakvo pokretanje industrijskih pogona. A urušavanje mreže još nije ni završeno.

tihobl
1 godina prije

U Ramstajnu kazu da je ovo odlican potez i velika usluga koju im je ucinio Putin. Kazu: struje nece biti, nista nece raditi, narod ce jedino u vojsci moci zaraditi platu. Sad ce i zene primati u vojsku. Jos kazu da ce deveti krug mobilizacije biti uspjesan i pitaju se kako se ovoga nisu sjetili na pocetku sukoba.

Ja nesto razmisljam: dobili su opasnu ideju, sta ako je primjene na zapadnije zemlje kako bi motivisali dobrovoljce za Ukrajinu – necete imati posao, struju, vodu, grijanje i hranu, ako niste u armiji.

Max
1 godina prije

kokainski poludio.

Гавран
1 godina prije

Ukrajina noću, iz satelita.
topwar.ru/uploads/posts/2022-10/1666182264_2.jpg

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI