Zelenski otpušta najbliže saveznike

Zelenski
14 komentara

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski otpustio je u subotu svog dugogodišnjeg saradnika i pomoćnika Sergeja Šerifa. On je otpustio više viših savjetnika u protekloj sedmici usred tekuće rekonstrukcije njegove administracije.

Šerif je bio jedan od rijetkih preostalih zvaničnika koji je radio uz Zelenskog od prvog dana njegovog predsjedništva, na njegovu funkciju u maju 2019. Prije nego što se upustio u politiku, bio je dugogodišnji bliski poslovni saradnik Zelenskog, s kojim je sarađivao osnovao studio komedije Kvartal 95 (District 95).

U septembru 2021. Šerif je preživio pokušaj atentata kada su njegov automobil napali nepoznati napadači. Vozilo je bilo izrešetano mecima, a njegov vozač je ranjen, dok je sam Šerif pobjegao nepovređen. U to vrijeme, ukrajinsko rukovodstvo je tvrdilo da je udar bio odmazda “sistema” zemlje , koji je Zelenski navodno pokušavao “slomiti”.

U proteklih nekoliko dana, Zelenski je otpustio tri slobodna predsjednička savjetnika, kao i dva opunomoćenika, Nataliju Puškarevu i Aljonu Verbickaju, zadužene za pitanja vezana za dobrovoljački pokret i prava vojnih službenika.

Otpuštanja su dio rekonstrukcije ukrajinskog rukovodstva koju je pokrenuo Zelenski početkom ove godine. Bivši general Valerij Zalužni bio je najistaknutija žrtva tog napora, a prošlog mjeseca ga je zamijenio Aleksandr Syrsky. Pričalo se da je Zalužni mjesecima bio u sukobu sa Zelenskim prije nego što je krajem prošle godine javno izrazio zabrinutost zbog situacije na prvoj liniji fronta.

Sergej Šerif.ukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
držnedaj
19 dana prije

Ovaj komedijant je rešio da dokrajči ukrainu i mlade ukraince… bože ima li te!?

Max
19 dana prije

Neka otpuste njega.

nastran
19 dana prije

nek se on otkači

Lucija, prva
19 dana prije

A ‘di ćeš Šerifa otpustit… 😄

gargamel
19 dana prije

On ni sobaricu ne može otpustiti, ne bi mu bio u koži.Čitam da svi ti iz vlade i ministarstava kupuju po Švici na jezerima nekretnine.Da li če u njima nači mir i spokoj drugo pitanje. Ali šta da se radi, panika je čudo. Usput, prvjerite koliko je ministara iz EU napustilo resor, koliko je vlada u ostavci , pitanje glavno, kada če več objaviti, da su izbori nepotrebni, kao i Referendum.

Bruno
19 dana prije

Jebeno Zelenom. Ako ostane ,ubiti će ga narod, ako ode, ubiti će ga nacisti. Ne fali ih u Americi.

Bruno
19 dana prije

Hoće li Šerif u rov?

Ante
19 dana prije

Zli jezici bi rekli da su neki od njih nastradali Ruskim bombardiranjima. Zato su otpušteni.

Hogar
19 dana prije

Hazarski gnjoj

tihobl
19 dana prije

Svi ovi vec tri mjeseca prebacuju kapital u inostranstvo i gledaju da pobjegnu sa broda koji tone.

Josip
18 dana prije

Kad ce konacno Ukrajinci otpustiti tu kretencinu Zelenskog? Pa zar tamo nema nikog sposobnog da ga napuni barem s kilom olova?

Nesko
17 dana prije

Meni se čini da Sveti Petar nestrpljivo čeka ovog malog nacistu da sedne u djacku klupu, kao prvacic. Gde će mu duša, koliku mladost je poslao u sigurnu smrt, apsolutno bez potrebe. I njemu i onom djubretu iz engleske Dzonsonu. Rus je samo I isključivo tražio da Ukrajina ne ulazi u NATO i apsolutno ništa više. Nisu hteli, sad imaju ovo što imaju, potpuni haos i razorenu zemlju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI