Zelenski otpušta najbliže saveznike

Zelenski
14 komentara

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski otpustio je u subotu svog dugogodišnjeg saradnika i pomoćnika Sergeja Šerifa. On je otpustio više viših savjetnika u protekloj sedmici usred tekuće rekonstrukcije njegove administracije.

Šerif je bio jedan od rijetkih preostalih zvaničnika koji je radio uz Zelenskog od prvog dana njegovog predsjedništva, na njegovu funkciju u maju 2019. Prije nego što se upustio u politiku, bio je dugogodišnji bliski poslovni saradnik Zelenskog, s kojim je sarađivao osnovao studio komedije Kvartal 95 (District 95).

U septembru 2021. Šerif je preživio pokušaj atentata kada su njegov automobil napali nepoznati napadači. Vozilo je bilo izrešetano mecima, a njegov vozač je ranjen, dok je sam Šerif pobjegao nepovređen. U to vrijeme, ukrajinsko rukovodstvo je tvrdilo da je udar bio odmazda “sistema” zemlje , koji je Zelenski navodno pokušavao “slomiti”.

U proteklih nekoliko dana, Zelenski je otpustio tri slobodna predsjednička savjetnika, kao i dva opunomoćenika, Nataliju Puškarevu i Aljonu Verbickaju, zadužene za pitanja vezana za dobrovoljački pokret i prava vojnih službenika.

Otpuštanja su dio rekonstrukcije ukrajinskog rukovodstva koju je pokrenuo Zelenski početkom ove godine. Bivši general Valerij Zalužni bio je najistaknutija žrtva tog napora, a prošlog mjeseca ga je zamijenio Aleksandr Syrsky. Pričalo se da je Zalužni mjesecima bio u sukobu sa Zelenskim prije nego što je krajem prošle godine javno izrazio zabrinutost zbog situacije na prvoj liniji fronta.

Sergej Šerif.ukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
držnedaj
1 mjesec prije

Ovaj komedijant je rešio da dokrajči ukrainu i mlade ukraince… bože ima li te!?

Max
1 mjesec prije

Neka otpuste njega.

nastran
1 mjesec prije

nek se on otkači

Lucija, prva
1 mjesec prije

A ‘di ćeš Šerifa otpustit… 😄

gargamel
1 mjesec prije

On ni sobaricu ne može otpustiti, ne bi mu bio u koži.Čitam da svi ti iz vlade i ministarstava kupuju po Švici na jezerima nekretnine.Da li če u njima nači mir i spokoj drugo pitanje. Ali šta da se radi, panika je čudo. Usput, prvjerite koliko je ministara iz EU napustilo resor, koliko je vlada u ostavci , pitanje glavno, kada če več objaviti, da su izbori nepotrebni, kao i Referendum.

Bruno
1 mjesec prije

Jebeno Zelenom. Ako ostane ,ubiti će ga narod, ako ode, ubiti će ga nacisti. Ne fali ih u Americi.

Bruno
1 mjesec prije

Hoće li Šerif u rov?

Ante
1 mjesec prije

Zli jezici bi rekli da su neki od njih nastradali Ruskim bombardiranjima. Zato su otpušteni.

Hogar
1 mjesec prije

Hazarski gnjoj

tihobl
1 mjesec prije

Svi ovi vec tri mjeseca prebacuju kapital u inostranstvo i gledaju da pobjegnu sa broda koji tone.

Josip
1 mjesec prije

Kad ce konacno Ukrajinci otpustiti tu kretencinu Zelenskog? Pa zar tamo nema nikog sposobnog da ga napuni barem s kilom olova?

Nesko
29 dana prije

Meni se čini da Sveti Petar nestrpljivo čeka ovog malog nacistu da sedne u djacku klupu, kao prvacic. Gde će mu duša, koliku mladost je poslao u sigurnu smrt, apsolutno bez potrebe. I njemu i onom djubretu iz engleske Dzonsonu. Rus je samo I isključivo tražio da Ukrajina ne ulazi u NATO i apsolutno ništa više. Nisu hteli, sad imaju ovo što imaju, potpuni haos i razorenu zemlju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI