Zelenski postaje ‘otrovan’ za Zapad

Valodimir Zelenski
42 komentara

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski postao je “toksični” za kolektivni Zapad, izjavila je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova, ukazujući na prikrivene kritike u Washingtonu zbog ukrajinskog napada dronom na Krimski most u kojem su ubijena dva civila.

“Bijela kuća je javno dezavuirala napade koje je izveo kijevski režim, povlačeći liniju razdvajanja između prodaje oružja i terorističkih napada. Ovo je, naravno, samo još jedna manipulacija. Ali nešto drugo je važno – Zelenski je postao toksičan za Zapad”, napisala je Zaharova u postu na Telegramu.

Primjedbe su očito uslijedile kao odgovor na izjave koje je u ponedjeljak dao koordinator američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost za strateške komunikacije John Kirby. Zvaničnik je insistirao da Bijela kuća “nije u poziciji da pripiše napad bilo kojoj određenoj strani u ovom trenutku”, odbijajući potvrditi da je napad na strateški most pokrenuo Kijev.

Štaviše, Kirby je primetio da napad na strukturu nije uticao na ruske vojne sposobnosti i da se ne očekuje da će dugoročno imati „dramatičan efekat“ na njih.

“Mislim da je prerano znati hoće li taj napad na taj most imati bilo kakav značajan vojni uticaj na njihovu sposobnost da nastave da se bore u ovom ratu”, rekao je, dodajući da ” Rusi imaju mnogo, mnogo, mnogo drugih načina pružanja logistike i izdržavanja svojim trupama u Ukrajini.”

Krimski most, koji povezuje poluostrvo – koje se otcijepilo od Ukrajine 2014. i pridružilo Rusiji nakon referenduma – sa kopnom zemlje napadnut je rano u ponedjeljak. Rana procjena incidenta pokazala je da su ga gađale dvije morske bespilotne letjelice koje je lansirao Kijev, tvrde ruski istražitelji.

U napadu je teško oštećen dio puta mosta, dok je ruski bračni par poginuo u svom vozilu. Njihova 14-godišnja ćerka koja je sada ostala bez roditelja teško je povrijeđena u eksploziji. Rusko rukovodstvo, uključujući predsjednika Vladimira Putina, jasno je opisalo incident kao “teroristički napad” koji je pokrenuo “kijevski režim” na civilnu instalaciju.

Most je prvi put bio na meti Ukrajine prošlog oktobra, kada je na njemu detonirao kamion pun eksploziva. Eksplozija je teško oštetila i drumski i željeznički dio mosta, što je dovelo do velike popravke, koja je od tada završena.

rusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
42 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mrdomir
9 mjeseci prije

Tog će cirkusanta Amerikanci ucvrljiti a optužiti Ruse. Mrtva usta ne govore.

Max
9 mjeseci prije

Riješit će ga se i okriviti druge.

Valter
9 mjeseci prije

Čisto sumnjam.
Uslijed covid podvale mislio sam da sam dosegnuo dno lošeg mišljenja o čovječanstvu.

Ali ne, nakon prešaltanja s covida na židovsku agresiju na Ukrajinu, da se ekonomski sroza Europa, mišljenje je još gore.

Doslovno su koristili iste psihološke tehnike, osim što su umjesto ilustriranog virusa koristili Ukrajinsku zastavu.

Schroder
9 mjeseci prije

Covjek je kriv za tisuce mladi Ukrainaca koji su izgubili zivot za njega i Ameriku koji su kupili pola zemljista u Ukraini .Svoju familiju je sklonio u Englesku gdje posjeduje luksuzne nekretnine Blackrock je kupio trecinu zemljista u Ukraini, kao i Soros Sada znamo za koga ginu

GMBH
9 mjeseci prije

Jadan Kirby di će on znat, pa oni samo prisluškuju ilegalno cijeli svijet. Može li niže od ovoga USA. Srozavanje obraza na nivo jednostanične alge.. Amerikanci bi odsada svoju himnu trebali slušati s rukom na međunožju..

hiber
9 mjeseci prije

Koliko razumijem 50.000 rusa je vjerovalo putinovskoj propagandi i otišlo ljetovati na okupirano područje druge države preko mosta u fazi urušavanja. Sada je tim naivcima propalo ljetovanje i svi putuju kroz ratna područja Donbasa na duži put 500 km od prijašnjeg. Sve to zbog apartmana od 40 dolara noć. Da čitaju komentare Logično primjetili bi da ima i drugih mišljenja. Da su platili 60 dolara noć mogli su ići na neokupirana ruska područja oko Krasnodar i prisustvovati vratolomijama ruskih pilota SU-25.

Ivan
9 mjeseci prije

Gad se svima popeo na kurac jedino se njemu na mlohavi kurac penje ona krmaca Ursula 🙂

9 mjeseci prije

Eto ga 😎…

Prestankom Crnomorske inicijative i ukidanjem pomorskog humanitarnog koridora, od 00:00 sati po moskovskom vremenu 20. srpnja 2023., svi brodovi na putu prema ukrajinskim lukama u Crnom moru smatrat će se potencijalnim prijevoznicima vojnog tereta,” objavila je vojska.

Dodatno se upravo vrši
” renoviranje ” privremeno okupiranih luka ..

MladenSt
9 mjeseci prije

Ova Zaharova se gore zalipila na Zelenskog od naše kolegice i. moje suside Borjane .Đava su te ženske .

gargamel.
9 mjeseci prije

Zelenski izabran vecinom, Bajden idem, Putin takodjer, Milosevic, mogu nabrajati svih oko 200 drzava. Isto kao i kad se zenis ili udajes, sa razlikom, da se mozes po porodicnom pravu razvesti, ovde nema razvoda. Po onoj biblijskoj, dok nas smrt ne rastavi.

gargamel.
9 mjeseci prije

Zelenski izabran vecinom, Bajden idem, Putin takodjer, Milosevic, mogu nabrajati svih oko 200 drzava. Isto kao i kad se zenis ili udajes, sa razlikom, da se mozes po porodicnom pravu razvesti, ovde nema razvoda. Po onoj biblijskoj, dok nas smrt ne rastavi.

Tupko Glupko
9 mjeseci prije

Zapadnjački političari su u stadiju kako upakirati narodu poraz od Rusije u Ukrajini.
Počet će slati sve manje oružja i prebacivati krivicu za neuspjehe na ukrajinsko vodstvo.
Kada zapadni mainstream mediji počnu mijenjati narativ gdje će se postepeno Ukre početi prikazivati kao do sada Ruse, znat ćemo da je kraj sadašnjoj ukrajinskoj vlasti.
Najkasnije do proljeća 2024. iskristalizirat će se situacija u Ukrajini zbog mega-izborne godine (SAD, EU, Ukrajina, Rusija). Ako Putin opet postane predsjednik, izuzetni će podviti rep i slijedi bježanija iz Ukrajine kao iz Afganistana 2021.

9 mjeseci prije

Хрватска нуди своје луке за извоз украјинског жита

Hrvatska nudi svoje luke za izvoz ukrajinskog žita..

Žito dodje u luku , natovari se na brod , napravi krug oko Krka i stize ponovo u luku po 65x većoj cijeni…😎

9 mjeseci prije

Trenutna situacija u ukrajinskim teritorijalnim vodama Crnog mora – nema kretanja brodova. 🤣

9 mjeseci prije

SAD nisu spremne objaviti nikakve mjere za potporu brodskom prometu prema ukrajinskim lukama nakon izjava ruskog ministarstva obrane – Bijela kuća

Turska neće pratiti brodove sa žitom na zahtjev Ukrajine – Bloomberg

goran
9 mjeseci prije

ovog kretena treba uhapsit i poslati ga u moskvu kod putina da mu se sudi što je uspio posvadjati dva bratska naroda i natjerati ih na medjusobno ubijanje zbog čega?
da bi seronja napunio vlastite djepove mater mu jebem nacističku i njemu i bidenu i onom engleskom seronji i svim članicama g7

tatamata
9 mjeseci prije

to ceka i ove nase propalice ,,,sendvicare , umislili se da su anglosaksonci a u stvari samo balkanski olos

ljena bitanga
9 mjeseci prije

Bit će on otrovan sa zapada, a Rusi će biti krivci.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI