Zelenski priznaje da ne misli da Putin blefira

Putin i Zelenski
31 komentar

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski izjavio je u nedjelju za CBS News da vjeruje da bi ruski predsjednik Vladimir Putin mogao koristiti nuklearno oružje. Putin je ranije rekao da će Rusija koristiti “sva sredstva koja su nam dostupna” za odbranu ruske teritorije.

“Vidite, možda je juče bio blef”, rekao je Zelenski voditeljici CBS-a Margaret Brenan. “Sada bi to mogla biti stvarnost.”

Sam Putin je u srijedu rekao da “ne blefira” kada je upozorio da će Rusija razmisliti o odbrani svoje zemlje “različitim oružjem za uništavanje”. To zemljište bi uskoro moglo uključiti Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku, kao i regione Zaporožje i Herson, gdje se trenutno održavaju referendumi o pridruživanju Ruskoj Federaciji.

Zapadni lideri vjeruju Putinu na riječ. “Kada ljudi kažu da to nije blef, morate ih shvatiti ozbiljno”, rekao je u subotu visoki diplomata EU Josep Borrell. Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan izjavio je ranije u nedjelju za CBS da je Washington rekao Moskvi da će “svaka upotreba nuklearnog oružja imati katastrofalne posljedice za Rusiju”.

Zelenski je takođe rekao Brenanu da Ukrajina rusku okupaciju nuklearne elektrane Zaporožje smatra „nuklearnom ucjenom“, uprkos tome što su ukrajinske snage u više navrata granatirale postrojenje posljednjih mjeseci. Ukrajinske snage su prošle sedmice ponovo bombardovale fabriku u pokušaju da “stvore prijetnju katastrofe koju je napravio čovjek”, saopćilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Uprkos nedavnoj ruskoj mobilizaciji još 300.000 vojnika i vjerovatnoći da će četiri nove teritorije u bliskoj budućnosti potpasti pod rusku nuklearnu zaštitu, Zelenski je insistirao da Putin “zna da gubi rat”. Ipak, ukrajinski predsjednik je rekao za CBS da su njegovoj vladi potrebne milijarde dolara, više oružja i sankcije Rusiji da bi nastavila borbu.

“Moramo nastaviti da vršimo pritisak na njega i ne dozvolimo mu da nastavi”, rekao je on, misleći na Putina.

PutinrusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
31 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ringo10
1 godina prije

Eee moji Ukri …budale jedne

Nekoime
1 godina prije

Ovaj Zelensky samo pare traži…

toti
1 godina prije

Naravno da ne blefira putin nema gdje nazad znaci ocekujte sve i svasta , jedini spas vam mogu biti pobune koje su vec krenule po rusiji , mobilizacija se obija o glavu pucnjave ,ubistva tokom mobilizacije jasno kao dan sprema se revolucija.

Magefun
1 godina prije

protiv koga da koristi nuklearno oružije? Protiv vas kaj nemate za pračke, kaj žicate novac i naoružanje od drugih, da na vas baca nuklearke, na svoje susjede pa da samog sebe uništi??? Kakve debilane ovaj glumac izjavljuje! U Ukrajini živi 10mil Rusa, da svoje pobiju? Pa nisu Rusi NATO da im se jebe za svoje i tuđe, samo očisti, pokradi, uništi i poslije zbriši, kao što su napravili u Siriji i Afganistanu! Ustvari, di god su ratovali su zbrisali ko pičke kad su sve pokrali i uništili.

Davor
1 godina prije

Ako je mogla Amerika koristiti A bombe kad nije bila ugrozena onda Rusija mora koristiti ako bude stisnuta u ugao.

mrdo
1 godina prije

Ne blefira ni Zelenski. Šalje Slavene u sigurnu smrt, uništava bivšu Ukrajinu, a i ostatak Evrope. To mu je radni zadatak. Nema potrebe koristiti nuklearno oružje protiv bivše Ukrajine. Zelenski i njegovi gospodari su dovoljno zlo i nevolja.

mrdo
1 godina prije

Ako je nama, amaterima, jasno da je sila jedini jezik koji američki zločinci razumiju, što je mnogo puta pokazano i dokazano u praksi, onda je to sigurno jasno i Putinu i njegovoj ekipi. Nema mjesta blefiranju, jer ako bi kauboji nanjušili blefiranje, odmah bi postali nerazumni.

rade
1 godina prije

Sada zapadna propaganda zeli da svom jadnom i glupom narodu prikaze situaciju u kojoj Rusi gube rat i da su pritom satjerani do zida.Tako zele privremeno da se opravdaju za ogromne troskove naoruzavanja ukrajine.Rusi uopste nemaju potrebu za nuklearnim oruzjem imaju sve pod kontrolom.

Smurgl
1 godina prije

Kakvo Glavno leglo, pa on ne dira ni one koji su u Ukrajini radili na tome da dođe do rata, a kamoli da rokne nuks na Glavno leglo… Nuks će ići po gojimima, kao i druga moćna oružja koja već koristi… “Ideološka, informativna i finansijska podrška ratu u Ukrajini oslanja se na sledeće ličnosti: šefa „vlade i cionističkog komiteta Ukrajine“, Josifa Ziselsa, direktora Centra judaistike, rasadnika ukrajinskog radikalizma i nacionalizma koji se širi iz Kijevsko-Magiljanske akademije, organizovane novcem iz Sjedinjenih Američkih Država i „prilozima“ oligarha Leonida Finberga; Šimona Brimana, ideološki bliskog neonacistima, inače, državljanina Izraela, i njegovog američkog saučesnika i druga, Marka Ostromogilskog; zatim povremenog specijalca „Izraela“, kijevskog rabina Moše-Reuven Asmana, koji je na ukrajinski „Majdan“ doveo oko 300 izraelskih specijalaca; troglavu cionističku zmiju „evromajdana“ Tjagnibok-Frotman, Kličko-Etinzon, Jacenjuk-Bakau; donosioce odluke da se „gađa iz nuklearnog oružja“ one koji se ne ukalanjaju pred huntom, međunarodni lopovi Timošenko-Kapitelman i njegov saradnik N.… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Zna Zelenski da se neko sprema da baci takticku bombu na Energodar.

1 godina prije

Osim ako zelinski ne odvali jednu i svali na ruse..Čemu inače komplet usa administracija već danima priprema teren za tako nešto ” upozoravajući ” rusiju o posljedicama bacanja nuksa iako vrlo dobro znaju da to rusi neće uraditi..Ne bih rekao da je to samo uobičajeno zastrašivanje vlastitog zapadnog naroda već se tu valja puno više ..

Max
1 godina prije

Putin ne blefira.

Kit
1 godina prije

Čućese kad pukne, dje problem?

Ime
1 godina prije

Bit će to za Ruse novi Afganistan.

Eskim
1 godina prije

Interesantan je ovaj Zelenaki. Od klauna i glumca postade najveci vojskovodja i ratni predsjednik. Lako he biti svetac kad ti je Bog otac. Cili je zapadni svit iza njega. Koja slucajnost.? Onako sve se spontano desilo.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI