Zelenski reagirao na NATO-ov zahtjev za iskazivanjem zahvalnosti

Zelenski - Zahvalnost NATOu
109 komentara

Ukrajinski čelnik promijenio je stav nakon što su mu zapadni čelnici rekli neka se “ohladi”, izvijestio je Bloomberg

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski ustrajao je na tome da je uvijek bio zahvalan Zapadu za oružje, streljivo i svu drugu pomoć, nakon što su američki i britanski dužnosnici iznijeli to pitanje na summitu NATO-a u Vilniusu u Litvi.

“Ne razumijem jasno pitanja. Uvijek smo bili zahvalni i uvijek smo zahvalni”, rekao je Zelenski na konferenciji za novinare. “Jednostavno ne znam kako bismo drugačije trebali biti zahvalni. Možemo se ujutro probuditi i zahvaliti ministru. Neka mi napiše kako da budem zahvalan i bit ću mu zahvalan.“ Ukrajinski čelnik je odgovarao na pitanje o izjavi britanskog ministra obrane Bena Wallacea, koji je ranije istaknuo da bi Kijevu pomoglo da pokaže malo zahvalnosti, umjesto da neprestano dosađuje Zapadu.

“Mi nismo Amazon”, rekao je Wallace novinarima, referirajući se na, kako je rekao, pritužbe američkih kolega u vezi toga da Ukrajina ponekad tretira SAD kao internetskog trgovca.

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan također je rekao da su neke od kritika Kijeva “posve neutemeljene i neopravdane”, ističući da je Washington osigurao “ogromnu količinu kapaciteta” ukrajinskoj vojsci. “Mislim da američki narod zaslužuje određeni stupanj zahvalnosti od vlade Sjedinjenih Država za njihovu spremnost da se pojača, kao i od ostatka svijeta”, rekao je Sullivan, nedugo prije sastanka između Zelenskog i američkog predsjednika Joe Biden u srijedu poslijepodne. Neuobičajeno javno kritiziranje uslijedilo je nakon što je Zelenski u ponedjeljak napao NATO jer Kijevu nije dao rok za članstvo i optužio blok predvođen SAD-om da Ukrajini ne pokazuje potrebno poštovanje. Američko vodstvo je navodno bilo “bijesno” zbog objava Zelenskog na društvenim mrežama.

Zelenski i njegovo osoblje odlučili su poslati “provokativni” Tweet u pokušaju preusmjeravanja rasprave unutar NATO-a u svoju korist, izvijestio je Bloomberg u srijedu, pozivajući se na “više od desetak diplomata i dužnosnika”, koji su svi govorili pod uvjetom anonimnosti. Taj se potez pokazao “kontraproduktivnim”, navodi list. Nekoliko čelnika NATO-a reklo je Zelenskom tijekom večere u utorak da bi se trebao “ohladiti” i pogledati što NATO zapravo nudi. Biden nije prisustvovao večeri. Britanska delegacija intervenirala je kako bi smirila situaciju, navodi Bloomberg. Obraćajući se novinarima u srijedu, britanski premijer Rishi Sunak inzistirao je na tome da je Zelensky zapravo “bezbroj puta” izrazio zahvalnost njemu osobno, parlamentu i ministrima u vladi, kako za vojnu pomoć, tako i za zapadno “vodstvo”. Ujedinjeno Kraljevstvo je drugi najveći donator Kijevu s materijalima u vrijednosti od 6 milijardi dolara, dok je SAD uložio više od 46 milijardi dolara, prema Institutu Kiel za svjetsku ekonomiju u Njemačkoj, koji vodi Ukraine Support Tracker.

NATOukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
109 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
šparoga
9 mjeseci prije

Dvorska Luda NATOa zatrese kapo-praporcima: “Jednostavno ne znam kako bismo drugačije trebali biti zahvalni. Možemo se ujutro probuditi i zahvaliti ministru. Neka mi napiše kako da budem zahvalan i bit ću mu zahvalan.“ i ostaje oštroumno blesav.

hiber
9 mjeseci prije

Ukrajinski fasista Vladimir Zelenski ustrajao je na tome da je uvijek pusio k..ac Zapadu za oružje, streljivo i svu drugu pomoć. “Ne razumijem jasno pitanja. Uvijek smo bili zahvalni i uvijek smo zahvalni” do zadnjeg mrtvog faiste u nasim redovima.

Schwarze Hunderte
9 mjeseci prije

US nemaju i još će manje imat tijekom vremena , gospodarstvena potencijala za više ! Uništili su ga ! Dali su , koliko su mogli , više od ovoga – nema – niti će biti ! Iztok je vješto iskoristio – tren ! Globalisti ( FED aka ” Investment Funds ” ) su sami sebe deindustrijalizirali a ovi – uskočili u pravu trenu 😁 – jednostavno 🍸 ! Nemre se to lako obnovit ako ikako ! Desetljeća su potrebna za stvoriti , kvalificirana , tehnička kadra i slično – zašto oni , naprosto nemaju vremena , budući im ovi dišu za vratom tj. — SADA SE ZAPAD BORI ZA ŽIVOT ⚠️ !!! Imaju stoga samo dvije opcije – obje – malo vjerojatne , premda će jedna uz SILNE TURBULENCIJE bit realnošću – iznuđena !!! Prva je da ono , čega nemaju , naruče iz inozemstva – no ČIME platiti ,… Čitaj više »

NOVI STARI
9 mjeseci prije

polako izlazi na vidjelo da se ovdje ne radi o pomaganju Ukrajini već o višim ciljevima.Zbog toga još uvijek zelenom toleriraju ispade i bezobrazluke.Da se radi o pomaganju svatko normalan bi ga takvog već davno otpilio.

Sprdsprdsprd
9 mjeseci prije

U meduvremenu, u evropsku komisiju zaposljava se na vaznu funkciju amerikanka. Ahaha

Njokar
9 mjeseci prije

Komedijaš (tek standup) nastavlja svoju sotonsku naci ulogu, zasad na međunarodnoj pozornici.
Pravi problem će mu nastati tek kad mu ukrajinski narod, poslije nekoliko stotina tisuća (!) poginule ukrajinske mladosti, spusti zastor.
Doslovno.

Entoni Fauci
9 mjeseci prije

Kako zahvaliti istima? Posalji pare na privatni racun, daj kesu bijeloga ili se naguzi…

Slow Motion
9 mjeseci prije

‘Neka mi napise kako da se naguzim..i ja cu se naguziti’..

Sabahudin
9 mjeseci prije

Zelenski reagirao onako kako mu je receno, tip je tu da rusiju uvali u ghovna do obrva a do tada ce od NATO-a dobija sve jer to je sve u stoj sluzbi … Rusi bi rado isisli iz govhana ali nemaju gdje .

Ivan
9 mjeseci prije

Na kraju ce sam NATO morati ubiti ovu nezahvalnu svinju. Pas mu mater usranu razorio je cijelu Ukrajinu i pola EU. Pa do kada ce narodi EU trpjeti to pokvareno i podlo svinjce?

Mirror
9 mjeseci prije

Iza svih zlocina pocinjenih na podrucju Jugoslavije je zapad zato jer je taj zapad huskao narod na mrznju od 45. Ista je stvar u Ukrajini

držnedaj
9 mjeseci prije

“Samit Nato-a razotkriva plan za ubrzanje prijema Ukrajine u vojni savez, čime se učinkovito jamči izbijanje Trećeg svjetskog rata: Da, Rusija je napala Ukrajinu kako bi povratila dijelove zemlje u kojima se govori ruski. Tvrdi se da su ti Rusi maltretirani, pa čak i vojno napadnuti od strane ukrajinske vlade u Kijevu od državnog udara koji je podržao SAD i kojim je svrgnut proruski vođa 2014. godine. Podsjetimo se što se dogodilo u posljednjih nekoliko mjeseci u smislu odgovora Zapada na ovu invaziju. Zapadne Nato sile predvođene Sjedinjenim Državama imaju: Poslali F-16 u Ukrajinu, koji sada obučavaju ukrajinske pilote za upravljanje ovim zrakoplovima. Francuska najavljuje isporuke krstarećih projektila Ukrajini, pridružujući se SAD-u i Velikoj Britaniji kao glavnim dobavljačima projektila dugog dometa Ukrajini. Najprije Britanija, a potom i SAD, najavljuju da će u Ukrajinu poslati oklopne granate s osiromašenim uranom koje će, ako budu postavljene, vjerojatno trovati bogata poljoprivredna zemljišta u… Čitaj više »

borjana
9 mjeseci prije

Pa neka vidi zelenski kako je našem plenkiju tako već godinam, i to još bolestan i anemičan.
Šta je zelenski mislio, da je lako lizati zapadne birokratske guz:i:ce. Namjesto da je u najmanju ruku kao onaj lukašenko i u dobrim odnosima sa Rusijom ili nekako vagati između zapada i Rusa, on se odlučio za najgluplji moguću kartu: rat sa Rusijom i zapadnjački birokratski dupelizac. Ono, baš prozapadnjački. Čini se da je to još samo početak, vrhunac tek slijedi…

Vikton
9 mjeseci prije

Zeleno smece,misli da je sveta krava ti ukrainci su se opasno poceli kurcit a mogla bi evropa imat problem sa njima a ne sa rusima ajde putine pogodi vise toga sviraca kurcu dopizdia je vise i Bogu i narodu i molim te jos se kurci a sve mu daju oruzje novac za funkcioniranje drzave a smece ukrainsko je drzak da on kritizira ko je taj pajac i sta on to sebi umislja.
Slava Hrvatskoj.

Nena
9 mjeseci prije

Kako se mogu zahvaliti oko 500.000 mrtvih i možda još toliko doživotno obogaljenih ukra..

Hasim
9 mjeseci prije

Cuko pocinje gristi ruku koja mu baca kosti

Karma
9 mjeseci prije

Drogirani okot iz pakla baala demona

Lucija, prva
9 mjeseci prije

U jednom tekstu, jučer ili danas, navode se premali iznosi pomoći. Oko 40 milijardi.
Samo USA je dala preko 70.
Ukupna pomoć, samo u oružju iznosi 100 milijardi $.

Ante
9 mjeseci prije

Kada je Rusija pokušala postaviti svoje baze na Kubu Amerika je zamalo izazvala Atomski rat. Sada kada Amerika postavlja baze oko Rusije to se zove demokracijom iako sve što se događa nije demokracija nego samo pokušaj osvajanja svijeta svim sredstvima. Da Kina postavi svoje vojne baze u Meksiko Amerika bi instant zaratila protiv Meksika.

9 mjeseci prije

Istina , melhama počinje u siriji i počela je , evropske zemlje su već pod invazijom i pune se oružjem , udruzene su s orlom , oružje tutnja , ostaje jedino da medo rokne tajnim oružjem…

Jel znaš šta ide nakon toga ?

MladenSt
9 mjeseci prije

Ajde zmaju u kur.ac s tim Biblijskim nagovještajima ,u Grebaštici pored Šibenika sve izgorilo šta je imalo izgorit ,ova ne banana od države nego kora od banane države ne može ugasit jedan obični jebeni požar u začetku .Odoše saborski dužnosnici na zasluženi godišnji odmor mater im je.bem .

hiber
9 mjeseci prije

Najveću zahvalnost treba iskazati Putinu sto je unistio rusku vojsku. Ako ruski general ne pogine od HIMARSa ne gine mu zatvor kao Surovikinu, ili smjena kao Popovu i ostalih 15 generala. Raspadaju se na ocigled.

jaaaaaaa
9 mjeseci prije

Oruzje se ne daje vec prodaje. Zato sto to Ukrajina nece moci platiti, dati ce zemljiste za dugove, tj. ostat ce bez drzave.

Red Dog
9 mjeseci prije

Zelenski jos glumi nekako. Ali Kuleba i onaj Melnik…
Melnik je povucen iz Nemacke da ne bi bio oteran. Ponasao se je kao da on vlada Nemackom. Dok je pevao hvalospeve Banderi.

Lucija, prva
9 mjeseci prije

“Ovi zive u nekome svome svijetu za lude iz ludnice i od citavoga svijeta prave ludnicu na svoju kriminalnu sliku i priliku. Kakav NATO pakt, pa zato je izbio rat? Sto ce svijet u PAKLU zivjeti s vama i gledati kako se jedna atomska sila gura drugoj atomskoj sili – NA SILU u dvoriste, njima u kucu? Pa zasto ovi zlotvori nisu u ludnici, oni se moraju lijeciti, posto to ljudski um ne moze dokuciti sto oni rade. Pa kada bi oni usli u NATO pakt, Rusija bi morala odmaknuti Ukrajinu od SEBE – POLA teritorija im odsjeci, da napravi neutralnu zonu izmedju njih i Rusije, radi svoje sigurnosti i radi njihove sigurnosti. Ali oni su preglupi da to shvate, i oni u Americi isto. Bivsi CIA su rekli da na Ameriku ne treba racunati, da su tamo amateri na Vlasti, a oni na vlasti biraju i one u vojsci… Čitaj više »

nessy
9 mjeseci prije

Ovaj drski idiot se i dalje pravi mutav. On ne zna kako zahvaliti? Ili si debil koji ne shvaca bon-ton i i diplomatsku retoriku ili, jos gore pravis se englez, umjesto da ponizno poljubis cipele donatorima, sto je jos gore. Nadalje, zbog vasih senzacionalnih neuspjeha nedavno, presusit ce izvori, vrlo brzo, pa ces zahvaljivati, ali bez uspjeha.

nessy
9 mjeseci prije

Englezi ce biti odusevljeni odgovorom ovog sibicara. Naredni sumit ce poceti sa Zelenskim na koljenima (koji pusi prisutnima), bez kamera, nazalost… Posto sam nije smislio kako zahvaliti, dobit ce priliku, posteno.

Crni Golf 4 vrata
9 mjeseci prije

.. svi ste gledali onaj film s Al Pacinom i svi ste vidjeli kako prekomjerno ušmrkavanje kokaina djeluje na um i tijelo i svi ste vidjeli kako je Al završio na kraju… U lokvi krvi u bazenu… Tako će i ova roktava svinja završiti na kraju jer mu je kokain već oštetio mozak i nema povratka…

Partizan
9 mjeseci prije

Užas je ovo sve skupa.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI