Zelenski se priprema zabraniti institucije Ukrajinske pravoslavne crkve povezane s Moskvom

Zelenski zabrana Pravoslavne ruske crkve
26 komentara

Ukrajinski predsjednik Volodomir Zelenski objavio je u petak da ukrajinska vlada namjerava zabraniti veliku sektu Ukrajinske pravoslavne crkve optuženu za veze s Patrijaršijom u Rusiji.

Zelenski tvrdi da je ta vjerska institucija potkopala podršku Ukrajini u njenom ratu protiv Rusije, tvrdeći da je taj potez neophodan kako bi se spriječilo da Rusija “oslabi Ukrajinu iznutra”, izvijestio je Reuters.

Zabrana najpopularnije vjerske organizacije u zemlji dolazi nakon zabrane novinskih postaja i oporbenih političkih stranaka koje kritiziraju njegov režim, koji uživa u potpori Sjedinjenih Država i drugih država članica NATO-a usred ruske invazije koja je u tijeku.

“Danas je održan sastanak NSDC-a (Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu)”, rekao je Zelenski u izjavi za ukrajinsku televiziju. “Sastanak na kojem smo razmotrili brojne činjenice o vezama pojedinih vjerskih krugova u Ukrajini s državom agresorom.”

“Potrebno je stvoriti takve uvjete u kojima bilo koje figure ovisne o zemlji agresoru neće moći manipulirati Ukrajincima i slabiti Ukrajinu iznutra”, nastavio je, misleći na Rusiju, koja je napala Ukrajinu krajem veljače.

“NSDC je naložio vladi da podnese Verkhovna Radi (ukrajinski parlament) prijedlog zakona o nemogućnosti djelovanja vjerskih organizacija povezanih s centrima utjecaja u Ruskoj Federaciji u Ukrajini”, dodao je Zelensky.

“Osim toga, državnoj Službi za etnopolitiku i slobodu savjesti naloženo je da osigura vjeronaučnu provjeru Statuta o upravljanju Ukrajinskom pravoslavnom crkvom na postojanje crkveno-kanonske veze s Moskovskom patrijaršijom i po potrebi, primijeniti zakonom predviđene mjere.”

 Izvor: rebelnews.com

Pravoslavna crkvarusijaukrajinaZabranaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
26 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
1 godina prije

SBU vec 10 dana pretresa crkve i manastire. Traze literaturu na ruskom jeziku (i nalaze), traze dokaze da su ruski spijuni kako bi se mogla zaplijeniti imovina po novom zakonu.
Popove popisuje kako bi imali koga razmjeniti za zarobljene vojnike. Kad zavrsi sa sa pravoslavnom crkvom isto ceka katolicku u Zakarpatju, jer iste mjere prema rusima primjenjue i prema madjarima (zabrana jezika, simbola, progoni…).
Jedino se nece dirati sinagoge i anglikanska crkva.

Vox
1 godina prije

Da, uskoro ce doci do yabrane UKRAJINSKE PRAVOSLAVNE CRKVE, kako rece predhodni komentator ne bi me iznenadilo da udare i na KATOLICKU CRKVU ZAKARPATSKIH MADJARA I ZAKARPATSKIH RUSINA.
Vec odavna je zabranjen rad svih opozicionih partija a opozicioni prvaci su rastjerani, pozatvarani ili jednostavno NESTALI.
-No napomenuo bih ovdje da je URSULA FON DER LEYEN nedavno izjavila da Ukrajina napreduje gigantskim koracima prema clanstvu u EU. Ova izjava odrazava POPTUNI GUBITAK KONTAKTA SA REALNOSCU ljudi koji vode EU. Nesto poput stanja u berlinskom bunkeru u kojemu su bile smjestene institucije Treceg Reicha u rano proljece 1945 gdje je i sam vodja Reicha, Adolf Hitler na kraju davao slicne izjave bez dodira sa stvarnoscu. Poznato je da je Hitler rasporedjivao divizije i armije koje na terenu vise nisu ni postojale u trenutcima kada su Rusi vec bili na prilazima Berlinu.

dona
1 godina prije

Naravno kad je narkomansko potrčkalo lažni Židov, njima su kršćani trn u oku…a narodi Ukrajine ne vide da imaju tog luđaka Židova koji ih je uveo u rat s bratskim narodom po vjeri za interese globalne elite i gle čuda i oni su lažni Židovi , gonite tog luđaka u pakao Ukrajinci, što čekate dok vam zemlju ne uništi i jeftino rasproda elitama , razbježali ste se po EU i čekate da vam netko drugi brani državu i gine za nju , lako je tuđim k…. gloginje mlatarati , borite se za svoju državu ali bez nas , u svoja govna ste uvukli cijeli svijet, jedna ste mala točkica na karti zemlje .ne bitna država koja je uvukla sve u svoju kaljužu, ma gonite se …

IPC
1 godina prije

Nastavljaju najbolju tradiciju boljševičkog terora i progona Pravoslavlja u SSSR-u.
Istina je da i Moskovska Patrijaršija također vuče rep iz onih vremena i te sudjeluje u antihristovskom ekumenizmu ali sada je aktualna ova ukrajinska kampanja. To je novi stadij koji je gori. Bezobzirno i nasilno ukidanje crkvene organizacije koja ne odgovara političkom i nacionalističkom tj. državnom usmjerenju i uspostavljanje one koja mu je poslušna. A sve to, apsolutno se ne obazirući na crkveni zakon i kanone.
Ali za sve to je najzaslužniji đavolji i vatikanski sluga Vartholomej koji je svojim priznanjem shizmatojeretičke tzv. UPC dao potporu njihovoj bogobornoj neofašističkokomunističkoj marionetskoj vlasti postavljenoj od Natoa i Amerike.

Karma
1 godina prije

Koji kurrcosvirac piana, lik sjedi narokan bijelim u nekoj sobi pred kamerom. Ukrajinom tresu masoni. Kabala zvijeri. Koji mrze sve ukrajinsko, rusko, sveslavensko.

mrdo
1 godina prije

Bit će interesantno vidjeti šta će na kraju da ostane od bivše Ukrajine. Kijev sa okolinom, ili ni to. Nekakva fildžan “država”.  Dobar posao uništavanja bivše Ukrajine radi ova nula cirkusant Zelenski. —————————— Bivši savetnik CIA: Do kraja rata, od Ukrajine će ostati… Gubitak Oružanih snaga Ukrajine i problemi sa isporukom zapadnog naoružanja dovešće do toga da će do kraja sukoba teritorija Ukrajine biti značajno smanjena. To je napisao bivši savetnik CIA Džejms Rikards u članku za “Daily Reckoning”. “Ukrajina će se pretvoriti u rascepkanu državu, okupirajući teritoriju između Kijeva i Lavova”, navodi se u članku. Prema rečima autora članka, Oružane snage Ukrajine pretrpele su velike gubitke, a vojna pomoć Zapada neće doneti nikakvu korist, pošto su ukrajinski vojnici slabo obučeni. Pored toga, postoje poteškoće u logistici za prebacivanje naoružanja na liniju fronta. Rikards je primetio da prema informacijama iz Bele kuće, EU i NATO-a, “stvari u Ukrajini idu relativno… Čitaj više »

Crta
1 godina prije

Kakva su iskustva s Srpskom pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori, Makedoniji, BiH? Ista priča i s Ruskom pravoslavnom crkvom koja je u službi velikoruske politike.

Max
1 godina prije

Jedinp neće zabraniti sinagoge.

alexosijek
1 godina prije

Kijevsko-pečerska lavra je nastala oko 1000. godine kao neka vrsta centralne vjerske institucije istočne pravoslavne crkve…Ukrajina kao država, vjerojatno niti Ukrajinci kao narod u to doba nigdje nisu spominjani…kompleks koji je pod zaštitom UN-a i jedinstven u svijetu po svojim pećinama u kojima su živjeli redovnici je jedinstven u Hrvatskoj taj naziv imaju npr. Dubrovnik, šibenska katedrala…itd). Lavra je nastala kada su još Vikinzi trgovali sa, kako su ih oni nazivali,kijevskim Rusima – jer, ruski knezovi su osnovali grad Kijev. Problem nastaje početkom 1.svj. rata; ovaj sukob je i nastao zbog poništavanja svega ruskog u Ukrajini. A Zelenski nije nikakav Židov, on je najobičniji bezbožnik, nula.

Nena
1 godina prije

Браво магарче..
Чим то урадиш видећеш шта ће се десити за пола године..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI