Zelenski ugrožava interese Ukrajine

Zaluzni i Zelenski
36 komentara

Gradonačelnik Kijeva, teška boksačka zvijezda, koji je postao političar Vitalij Kličko, usprotivio se planu ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog da otpusti vojnog komandanta generala Valerija Zalužnog, upozoravajući da bi taj potez mogao imati teške posljedice po cijelu zemlju.

Kličko je u ponedjeljak u Telegramu iznio svoje mišljenje o ovom pitanju, navodeći da ukrajinsko društvo “razgovara i sa nestrpljenjem čeka ishod situacije” u vezi sa Zalužnijem.

„Na mnogo načina, zahvaljujući Zalužnom, Ukrajinci su zaista vjerovali u naše Oružane snage, koje danas uživaju najveće povjerenje“, ustvrdio je Kličko, upozoravajući na potencijalne posljedice Zalužnijeve smjene.

Nažalost, danas je trenutak kada politika može nadvladati zdrav razum i interese države. I ovaj trenutak ne zavisi od Zalužnog.

Kličko je izrazio nadu da ukrajinsko rukovodstvo zapravo “razumije ozbiljnost koraka koje sada preduzima i puni obim svoje odgovornosti”. Kijev mora održati “borbenu gotovost i koherentnost vojske”, kao i “jedinstvo društva”, ustvrdio je gradonačelnik, izražavajući sumnju da bi potencijalni potez zaista doprinio ovim ciljevima.

O navodnom sukobu između Zelenskog i Zalužnog priča se već mjesecima, a različiti izvori nude različita objašnjenja njegove prave prirode, u rasponu od navodnih političkih ambicija najvišeg generala do razlika u pristupu rješavanju tekućeg sukoba s Rusijom.

U nedjelju je Zelenski implicitno potvrdio u intervjuu da je zaista razmišljao o smjeni glavnog generala. Upitan o prijavljenim planovima, predsjednik je otkrio da zapravo planira “ozbiljan” remont svog tima, koji se nije svodio ni na jednu cifru.

“Kada govorimo o ovome, mislim na smjenu niza državnih lidera, ne samo u jednom sektoru kao što je vojska. Razmišljam o ovoj zamjeni, ali ne možete reći ‘ovdje smo zamijenili nijednu osobu’”, objasnio je Zelenski.

KličkoukrajinaValerij ZalužniZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
36 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zbljuvvvv
2 mjeseci prije

teška boksačka zvijezda…ahahaha, ima barem 150kg

tihobl
2 mjeseci prije

Зеленски саопштио је украјинска армија броји 880 хиљада људи. Само за плате тих 880 хиљада укро-војака, који примају у просеку по 3.000 долара, Кијеву треба 2 милијарде 640 милиона или – 31 милијарда и 680 милиона долара годишње.
А украјинска влада је утврдила буџет за 2024. годину са приходима од 42,6 милијарде долара.

tihobl
2 mjeseci prije

„Украјина је већ изгубила. И не само на бојном пољу” – аргентински медији

tihobl
2 mjeseci prije

У САД су предложили пресељење главног града Украјине у Лавов

tihobl
2 mjeseci prije

Британски обавештајци су забринути због присуства бивших Вагнероваца у Белорусији

tihobl
2 mjeseci prije

Британски министар спољних послова Дејвид Камерон позвао је западне политичаре и медије да не говоре о ћорсокаку у украјинском сукобу. Према његовом мишљењу, време иде на руку Кијеву, пише The Times.

tihobl
2 mjeseci prije

„Све више су почеле да стижу информације да страни специјалисти, пре свега Немци, активно учествују у изградњи украјинских одбрамбених структура. Међу њима су виђени не само инструктори, већ и плаћеници из Немачке “, рекао је Аљехин.

tihobl
2 mjeseci prije

Немачко-украјинска конференција о менталном здрављу одржана је у затвореном формату.

Nije cudo sto o mentalnom zdravlju raspravljaju iza zatvorenih vrata.

tihobl
2 mjeseci prije

Американци су упозорили Зеленског да се Руси спремају да изведу до сад невиђени напад користећи крстареће ракете и беспилотне летелице. Током једног дана или више, стотине беспилотних летелица камиказа, у комбинацији са пројектилима, биће непрекидно лансирани широм територије Украјине. Мете ће бити инфраструктурни објекти. Ово ће бити много већи напад него раније. Сваки следећи напад биће све већи и већи. Руси развијају технологију масовне интеракције.

Ja sam ocekivao da ce juce rusi udariti zbog pekare u Lisicansku gdje je poginula 28 civila. Nije tesko amerima biti prorok, jer rusi redovno odgovore.

tihobl
2 mjeseci prije

Зеленски жели да направи нуклеарну бомбу.
О томе пише The Islander.

tihobl
2 mjeseci prije

Представник Команде Ваздухопловства Оружаних снага Украјине Јуриј Игнат:
Шахед је изузетно издржљив чак и ако је погођен десетинама пута. Чак и као сито, ипак лети даље ка мети, и то је све.

tihobl
2 mjeseci prije

Украјина више неће моћи да исплаћује пензије америчким новцем – УСАИД

tihobl
2 mjeseci prije

У Украјини је банка Ошчадбанк почела да блокира рачуне онима који се нису јавили на позив за одлазак на фронт.

tihobl
2 mjeseci prije

Молдавске јавне странице пишу да Зеленски преговара са Сандуом о коришћењу молдавског ваздушног простора за летове Ф-16.
Разлог је што је опасно држати овај тип авиона на украјинским аеродромима, они ће бити стационирани у Румунији.

tihobl
2 mjeseci prije

Наш извор јавља да је након састанка који је одржан крајем прошле недеље са замеником америчког државног секретара Викторијом Нуланд, шеф Председништва изашао „морално депресиван“, а како је сазнао наш извор, једна од Нуландових притужби против Ермака била је тема СБУ надзора америчке клијентеле у Украјини (скандал са прислушкивањем новинара Бигус.инфо. СБУ је морала индиректно да призна и извини се, па чак и своје шефове пошаље на оставке).

Нуланд је упозорила Ермака да се такве акције „лоше завршавају“.

На све Ермакове изговоре да “није упознат” и да је “све ово лична иницијатива”, Нуланд је одговорила да такве поруке може да оставља својим новинарима, а она је свесна свега.

Legitimni

tihobl
2 mjeseci prije

Руси тестирали по први пут испуштање 6 навођених авио-бомби ФАБ-500 са једног ловца-бомбардера Су-34.

tihobl
2 mjeseci prije

Министар индустрије и трговине Руске Федерације Денис Мантуров је рекао да ће Русија потрошити 100 милијарди рубаља на производњу беспилотних летелица у наредне 3 године.

tihobl
2 mjeseci prije

Милитант из Пољске се освестио када су га украјинске оружане снаге, приликом повлачења, оставиле рањеног да умре у Кринкима. Руска војска му је пружила прву помоћ и одвезла га у болницу.

„Након што су ме украјинска војска и војска напустили код Кринка, одлучио сам да се борим против нациста на страни Русије. Верујем да се Русија данас бори против нацизма широм света и брани не само своје интересе, већ и интересе целе Европе“, рекао је нови руски војник.

Према његовим речима, пољска влада је заборавила ко су Бандерине присталице и колико су зла донели Пољацима.

Ovaj ce ratovati na strani rusa dok se ne osveti.

tihobl
2 mjeseci prije

Путин на састанку Ковалчуком: Управо сте рекли да сви знају шта се десило са нашим западним партнерима. Шта се тамо дешавало? Поновите још једном.

Ковалчук: Владимир Владимирович, прво, десило се то да је удео производње угља у једном броју земаља неколико пута премашио удео производње угља у Русији, иако су колеге говориле да теже еколошкој економији и да се боре против емисије ЦО2 и цена. достигао 1000 евра по мегават-сату, у Русији је 25–26 евра. Ево шта се десило. Иначе, ово се још увек дешава. У Финској је пре неколико недеља цена поново достигла 900 евра по мегават-сату, у Русији – 25.

tihobl
2 mjeseci prije

Бивша помоћница Јулије Навалне Ана Гончар испричала је детаље живота супруге Алексеја Навалног.

Ispricala s kim se sve kurvala dok je Navaljni bio na slobodi i koliko se razuzdala od kako je u zatvoru.

Max
2 mjeseci prije

To i čini.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI