Zelenski: Ukrajina će se boriti i bez SAD

30 komentara

Ukrajina neće prestati da se bori protiv Rusije dok ne preuzme sve teritorije koje smatra svojim, rekao je predsednik Vladimir Zelenski u intervjuu Rojtersu ove nedelje. Povlačenje američke podrške teško bi uticalo na politiku Kijeva u tom pogledu, dodao je on.

Ako Washington zaustavi svoju vojnu i finansijsku pomoć Kijevu, Ukrajina bi samo nastavila sa sukobom bez nje, rekao je Zelenski na pitanje da li je “zabrinut” o mogućim promjenama u američkoj vanjskoj politici u slučaju pobjede Donalda Trumpa na predsjedničkim izborima 2024.

Ranije je Trump više puta obećao da će imati razrađen mirovni sporazum između Moskve i Kijeva “u roku od 24 sata” ako bude izabran 2024. Govoreći za Reuters u srijedu, Zelenski je odbacio takva obećanja kao Trumpov plan da “popravi” sukob za sebe, bez obzira na „cenu“ koju bi Ukrajina navodno morala da plati.

“Ako će to promijeniti vašu vanjsku politiku, šta da kažem? Ok, borićemo se bez vas”, rekao je Zelenski i dodao da je to navodno bila volja ukrajinskog naroda. Dalje je rekao da je jedini “pravi način da se zaustavi rat” da se ruske snage povuku sa svih teritorija na koje polaže pravo Kijev. On je takođe rekao da je siguran da će moskovske trupe „učiniti to“, ne objašnjavajući detalje.

U intervjuu za Reuters, ukrajinski lider je također rekao da bi “bilo koji” američki predsjednik pomogao Ukrajini ako bi znao “sve izazove i rezultat i štetu rata”.

Ranije, u odvojenom intervjuu za televizijsku kuću NBC prošle nedjelje, Zelenski je pozvao Trumpa u Ukrajinu, obećavajući da će uvjeriti bivšeg američkog predsjednika da neće moći sklopiti bilo kakav dogovor s Rusijom za “24 minuta” . Trump je odbio ponudu u pisanoj izjavi američkoj medijskoj kući Newsmax.

Takvo putovanje bi stvorilo “sukob interesa” u vrijeme kada je administracija predsjednika Joea Bidena zvanično imala posla s Kijevom, rekao je on.

Ranije ove sedmice, Zelenski je također tvrdio da Kijev ima “plan” koji će mu pomoći da prevlada na bojnom polju i pokaže neke “rezultate” do kraja godine. Njegove riječi su uslijedile kada je ukrajinska vrlo hvaljena ljetna ofanziva jedva donijela bilo kakve promjene na linijama fronta nakon mjeseci teških borbi i ogromnih gubitaka u materijalu i ljudstvu na ukrajinskoj strani.

Vrhovni komandant Ukrajine, general Valerij Zalužni, rekao je prošle sedmice za Economist da je sukob između Moskve i Kijeva ušao u zastoj u stilu Prvog svjetskog rata u kojem je Rusija imala prednost zbog većih resursa. Pentagon je također ove sedmice rekao da mu je preostalo samo oko milijardu dolara za vojnu pomoć Kijevu i da će od sada morati da je racionira.

SADTrumpukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tupko Glupko
5 mjeseci prije

Uz svu tu zapadnu vojnu i financijsku pomoć, rezultata na terenu nema, a on tvrdi da će se nastaviti boriti i bez nje. Do posljednjeg Ukrajinca. Boli obrezanka. Ne gine uzalud on i njegova djeca, već Ukri, a on će uskoro u pobjegulje ako mu prije Ukri ne presude. Možda sa ženom tada snimi još jedan editorijal sa srcedrapajućom pričom za modni časopis Vogue. A onda će u svojoj drugoj domovini Izraelu presahnuti od tuge bez medijske pompe na koju je kao glumac i komičar navikao. I stalno živjeti u strahu da mu se što ne desi. Jer puno toga zna što se dešava iza kulisa, a počet će se otkrivati i ružne priče iz rata. Koliko je samo Ukra poslao u smrt i doživotni invaliditet jer se njemu nikako ne pregovara sa Rusima. Niti sada, kada je bez vojne i financijske pomoći izgledna kapitulacija Ukrajine. Neće ga se pamtiti… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
5 mjeseci prije

Da … Koja Ukraine 🤔 ? Neeeema te više Alijaaaa ….. Bedak 👎

Hamilton
5 mjeseci prije

Ovaj umjetnik je genij… On misli da se ratuje kao u filmu, dok glumci ratuju on udara kur. po klaviru

David
5 mjeseci prije

Ova budala ne shvaća da je i sam dio američkog programa “pomoći” Ukrajini odnosno da je na mjesto ukrajinskog predsjednika postavljen za potrebe i odlukom američke administracije, da provodi odluke te iste administracije NATO rata protiv Rusije u kojemu umjesto NATO vojske ginu masovno prisilno mobilizirani Ukrajinci i da u trenutku prestanka te potrebe prestaje i potreba za njim. Mada je onom ko ga je postavio gdje jeste poslušno izvršavao sve naredbe i zadatke prestankom američkog interesa za Ukrajinu prestaje i američka potreba za njim odnosno da korisni Zelenski koji je za obitelj Biden oprao pola odobrenog ratnog buđeta, tržio američko oružje Hamasu i ostalim svetim ratnicima islama, pedantno za Centralnu istražiteljsku agenciju odrađivao prodaju kokainske pomoći ukrajinskoj vojsci i izvršavao sve američke naredbe prljavog biznisa ukrajinskog rata postaje neugodni izvor informacija o prljavom američkom biznisu u Ukrajini pa je kao takav za američke gazde neuporedivo bolje mrtav nego živ… Čitaj više »

BanOvan
5 mjeseci prije

Operacija “MOJSIJE” u punom jeku. Zelembać prebira preostale Ukraince po gerijatrijama, obdanistima i naćvama jer će i onako biti remetilacki faktor novopridoslim cionistima, gdje god da se budu zalegli od Odese do Galicije. A Hebi ih Zelembaću, kakvi su takvi su – tvoji su. Hazarima se u zube ne gleda.
Eno i Pizzy sprema dobrodoslicu u Parizeristan kao i ovaj nas u DoDoLandu koji sa njima pazari neka strateski nebitna preduzeca. Ima da cveta cveTJe i u nase preduzeTJe.
Sve ide po planu – ima da nas ne ima.

tatamata
5 mjeseci prije

jos tupsonu nije jasno da je sjeban od amerokenjaca

tihobl
5 mjeseci prije

Нове беспилотни летелице камиказе Ланцет добиле су додатне камере које обезбеђују рад ЛИДАР-а, система за добијање података о удаљености објекта рефлектујући светлост и распршујући је у провидним окружењима.

Са овом технологијом, бојева глава дрона детонира на удаљености од мете; након експлозије, кумулативни млаз стиже до објекта и погађа га. Неколико метара не смањује продорна својства такве муниције

Ако модификација добије замах, онда ће опрема Оружаних снага Украјине заштитним мрежама, која се ни раније није могла похвалити великом ефикасношћу, постати беспомоћна, признају украјински ресурси.

tihobl
5 mjeseci prije

Ваздушно-десантне снага су добиле с„Ланцет“ са термовизиром и већ ударају

Sad nisu ograniceni samo na udare po danu.

tihobl
5 mjeseci prije

Zasto rusima treba Zelenski:

Генерално, украјинске оружане снаге су већ прешле у дефанзиву, али морамо да покушамо да обезбедимо да непријатељ настави да врши бесмислене нападе.

Ako bi doslo do vojnog udara u Kijevu i sposoban genral preuzeo vlast povukao bi svu vojsku sa juznog fronta u Zaporozje i Dnepropetrovsk i utvrdio se duz Dnjepra. Pustio bi ruse da jurisaju na utvrdjenja. Rusima treba Zelenski koji ce naredjivati jurise i koji ce ubacivati pojacanja u kotlice.

tihobl
5 mjeseci prije

Према речима војних команданата, наше трупе настављају да проширују зону контроле у правцу Авдејевке, стежући „клешта“ око саме Авдејевке, одакле непријатељ редовно гранатира Доњецк.

До овог сата је саопштено да је зона контроле у зони железнице проширена, руске оружане снаге нападају северно од Авдејевке.

Оружане снаге Украјине пребацују појачања из других праваца – Зеленски неће предати Авдејевку (искуство са Артемовском ништа их није научило).

tihobl
5 mjeseci prije

Украјина се договорила са Међународним монетарним фондом о новом пакету помоћи

Након што споразуми буду одобрени, кијевски режим ће добити траншу од 900 милиона долара.С обзиром на војне издатке Украјине и узимајући у обзир број корумпираних функционера који ће откинути комадиће суме, то су готово неприметни пени који ће једва да буде довољно за куповину грејача за канцеларију Зеленског за предстојећу зиму.

tihobl
5 mjeseci prije

Шеф администрације председника Украјине Андреј Јермак тврди да данас не постоји особа која би рекла да је Владимир Зеленски корумпирани председник.

tihobl
5 mjeseci prije

Kad predjes sa kokaina na LSD:

Зеленски: непријатељ за 500% има више губитака у односу на нас – верујем да ћемо до краја године остварити напредак на фронту, имамо разрађене планове – Reuters

fuj
5 mjeseci prije

Na prvu liniju svojim primjerom

Nekoime
5 mjeseci prije

Jadničak još nije shvatio kako mu je jedina šansa za preživljavanje – predati se Rusima. I Sibir je bolji od groblja.

zubenelakrab
5 mjeseci prije

Od komičara do tragičara. Izjave pune patetike, kao da se to nekoga u US (a i šire) tiče.

nastran
5 mjeseci prije

katastrofa..bolesnik!

nessy
5 mjeseci prije

Ovaj tip je potpuno izgubio dodir sa stvarnosti. Svi generali mu trube isto, a on izda naredjenje da moraju napredovati 500 metara dnevno. A jos da objasni kako bi on ratovao bez USA novaca? Novac jednako oruzje. On bi ratovao bez oruzja? Vrijeme mu je da se makne i prepusti funkciju nekom realnom. On je ocito sagorio od pritiska i napetosti.

Karma
5 mjeseci prije

Hazarski okot iz pakla ne staje dok ne pobije sve ukre i onda naseli hazare u ukrhazariju.
Rusi imaju dobre zivce sa ovim krimosima

Max
5 mjeseci prije

Hoće ali ne dugo.

abc
5 mjeseci prije

Još koja godina pa če Hazari biti istjerani iz Izraela u novu obečanu zemlju Ukrohazariju… Zelenski jim pravi mjesto.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI