Zelenski uništava Ukrajinu

Zelenski - Ukrajinski rezim
74 komentara

Politika vlade predsjednika Vladimira Zelenskog – zasnovana na mržnji i nepopustljivosti prema Rusiji – neizbježno dovodi Ukrajinu u siromaštvo, upozorio je bivši lider parlamentarne opozicije.

Viktor Medvedčuk, koji je bio prisiljen na izgnanstvo nakon što ga je uhapsila SBU (nasljednica sovjetskog KGB-a), tvrdi da Kijev ohrabruje isti pristup u drugim evropskim državama. On vjeruje da bi takvo opasno osjećanje moglo čak dovesti do eventualnog nuklearnog sukoba.Medvedčukova politička stranka bila je druga po veličini u sadašnjem ukrajinskom parlamentu, prije nego što je zabranjena prošle godine. Krnji dio frakcije sada blisko kontroliše grupa “Sluga naroda” Zelenskog.

U sklopu svog suzbijanja neslaganja, predsjednik je lično ciljao Medvedčuka, koji je bio zagovornik pomirenja s Rusijom, tvrdi ovaj u članku objavljenom u ponedjeljak u ruskom listu Izvestija, u kojem iznosi svoje viđenje korijena tekućeg kriza u Ukrajini.

I Zelenski i njegov prethodnik Pjotr ​​Porošenko izabrani su nakon puča u Kijevu 2014. na platformi mira, i svaki je napravio preokret nakon što su stupili na dužnost, istakao je Medvedčuk. Tvrdio je da to pokazuje obrazac izdaje ukrajinskog naroda od strane njegovog rukovodstva i onoga što je on nazvao “stranom rata”.

Biti neprijatelj Rusije protivno je ekonomskim interesima Ukrajine, ustvrdio je Medvedčuk. Ne samo da je Rusija glavno tržište i izvor sirovina od kojih Ukrajina može imati koristi, već se industrijski sektor zemlje uglavnom nalazio na istoku i tamošnji ljudi, koji iz istorijskih razloga imaju veze s Moskvom, bili su antagonizirani od strane Kijeva. Ekonomska propast je neizbježna posljedica sukoba, napisao je političar.

„Više [Zapadna] Evropa ne uči Ukrajinu politici, već Ukrajina uči Evropu kako da postigne ekonomski pad i siromaštvo uz pomoć politike mržnje i nepopustljivosti. A ako Evropa nastavi da podržava ovu politiku, biće uvučena u rat, moguće nuklearni” , upozorio je on.

Optužio je zapadne nacije da pozdravljaju aktuelnu ukrajinsku vladu za  “pobjedu za pobjedom, dok se nikakvi vojni prodori ne primjećuju”, misleći na parade koje su generali u starom Rimu održavali nakon velikih pobjeda. U međuvremenu, “partija mira”  nema glas ni u zemlji ni u inostranstvu, požalio se Medvedčuk.

Oni koji su se zalagali za mir bili su klevetani, zastrašivani i potiskivani na podstrekavanje sa Zapada. Ukrajinska stranka mira jednostavno nije odgovarala zapadnoj demokratiji

“Ovo rječito sugerira da većina američkih i evropskih političara ne želi nikakav mir za Ukrajinu. Ali to uopće ne znači da Ukrajinci ne žele mir i da im je vojni trijumf Zelenskog važniji od njihovih života i uništenih domova.” rezonovao je.

Tek kada se političarima koji se zalažu za mir dopusti da slobodno iznose svoje argumente, može postojati nada da se situacija riješi, smatra Medvedčuk.

rusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
74 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Red Dog
1 godina prije

Pocinje stici iz guzice u glavu.
Intervju sa swedistanskim ekspertom.
–        Sta se Rusija nada da ce dobiti ovim?
–        Ukrajina je klientska drzava zapada. Da iscrpi zapad.
Dakle:
1.    Ukrajina je klijentska drzava, nesposobna za sopstveno prezivljavanje.
2.    Sta vise, ne iscrpljuje se samo Ukrajina, vec zapad.

vanja
1 godina prije

To je portabl vučić

Eto
1 godina prije

U Ukrajini je na vlasti debelo korumptirana elita koju kultuvizira zapad.

MNK
1 godina prije

Rusija unistava Ukrajinu.

Amar
1 godina prije

Zelenski ne moze nista samostalno odluciti,jedina njegova krivica je da je poslusan.A meni izgleda da mora izvrsavati naredjenja jer su njegova djeca u izbjeglistvu u Londonu.Nadam se za ukrajinski narod da ce im EU i amerika obnoviti zemlju,ali cisto sumnjam.

nepoželjni
1 godina prije

Ruska retorika je racionalna i u njoj nikad nisam osjetio prizvuk mržnje ili niskih strasti prema Ukrajini. Dapače, godinama mirno i (pre)strpljivo ukazuju da im je stalo do mira i da ne žele NATO prijetnju na svojim granicama. Upravo to Rusko strpljenje i spremnost na ustupke Zapadu se zloupotrebljava za stvaranje kontroliranog kaosa i davanje vremena da se zakulisno sprovodi osiromašivanje, ekonomsko propadanje (i democid na duge staze) nad zapadnim robljem i općenito nad zapadnim načinom života robova. Uvjeren sam da bi Rusija mogla “spržiti” sve svoje zapadne neprijatelje (“neprijatelje”) što se tiče svog naoružanja i cjelokupnog strateškog potencijala, ali oni to uistinu ne žele već po (također zakulisnom) dogovoru odrađuju svoju ulogu (koja je za njih puno jeftinija varijanta). Rat i moguće eskalacije će potrajati toliko dugo koliko će biti potrebno da se temelji zapadnog modela života ne počnu urušavati… tj, dok se ne stvore osnovni preduvjeti za novi… Čitaj više »

Tone
1 godina prije

Na you tube kanalu Redacted News, prije 3 dana, umirovljeni pukovnik američke vojske Douglas McGregor, tvrdi da među ukrajinskim vojnicima bukti epidemija tuberkuloze. Nemaju dovoljno lijekova, medicinskog osoblja….

Nena
1 godina prije

Zato je i doveden..hazar koji nema veze niti sa Slovenima niti hrišćanstvom a najmanje pravoslavljem..
Ti hazari su razapeli našeg Gospoda Isusa Hrista..

Lunch
1 godina prije

Internet je preplavljen #Zelenskywarcriminal

Noppo
1 godina prije

Zelensky je marioneta SAD. Radi i priča samo ono šta mu šefovi kažu.

Japanac
1 godina prije

Pa zato je i postavljen

Ivan
1 godina prije

Samo jedan metak i Ukrajina je rijesila svoje probleme..

tuf
1 godina prije

Imajte na umu da je projekt Ukrajine kao remetilačkog faktora već 1950-ih bio aktivan u CIA-i koja je amnestiranog Mykolu Lebeda koristila za revizionističke i propagandne svrhe.
Imali su više nego dovoljno vremena pripremiti teren, kako u strukturama tako i narodu. Nema slučajnosti niti rješenja preko noći. Kada vidite prisutnu mržnju prosječnog Poljaka, Čeha ili Latvijca prema Rusima – znajte da iza toga stoji dugogodišnji socijalni inženjering.

Let
1 godina prije

Forbes pise Russian Soldiers Are Freezing To Death In Eastern Ukraine…citiraju nekog Ukrajinca, Rusi se smrzavaju a ne Ukrajinci, takva je Zapadna logika. Uz to Rusi pobijedu a Ukrajince pomaze preko 50 drzava

Max
1 godina prije

Zelenski je zato i postavljen.

Jan
1 godina prije

Baerbock ime koje Hrvati ne mogu ni zapamtiti ni izgovoriti kaze danas da ce Nijemci suditi Russia u nekom zapadnom tribunalu poput Haaga, ona misli ako se moglo suditi Hrvatima da moze I Russia.

Yenkre
1 godina prije

D djuro je odgojen na mrznji

Tupko Glupko
1 godina prije

Ministrica vanjskih poslova Njemačke Annalena Baerbock pozvala je danas na uspostavu posebnog međunarodnog suda koji bi procesuirao ruske čelnike zbog invazije na Ukrajinu.
Potreban je “sud koji će istražiti rusko vodstvo i suditi mu”, rekla je Baerbock u govoru na Akademiji za međunarodno pravo u Haagu, gdje je sjedište Međunarodnog kaznenog suda (ICC).
Ova se stvarno zaigrala kao dijete u pijesku.

Mat
1 godina prije

Pa,Kokainsky je placen za posao koji obavlja.Nista cudno.

gargamel
1 godina prije

Zelenski je ” korisni idiot” , boljeg ni Rusi nisu mogli izmisliti. Svako malo im da povoda da polako ali sigurno ostvaruju svoje ciljeve.Čitam danas da Rusima ne pada na pamet da ga uklone, čak sugeriraju da će to učiniti sami ukrajinci.

goran
1 godina prije

ja sam lijepo rekao već milijon puta,uklonite zelenskog i mir če se postignuti u isti dan,ali to morate vi narod ukrajine napravit,nitko drugi.
kad bi vi narod izašli na ulice tražeči ostavku zelenskog i odlazak njegove vlade i policija i vojska bi stali uz vas jer i oni jako jako dobro vide gdje ih vodi politika zelenskog.

tihobl
1 godina prije

Da pregledate sta se pise na ukrajinskim sajtovima vidjeli bi ogromnu rusofobiju. Nije samo Zelenski problem, milioni ukrajinaca su daleko gori od njega. Zelenski je jevrej, porodicu je sklonio, boli njega briga i za ruse i za ukrajince. Rusofobi su daleko gori. Mrze ruse iz dubine duse i spremni su na svaki zrtvu. Kod njih je primjetna autodestrukcija, ne smetaju im sto ruski odgovori razaraju Ukrajinu bitno im je da zadaju udarac Rusiji i da danima slave zbog uspjeha, ma koliko bio beznacajan. Svaki dan raketiraju prekogranicna sela, Stalno pokusavaju diverzije po Rusiji, pokusavaju sa dronovima, a uvijek slijedi ruski uzvratni odgovor koji temeljito razara infrastrukturu i industriju. Toliku autodestrukciju mogu objasnti samo mrznjom prema sebi jer znaju da su rusi iako bi zeljeli da su nesto drugo. Dobro je rekla Zaharova za njihovo psihicko stanje.

Ukratko
1 godina prije

bivši lider parlamentarne opozicije
Mislite, putinoljubac

RUSI NISU PUTIN

Hogar
1 godina prije

Narokani narkomancina koji nema nista slavensko ni sa ukrima ni sa rusima. Uziva u potocima krvi. Kabala. Kako mu je ono pravo prezime? Gura eu u ponor. Gnjoj. Inflacija 20 % allllooooooo.

Karma
1 godina prije

Kazu poljaci ovako : trecina nama, trecina madjarima i trecina istoka rusima. Svemirski mir i Amen. Koja ukra i hazarija.

mane
1 godina prije

nacin na koji je zelenski dosao na vlast je potpuno neverovatan.igrao u seriji sluga naroda,dosao na vlast pa ocistio zemlju od kriminala i korupcije.po zavrsetku serije osmovao stranku sluga naroda i dosao na vlast.u medjuvremenu svirao klavir bez ruku i ko zna sta jos.svi na balkanu i u istocnoj evropi.moramo dobro da razmislimo kako su ukrainci dovedeni do takvog stanja svesti (BESVESTI) jer i mi nismo daleko od toga

Gnostic
1 godina prije

Takav mu zadatak.

Nočni
1 godina prije

Njih u siromaštvo, a sebe u zlatnih 1%!

Ivan
1 godina prije

Plenković uništava Hrvatsku.

Davko
1 godina prije

.ma isti TOMAŠEVIĆ u Zagrebu

tata mata
1 godina prije

djuro se prebacio na za zapadne vrijednosti ,, ugradio pi.du i postao Micika

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI