Zelenski zna kako završiti sukob u Ukrajini

Zelenski - Ukrajina
33 komentara

Prekid borbi ovisi o Kijevu, rekao je Putinov glasnogovornik

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski zna da bi, ako on to želi, borbe između Moskve i Kijeva mogle prestati svakog trenutka, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov tijekom razgovora s novinarima u četvrtak. “Možete govoriti o tome kada će sve ovo završiti dok vam lica ne poplave”, rekao je Peskov odgovarajući na nedavno predviđanje ukrajinskog predsjednika da bi sukob mogao biti gotov sljedeće godine. “Zelenski zna kada sve ovo može završiti, može završiti sutra ako se želi”, dodao je glasnogovornik. U nedavnom intervjuu za Politico, koji ga je proglasio ”najmoćnijom osobom u Europi”,  Zelenski je izjavio da će Ukrajinci “biti najutjecajniji sljedeće godine, ali već u mirnodopskim uvjetima”.

U međuvremenu, ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u srijedu da bi se vojna operacija Moskve u Ukrajini mogla pokazati kao “dugotrajan proces” jer bi postizanje svih ciljeva Rusije moglo potrajati dosta vremena.

Ruski čelnik također je rekao da je pogrešno govoriti o vremenu specijalne operacije ili o pokušavanju pretpostavljanja kada bi mogla završiti. Napomenuo je da je nemoguće odrediti točan datum kada bi sukob mogao završiti, jer su borbe još uvijek intenzivne. “Radimo mirno, postrojbe se kreću, dolaze na crte koje su postavljene kao zadaće. Sve ide po planu”, rekao je Putin još u lipnju.

Rusija je poslala trupe u Ukrajinu krajem veljače, navodeći kao razlog neuspjeh Kijeva da provede protokole iz Minska, prema kojima bi regije Donjeck i Lugansk dobile poseban status unutar ukrajinske države. Kremlj je priznao republike Donbasa kao neovisne države, koje su u međuvremenu glasale za pripajanje Rusiji s regijama Herson i Zaporožje.

Rusija je također zahtijevala da se Ukrajina službeno proglasi neutralnom zemljom koja se nikada neće pridružiti niti jednom zapadnom vojnom bloku. Kijev inzistira na tome da je ruska ofenziva bila potpuno ničim izazvana.

rusijaukrajinaZelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Гавран
1 godina prije

Malo van centra teme ali sasvim u blizini!
“Donji dom bjeloruskog parlamenta usvojio je u prvom čitanju prijedlog zakona kojim se uvodi smrtna kazna prema članku o izdaji države koju je počinio službenik ili vojnik.  . Zastupnici su predložili i uvođenje odgovornosti za diskreditaciju oružanih snaga, drugih postrojbi i vojnih formacija, paravojnih organizacija.””

Max
1 godina prije

Nema Zelenski blagog pojma.

hiber
1 godina prije

Zasto bi Zelenski uopće završio sukob? Putin zna gdje su vrata, kad, tad će rusi morati izaći. Morali su i Ameri iz Afganistana, Iraqa i drugdje, pa ce rusi morati i iz Ukraine. To što ce sa njima morati izaći i optanti za Rusiju je njihov problem.

ZZZ 🇭🇷
1 godina prije

Prikazuje pred javnoscu da je kupio of americke pomoci sebi odijelo a van javnosti su vile po zapadni, njegove i ostalih ratnih profitira……

Amar
1 godina prije

Zelenski “najuticajnija licnost godine”,ista smijurija kao kada je Obmana dobio nobelovu nagradu i to za mir.

mrdo
1 godina prije

Naravno da zna. Ukrajina će biti anulirana, a on će da završi karijeru u domovini mu Izraelu.

goran
1 godina prije

cijelu ukrajinu treba oslobodit od neonacista

Tupko
1 godina prije

Obzirom na junačku borbu Zelenski će sigurno biti osoba godine Time magazina

gogo
1 godina prije

s punim džepovima i koktelom u majamiju ! Ili možda zasameta gazdama !

Kobac
1 godina prije

Tipkajte u pretraživače za pojam”George Soros Volodomir Zelensky father and son” i ono na “images” odnosno “fotografije” i pogledajte ko su ti ljudi.George Soros je otac Vladimiru Zelenskom.

jupiter
1 godina prije

rat ce se zavrsiti kao danas kad je pao bahmut…..tobe continued

Rimtutituki
1 godina prije

Zasto? Fakturise ko ferrari, vile ,florida,italia( Forte dei marmi,druga pored paoine ljetne rezidencije) rim mlade ckepi, a on egomanijak( kod slavena ,najgori komlpex napravi kad si 1,55m nizak,a odtali dvica ko nista)

Džudžan
1 godina prije

To zna svaka budala! Čim Rusi napuste Ukrajinu rat je gotov. Ono što su mislili morali su uraditi još proljetos. Sad je sve gotovo, samo je pitanje kliko nevinih će još izginuti dok Rusima dođe iz guzice u glavu.

Tamarino
1 godina prije

Zeleni je u paranoji ali ne od droge ,vec zna sta ce mu zapad napravit i kako se zapad svojih rijesava kad vise nisu potrebni.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI