Zelensky optužuje Ameriku da je ukrajinskim životima platila cjevovod NS2 i kritizirao Bidena zbog toga što se nije sastao s njime prije summita s Putinom

Zelensky
25 komentara

Ukrajinski čelnik Volodymyr Zelensky napao je SAD jer je Kijev izbacio iz odluka o Sjevernom toku 2, bijesan zbog kašnjenja s ulaskom u NATO te je rekao da Washington još nije zatražio njegov savjet o tome kako postupati s Rusijom.

Obraćajući se za vikend vijesti s Axiosa sa sjedištem u Virginiji, ukrajinski predsjednik rekao je da ga je zaslijepila odluka Washingtona da zaustavi glavninu sankcija usmjerenih na cjevovod uz potporu Rusije, koji povezuje sibirska plinska polja s potrošačima u Njemačkoj, čiji je prvi segment završen u petak. Energetski vod, koji će zaobići Ukrajinu, “oružje je, pravo oružje u rukama Ruske Federacije”, rekao je, žaleći kako “nije baš razumljivo da metke ovakvog oružja može pružiti tako velika zemlja poput SAD-a.”

Zelensky je dodao da mu je Biden dao “izravne signale” da je Amerika spremna blokirati naftovod, prije nego što je promijenio mišljenje. Novinarima se požalio da je bio prisiljen poslušati brifing za tisak Bijele kuće kako bi razumio potez, za koji je Biden rekao da je neizbježan s obzirom na to da je u ured došao prekasno da bi zaustavio gradnju. Američki predsjednik također je rekao da bi bilo “kontraproduktivno” sankcionirati svoje europske saveznike, poput Njemačke. Na to je Zelensky pitao: “Koliko ukrajinskih života košta odnos između Sjedinjenih Država i Njemačke?”

Još jedno područje u kojem je komunikacija između Washingtona i Kijeva očito pokvarena predvodi do kritičnog međusobnog summita između Bidena i Putina, koji bi se trebao održati u Švicarskoj sljedeći tjedan. Na pitanje je li ga američki čelnik kontaktirao uoči sastanka, Zelensky je rekao “još nije”, ali da bi “bila velika pogreška” da Bijela kuća ne traži njegov savjet. “Mi dublje razumijemo tu temu”, rekao je, dodajući da “od danas bolje razumijemo Rusiju, jer smo dugo godina susjedi i zato što smo vodili rat na istoku.”

Predsjednik je rekao da Bidenova odluka o tome da se susretne s Putinom prije posjeta Kijevu pokazuje “geopolitičku viziju Bijele kuće: postoje “carstva”, postoje velike sile svijeta, a postoje i svi ostali.” Odluka da se ne sastane s njim, dodao je Zelensky, očito je povezana s odlukom ukrajinske vlade da smijeni upravu državne energetske tvrtke Naftogaz.

Uz to, Zelensky, koji je doživio pad svog ranga, usred oštre političke oporbe kod kuće i zbog sporog ekonomskog odgovora nakon pandemije Covida-19, također je izrazio frustraciju zbog prošlih obećanja o potencijalu njegove zemlje za članstvo u NATO-u. Rekao je da se “događaju vrlo pogrešne stvari”, ali da i dalje vjeruje da će Kijev biti primljen u vojni blok pod vodstvom SAD-a. “Moram naglasiti da mnogi Ukrajinci sve češće ne vjeruju u to kao prije”, dodao je, s obzirom na stalna kašnjenja i prepreke s kojima se suočava njegova primjena.

„Mislim da ako smo dobrodošli u NATO, ako nas zaista žele vidjeti kao člana, onda nema svrhe gledati u dalekozor, u neku daleku budućnost i raspravljati o toj budućnosti. To bi pitanje trebalo odmah riješiti. Trenutno smo u opasnosti, naša neovisnost trenutno je na kocki i sada nam je potrebna pomoć”, ustvrdio je.

U travnju je Ulrike Demmer, zamjenica glasnogovornika njemačke vlade, rekla da, iako “NATO općenito slijedi politiku otvorenih vrata”, kada je riječ o Ukrajini, “trenutno nisu predviđeni daljnji koraci ka njenom članstvu.”

ukrajinaVolodymyr Zelensky
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Malomorgen
2 godine prije

Koliko ukrajinskih života košta odnos između Sjedinjenih Država i Njemačke?”
malom zelenom još nije kapnulo….. do poslednjeg ukra…… 😎… medveda se ne dira😂😂😂

mtil
2 godine prije

Zelenski je glopan a njegov burazer Stoltenberg postaje pametan. Rast političke i vojne suradnje između Rusije i Kine predstavlja “nove opasnosti” za NATO i prijeti multilateralizmu, ili USA dominaciji, rekao je čelnik vojnog saveza u intervjuu objavljenom u utorak . ” Naredba utemeljena na pravilima, osnova multilateralizma, ugrožena je”, rekao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg za talijanske novine La Repubblica . ” Rusija i Kina u posljednje vrijeme sve više surađuju i na političkoj i na vojnoj razini. To je nova dimenzija i ozbiljan izazov za NATO. Pojavljuju se nove opasnosti . . ” Moskva i Peking sve više koordiniraju svoja stajališta u odlukama donesenim u multilateralnim organizacijama poput UN-a . . ” Osim toga, obje države provode zajedničke vojne vježbe, ispituju daljinske letove borbenim zrakoplovima i (provode) pomorske operacije, ali također provode intenzivnu razmjenu iskustava o sustavima naoružanja i kontroli interneta .” . Rekao je da se NATO, koji 14. lipnja održava summit čelnika, uključujući američkog predsjednika… Čitaj više »

Antiglobalist
2 godine prije

Mali je bio komičar,a sad se prebacio među klaune.On stvarno mislio da će se njega pitati za Sjeverni tok 2.Dobro da nije tražio munjeviti ulazak u EU.Mali,vrijeme ti ističe.Uskoro ćeš zbrisati u Izrael ili SAD.

Antiglobalist
2 godine prije

Zadnji trzaji svjetskog policajca.U suradnji sa NATO partnerima,pokušali su napraviti vojni pritisak na Kinu i Rusiju.I to odvojeno.Konačno su shvatili da ne mogu izaći na kraj sa Rusijom,a kamoli sa Rusijom i Kinom.Naime,ratni bubnjevi i manevri koji se stalno održavaju pokraj ruskih granica,bilo u Crnom Moru,Baltiku ili Artiku,pokazali su im da su Rusi razvili čitav niz naprednih oružja koji na Zapadu nemaju premca.Od EMG sredstava za ometanje ,gdje su Rusi napravili čuda i rasturaju neprijateljske operativne jedinice,bilo mormanarice,bilo pješadije ili zračnih snaga.Razvoj ruskih hipersoničnih raketnih sustava,defenzivnih ili operativnih je toliko napredan da USA jednostavno nemaju mogućnosti da se nose sa njima.Sad bi oni kao pregovarali sa Rusima i pokušali ih pridobiti na svoju stranu,a protiv Kine.što je po meni uzaludan trud.Svijet se polako vraća u multilateralizam,a svjetski policajac sve više gubi na potenciji ili što bi rekli seksualnim terminom,pada im nivo testosterona .

Red Dog
2 godine prije

Sta to nije u redu sa ljudima?
Sta ih to cini megalomanicnima da ne shvataju svoje mesto u zivotu?
Vi ste pioni, sine, u velikoj sahovskoj igri.

Bosanac
2 godine prije

Kome ih je tužio? Hazarskom vrhovnom kaganu u izgnanstvu?

viktor
2 godine prije

Polako ali sigurno. Iz dupeta u glavu.

Ma ne!
2 godine prije

Znaju Ukrajinci Ruse al ne znaju Amere!

BanOvan
2 godine prije

Što bi narod rekao, hajvan ostaje hajvan.
“Koliko ukrajinskih života košta odnos između Sjedinjenih Država i Njemačke?”
Zabole kEEta USrAnce za živote svih Ukrainaca kao što ih zabole ista i za sve naše živote ovde na Balkanu, zalud, ugašene. Nije naučio ništa iz zla koje su nam uvalili USrAnci sa ekipom , da smo svi mi samo topovska hrana i moneta za potkusurivanje onih moćnih.
E baš će tražiti savjet od klauna Zelenog kako da napadnu Ruse. Da imaju mOOda napali bi ih i bez njegovog misaonog savjeta.

nekoime
2 godine prije

Ameri su spremni ratovati s Rusijom sve do posljednjeg Ukrajinca i Poljaka.

2 godine prije zadnji put uredio nekoime
smrt sionistima
2 godine prije

Banderovskim Ukripima nikako da kapne, da su odabrani za američku topovsku hranu, koja če nahraniti ruske topove…..A posle biti odbačena ko đubre…..

ukrajinka
2 godine prije

Nema se kaj dodati prethodnim komentarima. Svaka čast.

davor
2 godine prije

Američki i ukrajinski Kazari se porječkali oko postotka ?

Goran savic
2 godine prije

Баш су безобразни,срам их било😉

Scorpiorex
2 godine prije

Trazit ce white house savinet od komicara? Ma molim vas ljepo? Izabran si sa ciljem da glumis .

Ringo10a
2 godine prije

Zelenko…e moja budalo i glupane

Ukrajinci…e moje budale i glupani

2 godine prije zadnji put uredio Ringo10a
tango
2 godine prije

A price majko mila ti si najobicniji slugic zapadne pljackokracije ko da je cio narod glup pa ne kuzi

Malimali
2 godine prije

“postoje “carstva”, postoje velike sile svijeta, a postoje i svi ostali”

Da Zelenski nije mislio da je Ukrajina velika sila? Nekad neugodno potsjeća na naše tzv. političare…

Natalia Hilda Fernan
2 godine prije

Pozdrav pozdrav svima vama. Zovem se Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam od bogobojazne žene, gospođe Vladimire Franke, dobila zajam od 50,000 eura pod 3%. Ako vas zanima dobivanje zajma molimo kontaktirajte ga.Uvjeravam vas da je sigurno, hvala. E-adresa: 
([email protected])

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI