Zračne snage SAD-a otpuštaju osoblje nuklearne baze

Stratofortress baza zračnih snaga Minot
21 komentar

Zbog “gubitka povjerenja” razriješeno je šest pripadnika, među kojima i dva zapovjednika.

Američko ratno zrakoplovstvo otpustilo je šest pripadnika vojne službe koji su bili stacionirani u ključnoj nuklearnoj bazi, uključujući dva zapovjednika. Otpušteni su zbog “gubitka povjerenja” u svoju sposobnost obavljanja dodijeljenih dužnosti, navodi se u službenom priopćenju. Do otkaza je došlo u bazi zračnih snaga Minot u okrugu Ward, u Sjevernoj Dakoti, koja je jedina američka vojna baza u kojoj se nalaze dva kraka nuklearne trijade. Minot je dom za 28 bombardera B-52H Stratofortress s nuklearnim oružjem i 165 interkontinentalnih balističkih projektila Minuteman III, kao i prateće opreme. Pukovnik Gregory Mayer, voditelj 5. grupe za podršku misiji, i bojnik Jonathan Welch, zapovjednik 5. eskadrile za logističku spremnost, bili su dva viša časnika čije je otpuštanje u ponedjeljak najavilo Zapovjedništvo globalnog udara zračnih snaga.

“Ove radnje osoblja bile su neophodne za održavanje vrlo visokih standarda koje zahtijevamo od onih postrojbi kojima je povjerena podrška nuklearnoj misiji naše nacije”, objasnio je general bojnik Andrew J. Gebara, zapovjednik 8. zračnih snaga.

Otpušteni su i četvorica ljudi su bili podređeni dvojici zapovjednika. Imali su rukovodeće položaje, ali u priopćenju nisu identificirani ni imenom ni činom.

Zračne snage su odbile objasniti što je točno dovelo do odluke, ali Gebara je uvjeravao javnost da je vojska ostala “predana uspjehu svoje misije bez greške” strateškog odvraćanja. Prema Air Force Timesu, Mayer iza sebe ima 25 godina dugu karijeru, s iskustvom u građevinarstvu. Stigao je u Minot prošlog lipnja i preuzeo kontrolu nad 1900 zrakoplovaca i vojnom imovinom vrijednom 4,3 milijarde dolara.

Bilo je nekoliko otpuštanja na visokoj razini u bazi tijekom posljednja dva desetljeća, istaknuo je list. Postrojenje se također suočilo s nadzorom zbog nedoličnog ponašanja, uključujući “rasprostranjeno varanje na mjesečnom testu osposobljenosti za raketare, loše rukovanje nuklearnim oružjem, neprofesionalno ponašanje i korištenje droga”, dodaje se u izvješću.

Godine 2013. Associated Press je izvijestio da je inspekcija baze otkrila nešto što je jedan zapovjednik opisao kao “trulež”, uključujući kršenja sigurnosnih pravila za oružje, moguće curenje koda i druge nedostatke koji se toleriraju. Zračne snage su u to vrijeme uklonile s dužnosti 17 časnika za lansiranje.

Nuklearne BazeSADZračne Snage
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
1 godina prije

Vjerojatno imaju savjest.

1 godina prije

Postali ravnozemljaši pa počeli da postavljaju pogrešne parametre za let raketa?
Zamišljam izraz lica nekoga u toj bazi zaduženog za proračune putanje rakete dok ga ubeđujem da je Zemlja ravna :)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Emiliano Zapata
1 godina prije

Uhvatili ih pijane i drogirane kako se medusobno orgijaju… (i to ne prvi put)

goran
1 godina prije

skidaju sa dužnosti jako moralne ljude,koji neće da započnu 3 svj rat bravo vlada amerike sada če te na te pozicije stavit ludjake koji če rado stisnuti okidač i započet če te uništenje svijeta,mater vam vašu sve vas treba istrijebit.

tihobl
1 godina prije

«САД ће морати да пошаљу своје синове и ћерке баш као што ми шаљемо наше синове и ћерке у рат, и они ће морати да се боре. И они ће гинути.» – Зеленски

tihobl
1 godina prije

Министар одбране Француске Себастијан Лекорни потврдио је да званични Париз преговара са Кијевом о обуци украјинских пилота у Пољској.

tihobl
1 godina prije

Military Watch navodi kako je „rijedak uvid u uvjete na fronti pružio bivši američki marinac koji je sudjelovao u borbama na tom području“. Piše kako je „zapadno vojno osoblje bilo je jako uključeno u vojne operacije Kijeva od samog početka, od stotina britanskih kraljevskih marinaca koji su aktivno raspoređeni na bojišnici od travnja 2022., do goleme CIA-ine ‘stealth mreže’ raspoređene diljem zemlje kako bi pružila ključnu podršku, kao i bivši vojnici iz niza zapadnih zemalja koji su imali istaknuto mjesto u specijalnim jedinicama kao što je Gruzijska legija. Konkretno, američki marinac o kojemu piše MW zove se Troy Offenbecker , koji se borio u Međunarodnoj legiji, a njegovo izvješće odražava ono što ponavljaju drugi zapadni dragovoljaci od početka sukoba. On je stanje opisao ovim riječima: “Mnogi gubici. Očekivano trajanje života na prvoj crti je oko četiri sata.” Borbe u Bakhmutu smatraju se jednima od najkrvavijih od početka rusko-ukrajinskog sukoba u veljači… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Da li ste primjetili koliko su rusi glupi? Davno je bila mobilizacija, a samo cetvrtina rusa je uvjezbana i poslana na front. 250.000 se i dalje uvjezbavaju na poligonima. Nisu ni blizu ukrajinaca koji obuku zavrse za 7 dana i stupe u borbu. Samo gluplje moraju slati u Englesku na trosedmicnu obuku.

tihobl
1 godina prije

I jedna senzacionalna vijest – vagnerovci su odali gdje ce nakon zavrsetka posla u Bahmutu – odgovorili su da idu u Afriku. Putin je odradio fantastican PR za Vagner grupu ubacivsi je na srednji dio fronta. I zapadna medijska masinerija mu je pomogla u tome (klasican dzudo zahvat koristenja protivnikovog zamaha da ga sa minimumom snage otreses o pod). Pazite, ruska vojska postize iste rezultate kao i vagnerovci na sjevernom dijelu fronta, ali o tome se ne pise osim sturih izvjestaja Konasenkova. Svaki dan napreduju i zauzimaju linije, izbacuju ukropa van stroja koliko i vagnerovci, unistavaju tehnike cak vise od vagnerovaca, ali o tome se ne pise. Kijev stalno upumpava pojacanja jednaka onima u Bahmutu kako bi zatvorio rupe. Doduse bore se za sume i nenaseljene krajeve bez atraktivnih lokacija koje bi privukle novinare. O njima niko ni rijeci, a vagnerovci su na svim naslovnicama po svijetu. Ni o kozacima… Čitaj više »

Lucija, prva
1 godina prije

☺️ Breaking.
U’ vaćena maca. Pade leopard i Poljaci u njemu.

“Danas, 1. marta, u 08:40 ujutru, nemački tenk Leopard 2 krenuo je u napad kod Artjomovska (zapamtite, Prigožin je juče rekao da su tamo bačeni) Naši su bili šokirani onim što su videli… ali posle 100 metara ovaj kolos od 60 tona bio je potpuno zarobljen u blatu. Jurišna grupa naših boraca uspela je da se brzo orijentiše i veštim manevrom zarobi neprijateljski tenk zajedno sa Poljskom posadom. Telegram. Stevan (?)

———
Twitter

“The Russian Armed Forces seized a Leopard tank near Bakhmut. As far as I know, the crew of the captured tank is Polish mercenaries” – Deputy Secretary of the Donetsk branch of United Russia.

Alexei Muratov ”

Vrlo su elegantni tenkići leopardi, moram reći, s onom niskom kupolom, bez obzira na drugo. Dobar ulov.

Lucija, prva
1 godina prije

Budući da nitko nije napomenuo, moram reći da postoji redovna standardna procedura održavanja atomskog oružja.
Pogotovo u silosima.
Prilično naporna i zahtjevna.

Pa ako niti to nisu radili… Tko zna u čemu je problem?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI