Zračni prostor Ženeve mogao bi biti zatvoren tijekom rusko-američkih razgovora na najvišoj razini 16. lipnja, tvrde službenici

Sastanak Putina i Bidena u Zenevi
5 komentara

Švicarska se priprema za nadgledanje zračnog prostora iznad Ženeve tijekom summita ruskih i američkih čelnika, zakazanog za 16. lipnja, a možda čak zatvori i zračni prostor za civilno zrakoplovstvo, rekao je u utorak glasnogovornik Saveznog ministarstva obrane, civilne zaštite i sporta.

“Pripreme za promatranje zračnog prostora su u tijeku. Trenutno ne možemo pružiti detaljnije informacije. Moguće mjere uključuju nadzor zračnog prostora, raspoređivanje borbenih helikoptera i zemaljskih protuzračnih obrambenih sustava te ograničenja upotrebe zračnog prostora za civilno zrakoplovstvo”, rekao je glasnogovornik Lorenz Frischknecht.

Krajem svibnja Moskva i Washington potvrdili su da će se predsjednici Vladimir Putin i Joe Biden sastati na summitu u Ženevi 16. lipnja. Prema izjavi Bijele kuće, dvojica predsjednika usredotočit će se na najvažnija pitanja koja se tiču bilateralnih odnosa.

Američki predsjednik Biden predložio je sastanak sa svojim ruskim kolegom tijekom telefonskog razgovora 13. travnja. Dvojica predsjednika prvi su put telefonski razgovarali 26. siječnja, nedugo nakon Bidenove inauguracije. Tada su postigli sporazum o novom Sporazumu o START-u, potpisavši produljenja u veljači. Sporazumu je rok produljen do 05. veljače 2026., Novi START trenutno je jedini sporazum o kontroli naoružanja između dviju zemalja.

joe bidenrusijaSADSummitvladimir putin
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mrčikola
2 godine prije

Putin se do sada nije pokazao glupanom ali sastanak u vučjoj jazbini s tipom koji, po pizdarijama koje govori i izvodi, nije mentalno stariji od devetogodišnjaka i kojem će tijekom sastanka vjerojatno biti potrebno nekoliko puta mijenjati pelene… ma zayebajem se, znam da će, ako do sastanka i dođe, ovo staro magare provesti u nekoj prostoriji s igračkama, a neki ozbiljniji momci će pregovarati i trgovati koronom.

p.s. ne pošalje li Putin dvojnika na ovaj sastanak, onda je munjen ili cijepljen.

hiber
2 godine prije

Već su se dogovorili, barem u velikom dijelu. Putinu je ostavljen Sjeverni tok 2, samo je u pitanju što je sve morao dati zauzvrat. Događaji u Bjelorusiji su usko vezani sa dogovorom, odnosno njegovim nepoznanicama običnim smrtnicima. S obzirom da se o tome ne može reči ništa smisleno, čitamo zatvoreno nebo i slično.

Ukleti Holandjanin
2 godine prije

Ovaj kepec ruski bi prodao mamu za bajaderu,kao i srbijanci.To nisu muskarci,ratnici,vitezovi,to su kurve.kkk

Max
2 godine prije

To je uobičajeno kad su u pitanju ovakve stvari.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI