Zvaničnica UN-a komentira dokaze o silovanju u Ukrajini

Pramila Patten
11 komentara

Specijalna predstavnica UN-a za seksualno nasilje, Pramila Patten, priznala je da ne posjeduje čvrsti dokazi koji bi potkrijepili ranije optužbe protiv Rusije, u lažnom razgovoru sa šaljivdžijama Vovanom i Lexusom. Prošlog mjeseca, Patten je tvrdila da su ruski vojnici koristili masovni seksualni napad kao dio vojne strategije u Ukrajini.

“Ovo su informacije koje sam dobila kada sam bila u Kijevu 3. maja od preživjelih i pružalaca usluga”, čuje se kako govori u videu koji je u četvrtak objavio ruski dvojac šaljivdžija. Vovan i Lexus predstavljali su se kao Aleksandr Merežko, šef odbora za vanjske poslove ukrajinskog parlamenta. Prema Pattenovim riječima, “pružatelji usluga” koji su joj prijavili ovu informaciju obavljali su upite “od vrata do vrata” a podaci su se “odnosili na Mariupolj”.

Lučki grad Mariupolj na Azovskom moru već je početkom maja bio pod kontrolom ruskih snaga, dok su ukrajinske trupe još uvijek bile skrivene u čeličani Azovstal. Ruska vojska je dozvolila UN-u i Međunarodnom komitetu Crvenog krsta da evakuišu civile iz grada, ali nije bilo izvještaja o ukrajinskim ”pružateljima usluga” koji tamo obavljaju istrage od vrata do vrata.

Patten je takođe insistirala da joj je ova informacija prenijeta u prisustvu ukrajinske ministrice evropskih integracija Olge Stefanišine.

Na pitanje šaljivdžija da li joj je dostavljen bilo kakav dokaz koji bi potkrijepio ove izvještaje, Patten je rekla da “nije njen posao” da vodi istrage, dodajući da ona samo “sjedi u New Yorku” i daje “strateško vodstvo”.

“Nije moja uloga da idem i istražujem. To nije uloga moje kancelarije”, rekla im je. Patten je rekla da istragu provodi Posmatračka misija UN-a za ljudska prava u Ukrajini. Ona je, međutim, napomenula da njihovi izvještaji ne spominju ništa “o Viagri”.

Govoreći za AFP u oktobru, Patten je tvrdila da je seksualno nasilje “namjerna taktika” i “vojna strategija” Rusije, te da su vojnici “opremljeni vijagrom”. Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova osudila je Pattenove tvrdnje kao “izvan dosega razuma”.

Pramila PattenrusijaSeksualno nasiljeukrajinaUN
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
1 godina prije

Neka se bavi Britanskom Krunom, ondje ima silovatelja i pedofila da moze tamo penziju docekati…

Rimtutituki
1 godina prije

Kako su ova dvojica saljivdzija kontroproduktivni. Kad se pocnes zjbavat sa takvim stvarima,nemoj mislit da ce te vise iko ikad uteti za ozbiljno. Sta se desava sa ljudima? Nekad su se znale granice pristojnog ponasanja.

Vojni analitičar
1 godina prije

Specijalnoj predstavnici UN-a za seksualno nasilje, Pramili Patten “nije uloga da ide i istražuje”. Ali svoja “izvješća” sastavljala je na osnovi “informacija” koje je dobila od “pružalaca usluga” (???) kad je ipak “bila i istraživala” u Kijevu. Kakva patetična lakrdijašica.

Гавран
1 godina prije

Bedno, koriste vijagru. Srbi su silovali sve oko sebe bez vijagre. Sada su evidentne katastrofalne posledice. Sve nove generacije diljem balkana pljunuti Srbi. Sve luđi od luđeg!

eks
1 godina prije

Izmišljotine i laži su specijalitet CIA propagande, a Ukri su završili CIA školu sa odličnim uspehom.

Max
1 godina prije

Vjerojatno propaganda.

Lucija, prva
1 godina prije

Vidi ovu.
Ziher je zovu Jaba the Hut.
Ili tako nekako.

Zaboravili su komentirati navode – znamo čije, – ne samo i viagri, nego i o dildima.

Moram priznati da je zbilja bilo dilda vidljivih u ovom ratu.
Sjećam se da je jedan Wagnerovac držao sa dva prsta plastičnu vrećicu sa tom spravom koju su pronašli kod Azovaca…
konzistentno ideologiji.

ANTIFAŠISTA
1 godina prije

Njoj je ža što nitko osim magarca nema želje da nju sexualno zadovolji.

Zvone
1 godina prije

Ako nema čvrste dokaze znači da laže.

Lucija, prva
1 godina prije

😄😁 Ohoho.

Do onda, pitanje je samo GDJE će sve to održati…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI