“400 000 jemenske djece će umrijeti od gladi, ovo je jednostavno neljudski”

Jemen
46 komentara

UNICEF je uputio alarmantnu poruku međunarodnoj zajednici da je oko 400 000 jemenske djece u smrtnoj opasnosti zbog akutne pothranjenosti.

Priopćenje je u četvrtak izdao izvršni direktor UNICEF-a Anthony Lake i upozorio kako “nedavna blokada svih pomorskih i zračnih luka dodatno pogoršava katastrofalnu situaciju u Jemenu“.

“Danas je u Jemenu oko 400 000 djece izloženo smrti zbog teške akutne pothranjenosti. Deseci tisuća djece bi se mogli pridružiti ovom broju žrtava, što je desetaka tisuća osobnih katastrofa za djecu i tugujuće roditelje. Ovo je jednostavno neljudski”, rekao je Anthony Lake.

lake naglašava da su djeca u ovakvim situacijama uvijek “prva žrtva”, unatoč činjenici da ničim nisu odgovorna za sukob koji je započeo u ožujku 2015. godine, kada je Saudijska Arabija pokrenula agresiju na Jemen.

Ovo je prilika da podsjetimo na riječi bivše američke bivše američke državne tajnice Madeleine Albright, koja je, za identičan slučaj i embargo nametnut Iraku, izjavila kako se smrt 500 000 iračke djece isplatila. Istom logikom razmišlja saudijski princ Mohammad bin Salman, sociopat i arhitekt rata u Jemenu, kao i njegovi prijatelji u Tel Avivu i Washingtonu.

Nakon godinu, dvije ili deset smrti i stradanja u Jemenu nemojte se čuditi ako netko za američki televizijski kanal da poznatu izjavu kao svojevremeno Madeleine Albright.

 

gladMadeleine AlbrightUNICEF
Pretplatiti se
Obavijesti o
46 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tadmur Palmirović
6 godine prije

Nije to ništa.Koliko je samo djece,mačaka ,pasa,lavova i ostalih kućnih ljubimaca poginulih istočnom Alepu u divljačkim napadima zločinačkog režima i njihovih razularenih pomagača iz Teherana i Moskve.Pekare ,vrtiće,bolnice i saobraćajno znakove nećemo pominjati.Isto važi i za istočnu Gutu.Barem tako kaže Mala Bana i Ivo Banac a oni su bar relevantni.

Kajzer Soze
6 godine prije

U 50 € da sad nećemo vidjeti rezoluciju američkog Kongresa o genocidu u Jemenu kao onu o Ukrajini !

HEKPCT
6 godine prije

Zašto im Iran ne pomogne?

zapadne vrijednosti
6 godine prije

jos jedan dokaz zapadnih vrednosti, jer je SA saveznik onih koji sebe nazivaju izuzetnim, a ostali sute sto je znak odobravanja.

Ana
6 godine prije

Pa da im je ime Bana ili Aylan, mozda bi se nesto promijenilo?

dalmata
6 godine prije

Mozete svi imat svoje misljenje,ali dokumentirane izjava stare ofucane krvolocne kuje(uz put naivni Srbi su je spasili u 2,sv,ratu)je dovoljna svakom,ko ima lj od ljudakosti.Nije to samo izajave ove zlocinacke stare pomanitale vampirke,to je sluzbena politika najvece genocidne tvorevine u istoriji,USrA.Naravno,i njihovih vazala.Sadijaca,Izraela,NATO i EU.Tolika prolivena krv ovih psihopata,vratit ce in se,prija nego se nadaju.I da ima Boga,izbrisa bi ih i raskzija napacenu zemlju kojom su odali

Cigo
6 godine prije

Planirano smanjenje ljudske populacije. Zalosno al istina

Socijalist starog kova
6 godine prije

Ljudi moji ovdje sve mora bit sporedno..pa mi pričamo o 400.000 ALOOO EJJJ 400.000 riječima četiristo tisuća pothranjene djece kojima prijeti smrt. U 21. stoljeću da se ovo događa…pa nevjerojatno…šta se ovi ih UNICEFA i UN-a, Crvenog križa, Crvenog polumjeseca ozbiljnije i oštrije ne pobune protiv ljudskog dna iz vrha SA, da im se omoguči i oslobodi pristup do Jemena da se pomogne ljudima..disu slavni…jetset ličnosti da naprave medijsku hajku i pritisak da se mora pomoč tim ljudima i toj djeci. Disu jake vojne sile koje se smatra ispravnima… poput Rusije i Kine da pomogu svojim utjecajem…ili i oni također ako nemaju koristi rađe stoje sa strane i gledaju kako djeca umiru od gladi. Ko god može reagirat i pomoć, a to ne napravi čini ogroman grijeh. Pa nečemo valjda i u ovakvim situacijama gledat korist…ovdje prije svega treba bit human.

koks
6 godine prije

Socijalist, prijatelju, ja tebe kontan i itekako se slazen s tobon, da je pravde na ovom smrdljivom svitu, ovakva prokletstva se nebi ni događala! Ali je cinjenica da se geopolitika ne vodi emocijama, nego hladne i promisljene glave! Jemen je, isto kao i ukrajina, udica koju Iran i Rusija odbijaju zagristi i bolje da je tako! Da su uletili u te zamke, vec bi bilo puno puno vise gladne, pothranjene, bolesne, mrtve (navedi i sam lose pridjeve) dice i staraca, ne samo u jemenu i ukrajini, nego puno šire od bliskog istoka i istocne europe! Neznan koja visa sila gleda na ovu bijednu planetu, al ne sviđa mi se njegov modus operandi, nimalo!!!

bobrock
6 godine prije

Živimo u bolesnom svijetu! Bolest se širi iz Washingtona, Tel Aviva i Rijada! Navedene gradove bi trebalo sravniti sa zemljom!

Seljak
6 godine prije

Evo kako da se izbegne smrt 400k dece u Jemenu u roku od 24h. Americke i ruske fregate i podmornice u Sredozemlju da lansiraju stotinak Tomahavka i Kalibara na rezidencije Saudi elite i objekte i baze Saudi policije i vojske. To se, naravno, nece nikad desiti. 400k dece je osudjeno na smrt i to ih neumitno ceka kao i iracku decu. Oni koji to mogu da sprece a nece to uciniti, zasluzuju samo vecni zivot u paklu, iskreno se nadam da ce to i dobiti, kad tad.

Vlastimir
6 godine prije

Sve to ukazuje na licemernost iza koje se krije zlo Zapadne ( čitaj: masonske ) demokratije.

neki tamo
6 godine prije

ovo je nebitna vijest. ali zato redovito doznajemo koliko se “jadnih migranata” utopilo u Mediteranu. ili kako im Mađarska ne da slobodan prolaz. Yemen je sramota zapadne civilizacije i naročito MEDIJA.

neki tamo
6 godine prije
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI