Bivši militanti “Islamske države” uz potporu Turske žele u bitku za Manbij

isis
24 komentara

Iako se čini da je Rusija uspjela odgovoriti Tursku od napada na položaje Kurda u sjevernoj Siriji, nije naodmet spomenuti kako je obećavajući zapovjednik proturske islamističke Sirijske nacionalne armije izvjesni Saif Abu Bakr, koji se na najnovijim fotografijama prikazuje kao uredan vojnik u čistoj, do savršenstva ispeglanoj uniformi, kratke brade i uredne kose koja se ne nazire ispod crvene beretke.

Saif Abu Bakr
FOTO – Jedna od novijih fotografija Saifa Abu Bakra

U više navrata je dokazano kako u redovima Sirijske nacionalne armije (SNA) i drugih oružanih formacija koje su formirale turske tajne službe, spremne za invaziju na sjevernu Siriju, postoje ne samo “umjereni” militanti, već se Turska ne ustručava uzeti u službu teroriste iz bilo koje skupine.

Konkretno, na području kojeg nadzire Turska su militanti islamističke koalicije Hayat Tahrir Al-Sham, kojima su Turci obećali da će se boriti. Ujgurski militanti s tog područja su odavno uključeni u turske kampanje. Islamska stranka Turkestana (IPT) i militanti ove skupine su viđeni u ožujku ove godine tijekom turske invazije na Afrin.

Sada su među militantima udarne borbene skupine čak i teroristi “Islamske države”. Na internetu se pojavio video s časnikom Sirijske nacionalne armije Saifom Abu Bakrom, koji je obećao turskim novinarima “kako će osloboditi Manbij”. Godine 2016. je Saif Abu Bakr bio je u redovima “Islamske države” i aktivno pomagao teroristima u gradu Al-Bab u sjevernom dijelu pokrajine Aleppo.

Saif Abu Bakr
FOTO – Saif Abu Bakr 2016. prije transformacije u “časnika” Sirijske nacionalne armije

Twitter

 

FSAISILIslamska državaKalifatNATOSAASaif Abu Bakr
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
max
5 godine prije

Danas je poželjno i društveni prihvatljivo svako smeće reciklirati prije spaljivanja..

shumadinac
5 godine prije

Dakle, svi oni koji su pričali o bežanju SAD iz Sirije neka razmisle šta znače reći najluđeg militanta američkog kontinenta.

Senator Graham kod Trumpa: “Predsjednik mi je otkrio neke stvari o Siriji koje nisam znao, sada sam mirniji po pitanju plana povlačenja”

eu kolonija
5 godine prije

znanstvena fantastika nebi trebala imati uporišta u ozbiljnim sredstvima informiranja. svi ti nabrojani što su pod kontrolom turske su samo deseti dio onih pod kontrolom usa a protiv kojih se borila sirijska saa uz pomoć irana I rusije. kada je jedan izrael na putu da se urazumi nemojte ni sumnjati u tursku

jezevakucica
5 godine prije

Jednom militant,uvijek militant.

Tadmur Palmirović
5 godine prije

Već poznato ali nije na odmet po koji novi dokaz.

Ante
5 godine prije

Još jedan dokaz u što se progovorila Američka borba protiv terorizma. Na kraju su svi teroristi od Amerike i američkih saveznika dobili obilatu pomoć u novcu i oružju dobro su uvježbani za borbene zadatke. Što je još gore znaju praviti bombe za terorističke akcije. Koliko je samo takvih završilo u Europi kao izbjeglice?

Dub Miroslav
5 godine prije

A Guantanamo??? (za teroriste!).

njonjo
5 godine prije

Ante, jesu uvježbani i “prikriveni”. Nije to nikakva tajna. Međutim, postoji i druga činjenica, a to je da su desetkovani i raspršeni. A dali ih ima u EU, jednog od tvoraca tog monstruma? Ima i za sad ” pajke laganini” Čim im “roditelji” “oduzmu igračku” biti će vatrometa po cijelom svijetu, prije svega u EU. Volio bih da san u krivu, no moj “špulius” je do sada dobro predviđao.

Siniša
5 godine prije

Sitni offf…?comment image

Zvrk
5 godine prije

može bit da je taj terorist bio podmetnuti turski agenat.

alfa33
5 godine prije

Zanimljivo,sigurno ih ima još puno što su (pre)obukli uniforme,ali čisto sumnjam da ih mogu te ispeglane uniforme spasiti od napalma,kaćuša i ostalih”igrački” za jednosmjerno putovanje ka obećanim djevicama. Šalu na stranu, rusi za sada ne čačkaju tu košnicu na sjeveru sirije,valjda im sad odgovara erdogan da ga imaju na”svojoj” strani,ali turčin s kim god se nešto dogovara to radi sa figom u džepu,to je već pokazao puno puta. Kad Putinu i Bašar odluče riješavati ostatke glavosječa to će napraviti bez pardona,a sumnjam da će turci ginuti,osim ako se ne bore protiv kurda jer kako kod kuće opravdati svoje žrtve. A ovaj iz članka će biti samo još jedan mučenik koji je dao svoj život za tuđu stvar….

Slavonac
5 godine prije

Najveca prjetnja evropi su muslimaska braca koje podupire turska.Nista danas nije sluajno.Kad sam sedamdeseti vidijo kartu velike srbije,smijao sam se.Prije desetag godina izisla karta isila,opet se smijemo.

alan ford
5 godine prije

Potajni hazar Erdo radi za svog hazarskog burazera Bibija. ISIS je hazarska tvorevina, nikad nisu ispalili ni metkića u pravcu Izraela, ranjeni ISIL-ovci su se liječili u izraelskim bolnicama. Vođa ISIS-a, Bagdadi ustvari je hazarski agent Mosada, Simon Elliott, koji se sa zločincom McCainom sastajao 2013.
Erdin covjek, Mehmet Simsek zamjenik turskog premjera, , iz Erdoganive strake AKP ljetos je sudjelovao na skupu Bilderbergovaca. Simsek je, iskusni bankar koji je radio i u velikim hazarskim lihvarskim bankama na Wall Streetu, ranije je bio turski ministar financija u prethodne dvije turskje vlade

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI