Bloomberg: Trump ne isključuje da može priznati Krim kao dio Rusije

Krim - Rusija

U razgovoru s novinarima je američki predsjednik jasno rekao da na summitu s Vladimirom Putinom može priznati Krim kao sastavni dio Rusije, piše Bloomberg. Prema agenciji, Donald Trump je već ranije pokazao želju da prihvati stav Moskve o statusu poluotoka.

Donald Trump nije isključio mogućnost da bi tijekom osobnog susreta s Vladimirom Putinom “pripojeni” Krim mogao priznati kao ruski.

“Vidjet ćemo”, rekao je čelnik Bijele kuće, odgovarajući na pitanja novinara, izvještava Bloomberg.

Agencija podsjeća kako se summit Trumpa s Putinom treba održati 16. srpnja u Helsinkiju. Prema američkom predsjedniku, pitanje budućnosti Krimskog poluotoka bit će na dnevnom redu rasprava.

“Razgovarat ću s njim (Putinom) o svemu. Razgovarat ćemo o Ukrajini, o Siriji i o izborima. I ne želimo da se netko miješa u izbore”, uvjeravao je Trump novinare.

Prema Bloombergu, ranije je američki predsjednik već izrazio želju za prihvaćanjem ruskog stava u tom pitanju. Tijekom nedavnog summita skupine G7 u Quebecu Trump je odbio kritizirati Moskvu za “zauzimanje” Krima, okrivljujući za ovaj incident svog prethodnika, Baracka Obamu.

Američki predsjednik je također istaknuo da su ruske vlasti počele aktivno ulagati u razvoj poluotoka nakon njegovog pristupanja Rusiji.

“Potrošili su mnogo novca kako bi ga vratili”, rekao je Trump.

Čelnik Bijele kuće je čak pozvao Rusiju da se vrati u G7, iako je “aneksija” Krima bila razlog njezina protjerivanja iz ove međunarodne organizacije, naglašava Bloomberg.

Mediji su prenijeli da je Trump posebno razljutio svoje partnere iz skupine G7 kada je rekao “kako je Krim ruski, jer tamo ionako svi govore ruski”.

Prema posljednjem popisu stanovništva iz 2001. godine, 58% ljudi koji žive na Krimu su se izjasnili kao etnički Rusi, a 77% je ruski naveli kao materinji jezik.

Diplomatski izvor sa skupa u Quebecu je za medije također rekao kako je Trump svjetskim čelnicima na večeri rekao da je “Ukrajina jedna od najkorumpiranijih zemalja na svijetu” i pitao se zašto se čelnici ostalih zemalja ne slažu s njim oko Rusije.

Za Rusiju je pitanje Krima zatvoreno i poluotok je “federalni subjekt” Rusije, Ukrajina i dalje tvrdi da je Krim integralni dio njezina teritorija, dok je oko deset država članica Ujedinjenih naroda priznalo Krim kao ruski teritorij. Većina ostalih, uključujući Sjedinjene Države, za sada Krim još uvijek smatraju dijelom Ukrajine.

Bloomberg

64
Ostavite komentar

avatar
10000
 
9 Grupirani komentari
55 Odgovori unutar grupe
0 Pratitelji
 
Komentar koji izaziva reakcije
Najaktivniji komentar
36 Komentatori
čitatelj portalaMarko S.BBDpalermoSiniša Zadnji aktivni komentator
  Pretplati se  
Obavijest
Kora
Gost
Kora

Sad će opet na mene napad ruske online obrane zato što od početka tvrdim da vladavina Donalda Trumpa ide toliko na ruku Rusiji da je to već postala činjenica, odnosno da SAD i Rusija vode toliko komplementarnu politiku da možemo govoriti o svojevrsnom američko-ruskom geopolitičkom, gospodarskom i vojnom kontrapunktu 🙂

čitatelj portala
Gost
čitatelj portala

A da je ona luda baba pobijedila, Svijet bi već davno otišao k vragu!

Kora
Gost
Kora

@Čitatelj portala

Slažem se s Vama. U odnosu na Clinton, Trump je bio “manje zlo”. K tome, nije ni sve što je Trump napravio tako loše, kao što nije loše ni sve što je napravio Putin. No pojedini potezi Trumpa i Putina nikako se ne mogu smatrati dobrima nego višestruko štetnima. Oni možda tu štetu još uvijek ne vide, no ona postoji.

PDVNK bre
Gost
PDVNK bre

Za Koru
Hajde objasni mi bar nekoliko steta. Prosvetli me (osim ove ako Vucko o bratija oko njega prizna Kosovo za to ce biti odgovoaran i sam Putin jer se zna sta donosi sve to)

čitatelj portala
Gost
čitatelj portala

@Kora
Ne uspoređuj Trumpa i Putina.
To bi ti bilo nešto kao da miješaš kruške i male kisele jabuke. Jesu male i kisele, ali su ipak jabuke. 😉

BBD
Gost
BBD

Kora, Trump i Clinton nikako ne mogu u istu rečenicu. Kazati da je jedno manje zlo postavlja pretpostavku da je iza njih isti izvor. Clinton i Obama su slijepi poslušnici duboke države, NWO ili kako već to treba zvati. Za njih se sprema osuda za veleizdaju i oni znaju da su otkriveni. Zato ova njihova ogorčena borba i otpor uz pomoć financija i medija onih koji čine stvarnu vlast u USA. Rusija je bila zadnja Baba Roga kojim su mlatili (i još uvijek obmanjuju američku javnost). Ali tome svemu dolazi kraj i za nadati se je da će Trumpova administracija napraviti pomak na bolje od čega će cijeli svijet vidjeti beneficije.

Kora
Gost
Kora

@BBD

Znači, za Clinton i Obamu se sprema osuda za veleizdaju? Hm… sad mi je jasno zašto je Pietro Parolin išao u posjet Rusima i zašto dolazi prirediti posjet “Pape Franje” Srbima, odnosno zašto je prisustvovao ovogodišnjem sastanku Bilderberške grupe. Znate li možda, je li već dogovoreno i kada će točno sljedeća konklava u Vatikanu?

Inače, što se tiče pomaka Trumpove administracije na bolje, dodijeliti Jeruzalem cionistima jednako je pogrešno kao i dodijeliti Rim vehabijama. Tako da, tko zna… možda i Trumpa za koju godinu čeka osuda za veleizdaju kakva se sada sprema Obami i Clinton.

BBD
Gost
BBD

Kora, tko će osuditi Trumpa, vatikanska inkvizicija. On nije da o Jeruzalem nikome niti itko može davati Jeruzalem ovome ili onome. Jeruzalem je tri milenija židovski glavni grad. Njihove molitve “sljedeće godine u Jeruzalemu” su se ispunile. A sitne zle dušice kojima je to krivo trebaju da znaju na kojoj strani vječnosti se nalaze, jer Jeruzalem i Židovi su litmus papir da ispitas stanje svoje duše. A sto se tiče Rima, pa on je već vehabijski i talibanski grad koji upravljaju Rimom iz njegova centra Vatikana. Odatle se paralelno manipulose sa masonima za NWO i O W G. Samo neznam kako dugo će ovi drugi trpiti njegove makinacije. Zato je lako moguće da neće vise biti konklava, niti kurvanja niti zavođenja vladara zemaljskih niti trgovine zlatom, srebrom, svilom, ljudskim dušama…

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko

Krim je sastavni dio Rusije od 1783. (prije je bio dio Otomanskog carstva) sve dok sovjetski predsjednik Nikita Hruščov dekretom od 19. veljače 1954. Krim nije proglasio sastavnim dijelom Ukrajine (što nikada prije nije bila) svega pet mjeseci nakon što je preuzeo vlast.
Zanimljivo da je rođen u ruskoj Kalinovki, koja je na samoj granici sa Ukrajinom.

Kora
Gost
Kora

@Tupko Glupko

Boka kotorska do 1924. godine nikada nije bila dijelom Crne Gore, a danas se sve bokeljsko pa čak i (ne)materijalna baština Hrvata naziva “crnogorskim”, a koji put i “srpskim”.

Ipak, kad bismo mi Hrvati odlučili vratiti Boku kotorsku sebi, nisam sigurna da bi ova dvojica Mr. Presidenta (Trump i Putin) u tom slučaju poštovali jednaku “vladavinu (međunarodnog) prava” kakvu proizvoljno primjenjuju za, primjerice, Palestinu-Jeruzalem i Krim.

NSU
Gost
NSU

Istra do ’47 nikad nije bila dio Yuge niti HR. Predlažeš li da je vratimo Italiji ili još bolje Austriji?

Kora
Gost
Kora

@NSU

Malo bolje istražite povijest Hrvata i krajeva u kojima su živjeli. Nakon toga možemo nastaviti razgovor o Istri i zbivanjima tijekom 20. stoljeća na područuju bivše Jugoslavije 😉

Segota
Gost
Segota

Ne bih željeo da širim dezinformacije,
nego…. zar se nisu Slovenci javljali da im je pripadala veća polovina Istre , čak do Pule??

Kora
Gost
Kora

@Segota

Ne znam za što se sve Slovenci nisu javili, ali trenutno je aktualno potraživanje cijele Savudrijske vale.

Btw, ne bih ni ja htjela širiti dezinformacije, no navodno da se srpski predsjednik Aleksandar Vučić javljao i za to da se Karlovac i Virovitica, odnosno praktički cijela istočna Hrvatska “vrati Srbiji”. Navodno da postoji i snimak takvog prijedloga na Youtube-u.

Prema mojoj skromnoj procjeni, implementaciju ove nove “vladavine (međunarodnog) prava” koju promoviraju Trump i Putin bit će teško dosljedno provoditi bez novog proljevanja krvi.

Što Vi mislite?

Siniša
Gost
Siniša

Misli da je najbolje da se sve vrati amebama…najpostenije.

Kora
Gost
Kora

@Siniša

Dajte, molim Vas, svoj prijedlog pošaljite Vladimiru Putinu. On baš neće njime biti impresioniran, ali zato će “amebe” biti jako sretne 😉

Siniša
Gost
Siniša

Ni to te ne zadovoljava?

PDVNK bre
Gost
PDVNK bre

Za Koru
Pa Kolnda sto se ne predsatavis pravim imenom vec koristis ovaj nadimak. Imas pozdrava iz Informera i Vucica za one fotose iz Brisela

Đuro
Gost
Đuro

Kora,potpuno ste u pravu.Međunarodno pravo je brutalno izgaženo u pojedinim slučajevima i trenutno postoji samo pravo jačega osim kada se velike sile dogovore da ga poštuju.
Činjenica je da prvo narušavanje istog počelo unilateralnim priznavanjem otcijepljenih jugoslovenskih republika,da bi se nastavilo bombardovanjem SRJugoslavije i da se od tada izdešavalo mnogo toga.Sasvim je sigurno da će se kad tad opet uspostaviti poštovanje međunarodnog prava.Pitanje je samo hoće li to biti mirnim putem ili će se ponoviti 1918 i 1945.
Kada se uspostavi opet je vjerovatno da će to biti na štetu onih koji su kršili isto i naročito njihovih vazala.
Kao npr. kada su nestali Otomanska i Britanska imperija ili kada je propao treći rajh,a za njim i NDH.Sada bi mogao propasti novi svjetski poredak i npr. “država” Kosova.
Živi bili pa vidjeli.Ono što je sigurno je da država Sirija neće propasti ni u jednom ni u drugom slučaju,a ni u nekom trećem baš zahvaljujući zalaganju Rusije na poštovanju međunarodnog prava i vojnoj sili koju je primjenila ali prije svega odlučnosti sirijskog naroda da brani svoju zemlju.
Što se tiče Krima,Rusija je jasno stavila do znanja novim fašistima da joj je njena vlastita bezbjednost na prvom mjestu ispred insistiranja na poštovanju međunarodnog prava.

Adriana
Gost
Adriana

@Segota Slovenci su se javljali da im pripada ajvar, cucki dalmatinci, teran, cijela Istra i malo više, a i u Međimurju imaju ideja. U Italiji, čudno, nemaju ideja.

Nije važno
Gost
Nije važno

Kakvi Slovenci Bog te pomoga, koliko to Slovenaca živi u Istri? Istra je specifično područje jer je uvijek bila podjeljenja između više država, Talijani su uglavnom živili uz obalu, a Hrvati u unutrašnjosti, tu su bili dosta aktivni popovi glagoljaši, Istra je danas dio Hrvatske, nikad prije nije bila, al msm da je to puno normalnije, nego da bude dio Italije jer u Istri živi samo 15 tak tisuća talijana

NSU
Gost
NSU

Kora, ja u Istri živim dovoljno dugo pa si uzimam za pravo govoriti o tome! 🙂

Kora
Gost
Kora

@NSU

Nema problema. To Vam pravo nitko ne uskraćuje. Ja ne živim u Istri ali znam nešto o povijesti Hrvata, hrvatskih krajeva i zbivanjima na području bivše Jugoslavije pa si isto uzimam za pravo nešto o tome reći 😉

NSU
Gost
NSU

Kora, hrvatski kraljevi nisu nikad imali nikakvog utjecaja na zbivanja u Istri. A Hrvati (kao i mnogi drugi) žive u Istri kao i u mnogim krajevima i to ne smatram nimalo bitnim.

Kora
Gost
Kora

@NSU

Oprostite, tko je spominjao “hrvatske kraljeve”? Mislim da ste krivo pročitali moj komentar. Ja sam govorila o “hrvatskim krajevima”, odnosno teritoriju koji su naseljavali Hrvati.

NSU
Gost
NSU

Sory 🙂

Kora
Gost
Kora

@NSU

Sve pet 🙂

Kažun
Gost
Kažun

@NSU vratiti je bilo kome,ja sam iz Istre ,a HDZ,SDP I “moj” IDS
se prema nama odnosi gore nego itko.

NSU
Gost
NSU

Kažun, “strpi se još malo, doć će red na nas” kaže Parni Valjak!

Đuro
Gost
Đuro

A kada tačno je Dalmacija postala dio Hrvatske i dijelom i u cjelini?

Petar
Gost
Petar

1945 visom (vojnom) silom,kada su “”zli crveni”” udarali medunarodne granice “””””tamnice naroda””””” FNRJ,sva sreca da su talijani bili hicini saveznici,da ih je hico okupirao,amerikanci bi ih oslobodili, pa bi ostale granice po londoskom ugovoru,danas su najgrlatiji antikomunisti oni kojima je “”crveni teror”” dao teritorije o kojima su mogli samo da sanjaju,poljaci,ukrajinci i mnogi drugi

palermo
Gost
palermo

Cijela Istra ne, ali zato istočni dio jeste.

Siniša
Gost
Siniša

A kada je bila Hrvatska…od do?

Petar
Gost
Petar

A u kojoj je to hrvatskoj drzavi boka bila????,bijase trancanska,ilirska,rimska,vizantijska,austrijska,francuska,pa ponovo austrijska,zatim djelom kraljevine SHS,poslije SFRJ

Kora
Gost
Kora

@Petre

Zaboravili ste navesti da je kraći period bila i “ruska”.

Siniša
Gost
Siniša

Jel’ Zemun? Ni manja ni veca glupost od Karlovac-Karlobag-Ogulin-i jos koji grad!!! Vreli san,za manstrubiranje!

palermo
Gost
palermo

Nije bila do ’45. (nije bila ni hrvatska, bila je dio Austro-Ugarske), kada je Đilas kao predsjednik Komisije za granice Crnoj Gori poklonio istu. A to što su Srbi izgubili Kosovo (ogromne rezerve mineralnih sirovina) i Crnu Goru (izlaz na toplo more) kako bi im ostali Šipovo, Pale i slične metropole, to je već druga priča.

NSU
Gost
NSU

Plenky javi se! Kokoš javi se!

jasmin
Gost
jasmin

Sve je moguce ,jer politika je kurva.Ne bi me nista iznenadilo.

Kora
Gost
Kora

@NSU

Plenky i Kokoš se ne snalaze baš najbolje u novoj “vladavini (međunarodnog) prava” uspostavljenoj od strane Donalda Trumpa i Vladimira Putina, no javit će se netko drugi tko će spriječiti daljnje štetne geopolitičke procese koji povećavaju izglede za izbijanje brojnih novih (“građanskih”) ratova kao konkretnih posljedica riskantnog američko-ruskog političkog, gospodarskog i vojnog kontrapunkta.

Princip “ja tebi – ti meni” poslovni je ugovor između Trumpa i Putina koji funkcionira isključivo za njih dvojicu, no ne i sve narode kojih se tiče. Dakako, on nema veze s “vladavinom (međunarodnog) prava”, niti može postati ičijom tuđom “pravnom stečevinom”, baš kako to u teritorijalnom smislu nisu mogli postati ni Palestina, ni Hrvatska, ni BiH. Kako Trump i Putin ništa nisu naučili iz povijesti, ni na primjeru dogovora Balfour – Rothschild, ni na primjeru dogovora Izetbegović – Erdogan, red je da se oni i ostatak svijeta na drugi način “dovedu k pameti”.

Siniša
Gost
Siniša

Na osnovu cega tako govoris?

Kora
Gost
Kora

@Siniša

Na istoj osnovi na kojoj sam Vama osobno prije 2-3 mjeseca govorila da će se dogoditi ovo što se događa, odnosno da su SAD i Rusija svojevrsni partneri. Tada sam se poslužila Orwellovskom terminologijom, naivno misleći da će Vam biti lakše shvatiti neke stvari. Međutim, to što Vi ne vjerujete kada Vam nešto kažem puno prije nego se pojave pokazatelji na osnovu kojih sami možete uvidjeti isto, ne znači da nešto nije u redu s mojom osnovom.

Siniša
Gost
Siniša

Sjecam se,tada si pisala svakakve gluposti bas kao i danas sto ih pises. Udaj se i kvalitetno trosi svoje vrijeme.

Siniša
Gost
Siniša

Jesi li ti mrzovoljna ili se samo glupo cesljas…
“””Channel 4: Pa ste razgovarali o novom svjetskom poretku i da se nadate da će ga Rusija pomoći oblikovati. Mnogo je lakše oblikovati svjetski poredak ako je EU u kaosu, ako držite Bliski istok, ako ste u Siriji. Rusija potencijalno ima koristi.

S.Lavrov: Ne, to je pogrešno tumačenje svega onoga što sam rekao. Nisam rekao da Rusija želi oblikovati novi poredak. Rekao sam da Rusija mora biti jedan od aktera na jednakoj osnovi, raspravljajući kako bi se objektivnom multipolarnom stvarnosti, koja se razvila pred našim očima, moglo upravljati na način da bude prihvatljiv svima. To je ono što sam rekao. Interesi onih koji određuju rusofobnu politiku na Zapadu su apsolutno dijametralno suprotni. Njihov je interes kazniti Rusiju, smanjiti Rusiju.”””
Manipulacija,demagogija ili fakat stanja nsprem Rusije…kakva se tebi saradnja pricinjava. Obradovalo bi me da je tako ali ti si cist promasaj,mijenjaj prioritete…nadji muza a ako ga imas nadji si ljubavnika.

Kora
Gost
Kora

@Siniša

Kako rekoh, lako je Putinu s Vama 🙂

Siniša
Gost
Siniša

Sa mnom sigurno nije jer sam Amerofil koliko i Rusofil i za mene je prirodan savez te dvije velesile. Ne zamjeram ti ne zamjeraj mi,samo se malo vise opusti i sopusti da ti glava prihvati nesto drugacije.

Marko S,
Gost
Marko S,

Jeee Kora, kako se njih dvojica (Trump/Putin) usudjuju nešto raditi bez dogovora. I Privole Vatikana!

Kora
Gost
Kora

@Marko S

Ne znam kako, ali navodno da “Papa Franjo” uskoro dolazi u Beograd 😉

Siniša
Gost
Siniša

Papa je bio u BL,zasto ne bi u Bg!?

Marko S.
Gost
Marko S.

Pa pustili ga Srbi jer im je istresao sav hrvatski sitniš iz džepa pa su se tako podkusurali. Još ako mu Srbi pomognu da ode i u Moskvu, biće Srbija do Karavanki i do Bude (a Pešta se automatski uključuje. Nemoj mi kazati neće Orban dozvoliti, ma neće on ni znati a Papa će opet biti “sveti otac” i madjarima i Hrvatima i Austrijancima (iako možda samo Koruška i,Stajerska odu) .

Marko S.
Gost
Marko S.

Zna se. Hrvati su od stoljeća sedmog papin sitniš u džepu sa kojim se podkusuruje sa Srbima sada, jučer sa Austrijom, prekjučer Madjatima…

Johanes paulis l
Gost
Johanes paulis l

Putin se budi nocima od neizvijesnosti . Hahaha

Kora
Gost
Kora

@Johanes paulis I

Trump i Putin se nemaju razloga buditi noćima zbog neizvjesnosti jer se novouspostavljena “vladavina (međunarodnog) prava” izjednačava tek s mogućnošću ili sposobnošću dokazivanja nečije upletenosti u nešto, dok se ne postojanje dokaza izjednačava s odsutnošću objektivne krivnje za bilo što. Ukratko, obrazac ponašanja je sljedeći: No evidence, no crime. No crime, no punishment. No punishment, no guilt. No guilt, no fear. No fear… let’s do it again and again and again! Wanna join us?!

kadro2
Gost
kadro2

Prizna Krim kao dio Rusije i Golan kao dio Izraela!!!???

Podravec
Gost
Podravec

Golan kao dio Sirije!

kadrp2
Gost
kadrp2

Golan je dio Sirije i što ako promučurni Trump prizna Krim kao dio Rusije i Golan kao dio Izraela?

Adriana
Gost
Adriana

Donald Trgovac samo najavljuje pokušaj trgovine s Ruskim carem. Da li je Ruski car trgovac, treba sačekati i saznati.

Siniša
Gost
Siniša

Obamu niko nije ni pitao za misljenje,mislim da to sve ni od Krampa ne zavisi.

maliboro
Gost
maliboro

Čitam sve ove komentare i nitko ne kaže kako je Kosovo nepravedno oduzeto Srbiji.

NSU
Gost
NSU

Evo! Kosovo je nepravedno oduzeto Srbiji!

Siniša
Gost
Siniša

Ja kazem oteto…

alan ford
Gost
alan ford

Trump ne isključujre mogućnost priznanja Krima, … ali što će Trump tražiti zauzvrat od Rusije? Ajde da pogađam. Tražiti će od Rusije da se odrekne savezništva sa Iranom i da se Iran povuče iz Sirije.. ne treba se zanositi iluzijama. hazari drže pod kontrolom i jednu i drugu stranu. I “duboku državu” (FED-CFR-Skupina Bilderberg-Trilateralan komisija-EU-NATO-UN) i Trumpa i trumpovu ekipu. Duboka država je rokefelerovsko-soroševska ekipa liberala i multikulturalista sa centrom u FED-u i CFR-u (Vijeće za vanjske odnose),. koji hoće cijeli svijet liberalizirati, homoseksualizirati i izmješati, obrisati granice, i naravno svugdje uvesti lihvarski sustav. Trumpovu ekipu kontroliraju ultradesničarski hazari, među kojima je i Trumpov zet, Jared Kushner. te mnogi drugi hazari , koji su u Trumpovom stožeru, kao Larry Kudlow, ministar financija Steven Mnuchin,.. itd. ili hazarski milijarderi koji su financirali Trumpovu kampanju kao Carl Icahn, Sheldon Adelson i drugi. Razlika između ove dvije suprostavljene opcije cio-hazarske “duboke države” i hazarske desičarske Trumpove ekipe je ova: ovi iz duboke države žele dakle globalizaciju i uspostavljanje NWO, brisanjem granica, uništavnjem nacija, ,masovnom migracijom i širenjem (homo)-seksualizacije… i svatko tko se tome suprostavlja je neprijatelj i treba biti uništen, posebno Rusija, zato su oni toliko nabrijani na Rusiju. I zato su oni protiv Trumpa pokrenuli cijelu tu ogromnu kampanju, da je Trumpa, Putin doveo na vlast, itd.. Ova druga Trumpva ekipa, ne želi globalizaciju i uništavanje nacionalnih država, ona ne želi sukob s Rusijom, ali ona želi osigurati neprikosnovenu ulogu države Izrael i zato joj je Iran glavni neprijatelj, Ova Trumpova ekipa želi pridobiti Rusiju za sukob sa Iranom, zato Netanjahu i ostali zahtjevaju od Rusije da prekine podršku Iranu. I zato će Trumpov jastreb John Bolton, koji odavno zahtjeva rat protiv Irana, uskoro putovati u Moskvu, da pripremi susret Putina i Trumpa. Ova ekipa desničarskih hazara također podržava i europske desničare kao Orbana i Kurza koji se protive masovnoj migraciji. Ali, kako rekoh, ova ekipa traži podršku Rusije i europske desnice u borbi Izreala protiv Irana. I naravno ovoj Trumpovoj hazarskoj ekipi odgovara, da je cijela europska desnica jako antiislamska. Novi američki ambasador u Njemačkoj, kojega je poslao Trump, Grenell, koji je nedavno stupio na dužnost, u poruci na twiteru je izjavio da želi podržati europsku anti-migrantsku i anti-EU desnicu. Što je izazvalo proteste globalističkih sorosevaca, kao Merkelice, predsjednika Steinmeiera i ministra VP, fićfirića Maasa. Taj Grenell je deklarirani gej, na fejsu je objavio sliku sa svojim “mužem”. I taj Grenell je prisni prijatelj sa njemačkim ministrom zdravlja Jensom Spahnom. Spahn je iz Merkeličinog CDU-a, također je otvoreni gej i živi u “braku” sa svojim frendom. Spahn glumi desničara u CDU-u i važi kao protivnik Merkeličine liberalne struje, pa ga neki spominju kao mogućeg nasljednika Merkelice, ako ona uskoro padne, jer se njena pozicija sve više ljulja. Spahn se čak spominje kao mogući novi kancelar i neka njemačka varijanta Sebastiana Kurza. Dakle, globalistička elita, ako pođe nakrivo, može svaki čas pustiti Merkelicu da padne i na čelo Njemačke instalirati malo tvrđu desničarsku varijantu, kao Kurza u Austriju, koja će malo pritegunti… Pročitaj više »

Siniša
Gost
Siniša

Samo jedno pitanje….jeli USA ostala toliko vazna da ima pravo zahtjevati nesto od Rusije,EU idiotsku EU necu ni spominjati!?

Siniša
Gost
Siniša

Moram dodati,Ameriku moze spasti samo savez sa Rusijom;Kina je hegemon,EU je postala sran.e.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik