Cirkus u Kijevu – Saakašvili opet dobio ukrajinsko državljanstvo

Mihail Saakašvili
12 komentara

Novi ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski je vratio ukrajinsko državljanstvo bivšem predsjedniku Gruzije i bivšem guverneru regije Odesa  Mihailu Saakašviliju. Prema izvješću kanala 112 Ukrajina, te prema nekim medijskim izvješćima, Saakašvili se već danas može vratiti u Ukrajinu.

Koristeći se predsjedničkim ovlastima, predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski je vratio ukrajinsko državljanstvo Mihailu Saakašviliju, javlja kanal 112 Ukrajina.
“Ukinut je dekret predsjednika Ukrajine od 26. srpnja 2017. godine br. 196 “O oduzimanju ukrajinskog državljanstva T. Bondarevu, A. A. Korniičuku i drugim osobama”, što je eliminiralo i odredbu o oduzimanju ukrajinskog državljanstva Mihailu Saakašviliju”, navodi se u dokumentu.
Istim dekretom je Zelenski odlučio dati državljanstvo “osobama koje su od državnog interesa za Ukrajinu”. Popis uključuje imena “starosjedilaca” iz Irana, Rusije, Azerbajdžana i Kirgistana.
Osim toga, novi šef države je naredio da se državljanstvo Ukrajine da čovjeku rodom iz Sirije koji živi u Odesi, “za izvanredne usluge Ukrajini”.
Saakašvili je već zahvalio Zelenskom na svojoj stranici na društvenoj mreži. Prema kanalu 112 i prema nekim medijskim izvješćima, Saakašvili će se danas vratiti u Ukrajinu.
112 Ukrajina podsjeća da je 26. srpnja 2017. godine predsjednik Petro Porošenko svojim dekretom ukinuo Saakašvilijevo ukrajinsko državljanstvo.
Vrhovni sud Ukrajine je 29. siječnja 2018. počeo razmatrati zakonitost ove odluke, ali su dana 12. veljače 2018. godine granični stražari protjerali bivšeg predsjednika Gruzije iz Ukrajine u Poljsku i nisu ga htjeli pustiti u zemlju.
Obozrevatel

Vladimir Zelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Neko ime
4 godine prije

Hoce li uz to dobiti i komplet kravata za zvakanje?

Stjepan
4 godine prije

CIRKUS COLORADO, … kao iz; glup i gluplji, kao iz; hollywood, kao iz; made in kalifornija!!!
P. S. Jbga, nikako da naučim napisati kalifornia, …. može li USrA 🤔🤔
😂😂😂😂😂

Avatar
4 godine prije

Nebih to komentirao.

Alex
4 godine prije

Da, to je bio najveći prioritet… vratiti državljanstvo ovom kriminalcu.

Busola
4 godine prije

Mislim da se Ukrajini ništa dobro ne piše, čak možda i gore… Ovi se neće izvući iz mržnje , podjela , 2 svjetskog rata dok god dolaze instrukcije iz SAD-a… , a narod totalno raseljavanje… Možda su i zaslužili sve to kad kao i na Balkanu su vjerovali baš sve Zapadu i “slobodi i demokraciji”…

politicki nekorektan
4 godine prije

..sto ti je genetska manipulacija..slika sve govori…njegova baba i hrcak..

Don
4 godine prije

Reagan je prvo bio glumac pa političar, Saakashvili teži obratnom. U Piratima sa kariba 6 dobit će ulogu kralja minijaturnih rakova.

samo tako
4 godine prije

Može postati i premijer, ta imaju uzor u najprospertetnijoj državi koja dahče Švicarskoj za vratom

Podravec
4 godine prije

Kravatožder opet jaše…

spartak
4 godine prije

Svaki cirkus ima klauna, a ukrajinsko-američki ih ima više primjeraka.

Ivex
4 godine prije

Sto uradise od zemlje s skoro 48 milijuna ljudi spali na nekih 30 milijuna ne zna se tko pije tko plaća na kraju kada ovima što su ostali voda dođe do grla sami će zvati i moliti Ruse da uđu i razbiju ovu gamad na vlasti, glupa naroda, oni bi u Europu, mogli su biti nova Juga posrednik Istoka i Zapada.Izgleda da su Slavenski geni svagdje isti.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI