Zelenski želi pregovarati u Jeruzalemu

Vladimir Zelenski Ukrajina
76 komentara

U telefonskom razgovoru s izraelskim premijerom Naftalijem Bennettom u petak ujutro, ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski pozvao je Jeruzalem da posreduje u pregovorima s Rusijom kako bi pomogao u rješavanju vojnog spora.

Zahtjev je prvo izvijestila izraelska javna televizija Kan, a kasnije su za New York Times potvrdili ukrajinski veleposlanik u Izraelu Jevgen Korničuk i izraelski dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Korničuk je za New York Times rekao: “Vjerujemo da je Izrael jedina demokratska država na svijetu koja ima izvrsne odnose s Ukrajinom i Rusijom. “Nisu rekli ne”, rekao je. “Pokušavaju shvatiti gdje su u ovoj partiji šaha”. Napomenuo je kako bi ukrajinskim dužnosnicima bilo ugodnije voditi takve razgovore u Jeruzalemu nego u savezničkoj državi Rusije, Bjelorusiji, gdje je Moskva ponudila pregovore.

Izrael se, rekao je Korničuk, smatra neutralnijom stranom. Prema Kanovim riječima, Zelenski je rekao Bennettu da želi “da se pregovori vode u Jeruzalemu. Vjerujemo da je Izrael zemlja u kojoj se takvi pregovori mogu odvijati usred rata.”

Prema Kanu, koji se oslonio na neimenovane izvore, Bennettov odgovor nije elaboriran, a iz ureda premijera odbili su komentirati.

Prema izvještaju iz Bennettova ureda ranije tijekom dana, premijer je ponudio Zelenskom da pošalje humanitarnu pomoć ovoj naciji. Govorili su o borbama u Ukrajini, posebice oko glavnog grada, priopćeno je iz ureda premijera. Naftali Bennett rekao je Zelenskom da se nada da će rat uskoro završiti i poslao poruku podrške ukrajinskom narodu.

U skladu s Bennettovim govorom u četvrtak, izjava njegova ureda nije sadržavala nikakvu osudu ruskih akcija i nije spominjala Rusiju po imenu.

Izvor: The Times of Israel

JeruzalempregovoriVladimir Zelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
76 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
abc
2 godine prije

uh uh! 😀 toplo toplo toplo, vruće vruće vruće….

@Email (nije ...)
2 godine prije

Što nije izabrao Berlin, ionako ga je BND doveo na vlast.

HEKPCT
2 godine prije

Zapad šalje avione, stingere, javeline, snajpere, municiju, jurišne puške… A ovi idu na pregovore?

ledeno doba
2 godine prije

“Korničuk je za New York Times rekao: “Vjerujemo da je Izrael jedina demokratska država na svijetu koja ima izvrsne odnose s Ukrajinom i Rusijom…”
—-
he, he, ovim je sve rečeno, tko zna čitati između redaka,

Divlji Medvjed
2 godine prije

Baš me zanima hoće li Izraelcima na pomoći zahvaliti svirkom…

tihobl
2 godine prije

Nego sta je sa orbanovim trupama?
Jesu li usle u Ukrajinu ili cekaju da rusi oslobode zakarpatje od nacista i da im isporuce na tacni?

Bosanac
2 godine prije

Zelenski kao onaj animirani lik iz nekadašnje reklame Cipiripi. Odnekud se pojavi pođalje kratku poruku i opet nestane do daljnjeg pojavljivanja sa kratkom porukom.
Zar mu nije jasno da se on s Putinom neće nikad personalno sastat. Jest da su i Putinu pravili holivudski marketing nekad u nekoj mjeri ali ipak je on obavještajac nekog ranga a ovaj TV zabavljač (odnosno glumac).

Peter Tosh
2 godine prije

Ima li mira medju dva Vladimira?

mrdo
2 godine prije

Vodil’ svoje ukro naciste da ga štite?

Mat
2 godine prije

Mozda povede I osiguranje iz Azova sa njihovim obiljezjima.

Schwarze Hundarte
2 godine prije

Tko njega pita sto uopce on zeli ?! Radit ce kako mu se veli ! Bjednik .

Nina bg
2 godine prije

Ima logike. Kao sto Izrael ima pravo da se brani (pa i po principu 100 za jednog), to pravo mora imati i Rusija.

Pero
2 godine prije

Normalno da Židov(khazar) želi pregovarati u Izraelu,tamo su i večina porijeklom iz Ukrajine,bolje rečeno bivšeg Sovjetskog Saveza.

Venom
2 godine prije

Zelenski hebe Ruse sa ovim pregovorima direktno u glavu.

Kod mene bi u T-34 usred Kijeva pregovarao i na kraju pregovora, bi zavario sve otvore sa njim unutra i napravijo lijep memorijal oko tenka.

Tupko Glupko
2 godine prije

Zanimljivo.

Zelenskom su roditelji inače – Židovi.
U tinejdžerskim godinama odobreno mu je studiranje u Izraelu, ai nije otišao jer se njegov otac nije slagao s time.

Lako nađete te podatke na Wikipediji.

Ja to onako
2 godine prije

Pa da taman dok traju pregovori ovi ce da salju naoruzanje fasistima,mislim da se to ne zove pregovori nego kupljenje vremena.

Ja to onako
2 godine prije

Klicko ni za vreme pregovora ne izlazi iz rova.

Tusiro Mikitu
2 godine prije

Pa normalno da hoce kod svojih!

2 godine prije

Ima li jos kakvih želja, dok se on smisli neće imati za šta pregovarati.

nekoime
2 godine prije

Nije li Atlantida pogodnija lokacija?

avnoj
2 godine prije

Ukrajinski pro američki režim …………………………………….

Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane general bojnik Igor Konašenkov
otkrio je u ponedjeljak da su ruske zračne snage preuzele kontrolu nad nebom nad Ukrajinom. 

Također je rekao novinarima da je Rusija uništila osam borbenih vozila Buk M-1, sustave protuzračne obrane S-300 i Buk M-1, tri radijska položaja sa stanicama P-14, četiri borbena zrakoplova na zemlji i jedan u zraku u odnosu na prethodni 24 sata.

Osim toga, ruski dužnosnik je rekao da svi kijevski civili “mogu slobodno napustiti” grad putem autoceste Kijev-Vasilkov. 

Ponovio je da ruske snage ne gađaju civile, ali je dodao da se civilno stanovništvo koristi kao živi štit, jer ukrajinske vlasti postavljaju topništvo u stambena naselja…… također je tvrdio Konašenkov, dodajući da “naoružane bande pljačkaša, pljačkaša i nacionalista divljaju Kijevom” nakon što su vlasti odlučile dati oružje stanovništvu bez ikakve kontrole.

veni
2 godine prije

Po broju plusova, vidi se da ovaj SKRETNICAR vas svijuh hebe u zdravi mozak.
Zar mislite da je njegova glavna meta Izrael?
Ne, varate se.
Njegova glavna meta je Rusija.
Koristi istu taktiku kao onaj ex komentator istrazhuj.

tuf
2 godine prije

Ovo se pokazalo teškom dezinformacijom ili nečijom mokrom željom (vidimo da su izvori vezani isključivo za Izrael). Ali potpuno i nebitno. Danas, kao, slijede “pregovori” u Bjelorusiji. Tobože. U stvarnosti nema nikakvih pregovora, ovo se radi kurtoazije radi – kao, da izgleda prema javnosti da smo “nešto pokušali”. Sve je bilo jasno nakon hitnog poziva Bidena jer je Zelenskij objavio da je vrlo zadovoljan dogovorenim. Obratite pažnju da je trenutak prije (nakon 48h ruske intervencije) bio spreman na pregovore. Zatim slijedi poziv Bidena i nakon toga kreću igre & igrice – glumi da je u Kijevu, povlači se iz pregovora, pa traži relokaciju, u međuvremenu cijela zapadna mreža počinje slati oružje i uvodi žestoke sankcije. Zelenskij je dobio instrukcije da rastegne sukob jer to je ono što najviše odgovara SAD-u – iscrpiti Ruse i prikazati ih svijetu kao hitlersku državu 21-og stoljeća, goru od ISIL-ovih terorista. Za to treba nešto… Čitaj više »

Kio
2 godine prije

Tamo bi se osjecao ko doma ali nece ga nitko

Lara
2 godine prije

Dolazi vrijeme kad više gospodari ne traže robove nego robovi traže gospodare. To je novi pojam slobode, koji nitko od velikih filozofa nije mogao ni sanjati, Pojam slobode u 21. stoljecu je sloboda da biraš gospodara.

Geni neizmjenjeni
2 godine prije

Primjećujem pravu poplavu potpuno novih i do sada neviđenih “komentatora” ovdje Svi odreda “demokratski” nastrojeni , “najoštrije osuđuju” Putina i njegovu agresiju, doživljavaju serije orgazama na svaku lažnu vijest o strašnim ruskim gubicima i liju licemjerne krokodilske suze (jako su kao uznemireni zbog patnji ukrajinskog naroda) na nepostojećim žrtvama i razaranjima plasiranim na tviteru.. Nitko od tih trolova nije osjetio potrebu ovdje raspraviti o korona tiraniji i lažima, to im nije smetalo, kao što im nije smetalo ni američko “donošenje demokracije” u čitavom nizu zemalja. Ne smeta im ni sveopći “wokeizam” i pe-derizacija čitave zapadne civilizacije, sva ta dekadencija koja će nas stajati glave. Ali sada, u ovom trenutku, osjetili su ti “pravednici među narodima” neodoljivi poriv stati u obrani ukrajinske i zapadne “demokracije” i osuđivati Putina čak i žešće nego što su ikad osuđivali Hitlera i tzv. “naciste”. A svesrdnu iako neizravnu podršku imaju od portalskih “poznavalaca situacije” koji… Čitaj više »

2 godine prije

Kaj ne pregovara u Čećeniji sa GOSPODINOM KADIROVIM i neka si uzme paket kondoma.

Jomla
2 godine prije

Tako je: svako na kraju dobije svoj racun.
Prokontaj!

mnc
2 godine prije

Zelenski je hazar zato hoce kod hazara da pregovara.

Max
2 godine prije

khazar na domaćem terenu.

gigi pinna
2 godine prije

To treba spriječiti dolazak ovih džihadista i pošiljke oružja u Ukrajinu kao i nekad u Siriji – mlati dronovima. Rusija je do sada i preblaga – ne žele da stradaju i mnogi pro-Rusi.

BTK
2 godine prije

Sad da sam naivan, ono busteriran naivom, prvo bih pomislio da će ga izraelski demokrati pitati za junačko zdravlje, tj. sta ćemo sa onim A3ovom, prijatelju i vašim otvorenim veličanjem nacizma?

AGA
2 godine prije

Pa kad je zion Zelenski jevrej normalno da hoce pregovore u Izrael jer se oseca sigurnim plasi se Vukasenka da ode u Belorusiju da ga ovaj ne preda Putinu

Rimtutituki
2 godine prije

Ukrajina je jedina zemlja na svijetu,osim Izraela gdje su I predsednik I premier I pred parlamenta Jevreji. Mozda zato,mozda.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI