Uživo iz Ukrajine – Šef njemačke obavještajne službe BND hitno evakuiran iz Ukrajine

Putin - Ukrajina
391 komentar

Ukrajinski predsjednik kaže da je Kijev prepušten sam sebi jer se NATO „plaši“ da mu da bilo kakve garancije.

19h43 – Šef njemačke obavještajne službe hitno evakuiran iz Ukrajine

Specijalne snage su navodno dovele šefa njemačke Federalne obavještajne službe u Poljsku Brunu Kahla, šefa njemačke Federalne obavještajne službe (BND), odveden je iz Ukrajine u Poljsku od strane specijalnih agenata, izvijestio je u petak njemački časopis Focus. Kahl je navodno bio u Kijevu kako bi se sastao s ukrajinskim kolegama kada su ruske snage krenule na grad. Kahl je navodno stigao u Kijev nekoliko dana prije nego što je Rusija pokrenula vojni napad na Ukrajinu. Kada je njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock u četvrtak pozvala svoje građane da napuste zemlju, diplomate, obavještajne operativce evakuirao je poseban odred njemačke policije, javlja Focus. Kako je Rusija brzo preuzela kontrolu nad ukrajinskim zračnim prostorom i ruske jedinice su se približile Kijevu, Kahl nije uspio doći do ove evakuacijske jedinice na vrijeme, nastavlja časopis. Umjesto toga, u petak su poslani agenti BND-a da odvedu šefa špijuna u Poljsku. Der Spiegel je potvrdio Focusovo izvještavanje, rekavši da je Kahl dovezen u Poljsku u konvoju vozila, u isto vrijeme kada su gomile ukrajinskih civila krenule prema granicama zemlje EU. Putin poručio ukrajinskoj vojsci da ‘preuzmu vlast u svoje ruke’.


19h00 – Ukrajinski nacisti se ponašaju kao teroristi

Neonacisti u Ukrajini postavljaju teško oružje u civilne četvrti i ponašaju se kao teroristi, kaže Vladimir Putin. Obraćajući se ukrajinskoj vojsci 25. veljače, Vladimir Putin ih je pozvao da “preuzmu vlast”. Prema riječima Vladimira Putina, “čini se da bi se bilo lakše dogovoriti s [ukrajinskim oružanim snagama] nego s ovom bandom narkomana i neonacista koji su uzeli cijeli ukrajinski narod za taoce”. “Pristaše [Bandere] [ukrajinski nacionalist koji je surađivao s nacistima] i neonacisti postavljaju teško naoružanje, sa sustavima za salve izravno u središnjim četvrtima većih gradova, uključujući Kijev i Harkov. Planiraju isprovocirati odgovornu vatru sa strane borbenih sustava protiv stambenih četvrti. Zapravo, djeluju baš kao teroristi diljem svijeta: koriste ljude da optuže Rusiju za izazivanje civilnih žrtava”, rekao je Vladimir Putin na sjednici Vijeća Federacije. Prema riječima šefa ruske države, izvjesno je da se sve to događa po uputama zapadnih konzultanata, prije svega “američkih savjetnika”.


14h35 – Rusija spremna započeti pregovore o Ukrajini

Kremlj može poslati izaslanstvo koje predstavlja vojne i civilne dijelove vlade. Demilitarizacija i “denacifikacija” Ukrajine, kako je zahtijevao ruski predsjednik Putin, inherentne su neutralnom statusu Ukrajine, rekla je Moskva. Ruska vlada spremna je poslati izaslanstvo da pregovara o tome, rekao je u petak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. Ukrajinski predsjednik Vlolodimir Zelenski rekao je da je “spreman razgovarati o neutralnom statusu Ukrajine”, rekao je Peskov. Putin je “od početka rekao da je cilj vojne operacije pomoći [otcijepljenim regijama] LNR i DNR, uključujući demilitarizirati i denacificirati Ukrajinu. To su bitni dijelovi neutralnog statusa”, istaknuo je. Rusko izaslanstvo uključivat će vojne i civilne dužnosnike koji predstavljaju različite grane vlasti, rekao je glasnogovornik. Bjelorusija, vojni saveznik Rusije, ranije je rekla da je spremna biti domaćin mirovnih pregovora između Rusije i Ukrajine. Moskva je u četvrtak ujutro pokrenula opsežni vojni napad na Ukrajinu. Navedeni cilj operacije je demilitarizacija zemlje i gušenje radikalnih snaga, koje su se infiltrirale u neke dijelove ukrajinske vojske i policije. Putin je ustvrdio da je vojna akcija neophodna kako bi se osiguralo da Rusija ne bude ugrožena od strane NATO-a s ukrajinskog teritorija, te da se zaustavi ukrajinski napad na Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku, koje je Peskov nazvao njihovim akronimima DPR i LPR. Moskva je u ponedjeljak priznala njihovu neovisnost od Ukrajine.


14h32 – Ruska vojska javlja da je blokirala Kijev na zapadu

Ruski vojnici raspoređeni su u zračnoj luci Hostomel u Kijevskoj regiji kako bi blokirali glavni grad Ukrajine na zapadu, objavilo je u petak, 25. veljače rusko Ministarstvo obrane koje je također objavilo blokadu grada Černigova na sjeveru zemlje. Nakon što je izvjestila da ima kontrolu nad nuklearnom elektranom u Černobilu, koja se nalazi stotinjak kilometara sjeverno od Kijeva, ruska vojska izvještava o blokadi grada Černigova i stavljanju pod kotrolu aerodroma Hostomel koji se nalazi na sjeverozapadu, vrlo blizu glavnog grada Ukrajine. “24. veljače, zračno-desantne trupe uspješno su sletjele u blizini zračne luke Hostomel u Kijevskoj regiji. Tijekom zauzimanja zračne luke eliminirano je više od 200 nacionalista koji su bili dio ukrajinskih specijalnih jedinica i to bez gubitaka u ruskim oružanim snagama”, rekao je glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane Igor Konašenkov. Pojasnio je da jedinice ruskih zračno-desantnih postrojbi raspoređene na aerodromu “osiguravaju blokadu Kijeva sa zapada”.


14h26 – Rusko Ministarstvo obrane obraća se ukrajinskom stanovništvu

Rusko Ministarstvo obrane obratilo se ovog petka stanovnicima Ukrajine kako bi ih uvjerilo da ruska vojska neće udarati po stambenim područjima. Ministarstvo obrane Rusije obratilo se ovog petka stanovnicima Ukrajine kako bi ih uvjerilo da ruska vojska neće udarati po stambenim područjima. “Vaši nacionalistički čelnici koriste iste metode kao teroristi. Žele od vas napraviti živi štit”, rekao je glasnogovornik ruske obrane Igor Konašenkov.


14h25 – Veleposlanstvo Rusije proslijedilo Parizu dokaze o ratnom zločinu Kijevske vlasti.

Općina Gorlovka, koja se nalazi u Narodnoj Republici Donjeck, izvijestila je jutros o nastavku granatiranja ukrajinskih oružanih snaga. Ukrajinske snage započele su u petak ujutro novo granatiranje Gorlovke u Donjeckoj Narodnoj Republici. U isto vrijeme, općina Zacevo i selo u blizini rudnika Gagarin također su pod vatrom, rekao je načelnik općinske uprave Ivan Prikhodko. “Novi dan u Gorlovki počeo je u 5.30 sati novim granatiranjem. Razmješteno je oružje kalibra 82, 120, 122, 125, 152 (milimetara)”, napisao je na Telegramu. Tijekom granatiranja ubijena su dva mještana, a šest ih je ozlijeđeno.


09h00 – Zelenski spreman razgovarati o neutralnosti

Optužujući Zapad da ostavlja Ukrajinu da se sama suoči sa Moskvom, predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u petak da se ne plaši da pregovara o okončanju ruske „invazije“, ali da će mu za to biti potrebne bezbjednosne garancije.

Govoreći u ranim jutarnjim satima iz Kijeva, Zelenski je rekao da se obratio „partnerima“ na Zapadu da im kaže da je sudbina Ukrajine u pitanju.

„Pitao sam ih – jeste li sa nama?“ rekao je Zelenski. „Odgovorili su da su uz nas, ali ne žele da nas uvedu u savez. Pitao sam 27 lidera Evrope da li će Ukrajina biti u NATO, pitao sam ih direktno – svi se plaše i nisu odgovorili.“

„Ostali smo sami. Ko je spreman da ratuje za nas? Iskreno, ne vidim nikoga. Ko je spreman da Ukrajini da garancije za članstvo u NATO? Iskreno, svi se plaše“, dodao je predsjednik.

Rusija je poslala trupe u Ukrajinu u četvrtak, a predsjednik Vladimir Putin je proglasio specijalnu vojnu operaciju za „demilitarizaciju i denacifikaciju“ zemlje. Moskva je od tada rekla Kijevu da će razmotriti pregovore sa vladom Zelenskog ako pristane da razgovara o neutralnom statusu zemlje, između ostalog.

U obraćanju u petak, Zelenski je rekao da je otvoren za razgovore o mogućnosti neutralnog statusa Ukrajine, ali je insistirao da su njegovoj zemlji potrebne garancije treće strane.

„Ne plašimo se Rusije, ne plašimo se da razgovaramo sa Rusijom, da razgovaramo o svemu: bezbjednosnim garancijama za našu zemlju i neutralnom statusu. Ali mi sada nismo u NATO – kakve ćemo sigurnosne garancije imati? Koje ćemo im zemlje dati?” rekao je on, prije nego što je dodao da treba razgovarati o okončanju ruske vojne ofanzive.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u četvrtak da su „neutralni status i odbijanje posjedovanja ofanzivnih sistema naoružanja” Putinove „crvene linije” za Ukrajinu i da je lopta sada na Kijevskoj strani terena.

KijevNATORatrusijaukrajinaVladimir Zelenski
Pretplatiti se
Obavijesti o
391 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
RoPe
2 godine prije

Na MSM portalima, kad ih čitaš, imaš osjećaj da Ukrajinci pobjeđuju.

preseren3
2 godine prije

Vrlo dobro!
Dali to znači, da če vratiti svu naoružanje, koje je dobio od zapadnih zemalja?
Isterao sve instruktore?
Dali to znači, da če prihvatiti Minske sporazume?
Onda je napad Rusije postigao svoj glavni cilj…
Ah, usput… Donbas je sada zbog 8-godišnjeg granatiranja na samo 1/3 originalnog obima.
Hoče i vratiti zasedena ozemlja?

ivan sever
2 godine prije

Vau Zelenski konačno ti je došlo iz guzice u glavu. Pa ovako si trebao razmišljati prije 2 – 3 mjeseca i voditi svoju zemlju u njenom interesu, a ne u interesu drugih. No ni sada nije prekasno.

Vox
2 godine prije

Polako ako uspiju da te izvuku i premjestis Ured ukrajinskog predsjednika u egzilu u Zagreb onda tamo uz zagrebacku kavicu u Esplanadi pregovaraj sa ruskim ambasadorom u Hrvatskoj….otidjite zajedno i na izlet na Sljeme.

Alen
2 godine prije

Da , u svakom slučaju lakše je razgovarati s Putinom nego s gospodinom Kalibr-om …

Jednostavno receno
2 godine prije

Da ih napada estonija možda bi se i uključili, a ovako uvode “ekstremne sankcije” ruskim oligarsim, svemirskom programu, vojsci. Samo je u medima da im pomažu. Pomći će oni ukraini u pljaćkanju ukraune kao i do sada, mada ni rusi neće ništa bolji biti al rusija gleda svoj interes isto kao i zapadnjaci. A ukrainci priprmite puno vazalina jer se jebava.. nastavlja samo s drugim jebacem. Al tako nam je kada ne cijenimo svoje resurs, i za šaku para ćemo sve izdati.

Kurjaca
2 godine prije

I pored svega on spominje NATO .
Pa sve ovo je i krenulo zato sto vas je nato htio usisat a da bi to postigao morao je zavadit ukrajince sa svojim susjedima koji su slucajno rusi

Tupko Glupko
2 godine prije

Ukri kao nisu znali sve ove godine da nikada neće biti primljeni u NATO.
Normalno da se NATO neće tamo miješati kada Ukrajina nije članica NATO i još uz to direktno graniči sa Rusijom.
Trebali su biti vojno neutralni i za to dati garancije Rusiji ili se prikoniti Rusiji.
Ovako će to napraviti nakon invazije, a mogli su to izbjeći.

hiber
2 godine prije

Ukraina je već odigrala svoju ulogu. Putin je izgubio. Stekao je etiketu agresora, Hitlera. Budimo realni, malo tko je vjerovao da je ovakav totalni rat u Europi moguć. Sada vojni proračuni NATO idu u nebo i pocinje super utrka u napružanju. Upravo što je vojni globalistički kompleks i htio.

Ja to onako
2 godine prije

Dobro jutro kretenu,sad vidis da ti zapad uvalio tuki zar si toliko glup i nisi mogao da shvatis da ce zapad u borbi protiv rusa ginuti do zadnjeg ukrajinca.

Trgup
2 godine prije

Ljudi poput tebe, uz to što je žalosno da nikako ne mogu shvatiti, su i opasni. Hvala Bogu pa ste u manjini

Trt
2 godine prije

Sad bi se razgovaralo a? Putin stručnjak za komunikologiju a?

Anja
2 godine prije

Koji poraz globalista!

Alen
2 godine prije

Kad vide kako je ukrajina prošla , i ovo člnaica što ima sigurno će da razmisle koliko su sigurni s amerikancima 😂😂😂😂…

preseren3
2 godine prije

Ruski tenkovi več u Kijevu…
Ništa ne čitam o onim strašnim Javelinima…
Ukrajinski vojnici bacili ih i bežali?

Gorki šećer
2 godine prije

Ovaj kao da ima dječiji mozak u glavi. On je kao pitao ako ima podršku od NATO. Naravno da ima. Oni će ga bodriti sa strane i prodavati im oružje i naftu Naivčina.

Otužno
2 godine prije

Jesi ti onaj isti Đuro ili vas ima više. Pa jbt po cili dan si ovdje. Od čega živiš i ko te plaća. Ne virujen da ti roditelji imaju toliko para.

Etotigana
2 godine prije

Nije li dovoljno što NATO rakete mogu gađati Rusiju iz Poljske, sad su još i Ukrajinu htjeli nakrcat raketama okrenutim prema Rusiji. Da vaš susjed 30 godina u svom dvorištu gomila oružje okrenuto prema vašoj kući, mislim da bi mu prije ili poslije rekli čekaj malo dosta je više toga. Uostalom probajte zamisliti kako bi Ameri reagirali da Rusi počnu naoružavat Meksiko raketama koje mogu zdrmat Washington kad god požele?

Marin
2 godine prije

Zapadni fasisti i njihove marionete samo silu postuju

Geni neizmjenjeni
2 godine prije

Ostali smo sami. Ko je spreman da ratuje za nas? Iskreno, ne vidim nikoga.

Pa je li ovaj čifto normalan? Tko je spreman ratovati za njih? Kako mu uopće pada napamet postaviti takvo pitanje? Pa zar je on stvarno mislio da će netko drugi ratovati za njega? Tko bi normalan uopće bio spreman ratovati za drugog? I zašto? To je njihova zemlja i njihova politika koja je dovela do rata. A sad kad kusaju što su sami skuhali komedijaš se čudi što nitko ne želi ratovati za njih. Pa ti ljudi zaista nemaju nikakav dodir sa stvarnošću i realnim svijetom.

@Email (nije ...)
2 godine prije

Ukraina ide u djelove, svaka oblast će postati mala država sa svojim parlamentom i vladom. Bit će to labava konfrderacija. Svaka od tih državica će se polako priključivati Rusiji i postajati njezinim sastavnim dijelom. Rusi će imatproblema samo sa galičijskim dijelom, Lavov i okolina, Ali će se to polako pacifizirati. Ovo je kraj postojanja Ukraine.

Strava_i_užas
2 godine prije

Možda će ovo ipak dobro završiti.

Praetorian
2 godine prije

Ukrajinski narod da ima imalo pameti bi skinuo ove marionete Amerike sa vlasti i raspisao izbore i zaustavio ovu ludost koju im rade vec neko vrijeme. Sami su krivi za ruski protunapad, jer da nisu provocirali danima granatirajuvi ruske polozaje, ne bi do ovoga doslo.

Raulko
2 godine prije

Za razliku od stvarne pomoći Ukrajini, Zapad će vrlo rado primiti Ukrajince. Jeftina radna snaga na Zapadu je uvijek dobro došla.Izgleda da je mladi ukrajinski predsjednik brzo shvatio kako su ga SAD, Velika Britanija i EU uvukli u rat s drugom najvećem vojnom silom na svijetu i onda ga ostavili na cjedilu.
Kako je poslije sve huškačke retorike na ruski vojni napad na Ukrajinu reagirao Zapad.? Uveli su Rusiji ekonomske sankcije, koje će možda dati rezultate za deset godina, ako i tada. Dotad će Ukrajina već odavno biti pod Ruskom kontrolom, a Zelinskog se vjerojatno više nitko neće ni sjećati.

Toni
2 godine prije

Znači Putin je rekao; Ništa od nove Hazarije drugovi zapadni ćifuti.

Praetorian
2 godine prije

Pogledajte govor Vladimira Putina iz 2013.na nekom UN summitu, gdje govori o zapadnoj dekadenciji, pedofili, unistenju obitelji i vjere.
Ovime u Ukrajini je doslo vrijeme ciscenja od zla. Koliko se krijumicari djece i pere para preko Ukrajine, to nisu istine…da ne govorimo kako Ameri imaju desetak biokemijskih laboratorija gdje razvijaju biolosko oruzje, kao sto su i h Wuhanu imali. Dobra vijest je da je vecina sada pod nadzorom Rusa ili je u dometu raketa

Praetorian
2 godine prije

Jos jedna vrlo bitna stvar 1999-2014 Ukrajina je bila najveci donor Clinton Fondaciji. Znaci jedna siromasna Ukrajina donira Kabalu iz SAD-a.
Djeca Kabalinih pijuncica rade za ukrajinske energetske firme..Biden, Pelosi, Kerry, Romney.
Cisti Vlad, ocisti do temelja, molimo te.

cool
2 godine prije

O tome je morao razmišljati na vrijeme; neutralnost je prošlo svšeno vrijeme i to se ne razmatra više.

gigi pinna
2 godine prije

Srećom, i na forum.hr-u izgleda da su maknuli pdf o Ukrajini – koliko se samo tamo imbecila, jazavaca i padobranaca nakotilo od jučer…

ime
2 godine prije

danas nema trolova s filozofskog? ajde napokon.

Jelena
2 godine prije

Rusija će se braniti ako zapad namjerava osvojiti njezine prazne resurse. Globalizacija i prekrajanje svijeta dobiti će nove centre moći a jedan od njih će sigurno biti Rusija odnosno Ruska federacija i Kina koji pored svega polako osvajaju svemir.

ime
2 godine prije

odi po peti buster.

Afrika
2 godine prije

Čuvaj se bijesa strpljivog čovjeka

ime
2 godine prije

ajde priznaj da si kartao belu na satovima povijesti

Бранислав
2 godine prije

да нас нису бомбардовали американци са швабама,турцима, енглезима и французима све би другачије било..али доће Руси код нас у Србију ускоро..али што вас хрвате уопше то и занима…вас НАТО чува и “сигурни сте” још сте и пелцовани…дупла заштита…

Pero
2 godine prije

Zelenski je Židov(khazar) i njemu odgovara da dva slavenska naroda krvare i da se sve razara.Njegovi če to poslije jeftino “kupiti”.P.S.svaka sličnost sa ovim našim prostorima je slučajna.

zdrlje
2 godine prije

Pijani ruski vojnici uskoro u bježaniju.Ameri ih nebi trebali zaustaviti Ukraince prie Moskvom kao što su HV pred Banjalukom.Naprjed Ukrainci zgazite pijane govnare

Ana7
2 godine prije

Ljudi spremite zalihe hrane i vode, dizite novac iz banki ako jos niste.

buga
2 godine prije

Žalosno da čak i na ovome portalu ljudi se svrstavaju navijački na jednu od dvije suprotstavljene strane. Neshvačajući da su obje strane pod kontrolom istih ljudi i da je sve lutkarska predstava u režije istih onih koji su nam servirali pandemiju.

gigi pinna
2 godine prije

Napredovanje je najveće oko Hersona, Melitopolja i Kijeva, te nešto prema Mariupolju. Očito želi se zazeti Kijev odmah i prisiliti Ukrajince na polaganje oružja.
Mostobran kod Hersona je bitan, jer se prešla rijeka Dnjepar. po jednoj drugoj karti Ukri su to vratili. Uz Kiev, po meni najbitnija je Odessa, da ostanu bez izlaza na more.

dragan s
2 godine prije

zelenski doslo je vreme ćorke

Alen
2 godine prije

Larvov: Zelenski laže da je spreman na pregovore, Rusija će osigurati demilitarizaciju Ukrajine..

zdrlje
2 godine prije

Uskoro če mali pimpek Putin tražiti azil u Kini

stefano
2 godine prije

uvaženi dugovječni gospon đuro,evo otkriti ću vam jednu malu tajnu a napominjem da nisam neki veliki rusofil. Uskoro će ruske trupe ući u Ukrajini kao osloboditelji na iznenađenje svih a cijeli Nato svim silama želi prikazati ruse kako krvnike i agresore,- čeka te veliko iznenađenje

Sparkling
2 godine prije

Čačkali se mečku, zajedno s “zapadnim prijateljima” misleći da tako možete unedogled. Stvarnost je potpuno drugačija i sada kao fol plačete a svi ste unaprijed znali što će se dogoditi. I opet ponavljam, jadan Ukrainski narod kojeg vode vođe s Majdana i zapadna banda koja ništa dobro ne misli Ukraini. Stalno su Vam s druge strane govorili da zajedno probamo sprovesti sporazum koje su obje strane potpisali, ali zapadni hoštapleri su vas nagovarali na suprotno. Sad imate ono što niste željeli ali niste ni očekivali. Rusi su vam dali do znanja gdje je crvena linija a vi ste se pravili pametni i “popušili” izuzetnu propagandu. “Izuzetni” će ostvariti svoj cilj i oslabiti EU pudlice a ujedno ojačati kontrolu nad hartlandom. Samo se bojim da netko od “pametnih glava” ne povuće krivi potez, jer onda više nema natrag. Već znate koja samo opcija je na stolu u tom slučaju. Ne daj… Čitaj više »

Ja to onako
2 godine prije

Jel Klicko jos uvek u rovu i ispaljuje rafale na ruse?

mrdo
2 godine prije

Ruski tenkovi i spetsnaz već u Kijevu. Ruski odgovor Zelenom da ga više ne priznaju kao legitimnog predsjednika bivše Ukrajine. Prošla babuška sa kolačima.

Scorpiorex
2 godine prije

Nikad se ne bih kladio da ce Beiden pobijediti ovako cisto. Umjetnost ratovanja Sun-Tzu” pobijedi protivnika,najbolje ako se i ne boris ti,ili ne ucestvujes” u ratu rusija Ukrajina,gubitnik eu,Beiden htio da disciplinuje njemačku i francusku. Kapa dole,ipak bolje nego judo. Gledajte citavu sliku,ne zoomirat.

Scorpiorex
2 godine prije

Ukraine vise nema,zapad zeljno ocekuje pad Kijeva,Njemačka i francuska prevadpitane,a dedica se smjeska” najbolji ratnik,je pobijedio bez borbe” sun-tzu.

Scorpiorex
2 godine prije

Signora Zelensky kaze sve pod kontrolom iz Italije,radi klime kaze. Klitschko drzi orvi rov sa desne strane ,al u Luganu na salteru banke.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI