Der Spiegel: Europa će pokleknuti pred Trumpom i uvesti sankcije Iranu

EU uvodu sankcije SAD
7 komentara

Prema njemačkom tjedniku Der Spiegel, Njemačka uz Francusku i Veliku Britaniju vrši pritisak na druge europske zemlje da nametne nove sankcije Iranu i time udovolje zahtjevu američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Citirajući europske diplomate, njemački časopis Der Spiegel piše kako će Njemačka, Velika Britanija i Francuska ipak uvesti nove sankcije protiv Irana, čime žele pokazati američkom predsjedniku da Europu ozbiljno kritizira Islamsku Republiku.

Prema njemačkom tjedniku, cilj Europljana je da se izbjegne da države članice izađu iz nuklearnog sporazuma s Iranom, poznat i kao Sveobuhvatni plan zajedničkog djelovanja, što je u više navrata prijetio Trump, osobito nakon njegov najnovijeg ultimatuma Europi da će SAD izaći iz sporazuma, ako EU ne pristane pomoći u njegovoj reviziji.

Berlin nastoji nametati sankcije Iranu zbog njegovog raketnog programa i zbog navodnog uplitanja Teherana, kako tvrde Sjedinjene Države, u regionalne sukobe u Jemenu i Siriji, piše Der Spiegel.

Podsjetimo, 12. siječnja je Trump zaprijetio svojim europskim partnerima da će SAD izaći iz nuklearnog sporazuma, koji je potpisan 2015. godine između Irana i “Skupine 5+1”, koju čine SAD, Velika Britanija, Francuska, Rusija i Kina, plus Njemačka, ako “njegove pogreške ne budu ispravljene”.

Washington želi da sporazum obuhvati i raketni program Irana, koji nije dio sporazuma koji se odnosi isključivo na prekid razvoja nuklearnog programa.

Teheran je u više navrata izjavio kako je njegov raketni vojni program obrambeni, kakvog imaju sve vojske svijeta koje si ga mogu priuštiti i da on nema i ne može imati veze s nuklearnim programom.

Donald Trump je 12. siječnja Velikoj Britaniji, Francuskoj i Njemačkoj dao ultimatum od 120 dana da promijene mišljenje. Ako su izvori njemačkog tjednika Der Spiegel pouzdani i ove tri zemlje uvedu sankcije Iranu zbog raketnog programa, to će biti konačna potvrda da Europska unija i najveće europske “sile” ne postoje kao neovisne nacionalne države i da sve što čitamo u medijima o njihovim navodnim “suverenim” odlukama prvo mora dobiti zeleno svjetlo pravih gospodara EU s one strane Atlantika.

Dilema će ubrzo biti razriješena, jer je do isteka ultimatuma ostalo oko dva i pol mjeseca.

Opširnije: Trumpova iranska politika prisiljava EU na težak izbor između SAD-a i Rusije

NATOSankcije
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Mölltaler
6 godine prije

Naravno da će pokleknuti. Evropa kao dobra stara prostitutka klekne i zine pred kim god treba.

HEKPCT
6 godine prije

Zar je netko pomislio drugačije?

Laki Topalović
6 godine prije

Dobar test, a dan prije Trumpa su se okupili , plus Mogherini, i rekli : “Povijesno NE!” Baš me zanima, to je , do kada, do 12. 04. ?

nbava kua
6 godine prije

Odgovor se vec zna.Nepotrebno je cekati dva i po mjeseca

palermo
6 godine prije

Der Spiegel je bilten židovskog lobija, pa je tako neki dan kenjkao kako Iranci špijuniraju židovske objekte po Njemačkoj, eto kako bi im postavljali bombe. Kada je podmetnut prije koju godinu eksploziv u autobusu sa Izraelcima u Bugarskoj, naravno odmah je bio optužen Iran kao napadač Iranci su lijepo odgovorili kako oni ne ratuju sa turistima. Do dana današnjeg niti jedna dokaz se nije našao protiv Irana, kako i u slučaju bombaškog napada na židovski kulturni centar u Buenos Airesu. Oba napada su bila false flag, kao što je i ovo vjerojatno Der Spiegelu fake news. Trumpolinu su tobože bitne samo pare, doklegod nisu Židovi u pitanju. Iran je naručio na stotine Boringa, i naravno ako im se ponovno uvedu sankcije posao propada. Meni je pomalo iritantan stav Rusije – oni se i dalje drže ograničenja u prodaji oružja Teheranu, jer su tu na snazi i dalje nekakve sankcije. Ali… Čitaj više »

alan ford
6 godine prije

Što sere ovaj lažjivi podmukli Der Spiegel, u službi duboke države, to stvarno ne interesira više nikoga..
Der Spiegel je prije 3 godine nakon pada onoh malaezijskog aviona MH17 u Ukrajini na naslovnoj stranici objavio slike žrtava iz aviona i napisoa “zaustavite Putin” i faktički pozivaoa na 3. svjetski rat.
Prije 2 godine Der Spiegel je navijao za glavosječe u opkoljenom Alepu i objavio članaka pod naslovom: Islamisti su zadnja nada za Alep!”

http://www.spiegel.de/politik/ausland/syrien-die-islamisten-sind-aleppos-letzte-hoffnung-a-1105806.html

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI